Jump to content

Pandemska gripa - diabetes T1

• You cannot reply to this topic
23 replies to this topic

#1 aomejec

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 77 posts
  • Zanimanja:Gorništvo, Kolesarstvo.

Posted 15 September 2009 - 01:13 PM

Razprava na temo nove gripe, ki jo povzro?a virus influence A (H1N1). Vaša mnenja, dodatni previdnostni ukrepi, kako se zavarovati, ?e je v tvoji bližini oboleli, itd. Skratka želim odpreti razpravo na aktualno novo gripo, ki naj bi od kroni?nih bolnikov terjala še dodatno izredno previdnost.

lp

Aleš
Aleš O.

#2 eva

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 48 posts
  • Spol:Ženski
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 16 September 2009 - 06:41 AM

Ja, tudi jaz sem že razmišljala o tej temi, kot verjetno že skoraj vsak- zdrav in tisti, ki ima še kakšno zdravstven tegobo... Pa sem trenutno mnenja, da se dela okrog vsega prehuda panika. Gripa sama po sebi ni tako strašno nevarna, da bi kar kosila, glavni problem je bolj v invazivnosti virusov (s tem mislim na to, da se hitro širi naokrog). ?e se ob vsakoletni zimski gripi ne dela neke velike panike, ne vem, zakaj bi jo zdaj. ?e pa? zboliš, se en teden malo cartaš, in to je to. Higienske in druge preventivne ukrepe pa moramo za svoje dobro upoštevat vsi.

#3 betel

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 89 posts
  • Zanimanja:Kašen naj bi bil krvni pritisk pri diabetičnih bolnikih

Posted 16 September 2009 - 08:51 AM

Ojla

Tudi sama sem se spraševala kako ravnati. Mene že navadni prehlad zdela in nosim s sabo razkužilo za roke umivanje in spet umivanje rok. Res panike ni za dvigovati, vendar tudi podcenjevati ne gre. Kdo ve kaj vse iz laboratorijev spuš?ajo, da bi si farmacevtski giganti polnili žepe. Samo za Tamiflu je ?lovek zaslužil mastne denarce.
Nada

#4 Alojz

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 381 posts

Posted 17 September 2009 - 08:30 AM

QUOTE(betel @ Sep 16 2009, 07:51 AM)
Ojla

Tudi sama sem se spraševala kako ravnati. Mene že navadni prehlad zdela in nosim s sabo razkužilo za roke umivanje in spet umivanje rok. Res panike ni za dvigovati, vendar tudi podcenjevati ne gre. Kdo ve kaj vse iz laboratorijev spuš?ajo, da bi si farmacevtski giganti polnili žepe. Samo za Tamiflu je ?lovek zaslužil mastne denarce.

View Post

Moje mnenje pa je slede?e: Dosti preve? medijske pozornosti, dejstva so, da od navadne gripe, dosti ve? ljudi umre, kot od te nove. V krajih, kjer naj bi jo bilo veliko Mehika, sploh ne vejo ni? o tem, ?e pa te že kaj prime, pa odleži teh 7 dni in bo. Tako, da ni? groznega..., se pa dela tak rom pom pom, kot, da bo jutri konec sveta.

Mi smo zdravi in ne bomo zboleli. Bom pa sko?il v Montreal pogledat, kako je kaj tam s to gripo, poro?am, ko se vrnem.

trance_40_thumbup.gif trance_19_hmm.gif
Lep dan se naprej

Alojz

#5 Spela

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 175 posts

Posted 17 September 2009 - 05:15 PM

Alojz ima prav, ni treba panicirati in iz muhe delati slona. Seveda pa previdnost ni nikoli odve?.

Kako se zavarujemo pred (katerokoli) gripo – povzeto po zloženki, ki jo je pripravilo Ministrstvo za zdravje:

- Redno si umivamo roke z milom in vodo (vsaj 20 sekund), lahko tudi z rob?kom, namo?enim v alkoholno razkužilo.
- Z neumitimi rokami se ne dotikamo ust, nosa in o?i.
- Kadar kašljamo, si usta pokrijemo z robcem, ki ga po uporabi odvržemo v smeti in si umijemo roke.
- Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki imajo znake bolezni.
- ?e zbolimo, ostanemo doma, svojega zdravnika pa pokli?emo po telefonu, da okužbe ne širimo in da nam dá ustrezna navodila.

