Jump to content

moje zivljenje zdaj

• You cannot reply to this topic
27 replies to this topic

#1 d4605

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 1 posts

Posted 20 December 2005 - 08:30 PM

no kot sem ze povedal mam sladkorno 9 mesecev in se mi je zivljenje v mnogih receh precej spremenilo po eni strani na boljse po drugi pa na slabse.moram povedat da na motorju ali pa v avti se nisem imel kakrsne koli tezave s hipo saj sem velik ljubitelj hitre voznje pa tudi pomirja me voznja po nasih njivah in po tem takem imam zelo dober cukr ker se prakticno tudi zelo sprostim,bojim pa se da ne bo enkrat kaj drugace.na slabse mi je slo v sluzbi saj ne smem opravljati vec mojega nekdanjega dela,ampak se vseeno tudi to odvija na bolje.Sladkorniki ne bezite pred boleznijo temvec jo zgrabite za vrat! biggrin.gif no zdej pa mal metala trance_30_punk.gif in na rojstni dan od brata kjer bo spet lusno trance_40_thumbup.gif papa Role

#2 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts
  • Spol:Moški
  • Zanimanja:Motociklizem
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 22 December 2005 - 12:13 PM

Pozdravljen na forumu!

Tudi jaz sem motorist in opažam, da mi kdaj med vožnjo motorja vrednost sladkorja brez razloga narašča! A si kdaj opazil kaj podobnega.
Lp, Blaž

#3 Gost Guest *

• Gosti

Posted 24 December 2005 - 04:11 PM

QUOTE(Blaž @ Dec 22 2005, 12:13 PM)
Pozdravljen na forumu!

Tudi jaz sem motorist in opažam, da mi kdaj med vožnjo motorja vrednost sladkorja brez razloga narašča! A si kdaj opazil kaj podobnega.

View Post

ma men se to ne dogaja razen ko sem imel merco za cukr pod sedezem motorja mi je neki cudno kazala ma cukr se mi pa ne povisa,morda se premalo sprostis ker se morda bojis da bo kaksen priletel vate,da pades ali kaj podobnega.papa lep dan smile.gif

#4 Gost novo odkriti *

• Gosti

Posted 27 December 2005 - 06:37 PM

KAJ HUDICA SI PA DELAL V SLUZBI DA ZDAJ KO IMAS SLADKORNO NE SMES VEC???

#5 Gost Guest *

• Gosti

Posted 30 December 2005 - 12:35 PM

QUOTE(novo odkriti @ Dec 27 2005, 06:37 PM)
KAJ HUDICA SI PA DELAL V SLUZBI DA ZDAJ KO IMAS SLADKORNO NE SMES VEC???

View Post

delam na cimosu in delal sem za cnc struznicami kar pa mi je doktor odsvetoval sedaj po novem letu grem pa v orodjarno na isti firmi kjer majo razna popravila cez.

#6 bady

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 74 posts

Posted 09 January 2006 - 08:11 PM

http://www.diabetes-zveza.si/forum/index.php?showtopic=132

V tej temi smo že nekaj debatirali pod zaposlitev - težave. Izkušnje in "nasveti"

LP Bady

#7 weimi

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 11 posts

Posted 16 September 2009 - 11:15 AM

oj, mene pa zanima , ?e ima kdo izkušnje / slabe/ z dr. Furst Jurijem. zame je tezek (slabic, ki se ukvarja samo z vago ) in današnje besede, da kaj mi pomaga ?rpalka in v ?em vidim njene prednosti je višek. Bolj, ko mu dopovedujem, da je HbA1c iz 13, 2 prišel na letnega (od 28.7.2008 do 16.9.2009) 6,5 ne razume poante. Fuj pa tak dohtar

#8 andyrozman

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 252 posts

Posted 16 September 2009 - 01:30 PM

QUOTE(weimi @ Sep 16 2009, 11:15 AM)
oj, mene pa zanima , ?e ima kdo izkušnje / slabe/ z dr. Furst Jurijem. zame je tezek (slabic, ki se ukvarja samo z vago ) in današnje besede, da kaj mi pomaga ?rpalka in v ?em vidim njene prednosti je  višek. Bolj, ko mu dopovedujem, da je HbA1c  iz 13, 2 prišel na letnega (od 28.7.2008 do 16.9.2009) 6,5 ne razume poante. Fuj pa tak dohtar

View Post

?e se ukvarja samo s vago bo mogo?e padel na te besede... "Ker imam sedaj manjšo, oziroma bolj optimirano uporabo insulina, ki je maš?obni hormon se mi teža po?asi znižuje, pa še boljši cuker imam in si s tem ne skrajšujem življenja in skrbim, da me bodo posledice sladkorne bolezni dohitele kasneje v življenju..."

