google_translate facebook forum fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Vse se je začelo v začetku leta 2014, ko smo pričeli z načrtovanjem novih terminov in se dogovarjali o vsebini tekmovanja. Končne dogovore smo pripravili in objavili v razpisu tekmovanja, ki je bil konec junija objavljen na spletni strani zveze http://www.diabetes-zveza.si/sl/razpis-tekmovanja-2014-2015. Za učitelje mentorje, ki pripravljajo tekmovalce na tekmovanje iz znanja o sladkorni bolezni smo najprej v septembru pripravili seminar...
Pri uveljavljanju pravice do medicinsko-tehničnih pripomočkov mora biti zavarovana oseba predhodno 6 mesecev prijavljena v obvezno zdravstveno zavarovanje, če uveljavlja pravico do očesnih in slušnih pripomočkov, za ostale pripomočke pa 3 mesece. Navedeni pogoj o predhodnem zavarovanju ne velja v primerih poškodbe pri delu in poklicne bolezni.
Zadnji teden v novembru sva se z Marijo Podvršič, predsednico Društva diabetikov Koper odpravili v Istanbul na letno skupščino Evropskega združenja diabetikov. Pred potovanjem sva prejeli zapisnik prejšnje skupščine, vabilo za letno skupščino in program delavnic imenovan »Skupaj smo močnejši«.
 
Kam le čas beži, kam se mu mudi ….., smo se v sredo 17. decembra spraševali pohodniki Društva diabetikov Novo mesto. Pa, saj ni še dolgo, ko smo si voščili vse dobro v letu 2014 in že je pred nami zadnji pohod!
Letošnje srečanje je bilo še izredno pestro, saj smo poleg rednega programa organizirali še interni srečelov, pri katerem je bila vsaka srečka dobitna. V kratkem kulturnem programu se nam je predstavila skupina Zimski kosci iz Leš, ki so večino inštrumentov izdelali...
Poglej tudi
Spreminjamo sladkorno bolezen
 
Be a part of World...
 
Svetovni dan 2011