Jump to content

Guardian

• You cannot reply to this topic
13 replies to this topic

#1 betel

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 89 posts
  • Zanimanja:Kašen naj bi bil krvni pritisk pri diabetičnih bolnikih

Posted 11 May 2009 - 09:27 AM

Pred ?asom sem napisala besedo garmin namesto guardian.

No v petek sem senzor?ek imela vstavljen, ker pa so se mi oglašali alarmi je bilo o?itno da z senzor?kom bilo narobe. Iz podjetja Zaloker je gospa vložila ogromno truda tako da je njena sodelovka, ker je bila na Rti?u-Ankaran prinesla nov senzor in nesre?a pa taka mrknil aparat. Je že gdo imel podobne izkušnje? Meni je sedaj samo po?akat da se javi na sms edukatorica ali dr. Janež in da rešujemo dalje.
Pa uspešen delovni teden

Nada biggrin.gif
Nada

#2 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 11 May 2009 - 04:15 PM

Meni je Minilink crkjot. Nisem ga uporabljal ve? kot 1 leto in je crknila Accu baterija v njem.

Zdaj bom en dan probal pogledat jetra. Mogo?e bom ga usposobil k živlenju smile.gif

edit: Meni je enkrat, se tudi to zgodilo. Moral sem ga dat ponovno polnit za 8 ur. Potem je pa delalo normalno.

Edited by beta1, 11 May 2009 - 04:19 PM.

#3 andyrozman

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 252 posts

Posted 13 May 2009 - 07:40 AM

QUOTE(beta1 @ May 11 2009, 04:15 PM)
Meni je Minilink crkjot. Nisem ga uporabljal ve? kot 1 leto in je crknila Accu baterija v njem.

Zdaj bom en dan probal pogledat jetra. Mogo?e bom ga usposobil k živlenju smile.gif

edit: Meni je enkrat, se tudi to zgodilo. Moral sem ga dat ponovno polnit za 8 ur. Potem je pa delalo normalno.

View Post

Hi !

Beta mislim, da betel uporablja samo Guardiana (brez pumpe), pravzaprav Guarduian sam zgleda kot pumpa, in mislim, da je hotela re?ti, da ji je pa? tisti "sprejemnik" crknil...

Andy

#4 RAF

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 716 posts
  • Spol:Moški
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 13 May 2009 - 08:53 AM

QUOTE(beta1 @ May 11 2009, 04:15 PM)

koliko ?asa pa traja polnenje tega oddajnika v polnilcu, ki je priložen?

Po drugi strani pa mislim, da je to ?udno izvedeno, ?e moraš filat baterijo in dela zadeva komaj leto, oziroma crkne še prej.
To sprašujme zato, ker si tisti ?as, ko ni oddajnika odkloplejn od 24 uren meritve v podkožju.
Boljše bi bilo, da bi imeli eno baterijo ali dve uni tatanaki 232, ki se bi ju z lahkoto menjavalo in bi sigurno oddajnik zdržale ve?, kot leto.
Zakaj je tako pa ne bom ugibal, ker se odgovor že sam ponuja. trance_25_naughty.gif

#5 andyrozman

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 252 posts

Posted 14 May 2009 - 12:55 PM

QUOTE(RAF @ May 13 2009, 08:53 AM)
koliko ?asa pa traja polnenje tega oddajnika v polnilcu, ki je priložen?

Po drugi strani pa mislim, da je to ?udno izvedeno, ?e moraš filat baterijo in dela zadeva komaj leto, oziroma crkne še prej.
To sprašujme zato, ker si tisti ?as, ko ni oddajnika odkloplejn od 24 uren meritve v podkožju.
Boljše bi bilo, da bi imeli eno baterijo ali dve uni tatanaki 232, ki se bi ju z lahkoto menjavalo in bi sigurno oddajnik zdržale ve?, kot leto.
Zakaj je tako pa ne bom ugibal, ker se odgovor že sam ponuja. trance_25_naughty.gif

View Post

Tukaj je ravno problem vse zadeve... Baterija je vlita noter v oddajnik, in po približno letu dni crkne... To se naredili, da je pa? oddajnik vodpotopen, kar pa je ?ista bedarija... Mislim, s pumpo in CGMSjem se ne plava... Vsaj ne prostovoljno...
No in ker je baterija vliuta v oddajnik moraš vsako leto kupit novega... Bilo bi pametno, ?e bi se dalo baterijo samo zamenjat, ampak to ne gre...

Andy

#6 _M_

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 86 posts

Posted 14 May 2009 - 01:28 PM

QUOTE(andyrozman @ May 14 2009, 12:55 PM)
No in ker je baterija vliuta v oddajnik moraš vsako leto kupit novega... Bilo bi pametno, ?e bi se dalo baterijo samo zamenjat, ampak to ne gre...

