Jump to content

Bayer Contour USB

• You cannot reply to this topic
10 replies to this topic

#1 _M_

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 86 posts

Posted 11 October 2009 - 09:21 AM

Novi merilec od Bayer-ja

www.BayerContourUSB.com

#2 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts
  • Spol:Moški
  • Zanimanja:Motociklizem
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 11 October 2009 - 06:34 PM

Zgleda super! Se da to pri nas dobit?
Lp, Blaž

#3 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 12 October 2009 - 07:38 AM

Kon?no en lep in mali merilec.

Pošilja podatke v medtronic ?rpalke?

#4 RAF

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 716 posts

Posted 12 October 2009 - 09:14 AM

bolj zanimivo bi bilo opazovati hkratni test vseh merilcev in kateri bolj odstopa od referen?nme vrednosti.
Skoda, ker so tudi pri merilcih za?eli iti v smer lepote in manjšanja namesto ,da bi popravili natan?nost.
?e sem ?isto odkrit je tole vtikanje v usb vti? total mem, oziroma so zamudili par let za prodor takega izdelka na trg, ker obstaja tehnologija, kjer samo klikneš in se zadeva sama poveže na ra?unalnik.
P.s.
mogo?e bodo pa bodo?e paradigme imel usb priklop in bo postal del ?rpalke ta merilec.(ideja je zastonj press)

#5 andyrozman

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 252 posts

Posted 12 October 2009 - 09:45 AM

QUOTE(Blaž @ Oct 11 2009, 06:34 PM)
Zgleda super! Se da to pri nas dobit?

View Post

Mislim da še ne... ?eprav se mi zdi (meni kot ra?unalni?arju) ta stvar ?ista bedarija.. Mislim ja zgleda lepo, samo ni preve? funkcionalno, razen ?e ga imaš samo za doma...

Andy

#6 Biks

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 192 posts
  • Spol:Ženski

Posted 12 October 2009 - 09:46 AM

QUOTE(RAF @ Oct 12 2009, 09:14 AM)
bolj zanimivo bi bilo opazovati hkratni test vseh merilcev in kateri bolj odstopa od referen?nme vrednosti.
Skoda, ker so tudi pri merilcih za?eli iti v smer lepote in manjšanja namesto ,da bi popravili natan?nost.
...

View Post

Se ne bi mogla bolj strinjat s tabo.
Dej, jih greva midva testirat. Zihr maš še kšn merilc poleg avive. V našem laboratoriju sem jz testirala s pripravljenimi testnimi teko?inami. Žal samo za nižji cukr in visok cukr (5'1mmol/l in 15mmol/l). Najbolj zanimivo bi blo seveda videti kakšnega vmes. Recimo nekje okrog 8mmol/l.
Pri naših merilnikih je žal tako, da so dovoljena 20% odstopanja od dejanske vrednosti krvnega sladkorja. Zdej si pa sami izra?unajte, kaj vse pade v te procente. Svašta. Potemtakem bi se pri doziranju inzulina glede na predhodno izmerjen KS lahko šli tudi rusko ruleto...
At night the sky is endless, even more than in your dreams..

#7 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 12 October 2009 - 11:31 AM

Vsak merilec ima odstopanje. Grem stavit, da ima tudi laboratorijski test odstopanje, samo dosti manjše.

Ampak, ?e ti imaš merilec, ki ga zmeraj uporabljaš boš imel z njim zmeraj isto odstopanje. ?e pa menjavaš merilce vsaki dan, boš pa imel vse meritve zmešane in se neboš mogel na nobenega zanesti.

To je to.

#8 _M_

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 86 posts

Posted 12 October 2009 - 11:49 AM

QUOTE(beta1 @ Oct 12 2009, 11:31 AM)
Ampak, ?e ti imaš merilec, ki ga zmeraj uporabljaš boš imel z njim zmeraj isto odstopanje. ?e pa menjavaš merilce vsaki dan, boš pa imel vse meritve zmešane in se neboš mogel na nobenega zanesti.

To je to.

View Post

Ne bo držalo. Odstopanja so namre? DO 20%, v OBE smeri (+ in -). Tako je lahko ena meritev to?na (0%), druga +20%, tretja nrp. -20%, itd.

#9 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 12 October 2009 - 12:30 PM

QUOTE(_M_ @ Oct 12 2009, 11:49 AM)
Ne bo držalo. Odstopanja so namre? DO 20%, v OBE smeri (+ in -). Tako je lahko ena meritev to?na (0%), druga +20%, tretja nrp. -20%, itd.

View Post

Ja to je res.

?e pa imaš 1 merilec in si nanjega navajen in si z njim meriš potem ti tudi da najbolj to?ne rezultate.

Da bi si zmeril z 10 razli?nimi merilci in bi vsak pokazal druga?e. Kateremu bi potem verjel? Vseskup bi v kanto vrgel.

#10 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts
  • Zanimanja:Motociklizem

Posted 13 October 2009 - 07:01 PM

Spoštovani,

Contour USB v Sloveniji še ni na voljo. Pri?akujemo ga drugo leto, to?en datum pa je odvisen od ve? dejavnikov.

To?en datum bomo objavili na naši spletni strani.

Lp,

Polona Hvala

Vodja marketinga/Marketing manager

Zaloker & Zaloker d.o.o.

Kajuhova ulica 9, SI-1000 Ljubljana

Tel: ++386 1 587 40 84

Mobile: ++386 41 611 955

Fax: ++386 1 542 43 32

polona.hvala@zaloker-zaloker.si

www.zaloker-zaloker.si

Lp, Blaž

#11 Fleg

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 58 posts

Posted 13 May 2010 - 05:45 PM

Ker smo že v drugem letu, sem se prejšnji petek pri Zalokerju pozanimal, ?e imajo merilec ContourUSB že v prodaji, vendar sem dobil odgovor, da ga še ni in naj se pozanimam po novem letu.
mad.gif

Ker se mi je to zdelo vseeno malce preve? ?akanja trance_19_hmm.gif , sem malce pobrskal po netu in našel lekarno, kjer me je merilec skupaj s stroškom dostave prišel malce nad 57 evri.
Naro?il v petek, dobil v ponedeljek. Hitro in u?inkovito! smile.gif

?e boste iskali kje drugje (recimo na ebay.de), je potrebno paziti, da poiš?ete pravi model, ki meri v enotah mmol/l in ne mg/dl - enot se namre? ne da nastavljati!

Merilec uporablja iste senzorje, kot ostali Contour merilci, tako da s tem ni problema.

Aja, pa še link do lekarne, ?e ga kdo želi nabaviti:
http://www.ipill.de/produkte/sortiment/Uns...586-detail.html

LP, R.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users