#6 aomejec

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 77 posts
  • Zanimanja:Gorništvo, Kolesarstvo.

Posted 17 September 2009 - 07:24 PM

Ne vem zakaj stalno omenjate besede kot so panika, panicirati, delati iz muhe slona blush.gif ipd. V mojem izhodiš?nem besedilu ni nikjer (vsaj jaz tako mislim) zaslediti besednih zvez, ki bi ustvarjali takšno okolje ali ob?utke ... je preprosto razprava, vaša mnenja npr. ali kako druga?e pristopate k tej tegobi ali tako kot vsak dan, ali so kje kakšne malenkosti, ki bi jih bilo dobro upoštevati, ipd. Ali kot dolgoletni diabetiki poznate kakšne dodatne ukrepe pri takšnih in podobnih zadevah.
Zatorej vas, z vsem dolžnim spoštovanjem, naprošam, da ne potencirate, ampak preprosto podate svoje mnenje, predloge in se izogibate besednim zvezam, ki bi utegnile vnašati v to razpravo nepotrebno vznemirjenje.

S spoštovanjem

Aleš
Aleš O.

#7 rdonsa

Vseved

• Moderator
  • 129 posts
  • Zanimanja:šport,glasba

Posted 17 September 2009 - 10:17 PM

Ne vem,kaj pani?arite ljudje!Mi starši z majhnimi otroki se moramo bati grip,angin,itd.Tudi naši otroci hodijo v vrtec pa v šole pa ne zganjamo take panike glede tako imenovane nove gripe!Saj ne trdim ,da se tudi starejši ne bi smeli paziti,da katerega ne doleti ta zahrbtna bolezen,pa ?eprav že imamo vsi skupaj eno zahrbtno bolezen-diabetes!Vsi imamo težave,tako mi z majhnimi otroki,kakor vsi ostali katere nas je doletela in povezala ta "sladkorna" bolezen!Kako se naj po?uti o?e otroka,ko ga polkli?e vzgojiteljica mi pove,da je moj sin bolan,da naj pridem po njega v vrtec,itd....A si zamislite kakšen šok je to za starša 5.letnega otroka,ki tako in tako že vse skupaj težko preživlja svoje otroštvo,koliko vbodov,pikov,pa spet vprašanje Ati zakaj me tolikokrat vbodeš ,zakaj se pa drugi otroci ne pikajo,itd!!!!!Nas je kar nekaj ,ki to doživljamo,ampak se vseeno ne damo in se borimo za kar se da lepo bodo?nost naših mal?kov!!!Pa vsem skupaj ?im manj bolezni in pa veliko lepih sladkorjev!!!!
lp.rdonsa

#8 zvezdica

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 536 posts

Posted 18 September 2009 - 06:11 PM

Mislim da delajo preve? panike higiena to je tisto za kar se je treba borit pa bo tudi bacilov manj,seveda pa ni odve? kakšna preventiva ?immanj se gibat v gne?i v zaprtih prostorih pa že veliko lahko naredimo za svoje zdravje.Pa lep dan še naprej pa brez gripe take ali druga?ne. trance_40_thumbup.gif trance_40_thumbup.gif trance_40_thumbup.gif

#9 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts
  • Spol:Moški

Posted 29 September 2009 - 09:56 AM

Preberite in razmislite........kaj je prav za vas.........
še en dokaz, da je tale virus "nastal" tam kjer ne bi smel...... in bodo od njega imeli korisit smao fabrike.......

'Cepivo povzro?a paralizo in smrt'
17. 8. 2009, 13:00
Ameriška agencija za zdravje opozarja na dejstvo, da lahko cepivo proti novi gripi pove?a nevarnost za Guillain-Barrejev sindrom, ki povzro?a paralizo, v veliko primerih pa tudi smrt.

