Pravi kostanj
Posted 27 September 2009 - 07:32 AM
Posted 27 September 2009 - 08:28 AM
Ja takle je z tem.Ni podatka ali je oce na tabletah ali inzulinu.Kostanji so zelo kaloricni in imajo zelo visok glikemi?ni indeks
Meni naprimer porcija kostanjem pa ce še slu?ajno spijem kozar?ek mošta zraven,sladkor nabije tudi npr iz 5,1na 25 tudi. Tako da moje mnenje je da raje ne (z inzulinom si mogoce malo lahko privošci da jih par poje,medtem ko pa z tabletami pa je malo rizi?no)!!!
Posted 27 September 2009 - 11:59 AM
Posted 27 September 2009 - 07:01 PM
Posted 28 September 2009 - 11:50 AM
Tvoj o?e je naredil to, kar vsakemu organizmu narekuje instinkt.
Tudi živali se postijo, ko zbolijo, ne le ?lovek.
V prašaj ga, ?e ga trese kaj stati?na elektrika in daje zgaga.
Posted 28 September 2009 - 06:58 PM
Jaz se s svojimi vprašanji nikoli ne šalim.
In tresenje stati?ne elektrike tudi ni šala, to je najbolj preprost znak kislo bazi?nega neravnotežja v organizmu, kar povzro?a razli?ne bolezni.
Zakaj ne vsem ljudem enake, je pa verjetno res odvisno, kdaj in kje je kdo rojen, oziroma kateri organ je pri kom najšibkejši ?len.
Kaj trese tudi tebe?
Posted 28 September 2009 - 07:31 PM
?e se vrnem na manj strokoven odgovor glede uživanja kostanja: kostanj ima dokaj visok GI, to pa je 65. Torej spada v skupino z visokim Gi, enako številko ima tudi ?rni kruh, rženi kruh, rozine...
V Tabeli za izra?ununavanje OH v živih sem našla tudi kostanj kjer je zapisano:
kostanj pe?en - teža 45 g - 1 enota - 15 g OH - 7 kostanjev.
Morda vam bo kaj v pomo?
sre?no
Posted 28 September 2009 - 07:50 PM
In tresenje stati?ne elektrike tudi ni šala, to je najbolj preprost znak kislo bazi?nega neravnotežja v organizmu, kar povzro?a razli?ne bolezni.
Zakaj ne vsem ljudem enake, je pa verjetno res odvisno, kdaj in kje je kdo rojen, oziroma kateri organ je pri kom najšibkejši ?len.
Kaj trese tudi tebe?
O?eta ne trese stati?na elektrika in mu zgaga ne nagaja.
Mene še nikoli ni tresla. Iz napisanega sklepam, da me še ne bo pobralo, vsaj od bolezni ne
Posted 28 September 2009 - 08:30 PM
Mene še nikoli ni tresla. Iz napisanega sklepam, da me še ne bo pobralo, vsaj od bolezni ne
Tudi jaz mislim tako.
Bodi vitka in zdrava tudi v jeseni.
O?e pa naj nadaljuje, kakor je za?el.
Posted 02 October 2009 - 02:38 PM
?e se vrnem na manj strokoven odgovor glede uživanja kostanja: kostanj ima dokaj visok GI, to pa je 65. Torej spada v skupino z visokim Gi, enako številko ima tudi ?rni kruh, rženi kruh, rozine...
V Tabeli za izra?ununavanje OH v živih sem našla tudi kostanj kjer je zapisano:
kostanj pe?en - teža 45 g - 1 enota - 15 g OH - 7 kostanjev.
Morda vam bo kaj v pomo?
sre?no
Posted 02 October 2009 - 06:49 PM
p.s.: tista enota (45g kostanja) pomeni 7 majhnih plodov - se pravi cca. 4 - 5 maronov, ki jih lahko kupite v zelenih hišicah po Ljubljani.
Sem bila kar presene?ena, ko sem jih šla tehtat.
Posted 10 October 2009 - 06:43 PM
Kljub izkušnjam je pogosto potreba po insulinu za kritje kostanja povsem druga?na od pri?akovane & muhasta kot vreme... Pri letošnjih maronih velikanih ugotavljam, da lahko preostale 3/4 obroka insulina izpustim, ali zmanjšam na tretjino, da me ne doleti hipa. Logika odpove... Je možno, da maroni vsebujejo vlaknine, ali me je le doletelo obdobje ?udnega krvnega sladkorja?!?
Posted 10 October 2009 - 07:22 PM
Kljub izkušnjam je pogosto potreba po insulinu za kritje kostanja povsem druga?na od pri?akovane & muhasta kot vreme... Pri letošnjih maronih velikanih ugotavljam, da lahko preostale 3/4 obroka insulina izpustim, ali zmanjšam na tretjino, da me ne doleti hipa. Logika odpove... Je možno, da maroni vsebujejo vlaknine, ali me je le doletelo obdobje ?udnega krvnega sladkorja?!?
Meni gre tudi cukr gor z zamikom. Po cca. 2h urah si dam še dodaten odmerek, druga?e cifre na glukometru niso preve? lepe na pogled.
Tole o maronih bom pa preverila. Letos jih še nisem poskusila. Smo doma nabrali preve? kostanja.
#15 Gost beta1 *
Posted 12 October 2009 - 07:42 AM
Vzel sem pa da ima en kostanj 1,5 do 2 g OH. Potem pa sem samo preštel koliko sem jih pojedel in množil z krat 2 in sem si dal potrebno dozo inzulina.
Sladkor sem imel normalen.
Za za?etek raje zmnožite z krat 1.5, za prvi? raje manj inzulina, kot pa hipa.
LP
Posted 20 October 2009 - 06:36 PM
Hoja po gozdu in nabiranje kostanja že pripomorejo k temu da se lahko pregrešim no pa tudi hribi me vle?ejo poskušam izkoristit vsak lep dan sladkor je pa urejen po zaslugi aktivnosti ki jo imam ?ez teden,zato svetujem vsem ?e je le možnost jo izkoristite in pojdite v naravo in uživajte v tej lepih jesenskih barvah pa še kakšnega jur?ka boste našli,tudi kostanja je še malo na tleh pa bo potem doma užitek popoln lepo se imejte in uživajte saj se je tako lažje spopadati z boleznijo in ni ve? tako nadležna.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users