Lp
Andy

#9 weimi

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 11 posts

Posted 16 September 2009 - 05:45 PM

[quote=andyrozman,Sep 16 2009, 01:30 PM]
?e se ukvarja samo s vago bo mogo?e padel na te besede... "Ker imam sedaj manjšo, oziroma bolj optimirano uporabo insulina, ki je maš?obni hormon se mi teža po?asi znižuje, pa še boljši cuker imam in si s tem ne skrajšujem življenja in skrbim, da me bodo posledice sladkorne bolezni dohitele kasneje v življenju..."

Lp
Andy

Hvala za vzpodbudne besede, vendar še vedno mislim, da se tipa ne da spreobrnat.Pripombe so tudi od drugih pacientov..., zani?uje uporabo ?rpalke in vedno teži k zmanjšanju telesne teže. Sam pa malica OGROMEN sendvi? med ordinacijskim ?asom. Fino je, da se ga da tudi zamenjat. Svoje mnenje pa sem moral izpostaviti na forumu, ker me je danes osebno prizadel in kot vem še marsikoga.

#10 andyrozman

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 252 posts

Posted 17 September 2009 - 02:32 PM

QUOTE(andyrozman @ Sep 16 2009, 01:30 PM)
Hvala za vzpodbudne besede, vendar še vedno mislim, da se tipa ne da spreobrnat.Pripombe so tudi od drugih pacientov..., zani?uje uporabo ?rpalke in vedno teži k zmanjšanju telesne teže. Sam pa malica OGROMEN sendvi? med ordinacijskim ?asom.  Fino je, da se ga da tudi zamenjat.  Svoje mnenje pa sem moral izpostaviti na forumu, ker me je danes osebno prizadel in kot vem še marsikoga.

View Post

Predlagam ti da zamenjaš zdravnika, ?e ti ta ni vše?... Konec koncev, ti mora biti tvoj diabetolog v pomo?, ne pa da ti daje bedaste nasvete in se no?e ni?esar novega nau?it, ter se moraš vsaki? s njim borit...

Veliko sre?e pri iskanju novega... jih ni preve? dobrih v Sloveniji...
Lp
Andy

#11 stane

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 219 posts

Posted 19 September 2009 - 12:43 PM

QUOTE(andyrozman @ Sep 17 2009, 01:32 PM)
Predlagam ti da zamenjaš zdravnika, ?e ti ta ni vše?... Konec koncev, ti mora biti tvoj diabetolog v pomo?, ne pa da ti daje bedaste nasvete in se no?e ni?esar novega nau?it, ter se moraš vsaki? s njim borit...

Veliko sre?e pri iskanju novega... jih ni preve? dobrih v Sloveniji...
Lp
Andy

View Post

?e ti svetuje hujšanje, ne pove ti pa, da je koli?ina tvoje zaužite hrane v neposredni odvisnosti od koli?ine insulina, ki si ga vbrizgavaš, dela res napako.
Ali pa si ti preslišal to opozorilo.

#12 eva

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 48 posts
  • Spol:Ženski

Posted 26 November 2009 - 11:55 AM

Glede razprav o zamenjavi zdravnika in o tem, kakšne borbe in konflikte lahko ima vsak posameznik z njim bi dodala samo to, da imam velikokrat v diabetološki ?akalnici ob?utek, da v primeru slladkorne bolniki ?isto preve? pri?akujejo od zdravnika, na drugi strani pa niso pripravljeni veliko ali pa soloh ni? narediti pri sebi, pri svojem na?inu življenja, pri lastnem izobraževanju, vklju?itvi v kakšno društvo. Na žalost je pri diabetesu tako, da mora in lahko le vsak zase narediti najve?, zdravniki in ostali pa so le podpora in usmerjevalci ali svetovalci.
seveda, ?e pa je zdravnik zani?ljiv, žaljiv ali pa se njegovo mnenje diametralno razlikuje od vašega, pa ga je treba za svoje dobro ?im prej menjat!

#13 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 26 November 2009 - 01:36 PM

Podpiram Evo, da je vsak svoj najboljši zdravnik, vendar pri tem ne mislim, da je vsak najbolj pamenten za vse, ampak je dobro in potrebno sodelovanje z zdravnikom. Zdravnik je lahko samo svetovalec, predlagatelj, ti sam pa si 24 ur na dan s svojo boleznijo, 365 dni na leto...

sre?no smile.gif

#14 aomejec

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 77 posts
  • Zanimanja:Gorništvo, Kolesarstvo.

Posted 26 November 2009 - 05:51 PM

QUOTE(eva @ Nov 26 2009, 11:55 AM)
Glede razprav o zamenjavi zdravnika in o tem, kakšne borbe in konflikte lahko ima vsak posameznik z njim bi dodala samo to, da imam velikokrat v diabetološki ?akalnici ob?utek, da v primeru slladkorne bolniki ?isto preve? pri?akujejo od zdravnika, na drugi strani pa niso pripravljeni veliko ali pa soloh ni? narediti pri sebi, pri svojem na?inu življenja, pri lastnem izobraževanju, vklju?itvi v kakšno društvo. Na žalost je pri diabetesu tako, da mora in lahko le vsak zase narediti najve?, zdravniki in ostali pa so le podpora in usmerjevalci ali svetovalci.
seveda, ?e pa je zdravnik zani?ljiv, žaljiv ali pa se njegovo mnenje diametralno razlikuje od vašega, pa ga je treba za svoje dobro ?im prej menjat!

