Kdaj jesti
Posted 22 April 2009 - 06:06 PM
Odkar sem upokojena, zelo dolgo spim, zato imam prvi obrok nekje opoldne, zadnjega pa ob 10 ali 11 zve?er. Spat grem obi?ajno ob 2 zjutraj ali še pozneje. Ali je tudi ta razpored hrane vpliva na nivo sladkorja v krvi?
Za odgovor se zahvaljujem.
Majare
Posted 22 April 2009 - 08:56 PM
kaj je dobro za vsakega je stvar njegove odlo?itve in v tvojem primeru bi obrok ob 11 uri zve?er izpustil, ker mi bo delal preve? škode in bo telo v spanju delalo na polno, ker rabi za prebavo hrane cca 4 do 5 ur, namesto ,da bi po?ivalo in se pripravljalo na nov dan.
Edited by RAF, 22 April 2009 - 08:57 PM.
Posted 23 April 2009 - 07:14 PM
kaj je dobro za vsakega je stvar njegove odlo?itve in v tvojem primeru bi obrok ob 11 uri zve?er izpustil, ker mi bo delal preve? škode in bo telo v spanju delalo na polno, ker rabi za prebavo hrane cca 4 do 5 ur, namesto ,da bi po?ivalo in se pripravljalo na nov dan.
Posted 23 April 2009 - 07:29 PM
Res drži, da po 20 uri zve?er ni zdravo jesti. Toda moj dan se za?ne opoldne in kon?a ob dveh ali treh zjutraj. Ponavadi pojem zadnji obrok ob 22. uri, nato še delam in takrat tudi najve? naredim. Štiri, pet ali šest ur kasneje grem spat. Potem spim vsaj z ur, obi?ajno pa 8 ali še ve?. Tak ritem je zame naraven, odkar se zavedam sebe, zato sem bila tako vesela upokojitve. Za primer, ko smo za?eli delati od 8.30 do 17. ure, se naredila veliko ve? kot prej, ko sem morala delati od 7-15 ali celo od od 6-14. Zato sem prilagodila tudi ?as hranjenja mojemu naravnemu dnevnemu ritmu in ne vem, zakaj bi bilo to narobe in nezdravo. Zajtrkujem ob 12, malicam ob 16 uri, ve?erjam ob 20, popoldansko malico pojem ob 22, spat grem ob treh. To je vendar skoraj tako, kot ?e bi zajtrkovala ob 7, imela malico ob 10, kosilo ob 13 in zaužila zadnji obrok ob 16 ter šla spat ob 22.
Posted 23 April 2009 - 08:09 PM
seveda je to samo moje mnenje in vem kaj se zgodi meni, ?e jem ob 1o uri zve?er. ?eprav si dam pravilen odmerek insulina in je cuker po dveh urah okrog 8 mi bo zjutraj, ko se zbudim cuker nabilo sigurno ?ez deset, ker telo med spanjem dela. v tem primeru zadevo rešim tako, da si dam pred spanjem še približno tri enote dodatne korekcije in je sladkor zjutraj okrog 6. ?eprav bi v druga?nih razmerah to bila norost dati si insulin in ni? jesti ta metoda v tem no?nem ?asu deluje pri meni.
Posted 26 April 2009 - 05:27 PM
Poskusi boš vidla da bo vse lažje ve?erni obrok,ki je že zelo pozen pa raje izpusti saj ?e še nimaš težav z diabetesom ti jih ni treba iskat ampak samo malo življenske navade spremeni pa bo.
Posted 28 April 2009 - 05:34 PM
Velja pa upoštevati pravila, ki veljajo za vse, ne le za diabetike:
1. Zajtrk (oz. prvi obrok dneva) pojej sam - to naj bo najve?ji obrok, saj je še cel dan pred nami
2. Kosilo (oz. obrok sredi "delovnega" dne) deli s prijateljem
3. Ve?erjo (oz. zadnji obrok dneva) šenkaj sovražniku oz. pojej bistveno manj in predvsem take jedi, ki se hitreje prebavijo.
Posted 30 April 2009 - 10:28 AM
Posted 30 April 2009 - 11:18 AM
Resni?no imaš nekoliko oz. zelo druga?en razpored ur glede prehrane, vendar ?e je tako zate sprejemljivo in v redu, obdrži, da je tebi primerno in prilagojeno ter najbolje.
sre?no
Posted 30 April 2009 - 12:23 PM
res, da so testirali zdrave ljudi, ampak dejstva so neizposrna.Se eden od kamen?kov v mozaiku, kako nastane sladkorna.
Posted 30 April 2009 - 04:44 PM
Posted 18 September 2009 - 07:19 PM
Posted 18 September 2009 - 07:25 PM
Posted 19 September 2009 - 12:09 PM
Ne kompliciraj, takih pono?njakov, kot si ti, nas je mnogo.
Spi takrat, ko si zaspana, jej takrat, ko si la?na in bo vse ok ;)
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users