Posted 20 April 2009 - 05:25 PM
Sicer je že kar nekaj ?asa minilo od takrat, ko sem napravo za neprekinjeno merjenje krvnega sladkorja preizkusila jaz - vstavi se v podkožje na trebuhu, podobno kot insulinska ?rpalka. Nato izmeriš krvni sladkor iz kapljice krvi na prstu ter izmerjeno vrednost vneseš v vstavljeno napravo za neprekinjeno merjenje krvnega sladkorja, da napravo umeriš. Kljub temu, da naprava sproti sporo?a, kakšna je višina krvnega sladkorja na trebuhu v danem trenutku, jo je potrebno umeriti vsaj 3x na dan z vnosom podatka o vrednosti krvnega sladkorja, ki si ga izmeriš na klasi?ni na?in.
Najve?ja težava je, da je najbolj ažurno stanje krvnega sladkorja v prstih na rokah, medtem ko stanje na trebuhu zaostaja okoli pol ure za dejanskim. To pomeni, da lahko zaradi hipe že padeš v komo (v primeru zelo hitrega padanja krvnega sladkorja), preden naprava za neprekinjeno merjenje krvnega sladkorja sploh zazna, da je krvni sladkor za?el padati...
Guardian sem nosila 2x po 3 dni; meni zaradi prepo?asnega sledenja hitrim padcem in porastom krvnega sladkorja ni koristila. Podatke so izpisali po 6 dneh v bolnici. V ?asu nošenja naprave si je treba sproti evidentirati uro in koli?ino vse zaužite hrane, insulina, rekreacije, da je na koncu možno primerjati z izpisanim grafom gibanja krvnega sladkorja in ugotoviti vzroke dvigov in padcev.