Jump to content

Organizirana vadba diabetikov

• You cannot reply to this topic
14 replies to this topic

#1 kali324

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 2 posts

Posted 25 January 2010 - 10:46 AM

Zanima me ali imate diabetiki kjerkoli organizirano dvoransko vadbo, ki je prilagojena tej vrsti bolezni?

#2 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts
  • Spol:Moški
  • Zanimanja:Motociklizem
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 27 January 2010 - 12:05 PM

QUOTE(kali324 @ Jan 25 2010, 11:46 AM)
Zanima me ali imate diabetiki kjerkoli organizirano dvoransko vadbo, ki je prilagojena tej vrsti bolezni?

View Post

Pozanimaj se pri lokalnem društvu diabetikov, naši (Postojn?ani) vem da imajo nekaj, pred tednom sem dobil tudi ponudbo za toplice po zelo ugodni ceni s prilagojenim programom za sladkorne bolnike.
Lp, Blaž

#3 eva

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 48 posts
  • Spol:Ženski

Posted 28 January 2010 - 07:18 AM

V Kopru so pa imeli organizirano jogo za diabetike, vsaj lani je bilo tako, ne vem kako je s tem to sezono. Vsekakor pa se je v zvezi z organizirano vadbo najboljše pozanimat pri najbližjem društvu diabetikov.

#4 RAF

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 716 posts

Posted 29 January 2010 - 01:43 AM

QUOTE(kali324 @ Jan 25 2010, 10:46 AM)

View Post

mislim, da za sladkorno ni potrebno nobenega posebnega tretmaja v smislu posebnih skupin, ker smo sposobni delati iste vaje, kot ostali.
vpisi še v najbližji center in za?ni z vadbo.
seveda je že to, da se odlo?iš za vadbo pozitivne pristop in le tako naprej, ker brez prelitega truda in znoja ne bo ni?.
edino kar priporo?am imeti pri sebi med vadbo je kak gel ali frutabelo ter steklenico vode.

#5 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 01 February 2010 - 08:30 PM

Tudi jaz mislim da za diabetike ni potrebna posebna vadba,važno je da se giblješ,hodiš in sploh nekaj aktivnega narediš za svoje zdravje. trance_19_hmm.gif trance_27_notworthy.gif trance_40_thumbup.gif

#6 gabi

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 5 posts

Posted 30 June 2010 - 10:07 AM

To pa se strinjam. smile.gif

#7 Cuker?ek

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 8 posts

Posted 22 February 2011 - 06:38 PM

Meni se ne gre toliko za to, da bi imela kako posebne privilegije pri športanju, rada bi pa športala še s kaki sladkor?kom že zato, da se malo podružimo in si izmenjamo izkušnje.
Osebno se namre? ne družim z nobenim, ki bi imel sladkorno in je v?asih težko, ker mi pade motivacija, zato se mi zdi, da bi blo super, ?e bi se tako neobvezno kdaj dobili na recimo kakem sprehodu. smile.gif

#8 Cuker?ek

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 8 posts

Posted 22 February 2011 - 06:41 PM

QUOTE(Cuker?ek @ Feb 22 2011, 06:38 PM)
Meni se ne gre toliko za to, da bi imela kako posebne privilegije pri športanju, rada bi pa športala še s kaki sladkor?kom že zato, da se malo podružimo in si izmenjamo izkušnje.
Osebno se namre? ne družim z nobenim, ki bi imel sladkorno in je v?asih težko, ker mi pade motivacija, zato se mi zdi, da bi blo super, ?e bi se tako neobvezno kdaj dobili na recimo kakem sprehodu. smile.gif

View Post

No, druga?e pa vem, da se kar dobivate na raznih pohodih in še ob kakih priložnosti. Se nameravam sama tudi udeležiti, ker se do sedaj še nisem. unsure.gif

