google_translate facebook fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Tudi letos smo imeli več težavnostnih stopenj pohodov, da smo zajeli čim večje število udeležencev. V soboto 18. junija so se zbrali ob 7. uri pri Domu pod Storžičem vsi tisti ki so šli do Male Poljane in tisti, ki so nadaljevali pohod do obeležja kraja smrti prof.dr. Ljudevita Merčuna.
Prihodnji teden odpotujejo nogometaši s sladkorno boleznijo na evropsko prvenstvo v Sarajevo. Na DiaEuro 2016 bo nastopilo 16 Evropskih držav in sicer: Bosna in Hercegovina, Romunija, Madžarska, Hrvaška, Rusija, Poljska, Portugalska, Italija, Bolgarija, Ukrajina, Uzbekistan, Makedonija, Srbija, Belgija, Slovaška in Slovenija. Tekme se bodo odigrale v dvorani Ramiz Salčin od 25. julija do finala v soboto 30. julija.
Ne verjemite zavajajočim navedbam o ozdravitvi sladkorne bolezni tipa 1. Bolezen se pojavi potem, ko večino beta celic trebušne slinavke nepovratno uničijo lastna protitelesa in bolnik ne tvori več inzulina. Zato se te bolezni ne da pozdraviti, lahko pa jo uspešno obvladujemo (zdravimo) z nadomeščanjem inzulina. Bolniki s sladkorno boleznijo tipa 1 ne smejo opustiti zdravljenja z inzulinom, saj bi brez njega lahko umrli.

Škofja Loka – eno od treh najstarejših slovenskih mest - je zadnjo soboto v maju udeležence 21. športno rekreativnega srečanja diabetikov Slovenije pričakala obsijana s soncem. Več kot tisoč članov iz petintridesetih društev diabetikov Slovenije sta gostila Društvo diabetikov Škofja Loka in Zveza društev diabetikov Slovenje...
Člani v našem društvu so večinoma iz Poljanske in Selške doline ter Škofje Loke z okolico. Vsako leto pripravimo srečanje gorenjskih društev v drugi občini. Letos smo za pomoč pri organizaciji zaprosili Občino Železniki, kjer so nam predlagali, da obiščemo vas Zali log, imenovano tudi »DEŽELICA SENCE IN ZELJA«.
Poglej tudi
Spreminjamo sladkorno bolezen