Jump to content

Novi Minimedovi seti - Mio

• You cannot reply to this topic
6 replies to this topic

#1 _M_

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 86 posts

Posted 17 March 2010 - 02:41 PM

Minimed je dal ven nove sete: Mio

http://www.minimed.com/products/infusionsets/mio.html

Hmmm.. še ve? bo odpadkov..

Edited by _M_, 17 March 2010 - 03:08 PM.

#2 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 18 March 2010 - 09:55 PM

Zgledajo nekak zakomplicirano. To?no kak moraš prijet, obrnit itd...

#3 Biks

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 192 posts
  • Spol:Ženski
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 19 March 2010 - 08:54 PM

Tile setki niso nova pogruntavš?ina. O?itno je minimed pobral "all in one" patent od ene druge firme, ker sem take pisane setke videla že par let nazaj. Sam nevem kje. Mislim, da pri Animas, nisem pa zihr.
So pa luštni in predvsem nižji od Quick-setov. Vstavljanje res zgleda mal komplicirano - ampak pomoje se hitr navadiš. Bolj me skrbi to, da bo sprožilna naprava za enkratno uporabo nerodna in šlampasta (beri: bolj bole?a za uporabnike).

Mah, sej od setkov in rezervoarjev je že itak preve? odpadkov... sam, ?e se greš ekološko ozaveš?enost, lahko vedno izbereš produkt z manj embalaže ali jih zbiraš lo?eno (s tem mislim predvsem na plasti?no ovojnino... iglice tako ali tako ne sodijo nikamor).
Ubistvu je ful problem, ker kot diabetiki sproduciramo ogromno odpadkov... od baterij, plasti?nih ovojnin, do raznih iglic, mešane embalaže... pri Z&Z imajo koš za odpadne baterije. Mogo?e bi lahko imeli še kakega za embalažo? trance_19_hmm.gif Hehe. sej vem. Pol se zihr ne bi ven vidli. trance_44_wink5.gif

Edited by Biks, 19 March 2010 - 08:56 PM.

At night the sky is endless, even more than in your dreams..

#4 andyrozman

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 252 posts

Posted 20 March 2010 - 11:04 PM

QUOTE(Biks @ Mar 19 2010, 08:54 PM)
Mah, sej od setkov in rezervoarjev je že itak preve? odpadkov... sam, ?e se greš ekološko ozaveš?enost, lahko vedno izbereš produkt z manj embalaže ali jih zbiraš lo?eno (s tem mislim predvsem na plasti?no ovojnino... iglice tako ali tako ne sodijo nikamor).

Potem pa še prišteješ odpadka od insulina... Jaz uporabljam Apidro in sploh je ne morem dobiti v ampulah, ampak moram vedno vzeti one plasti?ne pene, in imaš takoj super ve? odpadkov.

Lp
Andy

#5 Mami

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 47 posts

Posted 24 March 2010 - 10:53 AM

. Jaz uporabljam Apidro in sploh je ne morem dobiti v ampulah, ampak moram vedno vzeti one plasti?ne pene, in imaš takoj super ve? odpadkov.

Tudi mi uporabljamo Apidro že 2 leti in smo jo vedno dobili v ampulah, plasti?ni peni so le kot rezerva in jih niti ne vzamem vsaki?, ampak samo toliko, da imam vedno take z veljavnim rokom uporabnosti.
V Ljubljani v lekarnah (vsaj tistih, kamor jaz hodim) imajo Apidro v ampulah, sicer jo pa naro?ijo. Lahko ti povem, v katerih, ?e ti bi to pomagalo. LP

#6 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 22 April 2010 - 10:38 PM

Ja, Apidra je zakon!!! Meni je prav žal, da je nemorem ve? uporabljat. Približno 5-10% hitreje prime pri porastu sladkorja, to pa sem opazil, ko sem moral nazaj na Novorapid.

To bad. Ja, jaz sem mel skoz komplikacije glede teh penfilov za Apidro. Nazadnje jih niti nisem naro?eval, sem rekel, dajte inekcije in je bilo 123 problem rešen.

#7 andyrozman

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 252 posts

Posted 23 April 2010 - 10:37 AM

QUOTE(Mami @ Mar 24 2010, 10:53 AM)
. Jaz uporabljam Apidro in sploh je ne morem dobiti v ampulah, ampak moram vedno vzeti one plasti?ne pene, in imaš takoj super ve? odpadkov.
Tudi mi uporabljamo Apidro že 2 leti in smo jo vedno dobili v ampulah, plasti?ni peni so le kot rezerva in jih niti ne vzamem vsaki?, ampak samo toliko, da imam vedno take z veljavnim rokom uporabnosti.
V Ljubljani v lekarnah (vsaj tistih, kamor jaz hodim) imajo Apidro v ampulah, sicer jo pa naro?ijo. Lahko ti povem, v katerih, ?e ti bi to pomagalo. LP

View Post

Daj prosim... Mogo?e se bo dalo tem mariborskim lekarnam dopovedat da še nekdo drugi naro?a Apidro v amulah in bodo tako oni razširili malo svoj krog dobaviteljev ali kaj tega.

Andy

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users