upam, da mi bo kdo od vas znal pomagati s kako idejo ali nasvetom, kaj narediti.
Sladkorno imam že kar nekaj ?asa, vendar takih problemov kot jih imam sedaj, še nikoli.
Sladkor je iztirjen, zna posko?it vse do 30 in še ?ez. Veste, kako se ob tem ?lovek po?uti. Groza je to, da ne uspem ohranjati vsaj kolikor toliko normalnih cukrov.
Enostavno sploh ne vem, kje naj se lotim tega problema. Vem, da na sladkor vpliva še najbolj prehrana in inzulin. Doze inzulina spreminjam sproti, kar je verjetno nepravilno, saj ob napadu lakote si dodam inzulin in pojem, kar mi zapaše. Ne pomaga mi, da si dopovedujem, da si s tem samo škodujem, lakota je enostavno premo?na. Še najbolj mi pašejo sladke stvari. Ampak teh ne jem toliko, bolj kakšno sadje, ki se ga znam prav prenajest.
To ne sme ve? iti tako naprej. Prosim svetujte mi, kaj naj naredim, da uspem obvladat to situacijo. ?esa naj se najprej lotim?
?e se skušam držat diete res natan?no, zdržim kve?jemu kak dan, še to ne, torej da upoštevam in koli?ino in kvaliteto hrane. Prigrizkov vmes najraje ne bi ohranjala, ker so prevelika skušnjava zame.
Nenazadnje mi je ?isto jasno, da gre pri vsem skupaj za to, kar je v ozadju tega. Motnje hranjenja so samo posledica. Zdi se mi, da sama ne bom zmogla to popravit. Voljo imam, nimam pa ob?utka, da mi bo uspelo. Prosim za kakšen nasvet oziroma odgovor kako iz tega ven.
Edited by radovedna, 22 May 2009 - 09:20 AM.