#9 eva

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 48 posts

Posted 28 February 2011 - 09:45 AM

QUOTE(Cuker?ek @ Feb 22 2011, 07:41 PM)
No, druga?e pa vem, da se kar dobivate na raznih pohodih in še ob kakih priložnosti. Se nameravam sama tudi udeležiti, ker se do sedaj še nisem.  unsure.gif

View Post

V svojem doma?em ali bližnjem kraju se pozanimaj pri društvu diabetikov, kakšne aktivnosti imajo... Tudi diabetiki tipa 1 iz vse Slovenije se sre?ujemo na razli?nih aktivnostih po vsej Sloveniji. Tako kot same aktivnosti je pomembno tudi druženje, spoznavanje novih ljudi, izmenjava izkušenj, nasvetov... Možnosti je vsekakor veliko, samo malo se je treba pozanimat, pa imeti malo volje in energije za pridružitev kakšni aktivnosti ali za zagon kakšne nove ideje... Tako smo na Obali v lanskem letu ustanovili obalno sekcijo diabetikov tipa 1, se med seboj spoznali, vzpostavili kontakte, zdaj pa skupaj vadimo jogo. O tem lahko ve? prebereš tudi na tem forumu (http://www.diabetes-...=ST&f=10&t=1158).

Dnevi so vse daljši in toplejši, s tem pa tudi vse manj izgovorov, da smo doma za zape?kom. Treba se je akitivirati. Potem ko ti enkrat aktivni na?in življenja pride v navado, pa tako ali tako ne moreš ve? druga?e (takrat tudi mraz, veter ali dež niso ve? ovira, da ne bi ?lovek šel ven).

Edited by eva, 28 February 2011 - 09:49 AM.

#10 Cuker?ek

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 8 posts

Posted 02 March 2011 - 10:04 PM

Hvala za ideje, se bom malo pozanimala.

Prav imate, dnevi se daljšajo in, ja, treba je migat. biggrin.gif S tem na sre?o nimam takih problemov, kot z druženjem z drugimi cuker?ki. trance_44_wink5.gif

#11 eva

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 48 posts

Posted 07 March 2011 - 12:43 PM

QUOTE(Cuker?ek @ Mar 2 2011, 11:04 PM)
Hvala za ideje, se bom malo pozanimala.

Prav imate, dnevi se daljšajo in, ja, treba je migat.  biggrin.gif S tem na sre?o nimam takih problemov, kot z druženjem z drugimi cuker?ki.  trance_44_wink5.gif

View Post

Si diabetik tipa 1 ali tipa 2?

#12 Cuker?ek

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 8 posts

Posted 08 March 2011 - 09:20 AM

QUOTE(eva @ Mar 7 2011, 12:43 PM)
Si diabetik tipa 1 ali tipa 2?

View Post

Tip 1

#13 eva

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 48 posts

Posted 09 March 2011 - 08:56 AM

QUOTE(Cuker?ek @ Mar 8 2011, 10:20 AM)
Tip 1

View Post

Potem se nam pa kar pridruži v Društvu diabetikov tipa 1. O vseh aktivnostih, dogodkih in druženju so obvestila tudi tukaj na forumu, sicer pa najdeš še veliko ve? zanimivega na spletni strani društva (www.hba1c.si). Dogodki so organizirani po celi Sloveniji skozi vse leto, tako da verjamem, da je kakšen, ki bi zanimal ali navdušil tudi tebe.

#14 Spela

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 175 posts

Posted 01 April 2011 - 05:57 PM

Naslednji organiziran pohod diabetikov bo 16.4.2011 na Uršljo goro - ve? na povezavi:

http://www.diabetes-zveza.si/forum/index.p...4&st=40&p=7666&

#15 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 06 July 2011 - 06:05 PM

Nobeden ne rabi organizirane vadbe, ampak je dovolj, da samo svojo rit spraviš v gibanje in to dosežeš že z hojo. Poceni in brez omejitev, ?e veš, da s tem krepiš svoje zdravje.
V razmislek vsem, ki mislijo, da gibanje ni dobro za diabetika.

http://www.ednevnik.si/entry.php?w=diabetes&e_id=157443

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users