Jump to content

Zavarovanje inzulinske črpalke DA-NE???

22 replies to this topic

#1 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 20 February 2009 - 09:25 PM

Pozdravljeni

Zanima me, ?e se spla?a podaljšat zavarovanje inzulinske ?rpalke?

Kaj vse je zajeto v to zavarovanje?

LP

#2 aomejec

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 77 posts
  • Zanimanja:Gorništvo, Kolesarstvo.

Posted 20 February 2009 - 11:13 PM

QUOTE(beta1 @ Feb 20 2009, 09:25 PM)
Pozdravljeni

Zanima me, ?e se spla?a podaljšat zavarovanje inzulinske ?rpalke?

Kaj vse je zajeto v to zavarovanje?

LP

View Post

Živ,

odvisno za kaj vse si jo zavaroval. Najbolj pomembno pri zavarovanju je da, ?e si za uni?enje ?rpalke kriv sam, ti povrnejo vrednost nove, minus odbitna franšiza, mislim da je nekaj % - to moraš kriti sam. ?e ?rpalke nimaš zavarovane, ostaneš brez nje nadaljnih toliko let, kolikor ti manjka do izpolnitve pogojev za pridobitev nove ?rpalke, to je 8-n let (razen, ?e jo kupiš sam). Naslednje kar ti mora kriti (ti krije) zavarovanje, je, odtujitev - kraja ?rpalke. Vse ostalo pa si moraš prebrati v splošnih pogojih svojega zavarovanja.

Moje osebno mnenje je, glede na pomembnost te male škatlice za naše življenje, da bi moral zavarovanje podaljšati. Mislim, da se spla?a vsako leto investirati cca 70€, kolikor stane letna zavarovalnina. Je pa seveda to tvoja odlo?itev.

lp

Aleš

Edited by aomejec, 21 February 2009 - 10:21 PM.

Aleš O.

#3 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts
  • Spol:Moški
  • Zanimanja:Motociklizem
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 22 February 2009 - 10:19 AM

Obvezno zavarovati, vrednost nove ?rpalke je previsoka da bi stvari prepustil naklju?ju..
Lp, Blaž

#4 RAF

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 716 posts

Posted 23 February 2009 - 11:25 AM

?ist tako hipoteti?no vprašanje.
Se mi ?rpalka sesuje v maloro recimo dve leti pred koncem obdobja za katero sem jo imel predpisano. Nisem jo zavaroval ,ker sem hotel privar?evati cca 600€.
grem po novo, ki stane 2400€ in sem na izgubi 1800€. do tu vse prav in Ok.
vprašanje se glasi.
Kaj to pomeni za samo uporabo ?rpalke ?ez dve leti, ko mi pote?e naro?ilnica. Bom moral spet menjavati pumpo, pa ?eprav bi lahko teoreti?no še šet let držala brez problema ali birokratski posli zahtevajo vra?ilo "skoraj nove" in obvezno nabavo "najbolj nove".
Res me zanima ali bo kdo povedal eno pametno rešitev.
?e moraš menjavati je potem metanje denarja skozi okno za zdravsveno blagajno, ?e pa sam po?akaš da se izte?e je pa na dobi?ku zavarovlanica.
Perpeto mobile?????' trance_21_laughing1.gif

Edited by RAF, 23 February 2009 - 11:27 AM.

#5 aomejec

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 77 posts

Posted 23 February 2009 - 04:11 PM

QUOTE(RAF @ Feb 23 2009, 11:25 AM)
?ist tako hipoteti?no vprašanje.
Se mi ?rpalka sesuje v maloro recimo dve leti pred koncem obdobja za katero sem jo imel predpisano. Nisem jo zavaroval ,ker sem hotel privar?evati cca 600€.
grem po novo, ki stane 2400€ in sem na izgubi 1800€. do tu vse prav in Ok.
vprašanje se glasi.
Kaj to pomeni za samo uporabo ?rpalke ?ez dve leti, ko mi pote?e naro?ilnica. Bom moral spet menjavati pumpo, pa ?eprav bi lahko teoreti?no še šet let držala brez problema ali birokratski posli zahtevajo vra?ilo "skoraj nove" in obvezno nabavo "najbolj nove".
Res me zanima ali bo kdo povedal eno pametno rešitev.
?e moraš menjavati je potem metanje denarja skozi okno za zdravsveno blagajno, ?e pa sam po?akaš da se izte?e je pa na dobi?ku zavarovlanica.
Perpeto mobile?????' trance_21_laughing1.gif

