Jump to content

Mercator Centri

• You cannot reply to this topic
36 replies to this topic

#1 stane

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 219 posts

Posted 19 June 2009 - 05:18 PM

Jutri za?enjam promocijo knjige Zdrava Sol v MC po Slovenije v mariborskem na Tržaški.
Kdor ima ?as in želi v živo slišati moja odkritja tudi o diabetesu, sem mu z veseljem na voljo.

Stane Sev?nikar

user posted image

Edited by stane, 12 October 2009 - 10:33 PM.

#2 zvezdica

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 536 posts

Posted 19 June 2009 - 06:40 PM

Kaj pa je zdaj to ali gre forum vkomercialne vode? trance_19_hmm.gif

#3 stane

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 219 posts

Posted 19 June 2009 - 08:32 PM

QUOTE(zvezdica @ Jun 19 2009, 05:40 PM)
Kaj pa je zdaj to ali gre forum  vkomercialne vode? trance_19_hmm.gif

View Post

Ne, lahko pa izbrišeš sporo?ilo, ?e misliš, da vsi diabetiki vse vedo.

#4 RoZika**

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 50 posts
  • Zanimanja:po novem kar ra?unovodstvo :))

Posted 19 June 2009 - 08:38 PM

QUOTE(zvezdica @ Jun 19 2009, 06:40 PM)
Kaj pa je zdaj to ali gre forum  vkomercialne vode? trance_19_hmm.gif

View Post

Hehe..sej g. Roman tudi oglašuje tongue.gif me pa zanima ja kakšno specializacijo v zdravstvu ima g. ki je dal oglas.

lp, nity

Heaven is where I live

#5 stane

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 219 posts

Posted 19 June 2009 - 08:45 PM

QUOTE(RoZika** @ Jun 19 2009, 07:38 PM)
Hehe..sej g. Roman tudi oglašuje  tongue.gif  me pa zanima ja kakšno specializacijo v zdravstvu ima g. ki je dal oglas.

lp, nity

View Post

Nobene, ker metoda je kuharska, ne medicinska.

#6 RoZika**

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 50 posts
  • Zanimanja:po novem kar ra?unovodstvo :))

Posted 19 June 2009 - 09:22 PM

QUOTE(stane @ Jun 19 2009, 08:45 PM)
Nobene, ker metoda je kuharska, ne medicinska.

View Post

Si ti tud sladkor?ek pol? Dobro predstavitev ti želim, pa na koncu predstavitve daj še možnost, da te vprašajo kaj. Bi te pršla poslušat, sam je to mal predale?.

lp, nity

Heaven is where I live

#7 stane

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 219 posts

Posted 19 June 2009 - 10:03 PM

QUOTE(RoZika** @ Jun 19 2009, 08:22 PM)
Si ti tud sladkor?ek pol?
lp, nity

View Post

Da, bi se lahko reklo tako in ?e ne bi odkril vsega, kar sem odkril, bi bil danes verjetno že dolgo na insulinu, tako pa niti tablet ne uporabljam.
No, se bova spoznala, ko bom v tvojem MC ;)

#8 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts
  • Spol:Moški
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 20 June 2009 - 07:32 AM

QUOTE(stane @ Jun 19 2009, 10:03 PM)
Da, bi se lahko reklo tako in ?e ne bi odkril vsega, kar sem odkril, bi bil danes verjetno že dolgo na insulinu, tako pa niti tablet ne uporabljam.

Res je, da se da s pravilno prehrano in gibanjem marsiketero težavo odložiti v prihodnost in ?e je tebi uspelo s temi zadevami tleo tako natrenirati, da ti služi, kot zdravemu imaš pogum in sreco po mojjme mnenju.

#9 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 20 June 2009 - 08:49 AM

To da si lahko brez zdravljenja samo s prehrano obvladal svojo bolezen ti ne bon verjela ?isto vsega mogo?e si jo odložil za kratek ?as bojim pa se da se ti bo vrnila v hujši obliki zato mislim so zdravniki ki delajo kontrolo in sledijo naši bolezni krasno pa je ?e ti misliš da je tako prav,lepo se imej še naprej dober zaslužek ti želim pri tvoji promociji saj se vedno kdo najde da temu nasede. trance_19_hmm.gif trance_19_hmm.gif biggrin.gif biggrin.gif

#10 stane

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 219 posts

Posted 20 June 2009 - 03:10 PM

QUOTE(zvezdica @ Jun 20 2009, 07:49 AM)
To da si lahko brez zdravljenja samo s prehrano obvladal svojo bolezen ti ne bon verjela ?isto vsega mogo?e si jo odložil za kratek ?as bojim pa se da se ti bo vrnila v hujši obliki zato mislim so zdravniki ki delajo kontrolo in sledijo naši bolezni krasno pa je ?e ti misliš da je tako prav,lepo se imej še naprej dober zaslužek ti želim pri tvoji promociji saj se vedno kdo najde da temu nasede. trance_19_hmm.gif  trance_19_hmm.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

View Post

Zvezdica, te?e že deveto leto in ?e bo teh odložitev za kratek ?as, kot jim ti praviš, še nekaj, si pri 61. sploh ne belim glave, ?e si bom takrat moral pomagati s tableti ali insulinom.
Proti zdravnikom pa nimam ni?, le ?asa jim ne želim jemati, ker si sladkor kontroliram lahko tudi sam.

