Jump to content

garmin senzor

• You cannot reply to this topic
7 replies to this topic

#1 betel

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 89 posts
  • Zanimanja:Kašen naj bi bil krvni pritisk pri diabetičnih bolnikih

Posted 17 April 2009 - 02:26 PM

Po dolgem ?asu se spet oglašam.

Imam tako natrpan urnik, da ne vem kje se me glava drži.
Obra?am se z vprašanjem glede senzor?ka. V ?etrtek naj bi mi vstavili senzor?ek za merjenje sladkorja. Kako to poteka oziroma koliko ?asa ga imaš preden ti podatke izpišejo. Vsem prav lep dan in da preživite ?im bolj kakovostno in prijetno.

Nada

rolleyes.gif
Nada

#2 andyrozman

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 252 posts

Posted 17 April 2009 - 02:56 PM

QUOTE(betel @ Apr 17 2009, 02:26 PM)
Po dolgem ?asu se spet oglašam.

Imam tako natrpan urnik, da ne vem kje se me glava drži.
Obra?am se z vprašanjem glede senzor?ka. V ?etrtek naj bi mi vstavili senzor?ek za merjenje sladkorja. Kako to poteka oziroma koliko ?asa ga imaš preden ti podatke izpišejo. Vsem prav lep dan in da preživite ?im bolj kakovostno in prijetno.

Nada

rolleyes.gif

View Post

Garmin senzor?! To pa še nisem slišal... Lahko poveš kaj ve? o tem?

Andy

#3 RAF

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 716 posts
  • Spol:Moški
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 17 April 2009 - 06:36 PM

?e dobiš garmin senzor ti bo še gps lokacijo ra?unal in avtomatkso tudi porabo kalorij ter seveda visinske metre in prehojeno pot. tongue.gif
kje se ga dobi? takoj ga vstavim, da mi ne bo treba ve? nositi ure, da lahho dobim te podatke. smile.gif
P.S,
verjetno si mislila gardiand.......
postopek ni ni? posebnega.dobiš senzor v podkožje in vsa stvar bo kon?ana v prej, kot pol ure in potem veselo na kosilo, da vidiš kaj se zgodi z cukrom po pol ure, ko za?neš jesti.

#4 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 18 April 2009 - 07:57 AM

Ali je to res tako enostavno komu ga vstavljajo to bodo podatki ki bodo zanimali še koga ne samo mene pa lep pozdrav. trance_19_hmm.gif

#5 Spela

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 175 posts

Posted 20 April 2009 - 05:25 PM

Sicer je že kar nekaj ?asa minilo od takrat, ko sem napravo za neprekinjeno merjenje krvnega sladkorja preizkusila jaz - vstavi se v podkožje na trebuhu, podobno kot insulinska ?rpalka. Nato izmeriš krvni sladkor iz kapljice krvi na prstu ter izmerjeno vrednost vneseš v vstavljeno napravo za neprekinjeno merjenje krvnega sladkorja, da napravo umeriš. Kljub temu, da naprava sproti sporo?a, kakšna je višina krvnega sladkorja na trebuhu v danem trenutku, jo je potrebno umeriti vsaj 3x na dan z vnosom podatka o vrednosti krvnega sladkorja, ki si ga izmeriš na klasi?ni na?in.

Najve?ja težava je, da je najbolj ažurno stanje krvnega sladkorja v prstih na rokah, medtem ko stanje na trebuhu zaostaja okoli pol ure za dejanskim. To pomeni, da lahko zaradi hipe že padeš v komo (v primeru zelo hitrega padanja krvnega sladkorja), preden naprava za neprekinjeno merjenje krvnega sladkorja sploh zazna, da je krvni sladkor za?el padati...

Guardian sem nosila 2x po 3 dni; meni zaradi prepo?asnega sledenja hitrim padcem in porastom krvnega sladkorja ni koristila. Podatke so izpisali po 6 dneh v bolnici. V ?asu nošenja naprave si je treba sproti evidentirati uro in koli?ino vse zaužite hrane, insulina, rekreacije, da je na koncu možno primerjati z izpisanim grafom gibanja krvnega sladkorja in ugotoviti vzroke dvigov in padcev.

#6 Cebelica

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 1 posts

Posted 20 April 2009 - 07:21 PM

Pozdravljeni,

sem med svezimi uporabniki insulinske crpalke. Ugotavljam, da se mi bazalci rusijo na 2- 3 tedna. Ker so vikendi bolj mirni (manj stresa), izvajam nocne meritve med tednom, nato pa se zbujam pobita, dan v sluzbi pa je prava mora. Zanimajo me vase izkusnje pri uporabi merilnika glukoze za namene dolocanja bazalnih odmerkov.

Pozdrav,
Cebelica

#7 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts
  • Zanimanja:Motociklizem

Posted 29 April 2009 - 12:16 PM

MI IMAMO SENZOR ŽE PRIBLIŽNO EN MESEC , P NISMO ZELO ZADOVOLJNI. PA PROSIM, ?E MI KDO POVE IZ IZKUŠENJ KAKO JE Z NJIM ZADOVOLJEN NA DALJŠI ?AS.V ZALOKAR IN ZALOKAR SO NAM OMENILI, DA ISIGI SIGNAL MORA BITI V OBMO?JU 10 IN 100, PRI NAS PA PRIDE ZELO MALOKRAT DO DESET, KAJ ŠELE VIŠJE, ZATO PROSIM TISTE,KI IMATE SENZOR ŽE DLJE ,DA MI NAPIŠETE MALO VE? O IZKUŠNJAH S SENZORJEM.

LEP POZDRAV. MATEJA

Lp, Blaž

#8 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 30 April 2009 - 03:25 PM

QUOTE(Cebelica @ Apr 20 2009, 07:21 PM)
Pozdravljeni,

sem med svezimi uporabniki insulinske crpalke. Ugotavljam, da se mi bazalci rusijo na 2- 3 tedna. Ker so vikendi bolj mirni (manj stresa), izvajam nocne meritve med tednom, nato pa se zbujam pobita, dan v sluzbi pa je prava mora. Zanimajo me vase izkusnje pri uporabi merilnika glukoze za namene dolocanja bazalnih odmerkov.

Pozdrav,
Cebelica

View Post

lakho malo bolj razložiš kaj si mislila s tem?
aparate vsi uporabljamo in si zapisujemo vrendosti oziroma sedja prenesemo na ra?unalnik in ?e so cukri previsoki delamo kerkcije in postopek ?ez par ur ponovimo.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users