Pozdrav!
Pred par dnevi sem imel kontrolo in moj Hb1ac je bil 5,5%.
To je posledica mojega intenzivnega fitnesa oz treningov.
Ni dobro,saj sem skozi na meji z hipami cel dan.Moj diabetolog in enkratno osebje,me
ze nekaj ?asa nagovarja oziroma prepri?uje,naj se odlo?im za ?rpalko.
Mogo?e pa bom vendarle podlegel pregovarjanju.
zato bi še rad malo vašega mnenja,nasvetov in sicer:nekak sta mi najbolj zanimivi
- Dana(najnovejsi model)in nevem to?no kak se re?e
- in pa pumpa Paradigm Real-Time
?e uporablaja kdo katero izmed teh dveh omenjenih modelov,bi prosil za kak nasvet,komentar,karkoli...!!!
Hvala
zaloker&zaloker
Started by orbit, Apr 29 2009 03:04 PM
7 replies to this topic
Posted 29 April 2009 - 03:04 PM
Posted 29 April 2009 - 09:32 PM
ne bom se mešal v debato o pumpah, ker nisem poklican zaradi poklicne deformacije.
bolj me zanima zakaj boš sploh šel na pumpo, ko pa imaš hemoglobin urejen, kot redkokdo in tudi hip nimaš razen tiste od meseca nazaj. skratka tvoji ob?utki glede sladkorne so zelo normalni, ker veliko ?asa posvetiš sebi in to je pohvalno.
?e bi jaz imel tako statistiko na penih, kot jo imaš ti ne bi nikoli šel na pumo, ker enostavno ne bi imel nobenega povoda za to odlo?itev.
bolj me zanima zakaj boš sploh šel na pumpo, ko pa imaš hemoglobin urejen, kot redkokdo in tudi hip nimaš razen tiste od meseca nazaj. skratka tvoji ob?utki glede sladkorne so zelo normalni, ker veliko ?asa posvetiš sebi in to je pohvalno.
?e bi jaz imel tako statistiko na penih, kot jo imaš ti ne bi nikoli šel na pumo, ker enostavno ne bi imel nobenega povoda za to odlo?itev.
Posted 30 April 2009 - 05:42 AM
QUOTE(RAF @ Apr 29 2009, 09:32 PM)
ne bom se mešal v debato o pumpah, ker nisem poklican zaradi poklicne deformacije.
Orbit tukaj se pridružujem mnenje mojega kolega RAFa... Sicer sem velik advokat za pumpe, ampak v tvojem primeru je stanje na penih idealno... vsaj glede na HbA1c...
?eprav moj sedanji diabetolog pravi, da je v?asih HbA1c lahko tudi lažen (recimo ?e ima nekdo hipe, lahko te znižujejo rezultat, pri dobrem HbA1c, mora biti tudi Standardna deviacija KS majhna - razlika od povpre?ja, recimo ?e imaš HbA1c 7, je to povpre?ni cuker 9.5 in ?e je standardna deviacija 7, pomeni da tvoj cuker ska?e od 2.5 do 16.5 in imaš potem na ra?un nizkih cukrov, še vedno dober rezultat, ki pa ni tako fejst dober)...
Kaj natan?no pomeni, da si na meji s hipami? Imaš tako nizek cuker, da imaš hipe, ali jih skoraj imaš, ampak jih nimaš... ?e jih skoraj imaš, potem moraš samo malce prilagodit tvoja razmerja, ali pa ?e bazalni profili (saj si bil na FITu), kažejo, da imaš prenizki bazalni insulin, malce znižaš dozo bazalca...
Druga?e ?e pa boš vseeno šel na pumpo, pa pot pod noge, in k vsem trem našim predstavnikom (da spoznaš osebje in vidiš kako se do tebe obnašajo in ti seveda razkažejo svoje pumpe), pa malo posurfaj po internetu in si oglej razlike med pumpami, predlagam naslednjo stran imajo primerjavo med pumpami, ampak nimajo na seznamu še novih od Dane (Dana R) ali pa tudi ne Roche Combo (ta še mislim, da sploh še ni na tržiš?u, si jo pa lahko ogledaš na nemškem rochu imajo cool predstavitev)... torej primerjava:
http://www.diabetesnet.com/diabetes_techno...pump_models.php
LP
Andy
Edited by andyrozman, 30 April 2009 - 05:43 AM.
