Jump to content

Listki

• You cannot reply to this topic
21 replies to this topic

#1 Jasna

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 30 posts
  • Spol:Ženski
  • Sladkorna:Sladkorna bolezne tip 2

Posted 02 February 2009 - 08:10 PM

Rada bi povedala še drugim, ?eprav morda že veste, da se dajo testni listki za merjenje glukoze zelo ugodno kupovati na eBayu. Sama sem še za?etnica, zankrat sem kupila 2 kompleta od dveh razli?nih prodajalcev iz Velike Britanije, s poštnino vred pa me je prišlo polovico naše cene v lekarni. Glokometri so tovarniško zapakirani, rok veljavnosti pa je do drugega leta. Tisti, ki so bolj veš?i licitiranja, jih menda znajo dobiti tudi za prav bagatelne zneske.

Lep pozdrav,
Jasna

#2 RAF

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 716 posts
  • Spol:Moški
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 03 February 2009 - 10:15 AM

hmm, zanimivo kaj vse se prodaja na tem internetu. trance_17_emot-angel.gif
?e ne veš imajo diabetiki tip 2 tudi možnost dobiti listke za vsakodnevno dolo?anje vrednosti glukkoze v krvi.
Seveda po strokovnih merilih oziroma priporo?ilih zavarovalnice, ki so v veljavi se za tip 2 ne da dobiti teh, ki so za sodobne digitalne glukometre, ampak tiste, ki se od?itajo na barvno skalo s pomakanjem.
Koli?ina, ki pripada tip 2 mi ni ravno znana, ampak važno je, da se da dobiti, samo vprašati moraš svojega zdravnika, da ti napiše zadevo in bi moral vsak diabetik tip 2 to tudi dobiti.

#3 Jasna

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 30 posts

Posted 03 February 2009 - 01:39 PM

QUOTE(RAF @ Feb 3 2009, 10:15 AM)
hmm, zanimivo kaj vse se prodaja na tem internetu. trance_17_emot-angel.gif
?e ne veš imajo diabetiki tip 2 tudi možnost dobiti listke za vsakodnevno dolo?anje vrednosti glukkoze v krvi.
Seveda po strokovnih merilih oziroma priporo?ilih zavarovalnice, ki so v veljavi se za tip 2 ne da dobiti teh, ki so za sodobne digitalne glukometre, ampak tiste, ki se od?itajo na barvno skalo s pomakanjem.
Koli?ina, ki pripada tip 2 mi ni ravno znana, ampak važno je, da se da dobiti, samo vprašati moraš svojega zdravnika, da ti napiše zadevo in bi moral vsak diabetik  tip 2 to tudi dobiti.

View Post

Ne, ne bo držalo. Diabetiki tip 2 ne dobimo ni?esar. Nisem verjela svoji zdravnici, pa sem klicala še na SPIZ in pogledala v pravilnik. Nam ne pripada ni?, dokler se ne zdravimo z insulinom.
"Dvojkarji" si svojo urejenost pla?ujemo sami.
Lp - Jasna

#4 Alojz

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 381 posts

Posted 03 February 2009 - 03:19 PM

QUOTE(Jasna @ Feb 3 2009, 12:39 PM)
Ne, ne bo držalo. Diabetiki tip 2 ne dobimo ni?esar. Nisem verjela svoji zdravnici, pa sem klicala še na SPIZ in pogledala v pravilnik. Nam ne pripada ni?, dokler se ne zdravimo z insulinom.
"Dvojkarji" si svojo urejenost pla?ujemo sami.
Lp - Jasna

View Post

Jasna, opti?ne trakove, bi morali tudi tip 2 dobiti pri svojemu splošnemu zdravniku ali pa diabetologu.

Druga?e pa naj ga. ali g. zdravnik pokli?e ga. dr. Jelko Zaletelj na UKC, tudi predsednico Diabetes Foruma.

trance_40_thumbup.gif
Lep dan se naprej

Alojz

#5 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 03 February 2009 - 03:57 PM

Sem že pisal g. Jelki in ko dobim odgovor, ga sporo?im, ker tole potvarjanje dejstev je vse preve?krat prisotno v našem zdravstvu.

#6 Jasna

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 30 posts

Posted 03 February 2009 - 04:01 PM

QUOTE(Alojz @ Feb 3 2009, 03:19 PM)
Jasna, opti?ne trakove, bi morali tudi tip 2 dobiti pri svojemu splošnemu zdravniku ali pa diabetologu.

