Jump to content

Sladkorna in delovni ?as

6 replies to this topic

#1 margarer

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 11 posts

Posted 25 January 2009 - 04:50 PM

Zanima me, nekaj mojih sodelavk dela samo v eni izmeni zaradi sladkorne trance_27_notworthy.gif , tudi meni bi to odgovarjalo, zaradi prehrane, sama delam na dve in zve?er sem la?na kot volk, ob pol enajstih. Zato me zanima ?e bi lahko zaradi sladkorne dobila kakšno potrdilo da bi delala na eno izmeno. A kdo kaj ve o tem. Hvala lp
POZDRAVČEK

#2 orbit

Vseved

• Clani
  • PipPipPipPip
  • 127 posts
  • Zanimanja:predvsem punce in fantje mojih let in mlajsi,da izmenjamo izkusnje glede nasih sladkorjev!

Posted 25 January 2009 - 06:44 PM

QUOTE(margarer @ Jan 25 2009, 04:50 PM)
Zanima me, nekaj mojih sodelavk dela samo v eni izmeni zaradi sladkorne trance_27_notworthy.gif , tudi meni bi to odgovarjalo, zaradi prehrane, sama delam na dve in zve?er sem la?na kot volk, ob pol enajstih. Zato me zanima ?e bi lahko zaradi sladkorne dobila kakšno potrdilo da bi delala na eno izmeno. A kdo kaj ve o tem. Hvala lp

View Post

Pozdravljena!

Približno ti vem povedat,?isto to?no pa ne!
Vse je odvisno kakšno je tvoje zdravstveno stanje(mislim kolikokrat dnevno imaš inzulin)in pa najbolj od tvojega izbranega oziroma osebnega diabetologa.

Jaz sem pred leti delal na štiri izmene(5xdnevno insulin)in na za?etku je bil kar problem ja,potem pa sem se privadil na to.Danes delam na dve izmeni(v izrednih razmerah še tri)in sploh ni nobenega problema.

Ti pa bom odkrito in iz lastnih izkusenj povedal,da sem pred leti kot sem ti že prej omenil(stiri izmensko delo),vprašal svojega diabetologa ali mi lahko napiše potrdilo.
Ni bilo nobenega problema za potrdilo,problem je potem samo v tem(še posebej v danasnjih ?asih),si izrihtaš potrdilo,delaš na eno izmeno in v primeru da se ti kdaj ponesreci in ostaneš brez dela,boš zelo teško dobil-a novo zaposlitev.Upam da me razumeš!!!!!

#3 margarer

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 11 posts

Posted 28 January 2009 - 03:54 PM

QUOTE(orbit @ Jan 25 2009, 06:44 PM)
Pozdravljena!

Približno ti vem povedat,?isto to?no pa ne!
Vse je odvisno kakšno je tvoje zdravstveno stanje(mislim kolikokrat dnevno imaš inzulin)in pa najbolj od tvojega izbranega oziroma osebnega diabetologa.

Jaz sem pred leti delal na štiri izmene(5xdnevno insulin)in na za?etku je bil kar problem ja,potem pa sem se privadil na to.Danes delam na dve izmeni(v izrednih razmerah še tri)in sploh ni nobenega problema.

Ti pa bom odkrito in iz lastnih izkusenj povedal,da sem pred leti kot sem ti že prej omenil(stiri izmensko delo),vprašal svojega diabetologa ali mi lahko napiše potrdilo.
Ni bilo nobenega problema za potrdilo,problem je potem samo v tem(še posebej v danasnjih ?asih),si izrihtaš potrdilo,delaš na eno izmeno in v primeru da se ti kdaj ponesreci in ostaneš brez dela,boš zelo teško dobil-a novo zaposlitev.Upam da me razumeš!!!!!

View Post

Ja, zelo dobro te razumem, to maš pa prav, bom premislila. Hvala biggrin.gif
POZDRAVČEK

#4 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 29 January 2009 - 07:36 AM

QUOTE(margarer @ Jan 25 2009, 04:50 PM)

View Post

?e imaš tip 2, da delaš samo eno izmeno je manjša možnost kakor kakor za tip 1, tako je bilo veliko let nazaj, ko se ni bilo možno tako urejati sladkorne bolezni. Sedaj sladkorna bolezen naj ne bi bila ovira za delo, ?im se ?lovek izgovarja, ve?ja je verjetnost, da izgubiš službo.

