google_translate facebook forum fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Tako smo v mesecu maju nabirali novih moči v termah Lendava, kjer ni manjkalo dobre volje in obveznosti kot so merjenje SK,KT vsako jutro pred zajtrkom,kakor tudi izvajanje jutranje telovadbe primerno starostni naših članov. Po zelo aktivnem dopoldnevu smo po kosilu počivali in izkoristili termalno vodo za kopanje in plavanje.
Zadnjo soboto v maju smo se udeležili športnih iger v Kočevju, kjer smo osvojili dve srebrni medalji. Na junijskem predavanju smo se poučili o pomenu zdravstvene vzgoje, uporabi alg in probiotikov, največ časa pa smo preživeli na letovanju v Strunjanu...
Zadnjo soboto v juniju se je 70 članov šestih gorenjskih društev diabetikov zbralo v Gorenji vasi, od koder smo se odpeljali do vhoda v utrdbo Rupnikove linije na Golem vrhu. Rupnikova linija je bila obrambna linija, ki so jo začeli graditi leta 1938 in naj bi bila končana leta 1947. Gradnja se je povsem ustavila ob kapitulaciji Jugoslavije leta 1941. Pri njeni gradnji je sodelovalo 60.000 ljudi.
 
Minuli vikend je v Vrtojbi opravila priprave futsal reprezentanca diabetikov. Selektor Simon Rosič je na koncu razkril 10 imen, ki bodo zastopale naše barve na evropskem prvenstvu, ki se bo odvijalo med 19. in 25. julijem v mestu Cluj v Romuniji.
Kar lepa skupina se je udeležila že tradicionalnega srečanja pred začetkom poletja. Tokrat smo se zbrali 10.6.2015 v Velikih Brusnicah na nam že znani lokaciji družine Ban. Lepo vreme je omogočalo, da smo se družili za mizami, postavljenimi med drevesi na robu gozda. Za dobrodošlico so na čakale domače češnje, prijazen pozdrav Banovih fantov in po želji požirek janeževega žganja.
Poglej tudi
Spreminjamo sladkorno bolezen
 
Fest za tretje zivlj obd
 
Be a part...
 
IDF 2015