View Post

Bravo Eva - v nekaj stavkih je zapisano bistvo zdravljenja in življenja diabetika. Brez komentarja smile.gif, nimam kaj dodati.

lp

Aleš
Aleš O.

#15 mproj

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 28 posts

Posted 27 November 2009 - 12:40 PM

Pozdrav vsem

Tudi moje mišljenje je, da lahko vsak posameznik najve? naredi zase, vendar pod zdravniško kontrolo in nasveti.
Diabetolog ti v tistih treh minutah ko si pri njem res ne more narediti ?udeža, pa še vso dokumentacijo mor v tem ?asu urediti.
?e bi bilo po moje, bi vsakemu bolniku dal možnost pregleda merjenja povpre?ja sladkorja v krvi na vsake dva meseca, oziroma, za kolikor ?asa nazaj se dolo?i povpre?je. (verjetno tudi urina). Te rezultate dobiš v petih minutah in verjetno niso pretirano dragi. Vsak bolnik naj se pa potem sam odlo?a, kdaj bo obiskal dibetologa, seveda, ?e so rezultati normalni.
Verjetno bi se zmanšale vrste.

lp,
Marko
ohmy.gif

#16 RAF

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 716 posts

Posted 28 November 2009 - 11:07 AM

v pripravi je letna naro?ilnica za diabetike, kar bo ob?utno zmašalo obiske diabetikov, ki imajo zadeve pod kontrolo in rabijo smao zdravila in tehni?ne pripomo?ke.
upam, da zadeva ne bo obstala na pol poti, kot so že nogi drugi projekti.
potem bo imel diabetolog ve? ?asa za šaciente, k irabijo bolj podrobno obravnavo.

#17 _M_

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 86 posts

Posted 28 November 2009 - 12:31 PM

QUOTE(RAF @ Nov 28 2009, 11:07 AM)
v pripravi je letna naro?ilnica za diabetike, kar bo ob?utno zmašalo obiske diabetikov, ki imajo zadeve pod kontrolo in rabijo smao zdravila in tehni?ne pripomo?ke.
upam, da zadeva ne bo obstala na pol poti, kot so že nogi drugi projekti.
potem bo imel diabetolog ve? ?asa za šaciente, k irabijo bolj podrobno obravnavo.

View Post

O tem se že nekaj ?asa govori, pa še vedno ni?... Upam, da bodo tokrat res do konca speljali.

?e imaš vse pod kontrolo, res ne potrebuješ ?etrtletnih pregledov pri diabetologu. Edino, kar me pri vsem tem moti, je, da je merjenje HbA1C le enkrat na leto po mojem mnenju premalo. Bi bilo dobro, ?e bi omogo?ili le "delni" pregled oz. le merjenje HbA1C bolj pogosto kot 1x na leto...

#18 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 28 November 2009 - 05:49 PM

hba1c meni merijo vsaki?, ko pridem na pregled.
zgleda, da so še zmerja razli?ne prakse po sloveniji, kaj mora vsak pregled vsebovati in je zelo odvisno od tvojega diabetologa al iupošteva vse smernice.......
še en dokaz, da so tudi zdravniki ljudje in niso bogovi bv belem, ?eprav bi radi bili......

#19 _M_

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 86 posts

Posted 28 November 2009 - 06:37 PM

QUOTE(RAF @ Nov 28 2009, 05:49 PM)
hba1c meni merijo vsaki?, ko pridem na pregled.
zgleda, da so še zmerja razli?ne prakse po sloveniji, kaj mora vsak pregled vsebovati in je zelo odvisno od tvojega diabetologa al iupošteva vse smernice.......
še en dokaz, da so tudi zdravniki ljudje in niso bogovi bv belem, ?eprav bi radi bili......

View Post

Nisva se razumela. Tudi meni vsaki? merijo HbA1C. ?e pa bi imel pregled le enkrat na leto, bi mi torej dolo?ili Hba1C le enkrat na leto, torej takrat, ko bi prišel na pregled. Kar pa je premalo.

#20 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 29 November 2009 - 01:09 AM

aha tu je haklc.
?eprav ni nujno, da bi imela slabše rezultate, ker ti tanovi merilci ti napišejo povpre?je cukra za 30, 60 in celo 90 dni ter pred obroki in po obrokih, skratka kup podatkov, ki bodo zelo uporabni in ne bo treba ravno zaradi tega k zdravniku na meritev hba1c.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users