Jump to content

Hrana z nizkim Gi

• You cannot reply to this topic
6 replies to this topic

#1 margarer

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 11 posts

Posted 25 January 2009 - 04:42 PM

rolleyes.gif Kakšne izkušnje imate in ali uporabljate fruktozo namesto sladkorja

Edited by margarer, 25 January 2009 - 04:42 PM.

POZDRAVČEK

#2 eva

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 48 posts
  • Spol:Ženski
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 26 January 2009 - 12:33 PM

Sem diabetik tipa 1. V prehrani in kuhanju uporabljam navadni sladkor, seveda pa z njim ne pretiravam (ker sem na inzullinu in si štejem OH, je verjetno to lažje izvedljivo kot sicer).

#3 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts
  • Spol:Moški
  • Zanimanja:Motociklizem
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 27 January 2009 - 11:01 PM

Tudi jaz uporabljam navaden sladkor, vendar v zmernih koli?inah, za kak ?aj pa malo meda.
Lp, Blaž

#4 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 28 January 2009 - 07:48 AM

Seveda se lahko uporablja sladkor v zmernih koli?inah, ?e ga vklju?ite v dnevni vnos OH, lahko pa ga vklju?ite tako, da vam pomaga pri dvigu sladkorja. Potrebna je zmernost in pravilno ravnanje ter ne pretiravanje. Sam sladkor je manj škodljiv kakor zadeve, ki so obi?ajno v kombinaciji z njim kakor so razna peciva, ki jim je dodana moka, maš?obe in ostalo. smile.gif

sre?no

#5 margarer

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 11 posts

Posted 28 January 2009 - 03:51 PM

Jaz imam tip 2 pa sem samo na dieti, zdaj poskušam z prehrano z nizkim GI ter, sem kupila fruktozo. Gor piše da je primerna za diabetike, a ne maram umetnih sladil. Tud sama sem var?na z sladkorjem, ampak v?asih si zmešam grenki kakav ki se ne da zmešat ?e nedodaš kaj cukru podobnega.
POZDRAVČEK

#6 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 29 January 2009 - 07:31 AM

Seveda kakav brez kakršnega koli dodatka ni v redu. Najbolje je dodati malo sladkorja ali fruktoze, saj to ne ješ vsak dan.

#7 zvezdica

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 536 posts

Posted 29 January 2009 - 06:01 PM

Jaz v?asih uporabljam sladke kapljice in so zelo dobro nadomestilo za sladkor samo ne gre pretiravati vse je treba prilagodit pa gre. trance_40_thumbup.gif

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users