Sladkorno bolezen tipa2 imam 4 leta. Stara sem 60 let. Kaj je moj problem?. V za?etku moje bolezni sem si dajala inzulin Humalog 25 38enot zjutraj in 18 zve?er.
Sladkor sem si lepo spravila na normalni nivo, dobila pa sem hudo aritmijo in seveda imela sem potem tudi hipe ve?krat na dan in tudi pono?i, obenem sem se zredila v enem letu za celih 10 kilogramov.
Zaradi aritmije in naglo rasto?ih kilogramov, mi je zdravnica predpisala drugi inzulin. Po?utila sem se boljše, vendar se mi je zopet za?el sladkor mo?no višati, v?asih tudi okrog25.0.Skušala sem še bolj paziti pri hrani. V?asih je bilo kakšne 3 dni v redu, potem pa zopet horuk. Vseeno sem potem po?asi shujšala za 10 kg. Moram pa priznati, da imam tudi precejšnje psihi?ne težave(nezvestoba z moževe strani in njegovo nor?evanje iz mene, kadar imam hipe in zato moram ve?krat tudi kaj pojesti).
Vza?etku novembra sem bila 3 dni na internem oddelku, ker se me je lotila takšna vrtoglavica, da sem morala ležati. Pri merjenju sladkorja sem imela16.2, pritisk pa 145/92/102.
Zdaj si dajem injekcije Humalog mix25 zj.48 enot in zve?er Humalog mix50 22enot. Jemljem še poleg inzulina concor cor 2.2,plavix, lorista100,eutyrox25 vse po eno tableto zjutraj.Po?utim se sicer boljše, vendar imam hipe proti deseti uri zve?er in nekako popolno?i. Sprašujem ali ne bilo boljše prositi zdravnico, da mi da kratki inzulin.
lepo pozdravljam vse, ki sodelujete v tem forumu!
Redim se
Started by aranarakusa60@siol.net, Nov 25 2009 08:47 PM
10 replies to this topic
Posted 25 November 2009 - 08:47 PM
Posted 26 November 2009 - 09:49 AM
QUOTE(aranarakusa60@siol.net @ Nov 25 2009, 07:47 PM)
Sladkorno bolezen tipa2 imam 4 leta. Stara sem 60 let. Kaj je moj problem?. V za?etku moje bolezni sem si dajala inzulin Humalog 25 38enot zjutraj in 18 zve?er.
Sladkor sem si lepo spravila na normalni nivo, dobila pa sem hudo aritmijo in seveda imela sem potem tudi hipe ve?krat na dan in tudi pono?i, obenem sem se zredila v enem letu za celih 10 kilogramov.
Zaradi aritmije in naglo rasto?ih kilogramov, mi je zdravnica predpisala drugi inzulin. Po?utila sem se boljše, vendar se mi je zopet za?el sladkor mo?no višati, v?asih tudi okrog25.0.Skušala sem še bolj paziti pri hrani. V?asih je bilo kakšne 3 dni v redu, potem pa zopet horuk. Vseeno sem potem po?asi shujšala za 10 kg. Moram pa priznati, da imam tudi precejšnje psihi?ne težave(nezvestoba z moževe strani in njegovo nor?evanje iz mene, kadar imam hipe in zato moram ve?krat tudi kaj pojesti).
Vza?etku novembra sem bila 3 dni na internem oddelku, ker se me je lotila takšna vrtoglavica, da sem morala ležati. Pri merjenju sladkorja sem imela16.2, pritisk pa 145/92/102.
Zdaj si dajem injekcije Humalog mix25 zj.48 enot in zve?er Humalog mix50 22enot. Jemljem še poleg inzulina concor cor 2.2,plavix, lorista100,eutyrox25 vse po eno tableto zjutraj.Po?utim se sicer boljše, vendar imam hipe proti deseti uri zve?er in nekako popolno?i. Sprašujem ali ne bilo boljše prositi zdravnico, da mi da kratki inzulin.
Pozdravljena
Te dva insulina premalo poznam, vendar ?e je tako Mix 25 pomeni, da ima v sebi 25 % kratkodelujo?ega in mix 50, da ima pol pol.