Posted 30 April 2009 - 02:55 PM
To si pa zelo dobro napisal Raf.Finta je v tem,da sem konstantno 24 ur na dan z hipami ?e me prav razumeš.Še posebej pa imam najvecji problem pono?i(hipa skoraj vsako no? cker 1-2,5),in pa problem je še med vikendi,ko seregeneriram oziroma ko ne treniram(hipe konstantno)! tega noben skoraj neve kak je to,in kaj utezi z tabo naredijo-pride vzadaj vse to in ti naprimer po treningu pokaze 12 cukra,cez 15-20minut ti ga pa vrze na 2 ali se manj.Moj hemoglobin je kot pri zdravem ?loveku,tak da to ni nikakor dobro.Že vec kot sit sem teh hip in 7xdnevnega merjenja cukra...
<to je verjetno vzrok zakaj bi sel na pumpo(ki ti skozi meri kak se sladkor giblje)in to bi bilo se zame najboljše,vsaj upam
<to je verjetno vzrok zakaj bi sel na pumpo(ki ti skozi meri kak se sladkor giblje)in to bi bilo se zame najboljše,vsaj upam
Posted 30 April 2009 - 03:08 PM
Aha v tem grmu ti?i zajec pri tebi. Si v bistvu na mejnih hipah in ?e zmajšaš tadolgi insulin ti cuker že nabije preve? visoko, ker imaš tak metobalizme, da ga bi moral zregulirati z odmerki po 0,3 E na uro, kar je pri pumpi ?isto enostanvo, na penih pa na žalost ne, ker si daš enkrat potrebno koli?ino insulina in je spet odvisno od mnogo dejanvikov, kako se sporš?a v telesu.
Misliš, da boš ujel z real time senzorjem pravi ritem, oziorma boš zaznal pravo?ano padce sladkorja. edini problem pr tem je, da ti meri z približno polurnim zamikom in v?asih pol ure pomeni tudi ?as, ki je predolg za resevanje hipe.
mislim, da v prvi fazi ni treba takoj na senzor, ker bo dovolj samo pumpa, ki ti bo stabilizirala vrednosti na višjem nivoju, ker imaš ostale zadeve porihtane. seveda lakho probaš, ampak jaz bi po?akal na Navigator, ki je merilc z real time senzorjem in ti meri non stop in je sedaj v fazi uvajanja oziroma zaklju?nih testiranj.
poznam enega uporabnika, ki ga zelo pohvali in pravi ,da si je v 4 mesecih izmeril sladkor na klasicen na?in samo desetkrat.Pogleda na zaslon in vse piše in seveda ima naštimae alarme, ki te pono?i zbudijo, ?e cuker pade pod nastavljeno vrendost. brez zic ..... pa še eno prednost ima ta napravico in to da je kalibraciji zelo malo.
Misliš, da boš ujel z real time senzorjem pravi ritem, oziorma boš zaznal pravo?ano padce sladkorja. edini problem pr tem je, da ti meri z približno polurnim zamikom in v?asih pol ure pomeni tudi ?as, ki je predolg za resevanje hipe.
mislim, da v prvi fazi ni treba takoj na senzor, ker bo dovolj samo pumpa, ki ti bo stabilizirala vrednosti na višjem nivoju, ker imaš ostale zadeve porihtane. seveda lakho probaš, ampak jaz bi po?akal na Navigator, ki je merilc z real time senzorjem in ti meri non stop in je sedaj v fazi uvajanja oziroma zaklju?nih testiranj.
poznam enega uporabnika, ki ga zelo pohvali in pravi ,da si je v 4 mesecih izmeril sladkor na klasicen na?in samo desetkrat.Pogleda na zaslon in vse piše in seveda ima naštimae alarme, ki te pono?i zbudijo, ?e cuker pade pod nastavljeno vrendost. brez zic ..... pa še eno prednost ima ta napravico in to da je kalibraciji zelo malo.
Edited by RAF, 30 April 2009 - 03:10 PM.
