Honeymoon iz leta 2008 sem po?asi prebolel v letu 2009 in se mi je porast porabe inzulina po?asi ustavil. Konstantno koli?ino CDO že imam skoraj pol leta, resimo +- ~10%. Glede na mojo težo in višino imam nekam hudo velike potrebe po inzulinu, ampak po?utim se dobro, tak kot že dolgo ne. Diabetolog pa pravi, da je to normalno.
Torej, pri teh odmekih, ki jih že imam pol leta porabim 1 rezervar 180ml v 36 urah (1.5 dneva). Ker pa se mi preprosto ne da ve? tolikokrat polnit in vstavljat setov, bi potreboval 300ml ?rpalko.
Kakšne so moje možnosti za zamenjavo? Trenutno ?rpalka bo stara približno 2 leti. 6 let pa nebom ?akal na novo.
Zamenjava inzulinske črpalke. 180E na 300E
Started by Gost beta1 *, Jan 02 2010 09:55 PM
6 replies to this topic
#1 Gost beta1 *
Posted 02 January 2010 - 09:55 PM
Posted 03 January 2010 - 06:04 PM
Jst imam 722 in ta velike pumpice z 300 enotami, vprašaj na zaloker oz. kjerkoli si dobil ?rpalko.
Lp, Blaž
Posted 04 January 2010 - 10:33 AM
QUOTE(beta1 @ Jan 2 2010, 09:55 PM)
Kakšne so moje možnosti za zamenjavo? Trenutno ?rpalka bo stara približno 2 leti. 6 let pa nebom ?akal na novo.
se bojim, da boš moral kar to obdržati, ker dvomim, da ti jo bodo zamenjali brezpla?no.
se mi pa ob tem poraja vprašanje da ob prevzemu pumpe nobeden ne pomisli, da je delo z setki in rezervoarji na na dva dni zelo zamudno in kot si že sam ugotovil zelo potratnmo pri ?asu..
takrat vsak gleda samo funkcije in kaj vse ima pumpa možnost priklopa.
jaz sem bil izjema v teh predvidevanjih in prvi pogoj pri meni je bil 300 ml razervoar. ker sem se že vnaprej zavedal, da mi na dva do tri dni filanja pumpe bo požrlo preve? živcev in predvsem ?asa. avtonomija na sedem do osem dni se mi zdi idealna in minimalna izguba dragocenega ?asa.
#4 Gost beta1 *
Posted 05 January 2010 - 11:38 AM
QUOTE(RAF @ Jan 4 2010, 10:33 AM)
se bojim, da boš moral kar to obdržati, ker dvomim, da ti jo bodo zamenjali brezpla?no.
se mi pa ob tem poraja vprašanje da ob prevzemu pumpe nobeden ne pomisli, da je delo z setki in rezervoarji na na dva dni zelo zamudno in kot si že sam ugotovil zelo potratnmo pri ?asu..
jaz sem bil izjema v teh predvidevanjih in prvi pogoj pri meni je bil 300 ml razervoar. ker sem se že vnaprej zavedal, da mi na dva do tri dni filanja pumpe bo požrlo preve? živcev in predvsem ?asa. avtonomija na sedem do osem dni se mi zdi idealna in minimalna izguba dragocenega ?asa.
Ja, se sem hotel prvo tak vzet 300E model. Pa so me vsi prepri?ali, da mam 180E še preve?. Je pa res, da sem naza?etku imel takšne majhne doze da sem 180E filal na 4-5 dni.
Bom probal malo pritisnit, ?e se bo kaj dalo. ?e pa ne pa? ne, bo pa zavarovalnica na izgubi, ko bo pa? morala pokrivat ve? materiala.
Posted 05 January 2010 - 02:12 PM
QUOTE(beta1 @ Jan 5 2010, 11:38 AM)
Ja, se sem hotel prvo tak vzet 300E model. Pa so me vsi prepri?ali, da mam 180E še preve?. Je pa res, da sem naza?etku imel takšne majhne doze da sem 180E filal na 4-5 dni.
Bom probal malo pritisnit, ?e se bo kaj dalo. ?e pa ne pa? ne, bo pa zavarovalnica na izgubi, ko bo pa? morala pokrivat ve? materiala.
Beta... verjetno ti ne bodo zamenjali, ker imaš ?rpalko že predolgo in ni ve? nova. ?e bi na za?etku, ko so jo imel kaki mesec rekel, takrat bi ti jo verjetno zamenjali...
LP
Andy
#6 Gost beta1 *
Posted 20 May 2010 - 12:01 PM
Ni? nebo iz tega
Posted 20 May 2010 - 05:56 PM
QUOTE(beta1 @ Jan 5 2010, 11:38 AM)
Ja, se sem hotel prvo tak vzet 300E model. Pa so me vsi prepri?ali, da mam 180E še preve?. Je pa res, da sem naza?etku imel takšne majhne doze da sem 180E filal na 4-5 dni..
temu se re?e marketniški trik za firmo zz, ker pa? ve, da boš pri polovi?ki porabil ve? rezervarjev in tudi setkov in bo na ta ra?un zavarovalnica tebi izdala ve? tega materijal in posledi?no bo dobi?ek zz ve?ji.skratka pacienti ste pri zz tržno blago.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users