Elektronski pikalec
Posted 11 November 2009 - 07:31 PM
Še posebej se mi zdi primerna za male cukr?ke, ki imajo tako majhne prstke in so itak ?isto prepikani, zanje je res to bolj nežna zadeva.
Sicer ga ZZZS ne pla?a, ker je zelo drag, ampak ?e bo vsak od nas, ko gremo na kontrolo na Pediatri?no z otrokom vprašal po tem, se pa morda kaj premakne.......
Kaj mislite ostali starši?
Posted 11 November 2009 - 11:58 PM
Posted 12 November 2009 - 08:43 AM
Posted 17 November 2009 - 02:41 PM
sem pa naivna, ja
sploh ne vem, zakaj sem pri?akovala druga?en odziv...
no ja, lep dan želim vsem
Posted 17 November 2009 - 03:09 PM
He he... Mami ne sekiraj se... ?e priznam se mi zdi naprava malce velika... V tem trenutku uporabljam MultiClix in je za moje primere ?isto dovolj (napram starim lancetam)... Seveda ?e bi imel svojega otroka pa bi verjetno razmišljal tudi o ?em takem, ali pa kar o CGMSu...
Andy
Posted 17 November 2009 - 08:45 PM
Živjo,
verjetno je problem v tem, da nas ve?ina tega še ni uspela niti videti kaj šele stestirati, zato o tem sploh še nimamo izoblikovanega nobenega mnenja. Pregledi so na vsake 3 mesece, zato bo tudi še kar nekaj ?asa trajalo, da bomo o tem povprašali na PedKl.
Se da zadeva kupiti v Sloveniji? Lancete tudi? ?e že ZZZS ne krije aparatka (ki je vizualno za moj okus sicer malo preve? "napimpan" ;)), so vsaj lancete na voljo le z dopla?ilom (kot je npr. za MultiClix)?
Predvidevam, da tako kot vsi drugi, doma sedaj uporabljate MultiClix. Kaj pravi h?erka glede razlike? Kako je s priro?nostjo nošnje aparatka? Ali zgleda dovolj robusten, da bo preživel tudi padec, dva (ali tri ali ve?, ?e sklepam po izkušnjah pri nas doma ;)) z mize? Kako je z uporabo pono?i oz. ob slabi vidljivosti?
M
Posted 18 November 2009 - 07:22 AM
Je precej bolj prijazen do majhnih prstkov kot klasi?ni mehanski in pa naenkrat vstaviš disk s 50 lancetami, kar zadostuje za kar nekaj dni.
Slabost je v tem, da je razmeroma velik in pa cena. Lancete se da dobiti na ZZZS ob dopla?ilu-preverjeno, aparat smo pa kupili sami.
LP
Edited by perjan, 18 November 2009 - 07:23 AM.
Posted 18 November 2009 - 08:47 AM
Sicer pa, kolikor vem, je standard za pikalec, ki ga krije ZZZS, natanko 6,08 €, vse, kar je ve?, krijemo sami.
Moja sladkor?ica pravi, da je res manj bole?e zbadanje in tudi vidi se, da na prstih nima ve? toliko ranic kot prej. Manjše so in hitreje se zacelijo. Res pa je malo velik v primerjavi z Multiclixom.
Padca na tla še nismo testirali
To soboto je sre?anje Kluba staršev otrok in mladostnikov s sladkorno in tam se že lahko vpraša. Naši zdravniki s pediatri?ne že vedo za ta pikalec, so ga že videli.
Posted 18 November 2009 - 08:49 AM
Kako to misliš, z dopla?ilom za MultiClix? Do sedaj smo uporabljali MulitClix (z boben?kom s šestimi lancetami) in nisem nikdar ni?esar dopla?ala???
Posted 18 November 2009 - 12:23 PM
Diabetologi navadno zaokrožijo število lancet na naro?ilnici na 50, ker so vse (razen teh za Multiclix!) pakirane po 50kom. Zdaj pa je odvisno, na kakšnega lekarnarja boš naletel. ?e bo le ta število lancet zaokrožil navzgor, bo potrebno dodatne lancete dopla?ati. V drugem primeru pa bo zaokrožil navzdol in boste na izgubi.
Tricky, ha?
In rešitev? Diabetologu povejte pravo cifro.
Posted 18 November 2009 - 01:16 PM
Kako to misliš, z dopla?ilom za MultiClix? Do sedaj smo uporabljali MulitClix (z boben?kom s šestimi lancetami) in nisem nikdar ni?esar dopla?ala???
Jat tudi do sedaj nisem rabil še nikoli dopla?at za MultiClix lancete....
Andy
Posted 18 November 2009 - 05:19 PM
Diabetologi navadno zaokrožijo število lancet na naro?ilnici na 50, ker so vse (razen teh za Multiclix!) pakirane po 50kom. Zdaj pa je odvisno, na kakšnega lekarnarja boš naletel. ?e bo le ta število lancet zaokrožil navzgor, bo potrebno dodatne lancete dopla?ati. V drugem primeru pa bo zaokrožil navzdol in boste na izgubi.
Tricky, ha?
In rešitev? Diabetologu povejte pravo cifro.