Strah temelji na podatkih iz leta 1976, ko je po cepljenju za prej omenjenim sindromom zbolelo petsto ljudi, 25 pa jih je umrlo. Cepljenje je bilo ustavljeno deset tednov pozneje, ameriška vlada pa je zbolelim izpla?ala ogromne odškodnine.

Kaj je GBS in kakšni so simptomi?
Guillain-Barrejev sindrom (GBS) je najpogostejši vzrok akutne sistemske paralize, ki prizadene vse starostne skupine. Smrtnost je od tri- do dvanajstodstotna. Za GBS zelo zna?ilni znaki in simptomi so:
hitro napredovanje bolezni, ki pri 50 odstotkih bolnikov doseže vrh v dveh tednih in pri 90 odstotkih v štirih tednih,
senzori?ni simptomi, in sicer: omrtvi?enost na prstih rok in nog, pogosto že 7–10 dni preden se pojavijo ohromitve,
okvare možganskih živcev, in sicer: 50 odstotkov bolnikov ima prizadet obrazni živec, pogosto obojestransko,
motnje govora, oteženo požiranje, slinjenje,
okvara o?esnega zrkla,
prizadetost dihalnih mišic in odpoved dihanja.

Cepivo ni dovolj testirano !!!
Ameriška agencija opozarja, da cepivo proti novi gripi ni dovolj testirano, zato niso znane vse možne posledice, ki bi jih lahko imelo cepivo na ?loveški organizem, posebej na otroke. Nekateri so prepri?ani, da napovedano cepljenje proti novi gripi ne bo ni? drugega kot to – širok preizkus zdravil na ljudeh.

Prav tako se na alternativnih spletnih stranih širijo informacije, ki nam odpirajo druga?en pogled na ozadje nove gripe. Morda takšen, katerega nam masovni mediji v tem trenutku prikrivajo ! ! ! ! ! ! ! ! !

