Organizirana vadba diabetikov
Posted 25 January 2010 - 10:46 AM
Posted 27 January 2010 - 12:05 PM
Pozanimaj se pri lokalnem društvu diabetikov, naši (Postojn?ani) vem da imajo nekaj, pred tednom sem dobil tudi ponudbo za toplice po zelo ugodni ceni s prilagojenim programom za sladkorne bolnike.
Posted 28 January 2010 - 07:18 AM
Posted 29 January 2010 - 01:43 AM
mislim, da za sladkorno ni potrebno nobenega posebnega tretmaja v smislu posebnih skupin, ker smo sposobni delati iste vaje, kot ostali.
vpisi še v najbližji center in za?ni z vadbo.
seveda je že to, da se odlo?iš za vadbo pozitivne pristop in le tako naprej, ker brez prelitega truda in znoja ne bo ni?.
edino kar priporo?am imeti pri sebi med vadbo je kak gel ali frutabelo ter steklenico vode.
Posted 01 February 2010 - 08:30 PM
Posted 30 June 2010 - 10:07 AM
Posted 22 February 2011 - 06:38 PM
Osebno se namre? ne družim z nobenim, ki bi imel sladkorno in je v?asih težko, ker mi pade motivacija, zato se mi zdi, da bi blo super, ?e bi se tako neobvezno kdaj dobili na recimo kakem sprehodu.
Posted 22 February 2011 - 06:41 PM
Osebno se namre? ne družim z nobenim, ki bi imel sladkorno in je v?asih težko, ker mi pade motivacija, zato se mi zdi, da bi blo super, ?e bi se tako neobvezno kdaj dobili na recimo kakem sprehodu.
No, druga?e pa vem, da se kar dobivate na raznih pohodih in še ob kakih priložnosti. Se nameravam sama tudi udeležiti, ker se do sedaj še nisem.
Posted 28 February 2011 - 09:45 AM
V svojem doma?em ali bližnjem kraju se pozanimaj pri društvu diabetikov, kakšne aktivnosti imajo... Tudi diabetiki tipa 1 iz vse Slovenije se sre?ujemo na razli?nih aktivnostih po vsej Sloveniji. Tako kot same aktivnosti je pomembno tudi druženje, spoznavanje novih ljudi, izmenjava izkušenj, nasvetov... Možnosti je vsekakor veliko, samo malo se je treba pozanimat, pa imeti malo volje in energije za pridružitev kakšni aktivnosti ali za zagon kakšne nove ideje... Tako smo na Obali v lanskem letu ustanovili obalno sekcijo diabetikov tipa 1, se med seboj spoznali, vzpostavili kontakte, zdaj pa skupaj vadimo jogo. O tem lahko ve? prebereš tudi na tem forumu (http://www.diabetes-...=ST&f=10&t=1158).
Dnevi so vse daljši in toplejši, s tem pa tudi vse manj izgovorov, da smo doma za zape?kom. Treba se je akitivirati. Potem ko ti enkrat aktivni na?in življenja pride v navado, pa tako ali tako ne moreš ve? druga?e (takrat tudi mraz, veter ali dež niso ve? ovira, da ne bi ?lovek šel ven).
Edited by eva, 28 February 2011 - 09:49 AM.
Posted 02 March 2011 - 10:04 PM
Prav imate, dnevi se daljšajo in, ja, treba je migat.
Posted 09 March 2011 - 08:56 AM
Potem se nam pa kar pridruži v Društvu diabetikov tipa 1. O vseh aktivnostih, dogodkih in druženju so obvestila tudi tukaj na forumu, sicer pa najdeš še veliko ve? zanimivega na spletni strani društva (www.hba1c.si). Dogodki so organizirani po celi Sloveniji skozi vse leto, tako da verjamem, da je kakšen, ki bi zanimal ali navdušil tudi tebe.
Posted 01 April 2011 - 05:57 PM
http://www.diabetes-zveza.si/forum/index.p...4&st=40&p=7666&
Posted 06 July 2011 - 06:05 PM
V razmislek vsem, ki mislijo, da gibanje ni dobro za diabetika.
http://www.ednevnik.si/entry.php?w=diabetes&e_id=157443
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users