View Post

Ah, klinc pa ne gre. Seveda se da. Res je, da to ni trivialen problem (glej npr. probleme, ki jih ima Abbott s pokrov?ki na odajniku za Navigator!), vendar definitivno je rešljiv, še posebej v napravah, ki stanejo 800 EUR!! Je pa res, da je s stališ?a dobi?ka bolje prodajat napravo za 800 EUR vsako leto, dokler uporabniki to požrejo. Tu pomaga samo konkurenca. Najbrž bo ?ez ?as itak tako kot je z listki za merjenje sladkorja - oddajnik boš dobil skoraj zastonj, pla?eval pa senzorje.

#7 betel

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 89 posts

Posted 14 May 2009 - 03:43 PM

Foolk tuki sem
Nisem duh. Guardian so mi dali, da bi dobili rezultate in na podlagi le teh bi opravi?ili ?rpalko. Halo!!!!
Drugi? se direkt z mano pogovarjajte. Imam svoje možgane.

Nada slap.gif
Nada

#8 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 14 May 2009 - 04:04 PM

potem pa povej kaj hudi?a si dobila v uporabo, ker eni trdijo, da imaš real time drugi pa csmg?
Seveda nas zanimajo tudi kako si preživela s tistimi žicami okrog pasu.

#9 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 15 May 2009 - 05:58 AM

Ko se mi bo dalo, bom jetra pogledal. Ta vikend sem hotel, pa sem dobil hardware za PC in me je to ukopiralo.

#10 andyrozman

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 252 posts

Posted 15 May 2009 - 12:55 PM

QUOTE(_M_ @ May 14 2009, 01:28 PM)
Ah, klinc pa ne gre. Seveda se da. Res je, da to ni trivialen problem (glej npr. probleme, ki jih ima Abbott s pokrov?ki na odajniku za Navigator!), vendar definitivno je rešljiv, še posebej v napravah, ki stanejo 800 EUR!! Je pa res, da je s stališ?a dobi?ka bolje prodajat napravo za 800 EUR vsako leto, dokler uporabniki to požrejo. Tu pomaga samo konkurenca. Najbrž bo ?ez ?as itak tako kot je z listki za merjenje sladkorja - oddajnik boš dobil skoraj zastonj, pla?eval pa senzorje.

View Post

Ko ravno omenjamo Abbott... iz amerika prihajajo neke novice, da bo Abbott šel ven iz CGMS bussinessa, in se bo raje usmeril na Aviator (insulinsko ?rpalko) produkt.

Andy

#11 _M_

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 86 posts

Posted 15 May 2009 - 01:07 PM

QUOTE(andyrozman @ May 15 2009, 12:55 PM)
Ko ravno omenjamo Abbott... iz amerika prihajajo neke novice, da bo Abbott šel ven iz CGMS bussinessa, in se bo raje usmeril na Aviator (insulinsko ?rpalko) produkt.

Andy

View Post

Ja, o tem sem že tukaj http://www.diabetes-zveza.si/forum/index.p...findpost&p=6160 pisal, kjer so tudi linki na novice...

Edited by _M_, 15 May 2009 - 01:08 PM.

#12 betel

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 89 posts

Posted 18 May 2009 - 02:35 PM

ojla

Želela sem povedati, da ta guardian je brez pumpe in naj ga bi imela teden nakar bi zdravnik na podlagi pridobljenih in izprintanih podatkov odlo?al o insulinski ?rpalki. No danes sva se slišala in naj bi kar bila hospitalizirana in to bo najbrž v ponedeljek. Preživela nikako, ker je nonstop raketiral alarm in je konc koncev kapituliral na polni ?rti. Ni? življenja. Nato sem senzor?ek potegnila ven in zaklju?ila zgodbo. Ampak lepa štorija sam en aparat za celo Slovenijo. wacko.gif

Nada
wacko.gif
Nada

#13 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 18 May 2009 - 02:50 PM

zanimivo, ko sem ga sam nosil tri dni ta senzor mi je piskal alarm samo ene dvakrat in še to zato, ker sem se pono?i zapletel v kable in prekinil stik. pri meni je stvar dleovala in tudi vstavlanje senzorja je v Kc trajalo mislim, da slabe pol ure v kar je bilo všteto tudi izobraževanje o ravnanaju z njim.

#14 andyrozman

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 252 posts

Posted 18 May 2009 - 03:10 PM

QUOTE(_M_ @ May 15 2009, 01:07 PM)
Ja, o tem sem že tukaj http://www.diabetes-zveza.si/forum/index.p...findpost&p=6160 pisal, kjer so tudi linki na novice...

View Post

Sorry _M_... nekako sem spregledal ta prispevek... Jaz sem podatke dobil iz drugega vira...

Andy

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users