Jump to content

Nova črpalka Minimed Paradigm Veo

17 replies to this topic

#1 _M_

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 86 posts

Posted 07 June 2009 - 11:16 PM

Na angleški minimedovi strani je mo? videti novi Minimedov model Paradigm Veo (http://www.medtronic...-veo/index.html).

Nobene velike novosti, vendar kar nekaj manjših dobrih stvari. Predvsem za naše mal?ke pa:
* bazal po 0,025 E (ne vem pa kaj je z bolusom?)
* avtomatsko ustavi pumpo ob hipi (za max dve uri, se mi zdi?)
* senzorji so sedaj uradno za 6 dni
* tanjša igla pri senzorjih smile.gif
* Ostale funkcije iz Guardiana (predictive alarms)

Druga?e pa zgleda kot 522/722... ?e ni? drugega, je po moje samo možnost malih popravkov z 0,025 E zlata vredno pri mal?kih. Vsaj ne bomo ve? razmišljali, ali gremo na razred?en inzulin smile.gif

Pa ni? še o kakšnem "parent monitorju" (napredni daljinec), ki so ga napovedovali na sejmih... :((((((

Edited by _M_, 07 June 2009 - 11:24 PM.

#2 RAF

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 716 posts
  • Spol:Moški
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 08 June 2009 - 09:03 AM

vse to že ima dana R, ki je že na tržiš?u pri nas, ampak ker je na pediatriji edina izbira smao paradigma potem na žalost ni velike izbire in moraš vzeti tisto, kar ti dajo.

#3 _M_

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 86 posts

Posted 08 June 2009 - 10:41 AM

QUOTE(RAF @ Jun 8 2009, 09:03 AM)
vse to že ima dana R, ki je že na tržiš?u pri nas, ampak ker je na pediatriji edina izbira smao paradigma potem na žalost ni velike izbire in moraš vzeti tisto, kar ti dajo.

View Post

No, nima povezave s CGMS (in s tem povezanih stvari, npr. avtomatsko ustavitev pumpe pri hipi), kar je, glede na to, da bodo otroci do 7 jeseni dobili senzorje, precej koristna zadeva.

Tudi bolusi so pri novem minimedu bojda po min 0.025 E (Dana ima po 0.1E), kar bo vsaj nam zelo koristilo.

Bojda so tudi senzor izboljšali v nizkem obmo?ju (torej da je bolj natan?en pri nizkih vrednostih), kar je spet za nas, ki se bolj kot z res visokimi sladkorji borimo pogostimi s hipami, tudi precej koristna zadeva.

Ima pa tale Dana R (http://www.sooil.com...ng/m3_r_02.html) res kar nekaj zelo luštnih stvari smile.gif

Hmmm... Kaj bi dal, da bi lahko pumpe med seboj sestavljal kot lego kocke smile.gif))))))

#4 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 08 June 2009 - 06:27 PM

To je 522ka z novim firmwarom, ?e ni naj me nekdo popravi. Prakti?no je to updatan sistem paradigm real-time. Feedback od IZ&ZIV skupine.

#5 _M_

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 86 posts

Posted 08 June 2009 - 08:13 PM

QUOTE(beta1 @ Jun 8 2009, 06:27 PM)
To je 522ka z novim firmwarom, ?e ni naj me nekdo popravi. Prakti?no je to updatan sistem paradigm real-time. Feedback od IZ&ZIV skupine.

View Post

Ja, res je. Tudi sam sem gledal spisek, pa se mi zdi, da ni hardversko gledano v njej ni? kaj novega...

Tako da bi lahko Minimed, pa magari z dopla?ilom, omogo?il nadgradnjo 522... Samo itak da je to utopi?no...

#6 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 08 June 2009 - 08:29 PM

zaprosimo kakega hekerja, da zadevo firewera in bo delala kot urica tastara 522...... tongue.gif

#7 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 09 June 2009 - 09:16 AM

Moja 522ka je verzije: VER 2.3A 1.1 OB OB.

?e ima kdo novejšo 522ko in druga?no verzijo naj napiše.

Druga? pa ima moja 522ka kar enih par bugov.

1 bug: Opomnik GK ne zgine, ko si zmeriš glukozo z LINK metrom. Moreš še ro?no opomnik skenslat na ?rpalki. (Ni rešitve)

2 bug: Senzor se umeri pri vsaki izmerjeni glukozi z LINK metrom. (Rešitev: Ugasnit oddajanje metra pri tistih meritvah, ki niso za umerjanje senzorja. Potem je treba te GK vrednosti ro?no vpisat v Bolus Wizard in izbrat da ne umeri senzorja)

3 bug: Opozorilo se neda zbrisat z brezži?nim pilotom. Kar je nadležno ko si v avtu in ne moreš ustavit ter zbrisat in pogledat opozorila. Potem pa vsakih 5 min vibrira.
(Ni rešitve)

Te 3 bugi mene motijo. Niso neki hudo nujni popravki. Glavne komponente ?rpalke delujejo brezhibno. Lansko leto sem tak povedal na sestanku IZ-ZIV, da so ti felerji.