Posted 30 April 2009 - 03:42 PM
Ma ti dve pumpi ki sem jih omenil da sta mi nekkak najbolj zanimivi,merita sladkor nonstop oziroma kolko sem si pridobil podatke paradigm real time meri neprekinjeno krvni sladkor.Sam me pa tudi ena stvar zanima,ali je ali ni to mote?e ?e skozi gledas na ekran kaksen je tvoj sladkor???
>zato pa želim da se javi kdo ki ima sam to pumpo,da malo pove
Posted 30 April 2009 - 05:04 PM
QUOTE(RAF @ Apr 30 2009, 03:08 PM)
No no no, pretravati pa tudi ni treba. Vsi trije CGMSji (Abbott Navigator, DexCom Seven Plus in Minimed REAL-Time), so t.i. "real-time" CGMSji (http://www.childrenw.../continuous.htm). Pri natan?nosti meritev med njimi ni dramati?nih razlik, vsi trije so registrirani kot dodaten pripomo?ek (torej NUJNO potrebuješ tudi klasi?en merilec KS). S tem da se pri nas da zaenkrat uradno kupiti samo Minimedov sistem, za Navigatorja pa se, razen trenutne polletne raziskave na Pediatri?ni, ni? ne ve...
Tudi pri Navigatorju je potrebno na 5 dni uporabe enega senzorja 5-krat meriti sladkor (kalibracija). Tako da izjava tvojega prijatelja o le 10krat izmerjenih sladkorjih v 4 mesecih malo bosa (saj je samo kalibracij v povpre?ju min 1 na dan - torej v 4 mesecih 120). V ?asu kalibracije sladkor ne sme nihati, saj ti tako meritev Navigator zavrne, zato je tudi kalibracij ponavadi v daljšem obdobju ve? kot minimalno število.
Pa še potencialno slaba novica glede Navigatorja: po spletu so se za?ele pojavljati govorice, da bo Abbott prenehal z razvojem Navigatorja. Vstopil naj bi na trg ?rpalk (bojda se bo imenovala Aviator), kar se, ?e je to res, meni zdi totalno neumno od njih, sploh sedaj, ko gredo vsi proizvajalci po Minimedovih stopinjah z integracijo CGMS in pumpe... (http://forums.childr...ead.php?t=36600 http://www.diabetesmine.com/2009/04/rumors...rs-demise.html). Živi bili pa videli...
M
Posted 30 April 2009 - 07:01 PM
QUOTE(orbit @ Apr 30 2009, 03:42 PM)
Ma ti dve pumpi ki sem jih omenil da sta mi nekkak najbolj zanimivi,merita sladkor nonstop oziroma kolko sem si pridobil podatke paradigm real time meri neprekinjeno krvni sladkor.Sam me pa tudi ena stvar zanima,ali je ali ni to mote?e ?e skozi gledas na ekran kaksen je tvoj sladkor???
Ah ne... n? ni mote?e. Na ekran pogledaš kadar ho?eš, ?e sploh ho?eš... Je pa fajn videt trende sladkorja (gledat, kam se obra?a krivulja) in po potrebi preveriti dejansko stanje z glukometrom ter ustrezno ukrepati.
Po mojih izkušnjah, je zaenkrat ?rpalka popolnoma dovolj. Sama sem si z njo tko fajn porihtala sladkorje, da mi pol leta niti na misel ni prišlo, da bi poskusila s senzorjem. No, potem pa pride kakšno stresno obdobje, ko se ti podrejo bazalci in takrat za?neš intenzivneje razmišljati v tej smeri. Ampak, da smo si na jasnem. Bazalne odmerke se da porihtati tudi brez uporabe senzorja. Senzor je luksuz, ker je samopla?niški, pa?.
Ne vem, kakšne izkušnje imajo drugi, ampak pri meni stvar dejansko ful dobro funkcionira (najbolje od dneva no. 2 do 7). O?itno prvi dan elektroda potrebuje nekaj ?asa, da se konkretno ugnezdi in navadi na novo okolje.
?e te zanima kaj konkretnejšega, mi lahko pošlješ ZS.
At night the sky is endless, even more than in your dreams..
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users