Kožne spremembe
Started by majare, Aug 31 2009 10:54 AM
12 replies to this topic
Posted 31 August 2009 - 10:54 AM
Sicer je moj krvni sladkor skoraj vedno še na zgornji meji normali, vendar se pogosto pojavljajo tudi vrednosti od 6,7 do 6,8. Vendar lahko to urejam s pravilno prehrano in ne jemljem nobenih zdravil. Priznati moram, da sem prej do svojega 63. leta OH jedla v glavnem v obliki slaš?ic. Izogibala sem se kruhu, krompirju in vsem testeninam, pa tudi zelenjavi, sadju in maš?obam, ?eprav je v sorodstvo ve? kot tri ?etrtine obolelih za diabetesom ( oba tipa).
Moti pa me, da se mi ob?asno pojavlja pod dojkami (trpim za cikli?no makromastijo) izpuš?aj, podoben koprivnici. Izklju?ila sem alergijo na hrano in vse druge možne zunanje vplive. Dermatolog mi je svetoval le, da se ve?krat na dan umijem, dobro osušim kožo in uporabim otroški puder. Vendar se v zelo nerednih razmakih ( v?asih ima ve? kot mesec dni mir) srbe? izpuš. V?asih traja dan ali dva. v?asih ve? dni.
Ali je lahko temu vzrok sladkorna bolezen?
Moti pa me, da se mi ob?asno pojavlja pod dojkami (trpim za cikli?no makromastijo) izpuš?aj, podoben koprivnici. Izklju?ila sem alergijo na hrano in vse druge možne zunanje vplive. Dermatolog mi je svetoval le, da se ve?krat na dan umijem, dobro osušim kožo in uporabim otroški puder. Vendar se v zelo nerednih razmakih ( v?asih ima ve? kot mesec dni mir) srbe? izpuš. V?asih traja dan ali dva. v?asih ve? dni.
Ali je lahko temu vzrok sladkorna bolezen?
Posted 02 September 2009 - 07:14 PM
Težko re?em. ?e dermatolog ne ve, ti bomo tudi težko tukaj odgovorili. mogo?e se lahko obrneš na nasvet kakemu zdravniku online:
http://med.over.net/forum5/list.php?22
vprašaj tukaj, tukaj odgovarja dermatolog na vprašanja
http://med.over.net/forum5/list.php?22
vprašaj tukaj, tukaj odgovarja dermatolog na vprašanja
Lp, Blaž
Posted 04 September 2009 - 10:37 AM
Pri kožnih izpuš?ajih ti bo le dermatolog lahko svetoval.Meni se pa dogaja da se mi pokažejo izpuš?aji kadar je vro?e tam kjer je rob na nogavicah pri hribovskih ?evljih,pa mislim da je mogo?e lahko tudi kakšna alergija ali ima mogo?e kdo izkušnje s tem.Hvala za pametne nasvete že vnaprej saj vsaka izkušnja nekaj šteje.
Posted 05 September 2009 - 12:09 AM
QUOTE(majare @ Aug 31 2009, 09:54 AM)
Nobene logike ni v trditvi, da je ena bolezen vzrok drugi.
Vse imajo enakega, se pa pri razli?nih ljudeh to kaže v razli?nih pojavnih oblikah.
Kislo bazi?no neravnotežje se tebi kaže pa? v obliki, ki jo omenjaš.
Posted 07 September 2009 - 08:30 AM
QUOTE(stane @ Sep 5 2009, 12:09 AM)
Nobene logike ni v trditvi, da je ena bolezen vzrok drugi.
Vse imajo enakega, se pa pri razli?nih ljudeh to kaže v razli?nih pojavnih oblikah.
Teoreti?no ni ena bolezen vzrok drugi, ampak so posledice ene bolezni, lahko vzrok drugi.
Kot primer tega lahko vzames AIDS... AIDS oslabi tvoj sistem, in potem pride neka druga bolezen in te ubije, ker pa? nimaš ve? v sebi "varnostnega sistema" (imunskega), ki prepre?uje in brani pred boleznimi...