Ozadje praši?je in/ali pti?je gripe.
Gre za bioterorizem, ki ga je podprla Svetovna zdravstvena organizacija (WHO), zanj pa so poleg WHO in OZN obtoženi akterji iz kemi?ne industrije, Baxter in Novartis, s podporo cele vrste politikov, vklju?no z Barackom Obamo. Avstrijsko-irska raziskovalna novinarka Jane Burgermeister, ki piše za revijo Nature, je na 69 straneh obtožnice razkrila, da se pripravlja eden najve?jih zlo?inov v zgodovini ?loveštva. Obtožnica na FBI je vložena proti WHO, Združenim narodom in vrsti visokih ameriških vladnih predstavnikov zaradi poskusa izvedbe masovnega poboja. Gre tudi za poskus uzakonitve nasilnega cepljenja, ki je bilo predvideno v ZDA. Družbi Baxter AG in Avir Green Hills Biotechnology iz Avstrije sta obtoženi proizvodnje kontaminiranega cepiva pti?je gripe.
Z umetno povzro?eno pandemijo gripe so se nadejali visokih profitov. Novinarka predstavlja dokaze o vklju?enosti mednarodnih ban?nih krogov pod nadzorom ameriške banke zveznih rezerv (FED ), ZN in NATO. Obtožene družbe in ustanove so povezane z visokimi predstavniki ameriške vlade na ?elu z Barackom Obamo, najmo?nejšimi ban?niki Davidom Rotschildom, Davidom Rockefellerjem, Georgom Sorosom, poleg je tudi avstrijski zunanji minister Alois Stoger. Namen genocida je z umetno pripravljenim cepivom pti?je gripe izvršiti masovni poboj Ameri?anov, pri ?emer sodelujeta farmacevtski družbi Baxter in Novartis. Novinarka predstavlja dokaze, da je bilo minulo zimo s strani avstrijske podružnice Baxter brez potrebnih strogih varnostnih ukrepov 16 laboratorijem v štirih državah poslanih 72 kg patogenih virusov, ki sodijo med najbolj smrtonosne biološke snovi na Zemlji. Na ?eškem je bilo cepivo uporabljeno na laboratorijskih živalih, ki so do zadnje poginile. Takšna obravnava cepiva je bila uporabljena kot priložnost za sproš?anje, kar bi omogo?ilo povzro?itev pandemije. V zvezi s praši?jo gripo so isti krogi razširili vest, da gre za zelo nevarno gripo, ?eprav ni ni? nevarnejša od drugih vrst gripe ali prehlada, za alarm pandemije pa je odgovorna izklju?no WHO. Obenem so vsi primeri umrlih za to gripo nedokumentirani. Strah pred to gripo je uporabljen kot krinka, pod katero bi lahko pri?eli z masovnim cepljenjem prebivalstva s cepivom, ki pa je razvito prav zato, da povzro?i smrt. V gradivu so dokazi, da je Novartisovo cepivo proti pti?ji gripi lani poleti ubilo 21 poljskih brezdomcev - o?itno so bili poskusni zaj?ki. Iz obtožbe je razvidno tudi, da se hkrati odvija tudi priprava taboriš? in mest za masovni pokop žrtev. V ozadju je mednarodna kriminalna združba, ki se skriva za ZN in WHO, njen cilj pa je zreducirati svetovno prebivalstvo za 5 milijard v naslednjih desetih letih. Z ustrahovanjem bi prisilili prebivalstvo, da se odre?e svojih pravic, nasprotnike in okužene pa bi strpali v koncentracijska taboriš?a. S takšno redukcijo prebivalstva bi se brez težav dokopali do naravnih virov - vode in nafte. Z izlo?itvijo demokrati?nih institucij ZDA bi lahko državo priklju?ili novi Severno ameriški zvezi, ki bi bila pod popolnim nadzorom kriminalne združbe. Med dokazi so dokumenti, ki dokazujejo, da je bil virus praši?je gripe H5N1 umetno pripravljen v laboratoriju iz virusa španske gripe, ki je kosila leta 1918. Virus je bil namerno izpuš?en v javnost v Mehiki. Obisk predsednika Obame je v povezavi s tem dogodkom.
Obstajajo dokazila, da je Novartis uporabil vakcino kot biološko orožje in da je WHO aktivno vklju?ena v ta program z namenom ustvarjanja pandemije. Zanimiva je izjava Dr. Jerry Tennant-a, da je k razmahu španske gripe konec 1918 obilno pripomogla masovna uporaba aspirina, ki niža telesno temperaturo in slabi imunski sistem. Podobno vlogo ima tudi Tamiflu, ki prav tako niža telesno temperaturo. Med dokazi so tudi dokumenti o vpletenosti Bilderbergerjev (sestanek v Atenah 14. do 17. maja 2009) in Iluminatov.Jane Burgermeister je najbolj zaskrbljena ker navkljub dejstvu, da je bila firma Baxter zasa?ena s krvavimi rokami, ta kljub temu nemoteno nadaljuje s pošiljkami "zdravila", ki naj bi ga spravilo na trg do jeseni letos.
V kolikor se vam je prav zdajle odprl malce druga?en pogled na celotno stvar, si lahko ve? preberete na spodnjem naslovu oz. sami raziskujete naprej.

http://www.davidicke.com/content/view/25191

#10 _M_

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 86 posts

Posted 29 September 2009 - 01:05 PM

QUOTE(RAF @ Sep 29 2009, 09:56 AM)
Preberite in razmislite........kaj je prav za vas.........
še en dokaz, da je tale virus "nastal" tam kjer ne bi smel...... in bodo od njega imeli korisit smao fabrike.......
'

View Post

Ah, Raf, tvoj prvi stavek je ?ista resnica - vsak naj sam presodi, kaj je prav in kaj ne.
V drugem stavku pa kot "dokaz" pripenjaš ?lanek, ki pa je tipi?na Internetna neumnost tipa "vsisosezarotiliprotimeni". Jasno je, da je žal marsikdaj profit pred zdravjem ljudi, ampak v tem "?lanku" niso zraven potegnili le še Tita in Elvisa... ;)

#11 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 08 October 2009 - 11:12 AM

Odsvetujem cepljenje proti novi gripi. Cepivo je prehitro prišlo v uporabo in je premalo stestirano. Tako kot je RAF napisal.