View Post

Recimo..., vrneš sesuto in obdržiš tisto, ki si jo kupil sam, ter dvigneš novo, za katero dobiš po osmih letih naro?ilnico. Tako imaš sedaj rezervo trance_19_hmm.gif , sicer ne vem, kaj boš po?el z njo, res pa je, da potem ni potrebno pla?evati zavarovanja, saj imaš eno rezervno ?rpalko doma, ?e zadeva zdrži dovolj dolgo, se ti investicija pokrije z "nepla?evanjem" zavarovanja npr. v 30 letih - 30let*70€ = 2100€ ohmy.gif (bolj za šalo kot zares), ?e bo še delala. tongue.gif

To bi bila lahko ena izmed variant .... trance_17_emot-angel.gif

lp

Aleš
P.S.
Zadnji stavek ne vzemi preve? resno smile.gif
Aleš O.

#6 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 04 March 2009 - 10:07 AM

Sem zavaroval.

#7 aomejec

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 77 posts

Posted 04 March 2009 - 09:07 PM

QUOTE(beta1 @ Mar 4 2009, 10:07 AM)
Sem zavaroval.

View Post

Priden. smile.gif

lp

Aleš
Aleš O.

#8 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts
  • Zanimanja:Motociklizem

Posted 07 March 2009 - 06:43 PM

Cena? Pa katera zavarovalnica?
Lp, Blaž

#9 Mami

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 47 posts

Posted 08 March 2009 - 05:42 PM

QUOTE(Blaž @ Mar 7 2009, 06:43 PM)
Cena? Pa katera zavarovalnica?

View Post

Mi smo jo zavarovali maja lani, pri Triglavu je bilo cca 74 EUR (z odbitno franšizo), pri Tilii pa cca 68 EUR (brez odbitne franšize).
Lp.

#10 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 10 March 2009 - 05:59 PM

Triglav - 101 EUR (za ?rpalko paradigm 522 z vso opremo)

#11 aomejec

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 77 posts

Posted 11 March 2009 - 08:36 PM

Triglav - osnovna cena 67,20€; s popustom 62,26€ in s klavzulo: "Zavarovanec je pri vsaki škodi udeležen s soudeležbo, ki znaša 2% od zavarovalne vsote".
Še za informacijo: zavarovalna vsota za ?rpalko je 2240,00€

Zavarovanje je bilo sklenjeno avgusta 2008.

lp

Aleš
Aleš O.

#12 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 11 March 2009 - 10:41 PM

kako pa dokazuješ upravi?enost svojega zahtevak napram zavarovalnici.
kaj moraš prinesti ali obstaja kak seznam zahtev oziroma navodil za te primere.

#13 aomejec

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 77 posts

Posted 11 March 2009 - 11:10 PM

QUOTE(RAF @ Mar 11 2009, 10:41 PM)
kako pa dokazuješ upravi?enost svojega zahtevak napram zavarovalnici.
kaj moraš prinesti ali obstaja kak seznam zahtev oziroma navodil za te primere.

View Post

Živ,

jaz vse stvari urejam preko svojega zavarovalnega agenta. ?e je ?rpalka ukradena, skupaj narediva klasi?no prijavo kraje (verjetno potem sledi prijava na policijo -> policijski zapisnik, itn). Pri trajno poškodovani ?rpalki, kjer je dokaz poškodovana, nedelujo?a ?rpalka, mogo?e tudi kakšna izjava dobavitelja, da podkrepi tvoje trditve (ne vem to?no, ker še nisem uveljaljal, in upam da tudi ne bom) pa verjetno klasi?na prijava kot pri kasko zavarovanju ali prijava preko svojega agenta - ker se (vsaj pri Roche-ju, ?rpalka Accu-Check Spirit) ?rpalke na?eloma ne popravlja, se jo v vsakem primeru zamenjava z novo. Temu verjetno sledi vra?ilo kupnine nove ?rpalke minus 2% odbitna franšiza - cca 50€ lastne participacije.
Kar se ti?e bojazni, da bi v vmesni fazi ostal brez ?rpalke, pri Roche-ju ni prav nobene skrbi (kakor tudi sam veš). Skoraj sigurno se da v najkrajšem možnem ?asu dobiti ?rpalko vnaprej (npr. na osnovi zavarovalnega škodnega zapisnika), ostale formalnosti se pa urejajo "post festum".

