Jump to content

Nov podforum za starše

14 replies to this topic

#1 _M_

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 86 posts

Posted 03 May 2009 - 10:28 PM

Pozdravljeni,

Blaža sem prosil, ?e nam odpre nov podforum, kjer bi si izkušnje lahko izmenjevali starši otrok s SB. Se mi zdi, da se namre? zadeve kar nekako "izgubijo" med ostalimi posti, kar pa je res škoda.

Upam, da se bomo starši na tale na?in bolje spopadali s vsakdanjimi in manj vsakdanjimi težavami, ki se nam dogajajo v zvezi z našimi mal?ki. Nekaj tem bom odprl sam, predvsem pa je na nas vseh, da ta podforum kar najbolj zaživi...

Pomagajte nama z Blažem tudi poiskati teme iz drugih forumov, ki bi po tematiki sedaj spadale sem. Linke ali imena tem lahko pošljete po ZS kar direktno Blažu ali meni, pa jih bom jaz posredoval Blažu.

M

#2 carmen

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 48 posts
  • Zanimanja:diabetes tip 1 pri mal?kih, sem mamica 2 letnega sladkor?ka na ?rpalki

Posted 05 May 2009 - 09:24 PM

Hoj!

Sem mamica 2 in pol letnega sladkor?ka. Cuker smo odkrili 19. decembra 2008, na ?rpalki je od 11. 2. 2009.
Vse skupaj moram re?t nam jemlje veliko energije in volje ker nikakor ne moremo urediti sladkorjev in se gibljemo med 2,3 in 20 v?asih celo do 30.
Sladkor mu merim tudi do 16 krat v 24 urah, vsega skupaj pa sta mogo?e 2 meritvi neupravi?eni in je cuker lep, vse ostalo pa je korekcija za hiper ali pa reševanje hipe.
Senzor bi nam še kako prišel prav, že zaradi tega ker nas Tai Tristan opozarja da ga bolijo prstki zaradi cuker?ka. in tako je oteženo njegovo trenutno najpomembnejše opravilo - igra.
Za senzorje se borimo in ne mislimo kar tako obupat, ker ?e so zakonsko lahko uredili , da je metadon na recept bodo pa tut to!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oscar Wilde je lepo napisal: "IMAM PREPROST OKUS. VEDNO SE ZADOVOLJIM Z NAJBOLJŠIM!"

Starši! Držimo se tega in ne obupajmo!
LP

#3 RAF

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 716 posts
  • Spol:Moški
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 05 May 2009 - 10:06 PM

v mojih o?eh ste starši teh malckov, ki so cukr?ki na kubik še posebni junaki in ?e si sposodim besede Sre?ak, ki je dejal smao;" Kapo dol pred starši!"
me pa zanima ?ist tako mimogrede, kakšen lancetnik za zabadanej v prstek uporabljate pri vašem mal?ku. Mislim model te naprevice.

#4 _M_

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 86 posts

Posted 06 May 2009 - 01:04 AM

QUOTE(RAF @ May 5 2009, 10:06 PM)
v mojih o?eh ste starši teh malckov, ki so cukr?ki na kubik še posebni junaki in ?e si sposodim besede Sre?ak, ki je dejal smao;" Kapo dol pred starši!"
me pa zanima ?ist tako mimogrede, kakšen lancetnik za zabadanej v prstek uporabljate pri vašem mal?ku. Mislim model te naprevice.

View Post

MultiClix - je tudi najbolj prakti?en za v vrtec ali šolo - nikoli ni nobena lanceta izpostavljena, tako da se ostali otroci ne morejo po nesre?i zbosti.

#5 _M_

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 86 posts

Posted 06 May 2009 - 01:13 AM

QUOTE(carmen @ May 5 2009, 09:24 PM)
Sem mamica 2 in pol letnega sladkor?ka. Cuker smo odkrili 19. decembra 2008, na ?rpalki je od 11. 2. 2009.
Vse skupaj moram re?t nam jemlje veliko energije in volje ker nikakor ne moremo urediti sladkorjev in se gibljemo med 2,3 in 20 v?asih celo do 30.
Sladkor mu merim tudi do 16 krat v 24 urah, vsega skupaj pa sta mogo?e 2 meritvi neupravi?eni in je cuker lep, vse ostalo pa je korekcija za hiper ali pa reševanje hipe.
Senzor bi nam še kako prišel prav, že zaradi tega ker nas Tai Tristan opozarja da ga bolijo prstki zaradi cuker?ka. in tako je oteženo njegovo trenutno najpomembnejše opravilo - igra.
Za senzorje se borimo in ne mislimo kar tako obupat, ker ?e so zakonsko lahko uredili , da je metadon na recept bodo pa tut to!!!!!!!!!!!!!!!!!