Druga?e pa naj ga. ali g. zdravnik pokli?e ga. dr. Jelko Zaletelj na UKC, tudi predsednico Diabetes Foruma.

trance_40_thumbup.gif

View Post

Na žalost se vsi držijo pravila, da so do tega upravi?eni samo tisti, ki se zdravijo z inzulinom. Glej http://www.zaloker-zaloker.si/si/koticek/pravila/. Ne poznam niti ene izjeme.
Lp _ Jasna

#7 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 04 February 2009 - 03:23 PM

Listke za od?itavanje s pomakanjem dobite na recept za vsake tri mesece in seveda lancete za zbadanje vse ostalo je pa treba pla?at ?e nisi na inzulinu.Pravico do recepta imaš šele zadnje pol leta za listi?e za od?itavane na glukometru preden greš na inzulin.

#8 mproj

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 28 posts

Posted 05 February 2009 - 01:35 PM

Moja praksa

Sem tip "2".
Pri zdravniku dobim naro?ilnico za 50 listkov mese?no in ravno toliko lancet. So za opti?no od?itavanje.
V lekarni (ne v vsaki) mi pa zamenjajo opti?ne listke za take, ki ustrezajo mojemu aparatu. Zaradi višje cene jih dobim približno 1/3. To pa skoraj zadoš?a.

lp,
Marko biggrin.gif

#9 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 05 February 2009 - 03:13 PM

Seveda vsak se znajde po svoje tudi meni jih v lekarni zamenjajo pa se lepo pokrije,vsaka izkušnja šteje zato je prav da si na forumu pomagamo na ta na?in,pa lep pozdrav še naprej. trance_40_thumbup.gif

#10 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 06 February 2009 - 03:05 AM

Dobil odgovor g. Jelke Z., ki pravi ,da zadeva tudi za tip 2 je dostopna, kar se ti?e opti?nih listkov vendar z dodatkom, da mora biti pacijent podu?en kaj pomeni od?itana vrendosti in kako ukrepati.
Seveda se vsak primer rešuje individualno oziroma mora bolnik pokazati dolo?eno znanje, da bo lahko sploh pravilno odreagiral, ko preseže optimalno vrednost.

#11 Jasna

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 30 posts

Posted 07 February 2009 - 05:58 PM

Kaj so to opti?ni trakovi? Telefonirala sem v UKC Oddelek za diabetes, kjer so mi zelo odlo?no zatrdili, da diabetiki tip 2 NE dobijo diagnosti?nih trakov, dokler nimajo terapije z inzulinom oz. je le-ta predvidena v kratkem. Seveda pa je razumljivo, da jih kakšnim dementnim osebam ne predpišejo.
Lp - Jasna

#12 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 07 February 2009 - 07:19 PM

listki, ki jih pomo?iš v urin in ti na podlagi reagiranaja regerenta pokaže en odtenek barve, ki jo potem na kozar?ku primerjaš z ostlimi barvami in pogledaš kolikšna je glukoza, ker vzraven vsake barve je napisana cifra.
Seveda je tukaj vrednost v celih številkah in ne v decimalnih mestih, kotp ri elektornskih. Ampak po zagotovilih stroke je to ?isto dovolj, ?e tak diabeti kve ,kja mora storiti z rezultam, ki mu ga pokaže listek.

#13 Alojz

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 381 posts

Posted 10 February 2009 - 10:42 AM

QUOTE(RAF @ Feb 7 2009, 06:19 PM)
listki, ki jih pomo?iš v urin in ti na podlagi reagiranaja regerenta pokaže en odtenek barve, ki jo potem na kozar?ku primerjaš z ostlimi barvami in pogledaš kolikšna je glukoza, ker vzraven vsake barve je napisana cifra.
Seveda je tukaj vrednost v celih številkah in ne v decimalnih mestih, kotp ri elektornskih. Ampak po zagotovilih stroke je to ?isto dovolj, ?e tak diabeti kve ,kja mora storiti z rezultam, ki mu ga pokaže listek.