#11 stane

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 219 posts

Posted 20 June 2009 - 03:22 PM

QUOTE(RAF @ Jun 20 2009, 06:32 AM)
Res je, da se da s pravilno prehrano in gibanjem marsiketero težavo odložiti v prihodnost in ?e je tebi uspelo s temi zadevami tleo tako natrenirati, da ti služi, kot zdravemu imaš pogum in sreco po mojjme mnenju.

View Post

Sre?o sem res imel, da me niso takoj sprejeli v bolnišnico, kot je zahtevala zdravnica, ker potem bi nikoli ne odkril vsega, kar opisujem v knjigi, pogum moraš pa imeti za vsako odlo?itev, kajti vsak je, zaenkrat, še vedno sam svojega telesa gospodar.
Da prepustiš skrb za svoje zdravje drugim, je tudi zelo pogumna odlo?itev.

#12 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 23 June 2009 - 10:48 AM

Sre?o imaš da ti ni treba rabit zdravniške pomo?i le tako naprej upam da se ti bo izšlo. smile.gif smile.gif biggrin.gif

#13 stane

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 219 posts

Posted 23 June 2009 - 02:56 PM

QUOTE(zvezdica @ Jun 23 2009, 09:48 AM)
Sre?o imaš da ti ni treba rabit zdravniške pomo?i le tako naprej upam da se ti bo izšlo. smile.gif  smile.gif  biggrin.gif

View Post

Ne razumem, zakaj tako radi vsi poudarjate sre?o, kot da je vas doletela nesre?a.
Sploh ni res, kajti ?e bi ?lovek ne zbolel, bi umrl, saj je bolezen le signal, da po?neš nekaj narobe.
To, da sem odkril, kaj delam narobe, je pa res bila sre?a, kajti namerno se ne da odkriti ni?esar.
Zato pravim v knjigi, ni izumov, so le odkritja tega, kar v naravi že biva.
Niti najmanj pa ne mislim, da nikoli ve? ne bom potreboval zdravniške pomo?i in zdravil.
Moje odkritje ni ?udež za vse, je le odkriti del?ek v mozaiku ?loveku neskon?no neznanega.

#14 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 23 June 2009 - 07:35 PM

Ja dobro ?e tako misliš saj to je tudi del poti pri zdravljenju ?e ?lovek nekaj sam naredi zase pa veliko uspehaše naprej. trance_19_hmm.gif trance_40_thumbup.gif trance_40_thumbup.gif

#15 stane

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 219 posts

Posted 25 June 2009 - 12:33 PM

QUOTE(zvezdica @ Jun 23 2009, 06:35 PM)
Ja dobro ?e tako misliš saj to je tudi del poti pri zdravljenju ?e ?lovek nekaj sam naredi zase pa veliko uspehaše naprej. trance_19_hmm.gif  trance_40_thumbup.gif  trance_40_thumbup.gif

View Post

No, za diabetike na insulinu in tiste, ki so jim odstranili š?itnico, izraz zdravljenje sploh ni pravilen.
S š?itni?nimi hormoni in insulinom se ni?esar ne zdravi, ampak nadomeš?a tisto, kar organizem ve? ne proizvaja sam.
Ampak, to pa nikakor ne pomeni, da ni pametno vseeno odpraviti vzroka, ki nam je to ali ono težavo povzro?il, sicer se bo bolezen pojavila še na drugih organih.
Poapnenje žil, ledvi?na odpoved, pešanje vida itd, niso nikakršna posledica sladkorne bolezni, ampak posledica istega vzroka, ki nam je povzro?ila prvi problem.
Pri vsakem ?loveku, pri vsakem bitju, pravzaprav, je vedno en najšibkejši ?len, ki prvi odpove, ko se kislo-bazi?no ravnotežje, ki je osnovni generator elektri?ne energije, s katero se krmili vsaka celica, poruši.
Baterija je prazna, utripa lu?ka na mobilniku, pri ?loveku pa utripa bole?ina ali nek drug bolezenski znak.
Torej, samo z insulinom nismo razrešili osnovnega problema, s tableti pa še manj.
Potrebno je postaviti celoten organizem v ravnotežje in temu je namenjen moj kuharsko - higiensko - kozmeti?ni recept.
Ko pa to dosežeš, je popolnoma logi?no, da se zmanjša tudi poraba medikamentov.
In, ravno diabetiki so najbolje opremljena skupina bolnikov z znanjem, zdravniško pomo?jo in instrumenti, s ?imer lahko na zelo kvaliteten na?in spremljajo rezultate spremembe prehrane.
Zakaj si ne bi pomagali sami in še prihranili denar sebi in zdravstveni blagajni, ?e se da?
To v tej krizi postaja škoraj že nuja.

