Listki
Posted 02 February 2009 - 08:10 PM
Lep pozdrav,
Jasna
Posted 03 February 2009 - 10:15 AM
?e ne veš imajo diabetiki tip 2 tudi možnost dobiti listke za vsakodnevno dolo?anje vrednosti glukkoze v krvi.
Seveda po strokovnih merilih oziroma priporo?ilih zavarovalnice, ki so v veljavi se za tip 2 ne da dobiti teh, ki so za sodobne digitalne glukometre, ampak tiste, ki se od?itajo na barvno skalo s pomakanjem.
Koli?ina, ki pripada tip 2 mi ni ravno znana, ampak važno je, da se da dobiti, samo vprašati moraš svojega zdravnika, da ti napiše zadevo in bi moral vsak diabetik tip 2 to tudi dobiti.
Posted 03 February 2009 - 01:39 PM
?e ne veš imajo diabetiki tip 2 tudi možnost dobiti listke za vsakodnevno dolo?anje vrednosti glukkoze v krvi.
Seveda po strokovnih merilih oziroma priporo?ilih zavarovalnice, ki so v veljavi se za tip 2 ne da dobiti teh, ki so za sodobne digitalne glukometre, ampak tiste, ki se od?itajo na barvno skalo s pomakanjem.
Koli?ina, ki pripada tip 2 mi ni ravno znana, ampak važno je, da se da dobiti, samo vprašati moraš svojega zdravnika, da ti napiše zadevo in bi moral vsak diabetik tip 2 to tudi dobiti.
Ne, ne bo držalo. Diabetiki tip 2 ne dobimo ni?esar. Nisem verjela svoji zdravnici, pa sem klicala še na SPIZ in pogledala v pravilnik. Nam ne pripada ni?, dokler se ne zdravimo z insulinom.
"Dvojkarji" si svojo urejenost pla?ujemo sami.
Lp - Jasna
Posted 03 February 2009 - 03:19 PM
"Dvojkarji" si svojo urejenost pla?ujemo sami.
Lp - Jasna
Jasna, opti?ne trakove, bi morali tudi tip 2 dobiti pri svojemu splošnemu zdravniku ali pa diabetologu.
Druga?e pa naj ga. ali g. zdravnik pokli?e ga. dr. Jelko Zaletelj na UKC, tudi predsednico Diabetes Foruma.
Alojz
Posted 03 February 2009 - 03:57 PM
Posted 03 February 2009 - 04:01 PM
Druga?e pa naj ga. ali g. zdravnik pokli?e ga. dr. Jelko Zaletelj na UKC, tudi predsednico Diabetes Foruma.
Na žalost se vsi držijo pravila, da so do tega upravi?eni samo tisti, ki se zdravijo z inzulinom. Glej http://www.zaloker-zaloker.si/si/koticek/pravila/. Ne poznam niti ene izjeme.
Lp _ Jasna
Posted 04 February 2009 - 03:23 PM
Posted 05 February 2009 - 01:35 PM
Sem tip "2".
Pri zdravniku dobim naro?ilnico za 50 listkov mese?no in ravno toliko lancet. So za opti?no od?itavanje.
V lekarni (ne v vsaki) mi pa zamenjajo opti?ne listke za take, ki ustrezajo mojemu aparatu. Zaradi višje cene jih dobim približno 1/3. To pa skoraj zadoš?a.
lp,
Marko
Posted 05 February 2009 - 03:13 PM
Posted 06 February 2009 - 03:05 AM
Seveda se vsak primer rešuje individualno oziroma mora bolnik pokazati dolo?eno znanje, da bo lahko sploh pravilno odreagiral, ko preseže optimalno vrednost.
Posted 07 February 2009 - 05:58 PM
Lp - Jasna
Posted 07 February 2009 - 07:19 PM
Seveda je tukaj vrednost v celih številkah in ne v decimalnih mestih, kotp ri elektornskih. Ampak po zagotovilih stroke je to ?isto dovolj, ?e tak diabeti kve ,kja mora storiti z rezultam, ki mu ga pokaže listek.
Posted 10 February 2009 - 10:42 AM
Seveda je tukaj vrednost v celih številkah in ne v decimalnih mestih, kotp ri elektornskih. Ampak po zagotovilih stroke je to ?isto dovolj, ?e tak diabeti kve ,kja mora storiti z rezultam, ki mu ga pokaže listek.
Pou?na zgodba, tako, da lahko tip 2, potem zaprosi svojega diabetologa oz. splošnega zdravnika da mu napiše recept za opti?ne trakove za merjenje glukoze.
Alojz
Posted 18 March 2009 - 02:12 PM
sre?no
Posted 18 March 2009 - 05:55 PM
sre?no
Sem dobila na recept tiste opti?ne trakove, pa so na žalost popolnoma neuporabni, ker po tistih barvnih odtenkih tudi približno ne moreš ugotoviti, koliko je vrednost sladkorja.
Nadaljujem s trakovi Optium. Kupujem jih pa preko eBaya. Zlicitiram tako, da me pride s poštnino vred pol ceneje kot pri nas v lekarni.
Lp Jasna
Posted 18 March 2009 - 10:33 PM
Fora teh lisktov ni v tem ,da dolo?iš cuker na desetinko natan?no.važne so vrednosti, ki so ozna?ene pod barvami.Seveda je potrebno vedeti, da si moral rezultat takoj pogldati, ker je zadeva že po dveh minutah bila neuporabna.
Posted 07 April 2009 - 08:29 PM
Moja izkušnja je naslednja: Merilec sem moral kupit sam. ?e bi pa imel dovolj ?asa in potrpljenja, bi ga pa lahko dobil tudi zastonj preko neke prijazne apotekarke, ki pomaga dobiti "sponzorski" merilec, karkoli že to pomeni. Jaz sem kupil Bayer-jevega Contour (cca 200 €). Osebni zdravnik mi redno predpisuje Contour listi?e in lancete. Tako mi stvari te?ejo nekaj manj od dveh let. V bistvu se ne morem pritoževati.
Posted 07 April 2009 - 09:50 PM
Fora ni merilec. fora so listki in se ga da dobiti zastonj, ker vsak, ki se ukvarja s tem poslom ve, da so listki denar.
Posted 08 April 2009 - 05:37 AM
Posted 08 April 2009 - 09:10 AM
Moja izkušnja je naslednja: Merilec sem moral kupit sam. ?e bi pa imel dovolj ?asa in potrpljenja, bi ga pa lahko dobil tudi zastonj preko neke prijazne apotekarke, ki pomaga dobiti "sponzorski" merilec, karkoli že to pomeni. Jaz sem kupil Bayer-jevega Contour (cca 200 €). Osebni zdravnik mi redno predpisuje Contour listi?e in lancete. Tako mi stvari te?ejo nekaj manj od dveh let. V bistvu se ne morem pritoževati.
Mhm... Kako ti lahko predpisuje listi?e? Moja osebna zdravnica, mi je rekla, da mi lahko predpiše samo tiste stvari, ki mi jih je predpisal tudi diabetolog. ?e mi on nebi vsaj enkrat napisal listi?ev, mi jih tudi ona ne bi mogla...
Mislim zakaj ti pa je pisala listke, ?e kao nimaš merilca? Se ti je stari pokvaril? Ker ?e se ti je bi ti ga verjetno zamenjali...
Lp
Andy
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users