Moj predlog je, da mogo?e malo zamakneš uro, glede dajanja insulina, ali pa, da zmanjšaš dozo, ter poskusiš, kako se bo obneslo.
Ali si mogo?e v?lanjena v društvo diabetikov Ljutomer? Ali kakšno drugo? Da bi se pogovorila s drugimi diabetiki, ki imajo enak insulin.
Kar pogumno!
Lep dan se naprej
Alojz
Alojz
Posted 02 December 2009 - 11:00 PM
QUOTE(aranarakusa60@siol.net @ Nov 25 2009, 07:47 PM)
Ne bom se spuš?al na podro?je sladkorne bolezni, toda debelost ni nujno samo posledica prevelikih doz ali napa?ne izbire insulina, lahko je posledica ?isto banalnega dejstva.
To pa je, s kakšno koli?ino kalorij zaužiješ vsak dan nujno koli?ino soli, ki jo organizem potrebuje.
Vzami, da je ta nujna koli?ina 6g za odraslo osebo najinih let, kot pravi medicina in se s tem normativom strinjam tudi sam.
Teh 6g lahko zaužiješ s 1000, 2000 ali 3000 kcal v odvisnosti kakšno hrano uživaš in kako jo soliš.
Dejstvo pa je, da z obi?ajnimi jedilnimi solmi idealnega razmerja med kalorijami in elektroliti sploh ne moreš dose?i.
Si pomislila kdaj na to možnost, da lahko premalo slana hrana redi in povzro?a bolezni?
Ko že omenjaš moža, si on najbrž vse, kar mu skuhaš, dosoljuje.
Takih parov je ogromno, po navadi pa imata oba probleme, toda ne enakih.
Posted 03 December 2009 - 12:38 AM
QUOTE(stane @ Dec 2 2009, 11:00 PM)
Si pomislila kdaj na to možnost, da lahko premalo slana hrana redi in povzro?a bolezni?
hmmm????
tole je skregano z logiko, ker sodobna merila priprave dobre hrane v šolah pravijo, da morajo biti vsa jedila za otroke brez okusa , ker se bojijo zaradi števila otrok, da pride do kakšne reakcije zaradi kake alergije ali aj tretjega.
sedaj ne vem kdo je tukaj bolj papežki in pravi da ima prav???????
država s svojimi predpisi, ki pravijo da se ne sme soliit oziroma dodajati drugih za?im in ?e se že mora se dajo tako majhne koli?ine, da se pri 100 l župe sploh ne ve ali je to goveja juhca ali samo razre?ena voda z barvo goveje juhce.
ali ti stane s svojo terijo.
Posted 03 December 2009 - 11:13 AM
QUOTE(RAF @ Dec 2 2009, 11:38 PM)
hmmm????
tole je skregano z logiko, ker sodobna merila priprave dobre hrane v šolah pravijo, da morajo biti vsa jedila za otroke brez okusa , ker se bojijo zaradi števila otrok, da pride do kakšne reakcije zaradi kake alergije ali aj tretjega.
država s svojimi predpisi, ki pravijo da se ne sme soliit oziroma dodajati drugih za?im in ?e se že mora se dajo tako majhne koli?ine, da se pri 100 l župe sploh ne ve ali je to goveja juhca ali samo razre?ena voda z barvo goveje juhce.
RAF, kje vidiš napako v moji logiki, ki pravi, da ?e v enem obroku ni dovolj soli glede na kalorije, poješ pa? dva in se zrediš, lahko pa tudi zboliš?
Ameri?ane, najve?je uporabnike neslanega priporo?ila, bo vsak ?as razneslo.
Pa ne le to, poraba soli na osebo je pri njih najve?ja, ker s tremi obroki premalo slane hrane zaužijejo vseeno ve? soli, kot z enim normalno slanim.
Zakaj je tako, ti pa razlagam v knjigi Zdrava Sol.
Posted 03 December 2009 - 06:17 PM
napa?no sol uporablajo tile vsevedi ameri?anii?
Posted 03 December 2009 - 07:52 PM
QUOTE(RAF @ Dec 3 2009, 05:17 PM)
Tvoj obešenjaški sklep je napa?en.
