google_translate facebook forum fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Namen dogodka je bil, da se ti mladostniki, ki vsak v svoji državi že prostovoljno delujejo, srečajo in delijo izkušnje ter pridobijo nove ideje, kako bi svoje delo lahko še izboljšali in nadgradili. Hkrati pa se med prostočasnimi in športnimi aktivnostmi, ki so temeljile na 'timskem delu' se med seboj bolje spoznajo in si izgradijo novo mrežo poznanstev. Ob vsem tem, so se med tednom odvijale še delavnice
Zapuščina nekaterih zdravnikov še danes predstavlja trdne temelje uspešnega zdravljenja bolezni sodobnega časa. To velja tudi za delo prof. dr. Ljudevita Merčuna, ki je velik del svoje poklicne poti posvetil preučevanju in zdravljenju sladkorne bolezni. Rodil se je leta 1900 v Mengšu, pri komaj 54-ih pa je umrl pod vrhom Storžiča. Svoje strokovno znanje o diabetesu je nenehno izpopolnjeval in z novostmi seznanjal bolnike, študente in medicinsko osebje.
17 članov Društva diabetikov Mežiške doline je v času od 22. do 29. junija letos letovalo v termalnem zdravilišču Lendava. Že med potjo smo se ustavili in se sprehodili ob Bukovniškem jezeru, ki je znano po energijskih točkah in zdravilni vodi sv. Vida.

Evropska nevladna organizacija “ Health Consumer Powerhouse” zbira podatke za pripravo evropskega poročila in analize o oskrbi sladkorne bolezni v državah evropske unije ter Norveške in Švice “Evro diabetes indeks 2014”. Izpostavljen je vidik uporabnika/bolnika, torej katere strategije, ukrepi, načrti se v državah dejansko izvajajo.
Uvajamo nov koncept in filozofijo, ki v ospredje postavlja vsakega posameznika kot skrbnika svojih podatkov o zdravju. Rešitev Gospodar zdravja je namenjena prav vsem, ki se zavedajo, da je...
Poglej tudi
Spreminjamo sladkorno bolezen

Oglas F3ZO

Understanding diabetes

Ljudje s sladkorno boleznijo so taki, kot ti in jaz!

Svetovni dan 2011