Iščem tehtnico Gorenje Calculator KT03NC
#1 Gost beta1 *
Posted 25 March 2009 - 03:27 PM
Pokvarla se mi je tehntica, ki ra?una OHje. Stara je bila malo ve? kot 1 leto in sem jo garancijsko reklamiral na Gorenje servisu. Vrnili so mi kupnino.
Zdaj pa ho?em kupit novo tehtnico in je ni nikjer zadobit. Klical sem že v Z&Z, Mercator tehnike, preiskal internet, obiskal lokalne trgovine in je ni nikjer za dobit.
Zdaj me pa zanima, ?e je kdo še kje videl to tehtnico v kakšni trgovini in mi povedal v kateri oz. najboljše bi bila kakšna telefonska številka.
Hvala
Posted 25 March 2009 - 04:32 PM
Pokvarla se mi je tehntica, ki ra?una OHje. Stara je bila malo ve? kot 1 leto in sem jo garancijsko reklamiral na Gorenje servisu. Vrnili so mi kupnino.
Zdaj pa ho?em kupit novo tehtnico in je ni nikjer zadobit. Klical sem že v Z&Z, Mercator tehnike, preiskal internet, obiskal lokalne trgovine in je ni nikjer za dobit.
Zdaj me pa zanima, ?e je kdo še kje videl to tehtnico v kakšni trgovini in mi povedal v kateri oz. najboljše bi bila kakšna telefonska številka.
Hvala
Hi Beta !
Saj si ?lan društva HbA1c ali ne? Vprašaj Romana... mislim, da jih je še nekaj imamo na društvu. Jaz sem jo lani tam kupil in mi kar lepo služi, ?eprav moram priznat, da OHje ponavadi na roko ra?unam... oziroma preko programa...
Andy
Posted 25 March 2009 - 05:02 PM
Gorenej jih ne dela ve?., ker pravijo da ni bilo prodaje in da ne morejo delati artikla na zalogo.
Še ena stvar je ,ki tudi meni pri tej tehtnici ni uše? in to, da te preve? razvaja in je boljše, da zadeve prera?unaš na peš, oziroma mal opotreniraš mozgan?ke.
#4 Gost beta1 *
Posted 25 March 2009 - 09:59 PM
Posted 26 March 2009 - 07:17 AM
Glede same tehtnice pa imam tako mnenje, da je ideja prera?unavanja vseh tistih sestavin in kazalcev sicer zanimiva in uporabna, samo ne vem, ?e so snovalci izdelka predvidevali tako intenzivno dnevno uporabo, kot jo zahteva priprava hrane za enega diabetika. Vsekakor se tehtnica prehitro pokvari, zdaj imam doma za rezervo vedno še eno tehtnico.
#6 Gost beta1 *
Posted 26 March 2009 - 09:17 AM
Posted 26 March 2009 - 10:28 AM
He he... Lahko da tudi... obnaša se zgleda že tako... Pa tudi baza, ki je na tehtnici je precej vprašljiva, vsaj glede dolo?enih podatkov.... Sem primerjal podatke iz 4 razli?nih virov (Baza iz programa Kocka, Baza iz Daciofit spletne strani, Z&Z seznam in tehtnica) in se podatki v?asih precej razlikujejo. Standardno je da se razlikujejo do kakih 3 enot, pri nekaterih izdelkih, pa precej ve?... Tako da sem potem kasneje tehtnico uporabljal res samo kot tehtnico... prera?unaval pa sem preko ra?unalnika...
To se zgodi, ?e pa? ne obstaja ena centrala baza živil v dolo?eni državi... Nam to bazo obljubljalo zadnjih par let... ampak mislim, da slabo kaže.
Andy
Posted 26 March 2009 - 11:41 PM
Pokvarla se mi je tehntica, ki ra?una OHje.
?ist tako firbec me matra. zakaj sploš še rabiš tehnico, ?e pa imaš pumpo že ve? kot leto in fit program narejen.