Uporabljajo tisto, ki jo jim isti strokovnjaki, ki so napisali zakon, kakšna mora biti, odsvetujejo uporabljati.
Tudi pri nas ni mnogo druga?e.
V tržni ekonomiji nikogaršnje države je potrošnik brez znanja glavna tar?a tržnega marketinga, ki pravi, da ?e kupca ni, ga je potrebno narediti.
Posted 03 December 2009 - 11:10 PM
QUOTE(stane @ Dec 3 2009, 07:52 PM)
Tvoj obešenjaški sklep je napa?en.
Uporabljajo tisto, ki jo jim isti strokovnjaki, ki so napisali zakon, kakšna mora biti, odsvetujejo uporabljati.
V tržni ekonomiji nikogaršnje države je potrošnik brez znanja glavna tar?a tržnega marketinga, ki pravi, da ?e kupca ni, ga je potrebno narediti.
Ja, marketing je v današnjih ?asih nuja... tudi z obveš?anjem potencialnih kupcev preko forumov...
Posted 04 December 2009 - 10:05 AM
QUOTE(_M_ @ Dec 3 2009, 10:10 PM)
Tudi to je res, internetni marketing postaja vse bolj razširjen in ni malo sponzorjev, ki financirajo portale raznih društev samo z namenom širjenja prodaje svojih proizvodov.
Samo vprašaj se, kdo vse ima interes, da je poraba hrane ?im višja.
To je gotovo kmetijstvo, prehrambena industrija, farmacija, transport, trgovina, fitnes centri in še marsikajk bi se našlo.
Ne nazadnje je debelost tudi v objektivnem interesu medicine, saj se za debelostjo skoraj vedno skrivajo tudi bolezni in zdravniki so tudi samo ljudje, ki si morajo služiti vsakdanji kruh.
?loveštvo je padlo v za?aran krog, ko na eni strani kot proizvajalec želi ?im višjo potrošnjo in prodajo, po drugi pa želi biti vitko in zdravo.
Kako se naj posameznik zoperstavi temu paradoksu?
Samo z znanjem.
In del?ek tega nujnega znanja najdeš v moji knjigi.
?isto od tebe je pa odvisno, ali ga uporabljaš ali ne.
Mnogi ga že.
Posted 04 December 2009 - 12:14 PM
QUOTE(stane @ Dec 4 2009, 10:05 AM)
Tudi to je res, internetni marketing postaja vse bolj razširjen in ni malo sponzorjev, ki financirajo portale raznih društev samo z namenom širjenja prodaje svojih proizvodov.
To je gotovo kmetijstvo, prehrambena industrija, farmacija, transport, trgovina, fitnes centri in še marsikajk bi se našlo.
Ne nazadnje je debelost tudi v objektivnem interesu medicine, saj se za debelostjo skoraj vedno skrivajo tudi bolezni in zdravniki so tudi samo ljudje, ki si morajo služiti vsakdanji kruh.
?loveštvo je padlo v za?aran krog, ko na eni strani kot proizvajalec želi ?im višjo potrošnjo in prodajo, po drugi pa želi biti vitko in zdravo.
Samo z znanjem.
Mnogi ga že.
Samo z znanjem.
Mnogi ga že.
No smo pa tam kako lepo na koncu ponudiš svojo knjigo zdi se mi da je že toliko napisanega o prehrani da vsak lahko nekaj najde zase mogo?e bi bilo bolje se vklju?i vkakšen program in se aktivno vklju?it in sodelovat bo ve? koristi pa lep pozdrav.
Posted 04 December 2009 - 12:22 PM
QUOTE(zvezdica @ Dec 4 2009, 11:14 AM)
No smo pa tam kako lepo na koncu ponudiš svojo knjigo zdi se mi da je že toliko napisanega o prehrani da vsak lahko nekaj najde zase mogo?e bi bilo bolje se vklju?i vkakšen program in se aktivno vklju?it in sodelovat bo ve? koristi pa lep pozdrav.

Zvezdica, ?e ti ne lo?iš kuharskih knjig od moje, si res ne moreš narediti nobene koristi.
?e pa misliš, da bi ti na kakšnem te?aju jaz kuhal namesto tebe, sem pa že malo prestar
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users