Jump to content

Odpadne igle in peni - kam z njimi

11 replies to this topic

#1 Bostjan80

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 8 posts

Posted 03 December 2008 - 04:26 PM

Pozdravljeni uporabniki,

Prosim svetujte mi, kam z odpadnim oz. porabljenim materialom (odpadimi iglami, peni, lansetkami,...). Namre? do pred kratkim nisem imel tega problema, sedaj pa se je za?elo lo?eno zbiranje odpadkov? Ali jih kar tako me?ete med plastiko? Bi jih morali v sprejemati nazaj v lekarnah - v mojem kraju nimajo pojma o tem? Tudi v zdr. domu, kamor hodim po recepte, pravijo da sem edini z takšnim vprašanjem trance_17_emot-angel.gif ?

Hvala za nasvet ter LP cool.gif

#2 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 03 December 2008 - 08:01 PM

Seveda ni v redu, da se me?ejo igle, lancete, peresa in ostale zaveda kar v smetnjak med ostale odpadke.

dobro je uporabljati za to primerne manjše kontejnerje, torej posode takih in podbnih oblik, kakor jih imajo v zdravstvenih domov, ko ti vzamejo kri, kjer se zbirajo vsi temu primerni odpadki.

Drugo vprašanje pa je seveda, kje to posobo dobiti. Tudi jaz sem že spraševala, pa so mi rekli, da jo je mogo?e dobiti, ?e jo naro?ijo, seveda to ne bi naredili ravno v vsaki državni lekarni.

sre?no blush.gif

#3 RAF

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 716 posts
  • Spol:Moški
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 03 December 2008 - 10:59 PM

Jaz zaenkrat kar v navadne smeti seveda poskrbim, da zadeva ni prosta v vre?i, ampak dodatno ovijem v strch folijo.
Je pa res, da do sedaj še nisem slišal kam sodijo ti odpadki, ker enostavno ni navodil.
Lahko me pa kdo razvsetli oziroma se da pobuda, da se to uredi,Ampak se bojim, da bo ostalo smao pri ideji, ker bo spet problem denar.

#4 rdonsa

Vseved

• Moderator
  • 129 posts
  • Zanimanja:šport,glasba

Posted 04 December 2008 - 03:50 PM

QUOTE(RAF @ Dec 3 2008, 10:59 PM)
Jaz zaenkrat kar v navadne smeti seveda poskrbim, da zadeva ni prosta v vre?i, ampak dodatno ovijem v strch folijo.
Je pa res, da do sedaj še nisem slišal kam sodijo ti odpadki, ker enostavno ni navodil.
Lahko me pa kdo razvsetli oziroma se da pobuda, da se to uredi,Ampak se bojim, da bo ostalo smao pri ideji, ker bo spet problem denar.

View Post

Odnesi jih v najbližji zdravstveni dom pa je stvarurejena!!!
lp.rdonsa

#5 Bostjan80

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 8 posts

Posted 04 December 2008 - 09:41 PM

QUOTE(rdonsa @ Dec 4 2008, 03:50 PM)
Odnesi jih v najbližji zdravstveni dom pa je stvarurejena!!!

View Post

Oh, ko bi jih le hoteli??? Pri nas nikoli slišali za takšen primer, da bi k njim kdo prinesel igle? Samo me pa res zanima, kaj bi bilo, ?e bi jim jih lahko vrnil v bolnico (bom v priliki vprašal diabeti?arko)?

LP Boštjan

#6 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 05 December 2008 - 09:00 AM

Saj pravim, da ni rešitve. Ker se nobeden no?e s tem ukvarjati, ker so hujši primeri s temi iglami in te res ogrožajo marsikoga. Recimo od norkomanov je teh toliko, da si vsi zatiskaj o?i in pravijo da ni problema.

Edited by RAF, 05 December 2008 - 09:00 AM.

#7 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 05 December 2008 - 11:31 AM

Rešitev bi morala biti celostna, kar pa seveda ne bo , oz. ?e bo , da bo bo trajalo zelo dobro in ne bodo vsi upoštevali. Prikaže ?lovekov odnos do vseh teh zadev.

sre?no trance_21_laughing1.gif

#8 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 05 December 2008 - 03:34 PM

Rešitev problema mora biti sistemska, ampak se bojim, da nas ?akajo bolj pomembne zadeve za reševat in trkanje na vest ljudi, kot pa je teh par igel v smetnjakih. trance_17_emot-angel.gif

#9 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts
  • Zanimanja:Motociklizem

Posted 05 December 2008 - 08:46 PM

QUOTE(rdonsa @ Dec 4 2008, 04:50 PM)
Odnesi jih v najbližji zdravstveni dom pa je stvar urejena!!!

View Post

trance_40_thumbup.gif
Lp, Blaž

#10 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 08 February 2009 - 11:31 AM

Ja s temi iglami je res problem,vedno jo s slabim ob?utkom vržem med smeti ?eprav je to pa? zelo majhna iglica.Upam da se bo kaj spremenilo tudi na tem podro?ju. trance_19_hmm.gif

#11 eva

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 48 posts
  • Spol:Ženski

Posted 10 February 2009 - 07:23 AM

Pred ?asom sem imela težavo, kam odvre?i pene, ki niso povsem prazni. No, saj pravzaprav nobenega ne moreš porabit prav do konca, ker prej zablokira. Z vprašanjem, kam s tem (ker se mi je logi?no zdelo, da tega pa? ne moreš kar zavre?i med obi?ajne odpadke, gre vendarle za zdravila!), sem se obrnila na info telefonsko številko zastopnika penov. Nad odgovorom gospe z drgue strani telefona pa sem bila naravnost zgrožena: ker ustreznega odgovora o?itno ni imela, mi je dejala, naj zadevo preprosto izpraznim kar v umivalnik ali WC in je stvar opravljena mad.gif KATASTROFA!!
Problem sem po zdravi logiki rešila tako, da zdaj odrabljene pene nosim v lekarno, kjer jih sicer ne prav z najve?jim veseljem sprejmejo. Potem pa gredo menda naprej v uni?enje. Verjentno bo glede odlaganja penov lažje, ko bodo ponovno uvedli zbiranje starih zdravil v lekarnah, nekje v koncu tega leta ali tako nekako...
Iglice, testni listi?i in lancete pa gredo na žalost kar med gospodinjske odpadke...

#12 Bostjan80

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 8 posts

Posted 17 February 2009 - 09:49 PM

Hvala vsem za prijazne odgovore.
LP Boštjan

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users