QUOTE(LadyD @ Sep 28 2009, 05:32 PM)
Živjo!
Sem mamica deklice s sladkorno bolezijo, ki ima inzulinsko ?rpalko.
Upala sem, da se bo dalo v šoli urediti vsaj prehrano za takega otroka s posebnimi potrebami, vendar pa je vodstvo šole totalno nezainteresirano in sploh ni pripravljeno sodelovat.
Zanima me predvsem dvoje:
• ali je šola dolžna zagotoviti posebno (diabeti?no) prehrano takemu otroku s takimi potrebami?
• ali ima tak otrok pravico do spremstva v šoli v naravi?
Kako se s temi problem soo?ate ostali starši šoloobveznih otrok s sladkorno boleznijo?
Ali je to zakonsko urejeno? Ali obstaja vsaj kakšen pravilnik?
Že vnaprej se vam lepo zahvaljujem za odgovore!

Naše izkušnje so, da je VSE odvisno od vodje prehrane v šoli, se pravi od ?loveka. Verjamem, da je vodstvo nezainteresirano....
Možnost je, da pridobiš odlo?bo o usmerjanju otroka s posebnimi potrebami in je tam med drugim navedeno, da mora imeti tako in tako prehrano. Na podlagi te odlo?be je šola po zakonu dolžna narediti individualiziran program, pri katerem sodelujejo tudi starši. Tam vse natan?no dolo?ite.
Oglej si Zakon o usmerjanju otrok s posebnimi potrebami in povezanimi pravilniki.
Pravica do spremstva v šoli v naravi??? to je znanstvena fantastika.
Ne, nima nobene pravice do tega. Ve?ina cukr?kov, ki so v šoli ali ne grejo v šolo v naravi ali na izlete, tisti, ki pa grejo, gredo pa izklju?no zaradi razumevanja, dobre volje in pripravljenosti posameznih u?iteljev, ki spremljajo otroke.
O svojih izkušnjah bi ti lahko napisala knjigo........
Želim ti ?im manj stresno šolanje tvojega cukr?ka!