Diabetiki Zagorja ob Savi – aktivnosti v letu 2018

Tudi v letošnjem letu smo diabetiki Zagorja ob Savi polno aktivni. Pričeli smo s predavanji za diabetike pod vodstvom Eve Poglajen – Zdravstveni dom Zagorje ob Savi – teme depresija in vliv le te na diabetes, metode sproščanja in pomen druženja in rekreacije, ki ga organizira društvo.

Ob Dnevu žena – 8.marcu smo si ogledali plinsko elektrarno EVJ v Kisovcu, nadaljevali z ogledom Rudarskega muzeja, kjer smo obudili spomin na našo zgodovino in na naše korenine, saj večina nas izhaja iz rudarskih družin. Seveda pa nismo pozabili ob Dnevu žena obdariti naše članice z cvetlicami.

V mesecu marcu smo ob številčni udeležbi članstva izvedli tudi volilni občbni zbor društva, kjer smo potrdili novo – staro vodstvo društva in pa seveda potrdili program dela za leto 2018. Veseli smo bili udeležbe predstavnikov DD sosednjih občin in pa župana Občine Zagorje ob Savi g. Matjaža Švagana.

V začetku meseca aprila pa smo izvedli Rekreativno družabno srečanje v Evroparku. Pod vodstvom trenerja z licenco g. Bantan Rudija smo opravili vaje za zagrevanje, nato pa se podali s palicami na nordijsko hojo okrog parka.
Sledile so meritve in pa seveda druženje članstva. 17. aprila smo z predstavnico firme Zalokar / Zalokar izvedli predavanje merjenje krvnega sladkorja, merilniki, napake pri merjenju, nakar je sladila praktična delavnica. Seveda pa smo se tudi letos srečali z DD Trbovlje na drugem Zasavskem srečanju v kegljanju in to v soboto 21. aprila, ki je potekalo v prijetnem rekreativno družabnem vzdušju.

Mesec maj pa bomo izkoristil za ogled Prekmurja, kjer bomo s pomočjo DD Murska Sobota in njene predsednice ga. Danijele Santl Pintarič ogledali znamenitosti tega dela Slovenije.

Prav tako pa se planiramo udeležbo na Špotrnem srečanja diabetikov v Novem mestu.

Predsednik DD Zagorje ob Savi Priman Jože