Mislim, da se sploh neda flashat ?rpalke. Razen, da jo pošlješ v tovarno, pa da jo narazen vzamejo. Preko radijske frekvence (ComLINK) je READ ONLY. Sprejema pa komande od LINK metrov, daljinca in senzorja.

#8 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 09 June 2009 - 10:18 AM

hmm, toliko bugi?ev pri paradigmi.
So to tvoje ugotovitve ali so tudi uradno potrjene s strani proizvajalca.

#9 andyrozman

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 252 posts

Posted 09 June 2009 - 10:29 AM

QUOTE(beta1 @ Jun 9 2009, 09:16 AM)
3 bug: Opozorilo se neda zbrisat z brezži?nim pilotom. Kar je nadležno ko si v avtu in ne moreš ustavit ter zbrisat in pogledat opozorila. Potem pa vsakih 5 min vibrira.
(Ni rešitve)

Misliš da se ne da zbrisat, ker namesto, da bi stisnil na daljinec, stisneš gumbe na odpira?u za vrata za garažo. trance_41_w00t2.gif

Andy

#10 Biks

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 192 posts
  • Spol:Ženski

Posted 09 June 2009 - 12:21 PM

QUOTE(beta1 @ Jun 9 2009, 09:16 AM)
Moja 522ka je verzije: VER 2.3A 1.1 OB OB.

?e ima kdo novejšo 522ko in druga?no verzijo naj napiše.

Druga? pa ima moja 522ka kar enih par bugov.

1 bug: Opomnik GK ne zgine, ko si zmeriš glukozo z LINK metrom. Moreš še ro?no opomnik skenslat na ?rpalki. (Ni rešitve)

2 bug: Senzor se umeri pri vsaki izmerjeni glukozi z LINK metrom. (Rešitev: Ugasnit oddajanje metra pri tistih meritvah, ki niso za umerjanje senzorja. Potem je treba te GK vrednosti ro?no vpisat v Bolus Wizard in izbrat da ne umeri senzorja)

3 bug: Opozorilo se neda zbrisat z brezži?nim pilotom. Kar je nadležno ko si v avtu in ne moreš ustavit ter zbrisat in pogledat opozorila. Potem pa vsakih 5 min vibrira. (Ni rešitve)

Te 3 bugi mene motijo. Niso neki hudo nujni popravki. Glavne komponente ?rpalke delujejo brezhibno. Lansko leto sem tak povedal na sestanku IZ-ZIV, da so ti felerji.

Mislim, da se sploh neda flashat ?rpalke. Razen, da jo pošlješ v tovarno, pa da jo narazen vzamejo. Preko radijske frekvence (ComLINK) je READ ONLY. Sprejema pa komande od LINK metrov, daljinca in senzorja.

View Post

Nu, jz mam mal novejšo: VER 2.4A 1.1 0B 0B

Mene ob?asno moti le prvi bug. Ko mislim, da sem že izbrisala opomnik, pa mi ?rpalka spet zapiska. Drga? ga sploh ne registriram.
Kolk pogosto si pa ti meriš cukr, ko si priklopljen na senzor? Jz si ga 3x v dnevu. In ponavadi takrat zadevo tudi skalibriram. Druga?e pa lahko na link metru prekli?eš pošiljanje posami?ne meritve v pumpo (pred nanosom krvi stisneš eno izmed puš?ic na metru).
Za tretjega sploh ne vem, ker daljinca ne uporabljam. Še en kos odve?ne krame, ki bi jo vla?ila s seboj in jo izgubila. Že glukometer pozabljam, kaj šele to majhno ?rno zadevo.

Ahahaahaa. trance_21_laughing1.gif Andy... dobra una z garažo.

Drga? je pa luškan tale novi model?ek Paradigm Veo. In verjamem, da bodo dodatne funkcije prišle še kako prav... posebno najmlajšim.
Ampak se res po?asi bližajo(bližamo) closed loop sistemu. S spodnje strani so ga že zaprli. Sam ne vem no... sem kar mal skepti?na glede tega, da bi ?ez nekaj let ?rpalka vse opravljala sama. Ne vem, ?e bi sploh hotela imeti kaj takega. Tehniki pa? ne zaupam preve?. Skos mam v glavi: kaj pa ?e gre kaj narobe in se ji sfuzla...
At night the sky is endless, even more than in your dreams..

#11 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 09 June 2009 - 12:46 PM

100% sem prepri?an, da stiskam na pravega daljinca.

Ko sem se z senzorji ukvarjal, sem meril sladkor 3-4x na dan.

Daljinca za ?rpalko pa imam skoz v avtu. Ne uporabljam ga za dodajanje bolusov itd... To je za backup, ?e sem na avtocesti ali tam kjer nemorem takoj ustavit, da lahko ugasnem ?rpalko. 1x je že prišlo prav, ?eprav nebi rad tega ve? doživel.

Za ta firmware bom poslal vprašanje po e-mailu na medtronic. Dvomim, da vejo take stvari pri našem SLO zastopniku.

#12 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 09 June 2009 - 12:54 PM

Veo je model 554. Nova ?rpalka. Sprednji dizajn je malo updatan.

