Jump to content

Življenjsko zavarovanje in T1

• You cannot reply to this topic
5 replies to this topic

#1 _M_

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 86 posts

Posted 15 August 2009 - 02:00 PM

Ve mogo?e kdo, kako zavarovalnice obravnavajo osebo s T1DM, ki bi želela skleniti življensko zavarovanje? So kakšni pribitki in ostale omejitve?

Zanima me predvsem t.i. "rizi?no življensko zavarovanje" (torej brez kakšne koli var?evalne komponente!). Vem, da se da do dolo?enega zneska skleniti zavarovanje brez zdravniškega pregleda, ne vem pa, ali ni kje globoko v zavarovalnih pogojih kakšen "hakeljc" za osebo z diagnozo T1DM.

Je kdo na forumu iz zavarovalniškega "foha" (ali pozna koga, ki je) in lahko svetuje, kaj se za osebo s T1 spla?a/ne spla?a in kje te zaradi bolezni preve? zašijejo?

Kako imate to urejeno ostali? Je zaradi T1 zadeva kaj dražja?

#2 Alojz

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 381 posts

Posted 20 August 2009 - 07:04 AM

QUOTE(_M_ @ Aug 15 2009, 01:00 PM)
Ve mogo?e kdo, kako zavarovalnice obravnavajo osebo s T1DM, ki bi želela skleniti življensko zavarovanje? So kakšni pribitki in ostale omejitve?

Zanima me predvsem t.i. "rizi?no življensko zavarovanje" (torej brez kakšne koli var?evalne komponente!). Vem, da se da do dolo?enega zneska skleniti zavarovanje brez zdravniškega pregleda, ne vem pa, ali ni kje globoko v zavarovalnih pogojih kakšen "hakeljc" za osebo z diagnozo T1DM.

Je kdo na forumu iz zavarovalniškega "foha" (ali pozna koga, ki je) in lahko svetuje, kaj se za osebo s T1 spla?a/ne spla?a in kje te zaradi bolezni preve? zašijejo?

View Post

Zdravo, lahko ti samo povem, da sem jaz to sklenil, pred ve? kot 10 leti, pa mi še niso toliko komplicirali pri Zavarovalnici Maribor, premija pa je bila višja, samo za koliko pa ne vem ve?, samo, zdaj pa je vse to druga?e, tako, da ti ve? ne morem pomagati.

Lp
trance_40_thumbup.gif
Lep dan se naprej

Alojz

#3 Spela

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 175 posts

Posted 22 August 2009 - 03:43 PM

Premija je višja za diabetike tako pri življenjskem kot tudi pri rentnem zavarovanju, tako da sem pred leti, ko sem razmiljala o rentnem zavarovanju, ugotovila, da se mi bolj spla?a rentno var?evanje, saj banka ni ni? spraševala po mojem zdravstvenem stanju.

?e pa ne poveš za svoj diabetes, se zavarovalnica lahko takrat, ko bi morala denar izpla?ati, sklicuje na to, da nisi razkril svojega zdravstvenega stanja (to je ena od to?k v drobnem tisku splošnih pogojev), da se izpla?ilu izogne.

Zakaj zavarovalnice zahtevajo višje premije od diabetikov pri teh 2 oblikah zavarovanja (in tudi pri nezgodnem zavarovanju) mi ni prav ni? jasno, saj diabetes tipa 1 sam od sebe NE vpliva niti na dolžino življenja niti na nagnjenost k nezgodam, vpliva le na višje stroške zdravljenja. Po tej logiki bi moralo biti za diabetike od zavarovanj dražje kve?jemu zdravstveno (tako osnovno kot dopolnilno), a prav pri tem zavarovanju nobenega zavarovanca ne sprašujejo o obstoje?em zdravstvenem stanju...

Moj zavarovalni agent je tudi sam diabetik, vendar mi ni dal nobenega sprejemljivega pojasnila na vprašanje, zakaj višje premije za diabetike pri življenjskem, rentnem in nezgodnem zavarovanju.

#4 RAF

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 716 posts
  • Spol:Moški
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 22 August 2009 - 05:57 PM

Ne bom o tem, ker itak menim, da te s temi zavarovalnimi produkti nategnejo, kot si dolg in širok. Zakaj je tako je pa itak jasno, ker iz tega naslova zavarovalnice ustvarjajo dobi?ke in ?e bi bile vse tako radodarne do izpla?il, kot jih obljubljajo ob podpisu pogodbe bi že vse propadle. Drobni tisk tsk jim pride itak zelo prav in se sklicujejo na vsako vejico......
Seveda je pa demokracija in upam, da bo kdo ponudil produkt, ki ti povrne zdravje in tu mislim, da bo zelo gužva. še jaz se bom javil, da vidim ali je res, ?e bodo to pogruntali. trance_21_laughing1.gif

Edited by RAF, 22 August 2009 - 05:57 PM.

#5 eva

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 48 posts
  • Spol:Ženski
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 23 August 2009 - 09:34 AM

Koristno je prebrati tudi drobni tisk npr. pri dodatnih zavarovanjih za tujino (Elvia in Coris). Ko za?nejo naštevat, v katerih primerih zavarovanje ne velja (med drugim tudi ugotovljene kroni?ne bolezni, torej tudi diabetes), kaj kmalu ugotoviš, da zavarovanje pravzaprav krije samo res izjemne primere, ?e ti pade kamen na glavo in ostala naklju?ja (tudi stepst se ne smeš, pa boljše da tudi ni? ne spiješ, da se slu?ajno potem ne spotakneš, pa morebitni zapleti z nose?nostjo so tudi lastna odgovornost).

Sem malo zašla od izhodiš?ne teme, ma sem hotela samo malo ponazorit in poudarit, da so raznovrstna zavarovanja res bolj kot ne natega in metanje denarja pro? in ti ob neinformiranosti dajo samo neko lažno sigurnost...

#6 Joži

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 1 posts

Posted 31 August 2009 - 08:21 PM

QUOTE(_M_ @ Aug 15 2009, 02:00 PM)

View Post

je:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users