?ez par mesecev tudi uradno pri nas in to je zelo pomembna novica za starše otrok, ki imajo diagnozo diabetes. Potrdili danes na sre?anju v Monsu.
Ponuja univerzalen breži?ni daljinec, ki je obenem tudi merilec Ks in ima vse kar imajo ostali, oziroma ponuja še ve?.
daljinec je res narejen vrhunsko, da imajo odrasle osebe popolen nadzor nad svojim otrokom, ker zna ra?unati OH, prera?unavati aktiven insulin in še kup dodatnih možnosti v obliki grafov, cukrov ,trenda sladkorja, oziroma koliko insulina je dobil otrok. Skratka ponuja bolus wizard od konkurence z raznimi dodatnimi bonbon?ki.
vse to se bo dalo pregledovati kar na zaslonu merilca tega daljinca, ki je na en na?in že skoraj ra?unalnik in bodo vse te informacije starši preverili takoj v realnem ?asu in ne bo treba priklapljati na ra?unalnik ali tipkati po ?rpalki.
Accu Check COMBO
Started by RAF, Jun 03 2010 10:11 PM
6 replies to this topic
Posted 03 June 2010 - 10:11 PM
Posted 03 June 2010 - 10:17 PM
Ja... ?e bodo Battelino & co. "odobrili" ?rpalko na pediatriji. V drugem primeru novost trenutne situacije prav ni? ne spremeni.
At night the sky is endless, even more than in your dreams..
Posted 03 June 2010 - 11:23 PM
?e starši, kot otrokovi zastopniki zahtevajo, da dobi ?rpalko, za katero mislijo, da jim bo omogo?ila lažji nadzorm potem mora zdravnik upoštevati to željo brez ugovarjanja. Kolikor vem mora zdravnik zastopati interese bolnika in ne obratno, da zastopa druga?ne interese..
Pozabil omeniti, da je sedaj tudi na COMBO najmanji odmerek insulina 0,05. tudi novi setki prihajajo na trg flexlink plus, ko bodo nadomestili staro serijo.
Skratka dolo?eni zdravniki niso bogovi, ampak naj opravljajo svoje delo pošteno in v korist svojih pacientov. ?e pa mislijo, da so bogovi jih bo pa treba opomniit, da naj se zamislijo nad svojo prisego.
Pozabil omeniti, da je sedaj tudi na COMBO najmanji odmerek insulina 0,05. tudi novi setki prihajajo na trg flexlink plus, ko bodo nadomestili staro serijo.
Skratka dolo?eni zdravniki niso bogovi, ampak naj opravljajo svoje delo pošteno in v korist svojih pacientov. ?e pa mislijo, da so bogovi jih bo pa treba opomniit, da naj se zamislijo nad svojo prisego.
Edited by RAF, 04 June 2010 - 07:37 AM.
Posted 08 June 2010 - 09:56 AM
Hvala, to je zelo lepa novica.
Sicer moramo po?akati do izteka pravice za to pumpo, ki jo imamo sedaj, ampak ob naslednji bomo že prej pripravljeni, da bomo lahko izbirali.
Moje mnenje je, da Battelino & Co. podpirajo novosti, ki so v prid otrokom in se zelo zavzemajo zanje. lp
Sicer moramo po?akati do izteka pravice za to pumpo, ki jo imamo sedaj, ampak ob naslednji bomo že prej pripravljeni, da bomo lahko izbirali.
Moje mnenje je, da Battelino & Co. podpirajo novosti, ki so v prid otrokom in se zelo zavzemajo zanje. lp
Posted 08 June 2010 - 10:24 AM
QUOTE(Mami @ Jun 8 2010, 09:56 AM)
Hvala, to je zelo lepa novica.
Verjetno je sedaj za starše otrok edina slaba novica da Combo nima CGMSa, kar bo verjetno tudi pripomba zdravnikov... Problem je seveda da je na našem trgu še vedno samo en CGMS sistem (od 3 možnih).
Lp
Andy
Posted 08 June 2010 - 12:50 PM
Ma niti ne, odvisno od posameznega otroka..... kot je diabetes zelo individualna stvar.
Za male otroke, recimo tja do osmega leta je CGMS optimalna zadeva, ker je namenjena staršem, ki lahko res uravnavajo nihanja na podlagi trendov.
Za pubertetnike pa po mojih izkušnjah ni najbolj......vsaj moje izkušnje so take. Naša je s tem sistemom prišla v cca desetih mesecih na HbA1c 8,9 !!! (prej 6,4). A zakaj?
Zato, ker je ves ?as gledala na ekran, kakšen je KS in samo da se je puš?ica dol obrnila, je že jedla..... jaz sem pa "una, ki teži" in me ne posluša itd... Zelo hudo je bilo, pa ne smeš je kregat zaradi cukrov, ker ne more biti kaznovana ker je cukr?ek in skratka.... noro.
ho?em re?i, da CGMS ni vedno optimum, ker je treba imeti zadeve urejene tudi v glavi
Za male otroke, recimo tja do osmega leta je CGMS optimalna zadeva, ker je namenjena staršem, ki lahko res uravnavajo nihanja na podlagi trendov.
Za pubertetnike pa po mojih izkušnjah ni najbolj......vsaj moje izkušnje so take. Naša je s tem sistemom prišla v cca desetih mesecih na HbA1c 8,9 !!! (prej 6,4). A zakaj?
Zato, ker je ves ?as gledala na ekran, kakšen je KS in samo da se je puš?ica dol obrnila, je že jedla..... jaz sem pa "una, ki teži" in me ne posluša itd... Zelo hudo je bilo, pa ne smeš je kregat zaradi cukrov, ker ne more biti kaznovana ker je cukr?ek in skratka.... noro.
ho?em re?i, da CGMS ni vedno optimum, ker je treba imeti zadeve urejene tudi v glavi
Posted 08 June 2010 - 02:57 PM
QUOTE(Mami @ Jun 8 2010, 12:50 PM)
Ma niti ne, odvisno od posameznega otroka..... kot je diabetes zelo individualna stvar.
Te ?isto razumem... Jaz si v?asih prav zaželim, da bi ga imel, saj ne da bi ga vedno nosil, ampak da bi lahko takrat ko mi cuker podivja videl kaj se dogaja... Za nastavljanje bazalnega profila ti lahko kar koristi... Ena puš?ica dol še ne bi smela povro?iti dodatnega prehranjevanja... kve?jemu zaustavitev ?rpalke... Odkar sem na ?rpalki je takih faz preve?nega hranjenja dosti manj, saj je ponavadi dovolj da samo ?rpalko ustavim in se problem reši. Dodatno jem samo, ?e je cuker res nizek...
?e bo Navigator v prodaji, si ga bom probal nabavit, vsaj za ob?asno uporabo... Za razliko od MMja ne rabiš kupit novega oddajnika vsako 1.5 leto, imaš samo za?etni strošek in pa potem senzorji... Upam, da ga bodo kmalu pri nas odobrili...
Lp
Andy
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users