#16 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 25 June 2009 - 03:42 PM

?e bi bilo vse tako enostavno potem res ne bi bilo treba zdravnikov,mislim da je to le lahko samo spremljajo?a dejavnost ?e jo komercialno preneseš oziroma ?e imaš v roki kaj cbvenka se lahko igraš tudi s tem ?e moraš pa vsepla?evati sam potem je nekoliko težje ker samo listi?i brez karkoli drugega je že velik strošek za diabetes 2,to je osnova da lahko kontroliraš sladkor potem je pa še vse drugo,tudi prehrana ki jo ponujaš ni poceni zato bom raje ostala pri zdravniški kontroli in bom zvesta le temu zdravljenju. trance_19_hmm.gif trance_40_thumbup.gif trance_40_thumbup.gif smile.gif

#17 stane

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 219 posts

Posted 25 June 2009 - 04:10 PM

QUOTE(zvezdica @ Jun 25 2009, 02:42 PM)
?e bi bilo vse tako enostavno potem res ne bi bilo treba zdravnikov,mislim da je to le lahko samo spremljajo?a dejavnost ?e jo komercialno preneseš oziroma ?e imaš v roki kaj cbvenka se lahko igraš tudi s tem ?e moraš pa vsepla?evati sam potem je nekoliko težje ker samo listi?i brez karkoli drugega je že velik strošek za diabetes 2,to je osnova da lahko kontroliraš sladkor potem je pa še vse drugo,tudi prehrana ki jo ponujaš ni poceni zato bom raje ostala pri zdravniški kontroli in bom zvesta le temu zdravljenju. trance_19_hmm.gif  trance_40_thumbup.gif  trance_40_thumbup.gif  smile.gif

View Post

Kdo ti pa pravi, da prenehaš z zdravljenjem, tega od mene ne boš slišala nikoli.
Pravim samo, da z insulinom ne odpraviš vzroka, pa? pa nadomeš?aš posledico nedelovanja slinavke.
Toda, slinavka ne proizvaja samo insulina, pa? pa tudi natrijev bikarbonat za nevtralizacijo kisline in ?e v hrani ni pravih sestavin, ga nima iz ?esa narediti.
Itd, itd.
Koliko stanejo testni listi?i, pa zelo dobro vem, saj sem jih na za?etku za raziskovanje porabljal tudi po celo tubico na dan.
Najcenejši so bili takrat na ?eškem in Poljskem, pri nas pa nekaj takega, kot danes.
Prste sem imel ?isto "prestreljene", žep pa prazen smile.gif

#18 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 27 June 2009 - 07:40 AM

Tudi jaz mislim da ima vsak pravico da se po svoje odlo?a ?e tebi tako paše tudi prav. trance_19_hmm.gif

#19 stane

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 219 posts

Posted 28 June 2009 - 10:33 AM

QUOTE(zvezdica @ Jun 27 2009, 06:40 AM)
Tudi jaz mislim da ima vsak pravico da se po svoje odlo?a ?e tebi tako paše tudi prav. trance_19_hmm.gif

View Post

Tako preprosto, kot praviš, to ni.
Nekdo, ki je na insulinu, mu moja kuharska metoda ni alternativa, lahko mu pa prepre?i nastanek drugih težav, povezanih s kislo-bazi?nim neravnotežjem.
Kako se mu bo pa gibal sladkor, pa tako vsak sam vidi preko stalnih meritev.
Vsekakor je pa pametno, da si merilec in testne listi?e nabavi tudi vsak, ki je na tabletah, saj bo lahko le tako ugotavljal, kaj mu paše in kaj ne.
Najbolj preprosto je pa biti pozoren na tresenje stati?ne elektrike in zgago, kajti to so prva opozorila, da je v organizmu nekaj narobe.
Si pri sebi kdaj opazila ta dva pojava?

#20 rdonsa

Vseved

• Moderator
  • 129 posts
  • Zanimanja:šport,glasba

Posted 28 June 2009 - 10:40 AM

blablabla-reklama in zaslužek!!!!!!!
lp.rdonsa

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users