Hehe, ne ni problem v tem. ?e poveš pri diabetologu, ti dajo na naro?ilnico "pravilno" število lancet. Problem je v tem, da je lanceta za MultiClix 1 cent dražja kot je standard. OK, to še lahko zastopim, da je potrebno dopla?ati. Ni pa mi ?isto ni? jasno, ker sem do sedaj dopla?al le kakšnih trikrat, ve?inoma pa mi ni potrebno dopla?ati ni?... Kdaj se dopla?a, kdaj ne in kakšen je kriterij kdaj naj se dopla?a, pa je ?ista uganka. Mislim, da je tu odvisno še najbolj od lekarnarja? Dvomim namre?, da se cena lancet mese?no spreminja?
Pri cca 700 lancetah je prišlo tako dopla?ilo 7 EUR.
Posted 19 November 2009 - 09:38 AM
Za lancete tudi niso tako natan?ni, a je res 3 mesece že minilo ali še dva dni manjkata, ker setov pa ne moreš dobit prej.
Posted 11 December 2009 - 02:11 PM
Mene tudi zanima, kje se kupi elektronski pikalec in seveda, koliko stane.
Sicer za našega fanta uporabljamo Contour LINK, dobimo 700 listkov na 3 mesece in Multiclix.
Zraven uporabljamo še senzorje.
Vendar senzorji še niso tako izpopolnjeni, da bi bile potrebne recimo samo 2 ali 3, 4 meritve iz prsta na dan, zato bi bilo bolj prijazno zbadanje res dobrodošlo.
Ta mesec imamo kontrolo v Lj in bom vprašala glede tega.
Me pa zanima še nekaj.
Uporabljamo senzorje in imamo ?rpalko Paradigm 522, kjer senzor dela 3 dni, nato je potreben nov zagon. To je zelo mote?e, saj to pomeni, da imaš alarm sredi no?i, nato meritev Ks, po 5-ih urah ponovno, paziti je treba na miren sladkor.
Sploh je potem otrok v vrtcu in je vse to še težje.
V glavnem. En kup dela in dodatnih meritev.
Potem pa še kakšen prenizek ali previsok sladkor, ali kakšna kalibracijska napaka, izgubljen senzor in imamo v enem dnevu ?isto preve? meritev.
Zanima me, kako je to pri novih ?rpalkah.
Hvala.
Posted 14 December 2009 - 08:20 AM
mi smo ga kupili v Stoma center v Domžalah. Zastopni za Slo. je pa mislim da Medimaj, se spla?a obrniti kar direktno na njih.
Cena pa je bila cca 250€. Je pa res veliko bolj prijazen do malih prstov. Edino mote?e je, da je razmeroma velik.
LP
Posted 14 December 2009 - 01:24 PM
Mi smo imeli senzorje, ki so trajali cca 5 dni, ko je nehal delati, ja, je pa lahko bilo to tudi sredi no?i, vstavljanje novega, kalibriranje.
Tudi ?e imaš senzorje, meritve na prstu še vedno so, brez njih ne gre.
Posted 29 December 2009 - 11:08 AM
Posted 30 December 2009 - 01:09 PM
Naro?ilnica za lancete je enaka - 700 lancet na tri mesece, ker pa so lancete za Pelikana dražje kot za Softclix jih dobiš na eno naro?ilnico sorazmerno manj. Razlika se dopla?a, oz. jaz grem ponje ko mi jih zmanjka in še ni minilo tri mesece.
Za male prste so pa te lancete bolj prijazne.
?e ste v dilemi ali kupiti ali ne, se lahko tudi enkrat nekje dobimo, da si lancetnik v miru pogledate in pa lahko tudi sprobate.
LP
Posted 07 January 2010 - 10:02 AM
Lep pozdrav!
Posted 13 January 2010 - 10:44 PM
Uporabljamo senzorje in imamo ?rpalko Paradigm 522, kjer senzor dela 3 dni, nato je potreben nov zagon. To je zelo mote?e, saj to pomeni, da imaš alarm sredi no?i, nato meritev Ks, po 5-ih urah ponovno, paziti je treba na miren sladkor.
Na crpalki je v statusnem oknu vedno indikacija starosti senzorja. Ce vidite, da se bodo trije dnevi iztekli v neugodnem casu (noc, vrtec itd.) ga pac ponovno zazenite ze prej, saj ni potrebno da se iztecejo trije dnevi za ponoven zagon. Drugo merjenje, ki ga je potrebno opraviti znotraj sestih ur, mi velikokrat opravimo kar takoj ,ko senzor zopet zacne delovati ali pa kmalu po tem. Nismo opazili, da bi bila tocnost zaradi tega kaj slabsa. Je pa pri Paradigm veo ta cikel sedaj sest dni, tako da je malo manj dela.
Kar se tice Pelicana, ki ga uporabljamo ze dobro leto dni... je velik, neroden, relativno drag, potrebno je doplacilo za iglice, zelo veliko je neuspesnih poskusov saj v zelji po cimmanjsi poskodbi vedno nastavimo najmanjso se sprejemljivo globino vboda ( 50 stopenj) .... ampak sploh si ne predstavljam zivljenja brez njega, ker je tako prijazen do prstkov, da so vse slabosti nekajkrat odtehtane. Iglice so zelo zelo tanke, v prst pa prodirajo pocasi in ne povzrocijo mikro raztrganine, kot ostali lancetniki. Razlika na prstih je ze po kratkotrajni uporabi neverjetna.
lp
Robi
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users