google_translate facebook forum fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je s 1. oktobrom 2014 uvedel obnovljivo naročilnico za medicinsko-tehnične pripomočke (MTP), med katerimi so tudi pripomočki za zdravljenje sladkorne bolezni.
Septembra odhajajo člani Društva diabetikov Jesenice na aktiven oddih v Šmarješke Toplice. Lani sva se jim prvič pridružila tudi midva z možem in ker nama je bilo všeč, sva letos spet tukaj
Naš drugi jesenski pohod dne, 17. septembra je sovpadal v teden mobilnosti. Naša vodnice Fanika je že dopoldan vodila pohod v organizaciji Planinskega društva Krka Novo mesto na nam že znani Goli vrh in je hodila že dobre štiri ure.

Oskrba sladkorne bolezni v Evropi se izboljšuje, kaže vseevropska primerjava preprečevanja in zdravljenja sladkorne bolezni, ki je bila danes predstavljena v okviru 50. kongresa Evropskega združenja za raziskave na področju sladkorne bolezni (EASD) na Dunaju. Kombinacija bolj zdravega življenjskega sloga, boljše in širše osveščenosti bolnikov, bolje usposobljenih zdravnikov in lažjega...
Na povabilo društva diabetikov iz Metlike smo se člani društva diabetikov mežiške doline v soboto 13.9.2014 udeležili piknika v Metliki. Hladna in deževna sobota nam je skoraj onemogočila udeležbo, saj je bila cesta proti Trbovljam zaprta zaradi poplav, zato smo se v Belo krajno podali preko Ljubljane.
Poglej tudi
Spreminjamo sladkorno bolezen