Najmanj ga bo motilo in bolelo pri igri, ?e ga ne zbadaš direktno v blazinice, ampak bolj od strani. ?e ga pikaš direktno na blazinice, lahko to precej boli, ker jih nato to?no na piku uporabljaš za prijemanje. Stranskih delov prsta do prvega ?lenka pa ne uporabljamo pri prijemanju.

Poskusi tudi ?im bolj uporabljati vse prste, da ne pride en prst preve?krat na vrsto, ker se bo tam naredila trda koža, kar pomeni da moraš pove?ati mo? vboda, kar pomeni globlje rane, kar pomeni.... V?asih mu tudi pono?i, ko se ne igra in so cukri stabilni, namaži prste s kako kremo.

#6 carmen

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 48 posts
  • Zanimanja:diabetes tip 1 pri mal?kih, sem mamica 2 letnega sladkor?ka na ?rpalki

Posted 06 May 2009 - 08:56 PM

QUOTE(_M_ @ May 6 2009, 01:13 AM)
Najmanj ga bo motilo in bolelo pri igri, ?e ga ne zbadaš direktno v blazinice, ampak bolj od strani. ?e ga pikaš direktno na blazinice, lahko to precej boli, ker jih nato to?no na piku uporabljaš za prijemanje. Stranskih delov prsta do prvega ?lenka pa ne uporabljamo pri prijemanju.

Poskusi tudi ?im bolj uporabljati vse prste, da ne pride en prst preve?krat na vrsto, ker se bo tam naredila trda koža, kar pomeni da moraš pove?ati mo? vboda, kar pomeni globlje rane, kar pomeni.... V?asih mu tudi pono?i, ko se ne igra in so cukri stabilni, namaži prste s kako kremo.

View Post

Uporabljamo ACCU-CHEK MULTICLIX, in smo zadovoljni.

Pikamo ga izrecno samo v stranski del prstka (saj vemo da je na koncu prsta najve? živ?nih kon?i?ev) in redno menjavamo mesto uboda, ?eprav imamo glede na velikost prstov bolj malo izbire. Prstke tudi redno mažemo s kremo ?ajevca in cosmerbo-rjavo, ki je naravnost ?udovita (jaz jo uporabljam za rano po carskem rezu, saj sem le slabih 6 mesecev po njem rana pa je videti odli?no in se krasno celi)
Lep pozdrav

#7 RAF

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 716 posts
  • Spol:Moški
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 06 May 2009 - 11:26 PM

QUOTE(carmen @ May 6 2009, 08:56 PM)
Uporabljamo ACCU-CHEK MULTICLIX, in smo zadovoljni.

me veseli, da uporabljate napravo, ki je najbolj prijazna do blazinic.

meritev je pa verjento ve? ,kot deset na dan?

#8 carmen

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 48 posts

Posted 10 May 2009 - 08:20 PM

QUOTE(RAF @ May 6 2009, 11:26 PM)
me veseli, da uporabljate napravo, ki je najbolj prijazna do blazinic.

meritev je pa verjento ve? ,kot deset na dan?

View Post

ja seveda, v povpre?ju 13 v 24 urah, saj mu merim tudi pono?i, vsaj enkrat. Upamo, da bomo s senzorji vsaj malo zmanjšali število pikov na dan.

#9 carmen

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 48 posts

Posted 10 May 2009 - 08:27 PM

No pa se nekaj premika!!!! V torek glejte pop tv oddajo preverjeno, posneli smo ?lanek na temo naših sladkor?kov in odnosa glede odobritve senzorjev! mediji so na naši strani, sedaj samo upam da bo vse skupaj tudi pametno komentirano.
Novinarka mi je rekla, da je minister obljubil prof.Battelinu da bo senzorje odobril.
UPAM DA SMO NA DOBRI POTI!
Na ušesa mi je prišla pa tudi informacija, da se dela na tem oziroma se bo podal predlog, da bi se nakupi senzorjev za odrasle sladkor?ke upoštevali kot olajšava pri dohodnini. Ali kdo kaj ve o tem?

lepo se mejte

#10 moj cukr?ek

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 11 posts

Posted 14 May 2009 - 11:06 PM

Sem mamica 3 letnega cukr?ka. Avgusta 2007 je zbolel za sladkorno boleznijo...PODRL SE NAM JE SVET...po letu dni se nam je sestavil nazaj...sedaj znamo živeti življenje...pa ?eprav je polno skrbi, odpovedovanja, strahu...cenimo življenje kakršnega živimo...
Tudi mi uporabljamo senzorje, prav tako sem pred dobrim mesecom poslala prošnjo na minitrstvo...seveda brez odgovora... Mislim, da bomo lahko skupaj dosegli veliko...vse za naše otroke!!!

#11 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 15 May 2009 - 06:26 PM

Še niste tu skapirali, da se Ministerstvo dela norca iz vseh, ne samo iz diabetikov. ?e ste gledali Preverjeno v torek. So lepo povedli>> 100.000 EUR na leto za vse otroke na senzor.