Sedaj bi moral že na pamet vse vrednsoti vedeti in ne vsak dan znova in znova tehtati, ker sem mnenja, da je pol leta tehtanja dovolj dolga doba, da se ?isto vsak nau?i ravnanja s hrano in da zna ?isto vsak oceniti porcijo, ki jo dobi na krožnik in da zna ?isot vsak na podlagi teh podatkov prera?unati svoj odmerek insulina.
tehtnica je potem samo za ob?asno kontrolo na par mesecev, ?e si želiš malo obnoviti znanje tehtanja.
#9 Gost beta1 *
Posted 27 March 2009 - 08:22 AM
Sedaj bi moral že na pamet vse vrednsoti vedeti in ne vsak dan znova in znova tehtati, ker sem mnenja, da je pol leta tehtanja dovolj dolga doba, da se ?isto vsak nau?i ravnanja s hrano in da zna ?isto vsak oceniti porcijo, ki jo dobi na krožnik in da zna ?isot vsak na podlagi teh podatkov prera?unati svoj odmerek insulina.
tehtnica je potem samo za ob?asno kontrolo na par mesecev, ?e si želiš malo obnoviti znanje tehtanja.
To je res. Samo nisem edini, ki to tehnico uporabljam. Zato pa je pred?asno odpovedala od preuporabe
Tehnico bom pa nasre?o dobil od sorodnice, ki je neuporablja ve?.
Posted 27 March 2009 - 10:26 AM
Zdravo Raf !
Jaz ve?ino stvari ne tehtam kar jem, ampak recimo kruh, pa kakšno sadje pa... Sicer samo tehtam (brez da bi tehtnica prera?unavala OHje), ampak vseeno...
Pa? stvari, ki se dajo tehtat potehtam, sploh ?e sem doma...
Andy
Posted 27 March 2009 - 01:22 PM
sre?no
#12 Gost beta1 *
Posted 01 April 2009 - 10:32 AM
#13 Gost beta1 *
Posted 07 April 2009 - 07:57 AM
Po vaših izkušnjah, katere tabele so najbolj to?ne za ra?unat OHje. Ter kje se jih dobi.
Posted 07 April 2009 - 08:47 AM
Posted 07 April 2009 - 01:32 PM
Mhm.. nobene niso preve? natan?ne... Jaz imam v mojem programu dve razli?ni bazi in ?e jih med sabo primerjam je kar razlika... V?asih naredim kar povpre?je obeh rezultatov (ali pa še primerjam s ZZ tabelo) in vzamem povpre?je vseh treh...
Glede etiket pa tudi tako... Niso vse preve? natan?ne, tiste je tudi treba vzeti s malce soli...
Andy
Posted 07 April 2009 - 02:18 PM
Tudi ?e si brcnu v temo boš drugi? pri podobni sestavi vedel, da moraš malo imrovizirati.
Posted 15 April 2010 - 08:47 PM
seveda je fino znati na pamet vrednosti, ampak v?asih pa paše postaviti gor in samo prebrati...
LP
#18 Gost beta1 *
Posted 16 April 2010 - 10:19 PM
?eprav sem pred 1.5 leta odkupil od znanke, ki je ni uporabljala.
V?asih še pa prav pride, druga? pa na pamet.
Posted 17 April 2010 - 04:29 PM
verjamem, da ti obvladaš na pamet, moja najstnica sicer tudi, ampak zelo rada zaokroži navzdol in ?e to narediš trikrat na dan, veš, kam prideš.......
Obrok hrane naj bi bil prijetno druženje, ne pa fight, koliko je v resnici OH na krožniku..
LP
Posted 17 April 2010 - 06:20 PM
?eprav sem pred 1.5 leta odkupil od znanke, ki je ni uporabljala.
V?asih še pa prav pride, druga? pa na pamet.
Par mesecev nazaj sem videl to Gorenjevo tehtnico pri Z&Z v trgovini. Tako da ?e si navajen te, se jo da spet kupiti.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users