hmm...
Sama se tekom tedna prehranjujem skoraj izklju?no v restavracijah (
težko študentsko življenje

).
Ne vem ali imam samo veliko sre?o ali pa hrana, ki jo izbiram res nima toliko maš?ob. Dejstvo je, da nimam nekih problemov z zapoznelim dvigom sladkorja. Izjema so restavracije s tujo kuhinjo - predvsem kitajske. Neznana vsebnost maš?ob + soja na 101 na?in, pa?.
Si kdaj poskusila z dodatnim odmerkom inzulina, 1'5h ali 2h po obroku? (odvisno od tega, kaj si jedla in kolikšen je zapozneli dvig sladkorja).
Ko sem bila še na penih sam tako delala, kadar so mi pot prekrižali pomfri, ocvrto meso, pizza, pripravljeni sendvi?i(ki jih kupiš v trgovini)... Normalen odmerek (v katerega so bile vštete maš?obe) in potem dodaten bolus ?ez 2uri ali 1uro. Sem imela vse preštudirano (takrat še nisem imela FITa).

Ok, ne re?em da zdaj nimam vsega preštudiranega... predpostavljam pa?, da si na penih.
Ve?inoma izbiram preiskušene restavracije - najraje samopostrežne, kjer si naberem kar želim. V dosti restavracijah se da tudi dogovoriti, da pri
kosilu namesto sladice vzameš ekstra porcijo zelenjave/solate (razen v primeru, da sladica zgleda ful dobro

), komot ti tudi zamenjajo prilogo z ne?im bolj primernim...
Pa sej. S?asoma se navadiš; pri novi jedi 1x, mogo?e 2x usekaš mimo, potem pa že znaš.
Še glede koli?ine: Nih?e ti ne pravi, da moraš pojesti vse, kar je na krožniku...
Edited by Biks, 29 June 2009 - 04:51 PM.
At night the sky is endless, even more than in your dreams..