Druga?, ?e pa jaz dobim bilokakšno gripo, sem fertik na drugem svetu. Že navadna blaga viroza mi vrže sladkor iz mej, poraba inzulina mi naraste za +300%.

#12 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 16 November 2009 - 01:08 PM

Seveda so pozitvna in negativna menja glede cepljena proti novi gripi.

Pri nas je resni?no še nekoliko težje, saj lahko vro?ina in slabo po?utje ne delujejo dobro na sladkor. S pomo?jo ?rpalke je seveda veliko bolje, daš višji bolus, še dodatno bazalca, ?e je potrebno, vendar bo vseeno hitreje dobro oz. bo osebo prizadelo v blažji obliki.

sre?no smile.gif

#13 _M_

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 86 posts

Posted 16 November 2009 - 05:26 PM

QUOTE(beta1 @ Oct 8 2009, 11:12 AM)
Odsvetujem cepljenje proti novi gripi. Cepivo je prehitro prišlo v uporabo in je premalo stestirano. Tako kot je RAF napisal.

Druga?, ?e pa jaz dobim bilokakšno gripo, sem fertik na drugem svetu. Že navadna blaga viroza mi vrže sladkor iz mej, poraba inzulina mi naraste za +300%.

View Post

Hmmm... tule pa te res ne razumem najbolje, sploh ?e ?isto racionalno pogledam argumente. Po eni strani se ne boš cepil, ker cepivo ni preizkušeno, po drugi strani pa veš (to je tu za razmislek klju?no!), da imaš zelo težek potek bolezni ob infekcijah ali gripi... Verjetnost, da boš dobil gripo ob splošni pandemiji je precej velika. Po drugi strani je veretnost, da boš imel kakšne hujše stranske u?inke novega cepiva, precej majhna. Hmmm...?

Pa ne me narobe razumeti, da kogarkoli na kaj nagovarjam. Vsak se sam odlo?i.

Sam sem se cepil proti obema vrstama.

#14 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts
  • Spol:Moški

Posted 16 November 2009 - 08:30 PM

pri nas v osnovni šoli je danes manjkalo od pouka 85 u?encev od skupno 500.
v petek je bilo še vse normalno........
ne bom povedal iz katerega kraja sem, ker bo psihoza že lahko presegla kriti?no to?ko. dvomim, da so vsi dobili novi virua, ampak ker imajo mulci vsi mobitee se sms hitro širi in tastari naredijo paniko ter zaradi preventive rajši otrok ne spustijo v šolo.
razlog vidim v tem ,da je medisko zadeva veliko preve? pokrita in vsi preve? lapajo o posledicah namesto ,da bi to zadevo dali na stranski tir in poro?ali kaj drugega.rejtingi so na takih novicah preve? pomembni, da bi bili pisuni tiho. trance_14_devil2.gif

#15 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 17 November 2009 - 12:11 PM

?e me stisne me naj stisne, magari nova gripa. Cepil se nebom.

#16 Alojz

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 381 posts

Posted 17 November 2009 - 12:53 PM

QUOTE(Alojz @ Sep 17 2009, 07:30 AM)
Moje mnenje pa je slede?e: Dosti preve? medijske pozornosti, dejstva so, da od navadne gripe, dosti ve? ljudi umre, kot od te nove. V krajih, kjer naj bi jo bilo veliko Mehika, sploh ne vejo ni? o tem, ?e pa te že kaj prime, pa odleži teh 7 dni in bo. Tako, da ni? groznega..., se pa dela tak rom pom pom, kot, da bo jutri konec sveta.

Mi smo zdravi in ne bomo zboleli. Bom pa sko?il v Montreal pogledat, kako je kaj tam s to gripo, poro?am, ko se vrnem.

trance_40_thumbup.gif  trance_19_hmm.gif

View Post

Evo, sem nazaj iz Montreala, sicer že skoraj en mesec, tam nisem videl, niti slišal ni? o kakšni gripi, bilo je 12.000 folka na kupu, pa ...