Sodobni ?as dovoljuje najrazli?nejše zadeve in možnosti za dobro vodenje sladkorne boleznil.

sre?no trance_19_hmm.gif

#5 weimi

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 11 posts

Posted 29 January 2009 - 12:37 PM

QUOTE(pegi @ Jan 29 2009, 07:36 AM)
?e imaš tip 2, da delaš samo eno izmeno je manjša možnost kakor kakor za tip 1, tako je bilo veliko let nazaj, ko se ni  bilo možno tako urejati sladkorne bolezni. Sedaj sladkorna bolezen naj ne bi bila ovira za delo, ?im se ?lovek izgovarja, ve?ja je verjetnost, da izgubiš službo.

Sodobni ?as dovoljuje najrazli?nejše zadeve in možnosti za dobro vodenje sladkorne boleznil.

sre?no  trance_19_hmm.gif

View Post

Sladkorna bolezen res naj ne bi bila ovira za delo in tudi sama diagnoza ni vklju?ena v seznam telesnih okvar. Kot pri drugih kroni?nih boleznih pa nas kljub skrbnemu vodenju po dolo?enem ?asu prizadene. Pojavijo se manjše psihofizi?ne zmogljivosti, da se naša delovna zmožnost trajno zmanjša ali pa se pojavi telesna okvara. V zadnjih letih se v Sloveniji ugotavlja povpre?no na novo 200 invalidiziranih sladkornih bolnikov letno.
Torej stiskanje zob in vera, da naj sladkorna bolezen ne bi bila ovira za delo in bojazen, da zaradi tega izgubiš službo ne bi smelo biti naše mnenje trance_34_sleepy.gif . Prej bi se morali še bolj zavzemati za uveljavljanje že dodeljenih pravic in si izboriti še druge. Obstajajo "Kriteriji za ocenjevanje delovne zmožnosti sladkornega bolnika", v katerih so vsa priporo?ila, prepovedi in omejitve.
pa lep pozdrav

#6 andyrozman

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 252 posts

Posted 29 January 2009 - 02:28 PM

QUOTE(weimi @ Jan 29 2009, 12:37 PM)
Sladkorna bolezen res naj ne bi bila ovira za delo in tudi sama diagnoza ni vklju?ena v seznam telesnih okvar. Kot pri drugih kroni?nih boleznih pa nas kljub skrbnemu

View Post

Zdravo !

Meni se do sedaj sladkorna ni nikoli zdela ovira za delo. Vsaj meni ni (sem ra?unalni?ar), samo nikoli ne veš kako bo delodajalec reagiral na vso zadevo, zato do sedaj še nikoli nisem povedal, da imam sladkorno (na razgovoru za delo in tudi kasneje, razen ?e je slu?ajno ven prišlo). Mogo?e je bolj problemati?no pri ve? izmenskem delu, kot pri meni, ko je delovni ?as prili?no fixen.. Dokler se ne pojavijo komplikacije sladkorne, tako dolgo verjetno ni problema, ko pa se za?nejo pojavljati komplikacije pa se stvar verjetno malce spremeni.

Andy

#7 RAF

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 716 posts
  • Spol:Moški
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 29 January 2009 - 02:34 PM

teorija pravi ,da je vse OK, praksa pa da je ravno obratno. Vsi se nas bojijo ko hudi? križa in na koncu ti še komisija 3.stopnje pravi ,da si za njih en tak hud bolnik in ti dajo tako omejitve, da si samo še za pred strelski vod oziroma za pahnit v jamo. seveda je zadnji del stavka malo prehudo dramatiziranje, ampak praksa pravi, da so tudi taki primeri.
nasvet za vse cukr?ke.Bodite tiho in molite, da ne boste meli na sihtu hipe, ker potem vsi mislijo, da ste kripl. seveda to govorim za laika, ki ne ve kaj je sladkorna.

Edited by RAF, 29 January 2009 - 02:35 PM.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users