Jump to content

Uspešna presaditev ledvice in TS v UKC

• You cannot reply to this topic
13 replies to this topic

#1 RAF

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 716 posts
  • Spol:Moški
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 12 March 2009 - 04:05 PM

pred parimi dnevi so v UKC 54 letnem bolniku, ki je diabetik že 40 let presadili oba organa hrati. pohvale za strokovnost vrhunskim zdravnikom v UKc,

http://24ur.com/specialno/vizita/po-40-ih-...l-diabetes.html

ker je pa hudi? v podrobnostih me pa moti sam naslov tega prispevka, ki je zavajujo? in tudi vsebina ?lanka je malo po svoje napisana kar se ti?e zaužitja tortic. Kolikor je meni znano je samo delovanje Ts zelo spe?ifi?no in se z vsakim dnem od operacije zmanšuje in bo morla bolnik prej, kot slej spet po?asi na izulin. Sedaj sprašujem strokovnjake ai to drži?

#2 RoZika**

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 50 posts
  • Zanimanja:po novem kar ra?unovodstvo :))

Posted 12 March 2009 - 04:41 PM

hmmm..ja to je pa tudi meni zelo zelo ?udno..?eprav res, da je bila to presaditev. Za tisto glede dodajanja maternih celic v slinavko pa vem, da tisto ni dolgoro?no. Pa ?e bi blo to res..a ne bi blo cenejše za zavarovalnice in državo, da bi vsem potem kar naredil presaditev?? smile.gif) tista tortica je pa tudi mene mal zmotila..sej to na 24.ur ni n? novga, ker novinarji kar prirejajo zgodbice..

lp

Heaven is where I live

#3 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 12 March 2009 - 05:18 PM

se strinjam da tile novinarji 24.ur, ki imajo kon?nano najve? nedokon?an faks pišejo neumnosti in zavajajo javnost, ker mislijo, da bodo udarni naslovi premamili bralce in bomo gledali še reklame pred ?lankom.
?e so že hoteli napisati bi morali napisati Omili so mu zaplete diabetesa ali pa presaditev mu je podaljšala življenje.

Edited by RAF, 12 March 2009 - 05:19 PM.

#4 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 13 March 2009 - 09:47 AM

Ista tema drugi novinar, ki je bolj objektivno povzel ta uspešen postopek.

http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042251393

#5 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 13 March 2009 - 03:01 PM

Bravo!!! Upam, da bomo do?akali v naslednjih letih malo ve? takih operacij.

#6 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 13 March 2009 - 03:24 PM

Bravo, drugi?!!!!
Upam, da bomo v naslednjih prispevkih na to temo brali bolj realne naslove, kaj so naredili zdravniki.

#7 RoZika**

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 50 posts

Posted 14 March 2009 - 06:53 PM

Js sm do zdaj sigurno prebrala ene miljonkrat ?lanek od tega gospoda..?e po pravici povem sm kr mal ljubosumna, ker se mu ne bo treba ve? špikat..mu pa seveda privoš?im iz srca da bo uspešno okreval..

kar se pa ti?e novinarjev na 24ur.com..se ne bodo nikoli popravli..so pa v zadnjih 2 letih tolko padli na minimum dobrih in zanimivih zgodb..pa recimo pri ?lanku gospoda na 24ur.com piše da se je špikal 3x na dan, v dnevniku pa 5x..sploh ne utemeljujejo svojih zgodb in sigurno niso napisane od intervjuja..pol pa folk misl kaj smo cukr?ki bogi k ne smemo nobene tortice pojest.. tongue.gif

lep vikend

Heaven is where I live

#8 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 14 March 2009 - 07:35 PM

Novinarji ne bi bili novinarji ?e ne bi pisali bombasti?ne zgodbe vse znajo zelo napihnit tako da se v?asih res sprašujem ali naj sploh še berem te butaste novice ,ali naj jih vzamem kot za slabo napisano šalo.
Mislim da vsi dobro vemo kako je težko premagovat bolezen no ampak z voljo se da marsikaj,dobro pa je da bo kon?no tudi za diabetike tako poskrbljeno da bo življenje vseeno lažje in mogo?e tudi z manj pikanja.To je bila še v?eraj znanstvena fantastika zdaj pa se to že dogaja pri nas.Hura za naše zdravnike. trance_40_thumbup.gif trance_40_thumbup.gif trance_40_thumbup.gif

#9 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 14 March 2009 - 08:25 PM

QUOTE(RoZika** @ Mar 14 2009, 06:53 PM)
Js sm do zdaj sigurno prebrala ene miljonkrat ?lanek od tega gospoda..?e po pravici povem sm kr mal ljubosumna, ker se mu ne bo treba ve? špikat..mu pa seveda privoš?im iz srca da bo uspešno okreval..

ni ti treba biti ljubosumna, ker imaš vedno možnost izbire. recimo diabetes in špikanje ali pa kup tablet proti zavrnitvi in to vsak dan do konca življenja.
v bistvu bi rekel poenostavljeno, kaj je lažje po?eti vsak dan. se pred jedjo špikati ali zaužiti tablete proti zavrnitvni. Jaz sem trenutno za prvo možnost. Operacije tehni?no niso ve? tako zahtevne, bolj je problem pri teh, ker je organov premalo in je sama doba delovanja zelo odvisna od toliko vzrokov, da nikoli ne veš kaj te ?aka.
je pa res, da za bolnika, ki je bil vezan na skoraj vsakodnevno vožnjo v bolnico ta sprememba zelo pommebna in pravijo ,da se spla?a to narediti, pa ?eprav ne veš koliko ?asa ti bo vse skupaj res delovalo in uživaš vsak dan.

#10 RoZika**

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 50 posts

Posted 14 March 2009 - 08:44 PM

Oi..oh RAF vem, da prinese taka operacija še ve? skrbi kot jih je sedaj pri špikanju. Sem pa pomislila na to, zaradi tega, ker so pri dnevniku napisali, da je "baje" trebušna slinavka za?ela že uspešno vbrizgovati inzulin..tako da nekaj malega je že upanja, da bo v redu za njega..in potem posledi?no ljubosumje trance_44_wink5.gif hihi..ups ane..

lp

Heaven is where I live

#11 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 14 March 2009 - 10:14 PM

Te operacije so odli?en u?ni pripomo?ek za vse zdravnike, ki sodelujejo pri raziskavah kako diabetes ozdraviti trajno. Ve? takih operacij ve? izkušenji za vse vpetene in ve? novih spoznanj. Seveda vem, da jaz teh sadov verjetno ne bom mogel koristiti, ampak, ?e sem pošten imam že sedaj z pumpo skoraj idealno življenje in v bistvu ne bi ni? želel spremeniti, ker je najpomembnejše pri tem, da smo bolniki zadovoljni in da znamo nadzirati svoje ob?utke in pravilno ukrepati.

#12 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 15 March 2009 - 04:50 PM

To?no to najve? kar lahko šteje je to da se bolniki znajo obnašat in pa? živet tako kot narekuje bolezen upajmo da ne bo prevelikih zapletov,Aljažu pa želim da bi vsak dan posebej užival. trance_40_thumbup.gif

#13 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 16 March 2009 - 09:00 AM

Jaz pa upam, da mu slinovka nebo ponovno odpovedala z izlo?anjem inzulina.

#14 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts
  • Zanimanja:Motociklizem

Posted 17 March 2009 - 08:34 PM

Tile dohtarji so carji, klobuk dol.
Lp, Blaž

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users