Vsak po svoji vesti in pameti ... trance_19_hmm.gif trance_27_notworthy.gif trance_40_thumbup.gif
Lep dan se naprej

Alojz

#17 Biks

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 192 posts
  • Spol:Ženski

Posted 17 November 2009 - 08:01 PM

Mah... mediji itak v vsaki zadevi pretiravajo. Ampak ljudje še vedno podležejo njihovemu vplivu. Po TV so zdej na veliko za?eli vrteti filme s "pandemsko vsebino" (ala Virus..). Zakaj? Zanalaš?.

Nedolgo tega so razglašali, kako je Slovenija nepripravljena, da ni dovolj cepiva in ne bodo vsi mogli priti do njega, da je zdravstvo za en drek, da se bomo vsi okužili in pomrli...
Zdaj pa je kar naenkrat to isto cepivo strah in trepet, nezaupanja vredno, manipulacija s strani farmacevtskih korporacij... in da se poziva k cepljenju samo zato, da bi porabili odve?no cepivo (ker so ga naro?ili preve?)...
Ja halo?!? Odlo?ite se že enkrat, kaj bi radi.

V dohtarskih krogih, ?lankih, razpravah, testih je s cepivom vse ok., po medijih in forumih pa kroži svašta. Nimam pojma, od kje ljudje dobivajo take nore ideje. Nekatere so tako izvirne in domiselne, da bi lahko za?eli prodajati pravice za snemanje nove ZF tetralogije. Strah pred neznanim je o?itno zelo plodno podro?je.

Jaz sem se cepila proti obema gripama (proti navadni se itak vsako leto), ker ne vidim nobenega tehtnega razloga proti uporabi novega cepiva.

Tko kot je rekel moj kolega: "?e me kdo vpraša, po stranskih u?inkih cepljenja, mu preprosto povem, da imam od takrat bolj ploš?at nos, parklje na nogah, da sem za?el malo runkat... in je takoj tiho." laugh.gif

S cepivom je vse ok., odlo?itev za cepljenje pa je še vedno stvar posameznika.
At night the sky is endless, even more than in your dreams..

#18 Andreja1

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 27 posts

Posted 24 November 2009 - 10:28 PM

Hello vsem skupaj!

Po dolgem ?asu se oglašam. Tale gripa me je spodbudila, da sem prišla mal gor pogledat, kaj pravite vi. Nisem sigurna ali cepiti ali ne.
Zanima me, kako ste preživeli cepljenje ali pa je celo morda kdo kje, ki je preživel gripo - s sladkor?ki, seveda.

Kako ste kaj druga?e?? smile.gif Upam, da vsem lepo te?e..

Lep pozdrav?ek od Andreje

#19 maagnolia

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 12 posts

Posted 26 November 2009 - 01:27 PM

Tut js sem se cepla za obe gripi, za tole tanovo ravno dva dni nazaj. Na živce mi grejo vsa tale pametovanja proti cepivu, kamorkoli prideš te bombardirajo s tem. mad.gif Mislim, da se mora pa? vsak sam po svoji pameti odlo?it, sploh mi, ki smo kroni?ni bolniki.

#20 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 26 November 2009 - 01:32 PM

QUOTE(Andreja1 @ Nov 24 2009, 10:28 PM)
Hello vsem skupaj!

Po dolgem ?asu se oglašam. Tale gripa me je spodbudila, da sem prišla mal gor pogledat, kaj pravite vi. Nisem sigurna ali cepiti ali ne.
Zanima me, kako ste preživeli cepljenje ali pa je celo morda kdo kje, ki je preživel gripo - s sladkor?ki, seveda.

Kako ste kaj druga?e?? smile.gif Upam, da vsem lepo te?e..

Lep pozdrav?ek od Andreje

View Post

Odkar sem se cepila je resni?no že kar dolgo, sicer za obe, ni nobenih stranskih u?inkov, po?utje dobro, vendar samo to ni dovolj , da bo ?lovek ostal zdrav in se ga ne bo ni? prijelo.

sre?no

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users