Jump to content

seti in voda

• You cannot reply to this topic
5 replies to this topic

#1 andyrozman

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 252 posts

Posted 19 March 2009 - 11:28 PM

Pozdravljeni !

Zanima me kako naj zaš?itim set, ko bom šel na plavanje. Ali kdo uporablja, kakšno posebno folijo, ki jo nalepi preko seta, da se ne odlepi in ne zmo?i....

Andy

#2 Mami

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 47 posts

Posted 20 March 2009 - 08:20 AM

Dobro jutro! Naša si da samo gor tisti plasti?ni pokrov?ek in gre plavat, ni? drugega.
Bila je že tudi eno uro v vodi (na morju) in se ni odlepilo.

Bolj je treba pazit, da sladkor ne pade preve?, kot da bi se set odlepil smile.gif .
LP

#3 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 20 March 2009 - 12:46 PM

Prakti?no ni potrebno nobene posebne zaš?ite, morda le s pomo?jo mikropora, da se bolje prilepi na kožo.
v ve?ini primerov delujejo zelo dobro lepila iz setov, da se ne odlepijo s kože tudi po dlje ?asa trajajo?em bivanju v vodi.

sre?no tongue.gif

#4 andyrozman

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 252 posts

Posted 20 March 2009 - 01:11 PM

QUOTE(pegi @ Mar 20 2009, 12:46 PM)
Prakti?no ni potrebno nobene posebne zaš?ite, morda le s pomo?jo mikropora, da se bolje prilepi na kožo.
v ve?ini primerov delujejo zelo dobro lepila iz setov, da se ne odlepijo s kože tudi po dlje ?asa trajajo?em bivanju v vodi.

sre?no  tongue.gif

View Post

No zaenkrat sem imel druga?ne izkušnje... Po enih 2 tuših set že ve? ni tako dobro gor, kot bi moral biti... Zato me malce skrbi 3-4 ure termalne vode... (uporabljam Minimed Quickset sete).

Andy

#5 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 20 March 2009 - 11:16 PM

1. Pobrij si dlake in dla?ice na mestu vstavitve
2. Obriši z alkoholom in po?akaj da se posuši
3. En sloj Cavilon spreja
4. Vstavi set

Tako bi moralo držati.

?e pa se bo še zmeraj odleplo, pa eni pravijo da odrežeš stran obliž okoli kanile v setu preden si ga daš v podkožje.

Dobijo pa se tudi prozorna folijo, ki zgleda tak kot velik obliž. Mogo?e bo kateri vedel kako se mu re?e. Zraven Minilink oddajnika jih dobiš da zalepiš žez Minilink.

LP

#6 RAF

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 716 posts
  • Spol:Moški
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 21 March 2009 - 10:50 AM

moja varijanta je še bolj enostavna.
1.ne pobiji si nobenih dlak, ker te bo potem zge?kalo in boš imel rde? flek, ko se set odlima
2. alkohol ni nujno potreben pripomo?ek
3.pripraviš setek tenderlink accu chek
4.prilimaš si ga, kjer ga ho?eš imeti

Drži, kot pribito. tongue.gif
tudi kopanje celodnevno mu ne more do živega in prej pride tretji, dan ,ko ga itak moraš zamenjati, ?e ho?eš upoštevati pravilne smernice menjavanaj setov.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users