Telo diabetika, ni tako dobro uravnoteženo, kot od nekoga, ki nima sladkorne, tudi ?e super dobro vodi sladkorno, uravnovešenost, ki jo telo druga?e vzdržuje ni nikoli dosežena... V telesu je cel kup "stvari", ki skrbijo za druge "stvari", in nekatere so med sabo povezane kot domine... eno stvar pade in potegne za sabo cel kup drugih stvari...
Andy
Posted 07 September 2009 - 09:16 PM
QUOTE(andyrozman @ Sep 7 2009, 07:30 AM)
Teoreti?no ni ena bolezen vzrok drugi, ampak so posledice ene bolezni, lahko vzrok drugi.
Kot primer tega lahko vzames AIDS... AIDS oslabi tvoj sistem, in potem pride neka druga bolezen in te ubije, ker pa? nimaš ve? v sebi "varnostnega sistema" (imunskega), ki prepre?uje in brani pred boleznimi...
Telo diabetika, ni tako dobro uravnoteženo, kot od nekoga, ki nima sladkorne, tudi ?e super dobro vodi sladkorno, uravnovešenost, ki jo telo druga?e vzdržuje ni nikoli dosežena... V telesu je cel kup "stvari", ki skrbijo za druge "stvari", in nekatere so med sabo povezane kot domine... eno stvar pade in potegne za sabo cel kup drugih stvari...
Andy
Andy
Telo diabetika je neuravnoteženo iz popolnoma enakega razloga, kot telo katerega koli drugega bolnika.
Napa?ne prehrane, ali da bom še bolj precizen, pomanjkanja pravih elektrolitov v njej.
Posted 08 September 2009 - 08:31 AM
QUOTE(stane @ Sep 7 2009, 09:16 PM)
Telo diabetika je neuravnoteženo iz popolnoma enakega razloga, kot telo katerega koli drugega bolnika.
Napa?ne prehrane, ali da bom še bolj precizen, pomanjkanja pravih elektrolitov v njej.
Plus zaradi diabetesa... Diabetes je velik faktor, ker povzro?a neravnovesje, na drugih podro?jih o katerih se ne-diabetikom niti ne sanja da jih imajo... in tebi zgleda tudi ne...
Andy
Posted 08 September 2009 - 01:05 PM
QUOTE(andyrozman @ Sep 8 2009, 07:31 AM)
Plus zaradi diabetesa... Diabetes je velik faktor, ker povzro?a neravnovesje, na drugih podro?jih o katerih se ne-diabetikom niti ne sanja da jih imajo... in tebi zgleda tudi ne...
Andy
Andy
Meni se res ni? ne sanja, tvoja logika je pa napa?na.
Povej, na kaj konkretno misliš, pa ti bom razložil, zakaj se motiš.
Posted 08 September 2009 - 04:11 PM
Oprosti Stane, ampak ti si tazadnji na tem forumu, ki bo pridigal o neki logiki. Veš, logika ne pomeni prirejati in izkrivljati stvari, da bi jih na podlagi tega lahko stla?il v isti okvir.
To ni logika. To je obsesija. Ideologija. Fiksna ideja in ozkoglednost. Tako namre? ne pridemo nikamor, ker tako mišljenje ne prinaša napredka v družbi (kot npr. pogled na ?loveštvo skozi prizmo psihološkega egoizma).
In ne. Ne mislim te prepri?evati v ni?. Škoda truda in energije. Ker kdor je o "svojih veleumnih dognanjih" napisal knjigo, jo proglasil za biblijo in jo prodaja naokoli - temu se žal ne da ni?esar dopovedati, ker bo stal za napisanim, pa ?e mu predložiš milijon dokazov (znanstvenih in neznanstvenih, zgodovinskih in tudi ?isto logi?nih), ki govorijo nasprotno. Ne. Oseba se bo proglasila za svetnika in druge za lovce na glave, ki so se mu zoperstavili le zato, ker jih skrbi za njihov lasten zaslužek. Poleg vsega bo celoten sistem proglasila za svetovno zaroto proti njemu (kot kakšen paranoik iz Grumovega Dogodka v mestu Gogi).
Videla in slišala že milijon takih.
