Živjo!
Zanima me, ?e mogo?e obstajajo krajše igle na setih? Imam inzulinsko ?rpalko paradigm 712 in sete z 9 milimetersko iglo.
Rad bi si vstavljal sete v trebuh, pa ne morem ker nimam dovolj podkožnega maš?evja...
Hvala za odgovore
krajše igle
Started by aaaa, Mar 03 2009 08:58 PM
6 replies to this topic
Posted 03 March 2009 - 08:58 PM
Posted 03 March 2009 - 10:30 PM
QUOTE(aaaa @ Mar 3 2009, 08:58 PM)
Živjo!
Zanima me, ?e mogo?e obstajajo krajše igle na setih? Imam inzulinsko ?rpalko paradigm 712 in sete z 9 milimetersko iglo.
Rad bi si vstavljal sete v trebuh, pa ne morem ker nimam dovolj podkožnega maš?evja...
Hvala za odgovore
Hvala za odgovore
Seveda. Glej http://www.minimed.com/products/infusionsets/index.html. ?e boš hotel kakšne bolj "eksoti?ne", se boš za dobavo moral zmeniti pri Z&Z.
M
Posted 04 March 2009 - 09:48 AM
obstaja tudi rešitev, da te 9mm igle ko si vstaviš setek v telo s kanilo ne porineš ?isto do konca, ampak recimo par mm prej pritrdiš na kožo in bi morlao sigurno dleovati.
Seveda to velja za setke, ki gredo pod kotom 30 stopinj.
Nisi omenila kakšne setke uporabljaš, ampak po dolžini igle predivevam ,da tiste pod kotom 90 stopinj.
Rešite tvoje težave bo mislim kar prvi del posta, ker ?e še nisi probala pod kotom 30 stopinj si velik zamudila. Pa še dogovarjanje glede dobave odpade.
Seveda to velja za setke, ki gredo pod kotom 30 stopinj.
Nisi omenila kakšne setke uporabljaš, ampak po dolžini igle predivevam ,da tiste pod kotom 90 stopinj.
Rešite tvoje težave bo mislim kar prvi del posta, ker ?e še nisi probala pod kotom 30 stopinj si velik zamudila. Pa še dogovarjanje glede dobave odpade.
#4 Gost beta1 *
Posted 04 March 2009 - 10:10 AM
Priporo?am, da greš na 45° sete (Sihuette Sets), so dosti boljši in ob pritisku na pokrov?ek ne bolijo. Res, da pa moreš kupit sprožilec, ki stane 40EUR. Ampak se spla?a. Probaj se dogovorit na Z&Z, ?e ti posodijo nekaj setov in se potem odlo?iš.
Obstajajo pa tudi Quick Seti 6mm. Ampak jih ne dajejo radi, samo otrokom oz. pediatriji. (?udno politiko imajo glede tega).
Obstajajo pa tudi Quick Seti 6mm. Ampak jih ne dajejo radi, samo otrokom oz. pediatriji. (?udno politiko imajo glede tega).
Posted 04 March 2009 - 11:01 AM
QUOTE(beta1 @ Mar 4 2009, 10:10 AM)
Probaj se dogovorit na Z&Z, ?e ti posodijo nekaj setov in se potem odlo?iš.
ni? se ni treba dogovarjati. smo eno original zaprto škatlo setkov jim prinesi od zaloge, ki jo imaš doma in zahtevaj eno škalto teh pod 45 stopinji in ti morajo zamenjati brez težav.
Posted 05 March 2009 - 01:08 PM
QUOTE(RAF @ Mar 4 2009, 11:01 AM)
ni? se ni treba dogovarjati. smo eno original zaprto škatlo setkov jim prinesi od zaloge, ki jo imaš doma in zahtevaj eno škalto teh pod 45 stopinji in ti morajo zamenjati brez težav.
A-a, Raf. Pri Z&Z imajo druga?no tehniko. Škatlo za sprobat, ti dajo na puf, ki se upošteva pri naslednji naro?ilnici za tehni?ne pripomo?ke (torej to mora le?e?i zdravnik napisati eno škatlo ve? oz. se le ta odšteje od števila setov)
Meni niso ni? menjali.
Sama imam tudi probleme z vstavljanjem 9mm seta v trebuh... težavo rešim tako, da naredim kožno gubo in set sprožim vanjo. Ali pa 45° silhuette... te imam tudi. Vstavljam jih kr ro?no (s sprožilno napravo se mi igla ukrivi ali pa celo odbije od kože stran. wtf?!?!). Ampak pri teh me moti odprtina v obližu (mesto vboda se mi zelo rado vname, ker imam zlo ob?utljivo kožo), dobro, da se vsaj vidi, kaj se dogaja. ?e postane ?udno, takoj zamenjam set, pa je.
Takratki setki naj bi bili namenjeni le nekajmese?nim otrokom, vsem ostalim pa taveliki. Jz bi jih tudi rada enkrat preizkusila... me zanima, kakšna bi bila absorpcija...
Lp, Mateja
At night the sky is endless, even more than in your dreams..
Posted 06 March 2009 - 11:13 PM
Se bom rajši vzdržal komentarja zaradi teh z&z, da me ne bodo spet obtožili, da delam nekaj proti njim.
druga?e pa hvala za pojasnilo, kar se til?e teh "zakompliciranih" zadev pri menjavi igel.
druga?e pa hvala za pojasnilo, kar se til?e teh "zakompliciranih" zadev pri menjavi igel.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users