http://dnevnik.si/novice/svet/1042363186
a tako?
Started by weimi, May 29 2010 05:52 PM
6 replies to this topic
Posted 29 May 2010 - 05:52 PM
Posted 31 May 2010 - 08:19 AM
QUOTE(weimi @ May 29 2010, 05:52 PM)
Sem posredoval e-mail že na IDF Europe, ta vikend imamo gor sestanek, bom videl, kaj bomo dorekli na to temo!
Javim odgovor
Edited by Alojz, 31 May 2010 - 08:19 AM.
Lep dan se naprej
Alojz
Alojz
Posted 31 May 2010 - 08:32 AM
QUOTE(weimi @ May 29 2010, 05:52 PM)
Meni je vše? "bonbon?ek" na koncu ?lanka... inzulinov sicer ne bodo ve? prodajali, dali pa bodo vsakemu Glucagen kit... ej, ta pa res pomaga, ?e nimaš inzulina ;)
Posted 01 June 2010 - 07:49 PM
bodimo realni, ker to kar so, oziroma poskušajo grkom narediti
se lahko naredi tudi pri nas, ker ko bo keša zmanjkalo , oziroma bodo nastajali dolgovi bomo padli za deset let nazaj pri oskrbi z temi prepotrebnimi pripomo?ki.
pa? denar je Ok in ?e ga ni si obsojen na tisto, kar ostane, oziroma bomo mi ki imamo smolo, da smo fasali diabetes potegnili takratko. Bo država veliko privar?evala pr pokojnininah,,,,,
Seveda se bomo borili ,da do tega ne pride, amapk realnost bo bolj kruta.
pa? denar je Ok in ?e ga ni si obsojen na tisto, kar ostane, oziroma bomo mi ki imamo smolo, da smo fasali diabetes potegnili takratko. Bo država veliko privar?evala pr pokojnininah,,,,,
Posted 02 June 2010 - 11:44 AM
QUOTE(RAF @ Jun 1 2010, 07:49 PM)
bodimo realni, ker to kar so, oziroma poskušajo grkom narediti
se lahko naredi tudi pri nas, ker ko bo keša zmanjkalo , oziroma bodo nastajali dolgovi bomo padli za deset let nazaj pri oskrbi z temi prepotrebnimi pripomo?ki.
Ja RAF, vse kar si napisal je res, kdaj se bo zgodilo, upam, da ?im kasneje!?! Zato, bo pa zelo pomembno, da bomo dobro organirani in da bomo imeli prave ljudi na pravih mestih!
Lep dan se naprej
Alojz
Alojz
Posted 08 June 2010 - 01:02 PM
QUOTE(Alojz @ May 31 2010, 08:19 AM)
Sem posredoval e-mail že na IDF Europe, ta vikend imamo gor sestanek, bom videl, kaj bomo dorekli na to temo!
Javim odgovor

Javim odgovor
Evo, dolgujem še odgovor.
Zadeva je zaenkrat taka, da je vodstvo IDF, se pravi svetovne organizacije pisalo na Novo Nordisk, da bolniki ne smejo biti brez inzulina, ne glede na vse.
Govori se, da naj bi Gr?ija dolgovala Novo Nordisku okoli 300 mio €.
Sama pisma nisem videl, tako, da ve? ne vem.
?e bo karkoli novega javim.
Lp
Alojz
Lep dan se naprej
Alojz
Alojz
Posted 08 June 2010 - 02:43 PM
jaz to izjavo NN jemljem bolj vsmislu, da bodo grke prikrajšali za tanove izdelke iz njihovega programa, ker pa? insulin je insulin in ?e je malo starejšega nastanka še zmeraj zadovoljivo znižuje cuker.
to je podobna dilema, kot pri ameriškem sistem zavarovanja, kjer so bollniki rangirani na razrede, kjer pomeni A razred zavarovanec, ki ima pla?ano dodanto zavarovanje in ima vse ugodnosti, kar se ti?e medicinsko tehni?nih pripomo?kov, medtem, ko ima recimo D-zavarovanec na voljo samo insulin v flaški in inekcijo, ?e zadeve malo poenostavim. seveda je kvaliteta življenja A(ja) za 100 krat boljša, kot D(ja), ampak v kon?ni fazi to ne šteje, ker pa? je pomembna koli?ina denarja, ki ga nameniš za to in posledi?no obema zavarovalnica zagotavlja zniževanje cukra.
to je podobna dilema, kot pri ameriškem sistem zavarovanja, kjer so bollniki rangirani na razrede, kjer pomeni A razred zavarovanec, ki ima pla?ano dodanto zavarovanje in ima vse ugodnosti, kar se ti?e medicinsko tehni?nih pripomo?kov, medtem, ko ima recimo D-zavarovanec na voljo samo insulin v flaški in inekcijo, ?e zadeve malo poenostavim. seveda je kvaliteta življenja A(ja) za 100 krat boljša, kot D(ja), ampak v kon?ni fazi to ne šteje, ker pa? je pomembna koli?ina denarja, ki ga nameniš za to in posledi?no obema zavarovalnica zagotavlja zniževanje cukra.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users