View Post

Pou?na zgodba, tako, da lahko tip 2, potem zaprosi svojega diabetologa oz. splošnega zdravnika da mu napiše recept za opti?ne trakove za merjenje glukoze.

trance_40_thumbup.gif trance_27_notworthy.gif
Lep dan se naprej

Alojz

#14 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 18 March 2009 - 02:12 PM

Vseeno je dobro, da ima sladkorni bolnik tipa 2 doma tudi aparat in testne trakove za primere, ko se izredno slabo po?uti...., da si lahko pomaga, ?e pride do težav, Edino zagotovilo so meritve , seveda pa tudi pomagajo meritve s pomo?je urina, samo je potrebna doslednost in natan?nost.

sre?no smile.gif

#15 Jasna

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 30 posts

Posted 18 March 2009 - 05:55 PM

QUOTE(pegi @ Mar 18 2009, 02:12 PM)
Vseeno je dobro, da ima sladkorni bolnik tipa 2 doma tudi aparat in testne trakove za primere, ko se izredno slabo po?uti...., da si lahko pomaga, ?e pride do težav, Edino zagotovilo so meritve , seveda pa tudi pomagajo meritve s pomo?je urina, samo je potrebna doslednost in natan?nost.

sre?no  smile.gif

View Post

Sem dobila na recept tiste opti?ne trakove, pa so na žalost popolnoma neuporabni, ker po tistih barvnih odtenkih tudi približno ne moreš ugotoviti, koliko je vrednost sladkorja.

Nadaljujem s trakovi Optium. Kupujem jih pa preko eBaya. Zlicitiram tako, da me pride s poštnino vred pol ceneje kot pri nas v lekarni.

Lp Jasna

#16 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 18 March 2009 - 10:33 PM

meni so ti listki "lepo" služili tri mesece dokler nisem dobil aparatka. V?asih je bilo tako, da se je tudi tip1 moral dokazati, da si jih zasluži.
Fora teh lisktov ni v tem ,da dolo?iš cuker na desetinko natan?no.važne so vrednosti, ki so ozna?ene pod barvami.Seveda je potrebno vedeti, da si moral rezultat takoj pogldati, ker je zadeva že po dveh minutah bila neuporabna.

#17 Sweety

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 17 posts
  • Zanimanja:Diabetes tip 2

Posted 07 April 2009 - 08:29 PM

?e ne bi bilo žalostno, bi bilo smešno, kako razli?ne izkušnje imamo v tako majhni kurji državici. Da, tudi možgani so kurji.

Moja izkušnja je naslednja: Merilec sem moral kupit sam. ?e bi pa imel dovolj ?asa in potrpljenja, bi ga pa lahko dobil tudi zastonj preko neke prijazne apotekarke, ki pomaga dobiti "sponzorski" merilec, karkoli že to pomeni. Jaz sem kupil Bayer-jevega Contour (cca 200 €). Osebni zdravnik mi redno predpisuje Contour listi?e in lancete. Tako mi stvari te?ejo nekaj manj od dveh let. V bistvu se ne morem pritoževati.

#18 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 07 April 2009 - 09:50 PM

Škoda ker si kupil merilec. ?ist nepotreben strošek.
Fora ni merilec. fora so listki in se ga da dobiti zastonj, ker vsak, ki se ukvarja s tem poslom ve, da so listki denar.

#19 Sweety

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 17 posts
  • Zanimanja:Diabetes tip 2

Posted 08 April 2009 - 05:37 AM

RAF, ?e bi ti pozorno prebral kar sem napisal, se ti sploh ne bi bilo potrebno oglašati, kajti dodana vrednost tvoje "informacije" je enaka ni?.

#20 andyrozman

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 252 posts

Posted 08 April 2009 - 09:10 AM

QUOTE(Sweety @ Apr 7 2009, 08:29 PM)
?e ne bi bilo žalostno, bi bilo smešno, kako razli?ne izkušnje imamo v tako majhni kurji državici. Da, tudi možgani so kurji.

Moja izkušnja je naslednja: Merilec sem moral kupit sam. ?e bi pa imel dovolj ?asa in potrpljenja, bi ga pa lahko dobil tudi zastonj preko neke prijazne apotekarke, ki pomaga dobiti "sponzorski" merilec, karkoli že to pomeni. Jaz sem kupil Bayer-jevega Contour (cca 200 €).  Osebni zdravnik mi redno predpisuje Contour listi?e in lancete. Tako mi stvari te?ejo nekaj manj od dveh let. V bistvu se ne morem pritoževati.

View Post

Mhm... Kako ti lahko predpisuje listi?e? Moja osebna zdravnica, mi je rekla, da mi lahko predpiše samo tiste stvari, ki mi jih je predpisal tudi diabetolog. ?e mi on nebi vsaj enkrat napisal listi?ev, mi jih tudi ona ne bi mogla...

Mislim zakaj ti pa je pisala listke, ?e kao nimaš merilca? Se ti je stari pokvaril? Ker ?e se ti je bi ti ga verjetno zamenjali...

Lp
Andy

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users