Jump to content

Program za pomoč pri sladkorni bolezni

9 replies to this topic

#1 kiki

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 16 posts

Posted 06 May 2010 - 06:40 PM

Torej... takoj ko sem bil diagnosticiran za sladkorno tipa 1 in sem ležal v bolnici, nisem imel kakega pametnega dela zato sem za?el z pisanjem dveh programov za pomo? pri vodenju sladkorne bolezni. Program ima dve razli?ici:
* razli?ica za mobilni telefon
* razli?ica za osebni ra?unalnik

Programa še nista dokon?ana, a kljub temu bom objavil par zaslonskih slik programov ter link do programov.

Razli?ica za mobilni telofon je napisana v java ME pratformi in bi naj delovala v vseh novejših mobilnih napravah, ki podpirajo Javo ME (zadeva še ne deluje na iphonu in android telefonih, ker gre pri omenjenih modelih za druga?ne platforme). Sam sem mobilni program preizkusil na nokii 5800, n70, e51. Zadeva je bila tudi preizkušena na telefonih znamke LG in sony ericsson.

Nekaj slik mobilne razli?ice programa:

Osnovno okno:
user posted image

Ra?unaje OH za obrok:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Ra?unanje bolusnega odmerka:
user posted image

Kot sem že zgoraj napisal zadeva še ni dokon?ana in manjkajo še nekater funkcionalnosti kot recimo shranjevanje obrokov in dodajanje novega živila.

Razli?ica za osebni ra?unalnik je napisana v javi, torej pred namestitvijo programa je potrebno namestiti java jre Download Java. Tudi razli?ica za osebni ra?unalnik še ni dokon?ana (manjka izvoz v pdf datoteke, preverjanje korekcije,...). Prilagam še nekaj slik ra?unalniškega programa.

#2 kiki

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 16 posts

Posted 06 May 2010 - 06:41 PM

Glavno okno programa:
user posted image
Tabela meritev krvnega sladkorja (p.s. v tabeli so vpisani naklju?ni testni podadki biggrin.gif ):
user posted image
Grafi?ni prikaz meritev:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Nastavitve:
user posted image
Ra?unaje gOH v živilu in obroku:
user posted image
Shranjeni jedilniki:
user posted image

#3 kiki

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 16 posts

Posted 06 May 2010 - 06:41 PM

Dodajanje novih živil:
user posted image
Meritve krvnega tlaka in a1c:
user posted image
user posted image
Preverjanje odmerkov:
user posted image

user posted image

user posted image

Prosil bi, ?e lahko te programe preizkusite pa mi javite, ?e slu?ajno kaj ne dela in kaj bi še bilo potrebno dodati, da zadevo dokon?am in dam v uporabo vsem, ki jih bo ta stvar zanimala. ?e naletite na probleme pri namestitvi itd, mi javite prek z.s.

Še linka do programov:
Mobilna aplikacija
Ra?unalniška aplikacija

lep pozdrav!
Kristjan

edit:
se opravi?ujem za trojni post trance_17_emot-angel.gif

Edited by kiki, 06 May 2010 - 06:46 PM.

#4 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts
  • Spol:Moški
  • Zanimanja:Motociklizem
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 06 May 2010 - 07:47 PM

Super zadeva, preizkusil bom mobilno razli?ico, imam pa nokio 5800
Lp, Blaž

#5 zjuga

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 15 posts

Posted 21 January 2011 - 04:42 PM

A je že kaj novega pri programu? Sam ga izprobujem na PC, vendar kar nekaj šteka. Si ga že dokon?al, ?e si, ga postavi gor, ker je zanimiva pomo?. trance_30_punk.gif
Nekdo, ne vem kakšen, ki se je pojavil ne vem odkod, je prišel ne vem kako in dela hudo, ne vem zakaj.

#6 kiki

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 16 posts

Posted 22 January 2011 - 01:30 PM

Alo!

Ja je neka nova verzija - sem popravil tabele, doddal izpis tabel in grafov v pdf in tiskanje,.. samo zdaj so izpiti pa sem malo na knap z ?asom. Bom se pa potrudil da ?imprej novo verzijo gor dam..

Lp!
Kristjan

#7 zjuga

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 15 posts

Posted 23 January 2011 - 07:18 AM

Ok, hvala za odgovor, ko bo bo, imaš ?asa dovolj, se ne mudi. trance_30_punk.gif
Nekdo, ne vem kakšen, ki se je pojavil ne vem odkod, je prišel ne vem kako in dela hudo, ne vem zakaj.

#8 zjuga

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 15 posts

Posted 27 June 2011 - 01:35 PM

Ok, Kiki, je kaj novega s programom? trance_41_w00t2.gif

#9 RAF

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 716 posts
  • Spol:Moški
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 02 July 2011 - 01:33 AM

zadeva je zanimiva, oziroma zelo priporo?na za tistega, ki ima veliko popravko OH faktorjev. seveda je najbolje zadevo imeti v glavi, amapk tudi tisti, ki imamo to v glavi v?asih preverimo faktorje in preverimo izra?une in program zelo pomga pri teh zadevah.

#10 kiki

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 16 posts

Posted 02 July 2011 - 08:17 PM

Zdaj mam malce gužvo ampak updam da bo do koca leta program dokon?an. Zdaj ?e kdo želi testirat trenutno verzijo naj mi pošle zasebno sporo?ilo pa pošljem link oz mail do programa.

lp!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users