google_translate facebook fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
V Sloveniji povzročajo zdravstvene težave zlasti huda vročina poleti in hud mraz pozimi. Vremenskim vplivom so še posebej izpostavljene nekatere skupine...
v zadnjem tednu je število obiskov v ambulantah osnovnega zdravstva zaradi gripi podobne bolezni naraslo. Pričakujemo, da bo število obolelih v naslednjih dveh tednih doseglo vrh, zato želimo opozoriti na preventivne ukrepe, s katerimi se prebivalci lahko zaščitijo pred boleznijo.
Predstavitev knjige KULTURNA KOMPETENCA IN ZDRAVSTVENA OSKRBA: PRIROČNIK ZA RAZVIJANJE KULTURNIH KOMPETENC ZDRAVSTVENIH DELAVCEV

sladkorna bolezen je v porastu in tako ena od prednostnih tematik v Sloveniji in svetu. V Sloveniji že več kot 100.000 prebivalcev prejema zdravila za zdravljenje sladkorne bolezni, to število pa je vsako leto višje za približno tri odstotke. Večanje bremena bolezni zahteva pripravo, razvoj in implementacijo učinkovitih načinov obvladovanja
V okviru odličnega, vzajemno koristnega sodelovanja diabetologov in Diabetološkega združenja Slovenije in drugih zdravstvenih delavcev ter njihovih ustanov smo v Zvezi društev diabetikov Slovenije pozorno spremljali tudi nastajanje novih Slovenskih smernic za klinično obravnavo sladkorne bolezni tipa 2.
Poglej tudi
Spreminjamo sladkorno bolezen