google_translate facebook forum fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Na povabilo društva diabetikov iz Metlike smo se člani društva diabetikov mežiške doline v soboto 13.9.2014 udeležili piknika v Metliki. Hladna in deževna sobota nam je skoraj onemogočila udeležbo, saj je bila cesta proti Trbovljam zaprta zaradi poplav, zato smo se v Belo krajno podali preko Ljubljane.
Udeleženci IDF Europe Youth Leadership Camp so pripravili zanimiv video, ki si ga lahko ogledate....več
Ministrstvo za zdravje je izdalo Terminološki slovar izrazov v sistemu zdravstvenega varstva. Gre za prvo tovrstno publikacijo v Sloveniji, ki bo pripomogla k poenotenju razumevanja izrazov v zdravstvu.

Zveza društev diabetikov Slovenije je v letošnjem letu prvič organizirala Slovensko reprezentanco bolnikov s sladkorno boleznijo, ki bo sodelovala na Evropskem prvenstvu v malem nogometu DiaEuro 2014 na Madžarskem. Prvenstvo se bo odvijalo v Balatonfüredu ob Blatnem jezeru od 1. do 6. septembra 2014. Iz Slovenije bo sodelovalo 11 igralcev, večinoma bolnikov na črpalkah, insulinu in tabletah.
Namen dogodka je bil, da se ti mladostniki, ki vsak v svoji državi že prostovoljno delujejo, srečajo in delijo izkušnje ter pridobijo nove ideje, kako bi svoje delo lahko še izboljšali in nadgradili. Hkrati pa se med prostočasnimi in športnimi aktivnostmi, ki so temeljile na 'timskem delu' se med seboj bolje spoznajo in si izgradijo novo mrežo poznanstev. Ob vsem tem, so se med tednom odvijale še delavnice
Poglej tudi
Spreminjamo sladkorno bolezen