Skins nalepke so lepe. Skoraj bi mogle pasat na 522tudi.

Edited by beta1, 09 June 2009 - 01:13 PM.

#13 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 09 June 2009 - 03:11 PM

QUOTE(Biks @ Jun 9 2009, 12:21 PM)
Mene ob?asno moti le prvi bug. Ko mislim, da sem že izbrisala opomnik, pa mi ?rpalka spet zapiska. Drga? ga sploh ne registriram.

?e se to dogaja pri ve?ini uporabnikov je velika šlamparija proizvajalca, da ne da popravka ven, ki bi popravil te zadeve. seveda vem kje je haklc in to je da bi moral vse ?rpalke zamenjati, ?e bi hotel posodobiit firwere, ker se ga ne da na daljavo.
skratka pri teh zadevah bi morali biti bolj pozorni in upam, da zaradi tega ne bo kdo nastradal,

#14 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 09 June 2009 - 03:26 PM

QUOTE(RAF @ Jun 9 2009, 03:11 PM)
?e se to dogaja pri ve?ini uporabnikov je velika šlamparija proizvajalca, da ne da popravka ven, ki bi popravil te zadeve. seveda vem kje je haklc in to je da bi moral vse ?rpalke zamenjati, ?e bi hotel posodobiit firwere, ker se ga ne da na daljavo.
skratka pri teh zadevah bi morali biti bolj pozorni in upam, da zaradi tega ne bo kdo nastradal,

View Post

RAF, to ni neki hudi feler. Prakti?no je to samo ena caka - malenkost, pri kateri je malo ve? dela. ?e bi ?rpalke mele feler pri kakem dovajanju ali pri ?em, bi jih 100% zamenjali.

Druga?, pa v tej 1 uri kolk sem pregledal specifikacije tega novega modela. Sem prišel do ugotovitve, da se nespla?a menjat iz 522 modela na 554. Vsi pa vemo, da imamo v sloveniji 8 let eno ?rpalko preden lahko dobimo zamenjavo. Tudi, ?e bi bil ''miljonar'' in bi samopla?niško zamenjal, bi s to menjavo dal dreku focen. 522ka vse isto podpira kot 554. Menjat se spla?a samo med modeli 508, 512 > 554.

#15 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 09 June 2009 - 04:03 PM

QUOTE(beta1 @ Jun 9 2009, 03:26 PM)
RAF, to ni neki hudi feler. Prakti?no je to samo ena caka - malenkost, pri kateri je malo ve? dela. ?e bi ?rpalke mele feler pri kakem dovajanju ali pri ?em, bi jih 100% zamenjali.

jaz sem pa mnenja, da ste uporabniki paradigme zelo obzirni do svojega dobavitelja, da tolerirate take brezvezne neumnosti, ki me?ejo slabo lu? na vso firmo. morali bi bolj pritisniti na njih, ker se take napake ne bi smele dogajati, ker pomeni samo to, da so šlampasti,
aja sem pozabil, da so vodilni distributer za slovenijo in posledi?no se jim s takimi malenkostmi ne da ukvarjati, kerj jih zaradi svoje velikosit na žalost ne vidjo.
seveda nimam ni? proti ,?e se nobeden ne pritoži in so heppy vsi, ampak jaz se bi sigurno in bi težil dokler napake ne odpravijo.

#16 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 09 June 2009 - 08:23 PM

Se dobavitelj ni dolžen odpravit napake. Lahko samo zamenja izdelek. Napako mora odpravit firma v tem primeru Medtronic.

Druga? pa te 3 felerji sploh niso felerji. Zadeva funkcionira. Problem je samo pri programiranju.

#17 Biks

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 192 posts
  • Spol:Ženski

Posted 09 June 2009 - 08:31 PM

Verjetno je problem v tem, da so ?rpalke s tem programom bile na tržiš?u dost prej, kot Bayerjev Contur link (ta je prišel ven šele lani ob podobnem ?asu) in stari program enostavno ni prilagojen. Mogo?e so pri Veo modelu updejtali zadevo. Bomo vidli.
At night the sky is endless, even more than in your dreams..

#18 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 09 June 2009 - 08:44 PM

QUOTE(Biks @ Jun 9 2009, 08:31 PM)
Verjetno je problem v tem, da so ?rpalke s tem programom bile na tržiš?u dost prej, kot Bayerjev Contur link (ta je prišel ven šele lani ob podobnem ?asu) in stari program enostavno ni prilagojen. Mogo?e so pri Veo modelu updejtali zadevo. Bomo vidli.

View Post

Lahko je to. Jaz mislim, da tudi ni bilo sprogramirano za te funkcije.

Menda je tako tudi nareto, da nemoreš preklicati opomnika z daljincem.

Lahko da je senzor defaultno nastavljen, da se umeri avtomatsko. Seveda pa ljudje tegi niso upoštevali in so merili sladkor vsepoprek in so razštelali senzor. Nato so dobli feedback, da raje umaknejo to funkcijo.

Opomnik za GK je pa bil prej sprogramiran, kot so prišli merilci.

Še tak dobro, da je zadeva 100% stabilna, glede na to da je bla prej nareta.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users