Zato se sprašujem, zakaj enostavno ne napišeš: Kupite Sev?ikarjevo knjigo Zdrava sol: Knjiga o lepoti (op.: ve? kot o?itno namenjeno blondinkam), bogastvu (op.: za Staneta) in zdravju (op.: ?e verjameš).
Ker: Ena šefla Zdrave soli na dan odžene Staneta stran!! (da o kilogramih, sladkorni bolezni, garjah, raku in adisu sploh ne govorimo...).
?isti amerikanizem. O zares pomembnih vrednotah pa ni?.
Zakaj je spletna stran zdravasol polna zdravnikov in medicinskih sester, ?e Stanetova ideologija zavra?a vse, ki bi bilo kakorkoli povezano z medicino? ?e gre za kuharsko metodo, bi bili lahko gor vsaj kuharji. Temu se re?e zloraba in napeljevanje.
Edino pametno besedilo v celi knjigi je na strani 4 (ko se avtor zavaruje s prepovedjo citiranja knjige in uporabo njegovih dognanj na lastno odgovornost).
Pa veliko nasedlih ljudi ti želim.
To ni logika. To je obsesija. Ideologija. Fiksna ideja in ozkoglednost. Tako namre? ne pridemo nikamor, ker tako mišljenje ne prinaša napredka v družbi (kot npr. pogled na ?loveštvo skozi prizmo psihološkega egoizma).
In ne. Ne mislim te prepri?evati v ni?. Škoda truda in energije. Ker kdor je o "svojih veleumnih dognanjih" napisal knjigo, jo proglasil za biblijo in jo prodaja naokoli - temu se žal ne da ni?esar dopovedati, ker bo stal za napisanim, pa ?e mu predložiš milijon dokazov (znanstvenih in neznanstvenih, zgodovinskih in tudi ?isto logi?nih), ki govorijo nasprotno. Ne. Oseba se bo proglasila za svetnika in druge za lovce na glave, ki so se mu zoperstavili le zato, ker jih skrbi za njihov lasten zaslužek. Poleg vsega bo celoten sistem proglasila za svetovno zaroto proti njemu (kot kakšen paranoik iz Grumovega Dogodka v mestu Gogi).
Videla in slišala že milijon takih.
Zato se sprašujem, zakaj enostavno ne napišeš: Kupite Sev?ikarjevo knjigo Zdrava sol: Knjiga o lepoti (op.: ve? kot o?itno namenjeno blondinkam), bogastvu (op.: za Staneta) in zdravju (op.: ?e verjameš).
Ker: Ena šefla Zdrave soli na dan odžene Staneta stran!! (da o kilogramih, sladkorni bolezni, garjah, raku in adisu sploh ne govorimo...).
?isti amerikanizem. O zares pomembnih vrednotah pa ni?.
Zakaj je spletna stran zdravasol polna zdravnikov in medicinskih sester, ?e Stanetova ideologija zavra?a vse, ki bi bilo kakorkoli povezano z medicino? ?e gre za kuharsko metodo, bi bili lahko gor vsaj kuharji. Temu se re?e zloraba in napeljevanje.
Edino pametno besedilo v celi knjigi je na strani 4 (ko se avtor zavaruje s prepovedjo citiranja knjige in uporabo njegovih dognanj na lastno odgovornost).
Pa veliko nasedlih ljudi ti želim.
At night the sky is endless, even more than in your dreams..
Posted 13 September 2009 - 09:49 AM
QUOTE(stane @ Sep 8 2009, 04:22 PM)
Biks, hvala za namig o fotografijah.
?e mi pošlješ svojo, bom vse ostale, razen svoje, zamenjal s tvojo.
Boš predstavljala Sale iz knjige.
Kaj praviš?
?e mi pošlješ svojo, bom vse ostale, razen svoje, zamenjal s tvojo.
Boš predstavljala Sale iz knjige.
Kaj praviš?
No, biksi, uredil sem stran po tvojem okusu.
Res je bolje tako.
Predavam samo medicinski kuharici, ostalo ekipo sem pa umaknil, da ne bo zamere.
Vsakemu svoje, zdravnikom zdravila, kuharici pa sol.
Kaj bi se eni mešali v profesijo drugih
Posted 13 September 2009 - 05:00 PM
To pa je pametna odlo?itev bravo.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users