Jump to content

stročnice

• You cannot reply to this topic
2 replies to this topic

#1 eva

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 48 posts
  • Spol:Ženski
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 04 January 2010 - 07:51 AM

Prebrala in preizkusila sem, da imajo kar pove?ini vse stro?nice nizek GI. 1,5-2 uri po obroku je sladkor o.k., brez korekcije pa potem v naslednjih urah lepo naraste (ponavadi rabim korekcijo cca 2-3 E). Seveda to velja pri obrokih, kjer stro?nice prevladujejo, ?e je malo fižola pomešanega v solati, to nima vpliva na zakasnjen dvig sladkorja.
Zanimajo me izkušnje, kako uravnavate dvig sladkorja, ko jeste stro?nice, recimo fižolovo solato, pasulj ali fižolov golaž.

#2 Spela

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 175 posts

Posted 19 January 2010 - 09:09 AM

Ugotavljam enako - takoj po obroku, bogatem s stro?nicami, je krvni sladkor še razmeroma nizek, naraste mi okoli 2-3 ure po obroku. Posledi?no jem stro?nice redko oz. v zelo majhni koli?ini.

?e jem ve?, si dam okoli 1/4 izra?unane doze insulina takoj, ostalo pa tako, da se mi sproš?a enakomerno 2,5 ure. Nikoli se mi povsem ne izide...

#3 andyrozman

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 252 posts

Posted 19 January 2010 - 09:40 AM

QUOTE(Spela @ Jan 19 2010, 09:09 AM)
Ugotavljam enako - takoj po obroku, bogatem s stro?nicami, je krvni sladkor še razmeroma nizek, naraste mi okoli 2-3 ure po obroku. Posledi?no jem stro?nice redko oz. v zelo majhni koli?ini.

?e jem ve?, si dam okoli 1/4 izra?unane doze insulina takoj, ostalo pa tako, da se mi sproš?a enakomerno 2,5 ure. Nikoli se mi povsem ne izide...

View Post

Probaj dati daljši ?as. Recimo 3.5 ure ali pa 4. Sprobaj, mogo?e bo boljše...

Lp
Andy

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users