Torej kar se mene ti?e, tukaj nimam nobenih skrbi, upam pa da mi zgoraj navedenih zadev ne bo potrebno nikoli realizirati.

lp

Aleš
Aleš O.

#14 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 12 March 2009 - 09:53 AM

To itak vem, da bi nadomesnto pumpo pri rocu dobil takoj in tudi drugi dobavitelji imajo verjetno tako poštimano, vendar bodo morali o tem povedati kja ve? uporabniki drugih ?rpalk.

#15 andyrozman

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 252 posts

Posted 01 March 2010 - 11:33 AM

Pozdravljeni !

Nea rad odpiram starih forumov, ampak imam podobno vprašanje...

Je kdo zavarovanje rihtal v Mariboru... rabil bi neko kontaktno osebo, da vem koga kontaktirat, ker bi rad dal ?rpalko zavarovat...

Saj ?e ima kdo kontaktno osebo od kod drugod, verjetno vsaj tista oseba ve, kdo to isto stvar ureja v Mariboru...

Hvala za odgovore...

Andy

#16 weimi

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 11 posts

Posted 01 March 2010 - 12:30 PM

oj,
jaz jo imam zavarovano pri ZM - cena 61.77 €. Zavaruje jo lahko vsak agent, teh je pa tako najve? na tvojem koncu.
lp

#17 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 04 March 2010 - 11:15 AM

QUOTE(weimi @ Mar 1 2010, 12:30 PM)
oj,
jaz jo imam zavarovano pri ZM - cena 61.77 €. Zavaruje jo lahko vsak agent, teh je pa tako najve? na tvojem koncu.
lp

View Post

Za katero ?rpalko to?

#18 weimi

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 11 posts

Posted 04 March 2010 - 01:40 PM

QUOTE(beta1 @ Mar 4 2010, 11:15 AM)
Za katero ?rpalko to?

View Post

?rpalka je ACCU-CHEK Spirit

#19 Spela

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 175 posts

Posted 12 March 2010 - 05:48 PM

Moj ACCU-Chek Spirit je zavarovan pri Zavarovalnici Triglav za podobno ceno.

Glede agentov mislim, da danes ni ve? težav, ker imajo vse zavarovalnice že izkušnje z zavarovanjem insulinske ?rpalke.

#20 Cuker?ek

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 8 posts

Posted 30 July 2011 - 01:07 PM

Pozdravljeni,

imam problem, ki nevem, kje ga naj napišem. Ker pa se (tudi) ti?e zavarovanja, bom napisala kar sem.

Letos sem dobila novo ?rpalko Paradigm. Zadovoljna z njo in nobenih problemov, do danes ...
Baterija se je ?isto spraznila in nikakor ne morem odpreti "zati?a" kjer je vstavljena ?rpalka. Najprej sem skušala z zadnjim delom rezervoarja, ker ni šlo, sem poskusila s kovancem in pri tem poškodovala "zati?". Zdaj ne upam ve? odpirat. :(

Da je veselica še boljša, sem ugotovila, da sem po dobljeni novi ?rpalki ?isto pozabla na novo zavarovat. Ja, sej vem, da zgledam neodgovorno. Ampak zdaj, ko razmišljam, mi res ni jasno, kako mi je to uspelo. Me tolažijo, da se zgodi. :/

Zdaj sem prikloplena na staro ?rpalko.

Zanima me, ?e ima kdo vsaj podobne izkušnje in kako se je to rešilo. Se da sploh samo "zati?" menjat? Upam da. Seveda se zavedam, da se pla?a (ker nimam zavarovano), ampak samo da sed da menjat al pa da mi vsaj odprejo, da lahko zamenjam baterijo.

LP

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users