100.000 eur bi takoj nabrali skupaj. VSEM DIREKTORJEM MANJŠE PLA?E. KDO NUCA DRAGE SLUŽBENE AVTE V ZDRAVSTVU. ?ist dober en Clio z klimo. ITD. ITD. Še bi lahko naštevali.

Poleg tega, kaj hudi?a se majo tak dolgo za odlo?at. 1 mesec bodo zdaj debatirali. To se v 10 min da zmenit. Skup se naj vsedejo. Pol pa samo JA ali pa NE.

#12 andyrozman

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 252 posts

Posted 16 May 2009 - 11:54 AM

QUOTE(beta1 @ May 15 2009, 06:26 PM)
Še niste tu skapirali, da se Ministerstvo dela norca iz vseh, ne samo iz diabetikov. ?e ste gledali Preverjeno v torek. So lepo povedli>> 100.000 EUR na leto za vse otroke na senzor.

100.000 eur bi takoj nabrali skupaj. VSEM DIREKTORJEM MANJŠE PLA?E. KDO NUCA DRAGE SLUŽBENE AVTE V ZDRAVSTVU. ?ist dober en Clio z klimo. ITD. ITD. Še bi lahko naštevali.

Poleg tega, kaj hudi?a se majo tak dolgo za odlo?at. 1 mesec bodo zdaj debatirali. To se v 10 min da zmenit. Skup se naj vsedejo. Pol pa samo JA ali pa NE.

View Post

He he...

Ampak kaj ne veš tega, da so si direktorji "zaslužli" ve?je pla?e in rad bi videl tistega direktorja, ki se bo s Cliom okoli vozil, namesto s Avdijem ali pa Mercedesom...

Veš ?e bi se odlo?ali samo 10 minut, bi bil odgovor takoj NE.

?e bi bilo možno bi oni v ZZZSju tako šparali, da bi mi vsi imeli pene, pa vsak po 100 testnih trakcev za KS na mesec. Vsak izgovor vzamejo kot zlato, samo da ne rabijo ?esa dat... in verjemi mi, sem tam...

Andy

#13 carmen

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 48 posts

Posted 28 July 2009 - 10:01 PM

Živjo, pa se mi je po dolgem ?asu le uspelo dokopati do ra?unalnika. Kot vidim ni nobenega navala staršev na forumu, upam da zato, ker ni v tem ?asu noben mal?ek zbolel.
Mi sedaj nabavljamo senzorje in smo kar zadovolnji, samo v?asih ga pa zna tut biksat tale zadeva. Senzor kaže 19,3 v krvi je pa 4,2. Se še komu to dogaja???
Težave imamo tudi s 3M obliži za ?ez minilink, saj ima sin?ek potem pordelo in srbe?o kožo. Katere obliže uporabljate?
Pa še nekaj: kako narediti dopoldanski profil mal?ku, ki komaj ?aka zajtrk???
Lep pozdrav

#14 rdonsa

Vseved

• Moderator
  • 129 posts
  • Zanimanja:šport,glasba

Posted 28 July 2009 - 10:57 PM

Zelo težko je s profilom pri tako majhnem otroku.Tudi mi smo imeli to težavo pa smo jo rešili.Probajte ga zamotit z igro in poležavanjem, mu malce dopustit nekaj kar najraje po?ne pa ?eprav tega naj ne bi delal.
lp.rdonsa

#15 aomejec

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 77 posts
  • Zanimanja:Gorništvo, Kolesarstvo.

Posted 04 August 2009 - 06:14 AM

QUOTE(carmen @ Jul 28 2009, 10:01 PM)
Živjo, pa se mi je po dolgem ?asu le uspelo dokopati do ra?unalnika. Kot vidim ni nobenega navala staršev na forumu, upam da zato, ker ni v tem ?asu noben mal?ek zbolel.
Mi sedaj nabavljamo senzorje in smo kar zadovolnji, samo v?asih ga pa zna tut biksat tale zadeva. Senzor kaže 19,3 v krvi je pa 4,2. Se še komu to dogaja???
Težave imamo tudi s 3M obliži za ?ez minilink, saj ima sin?ek potem pordelo in srbe?o kožo. Katere obliže uporabljate?
Pa še nekaj: kako narediti dopoldanski profil mal?ku, ki komaj ?aka zajtrk???
Lep pozdrav

View Post

Poskusite s sprejem CAVILON, ki se ga nanese na kožo preden uporabite samolepilne senzorje ali 3M obliže. V bistvu naredi nek film med kožo in obližem. Sicer zadeva ni poceni a meni osebno je pomagala, saj sem tudi sam imel probleme z vnetjem kože na mestu, kjer sem uporabljal obliže. Kupiti se ga pa da samo v Z&Z - sicer sem ga iskal tudi v lekarnah, a brez uspeha.

lp

Aleš
Aleš O.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users