google_translate facebook forum fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Letošnjo jesen se bomo od 29. septembra do 1. oktobra ponovno družili na 15. Festivalu za tretje življenjsko obdobje v Cankarjevem domu v Ljubljani. Za letošnji jubilejni Festival je organizator za obiskovalce pripravili nekaj novosti, ki bodo še bolj popestrile pestro festivalsko dogajanje.
Priporočamo ogled filma o mladih diabetikih: Young Minds, Fresh Ideas, Real Change
Tako smo v mesecu maju nabirali novih moči v termah Lendava, kjer ni manjkalo dobre volje in obveznosti kot so merjenje SK,KT vsako jutro pred zajtrkom,kakor tudi izvajanje jutranje telovadbe primerno starostni naših članov. Po zelo aktivnem dopoldnevu smo po kosilu počivali in izkoristili termalno vodo za kopanje in plavanje.
 
Zadnjo soboto v maju smo se udeležili športnih iger v Kočevju, kjer smo osvojili dve srebrni medalji. Na junijskem predavanju smo se poučili o pomenu zdravstvene vzgoje, uporabi alg in probiotikov, največ časa pa smo preživeli na letovanju v Strunjanu...
Zadnjo soboto v juniju se je 70 članov šestih gorenjskih društev diabetikov zbralo v Gorenji vasi, od koder smo se odpeljali do vhoda v utrdbo Rupnikove linije na Golem vrhu. Rupnikova linija je bila obrambna linija, ki so jo začeli graditi leta 1938 in naj bi bila končana leta 1947. Gradnja se je povsem ustavila ob kapitulaciji Jugoslavije leta 1941. Pri njeni gradnji je sodelovalo 60.000 ljudi.
Poglej tudi
Spreminjamo sladkorno bolezen
 
Fest za tretje zivlj obd
 
Be a part...
 
IDF 2015