Jump to content

Sladkorna bolezen

9 replies to this topic

#1 Gost Katarina *

• Gosti

Posted 22 December 2005 - 10:07 AM

Živjo,
Pred pol leta sva nehala s fantom, zdaj pa me je poklical, da je pred dvemi meseci izvedel, da ima sladkorno bolezen (nekaj nad 20 in je na inzulinu) ter da sem jaz kriva za vse to. Star je 25 let.
Zanima me ali je too res možno, da stres ali kaj podobnega pripelje do tega tako hitro, brez, da bi imel prej kakršnekoli znake, namreč on pravi da o tem prej ni bilo niti sledu.
Ker nič ne vem o tej bolezni me še zanima ali je to res tako kritično kot govori in ali mu lahko jaz kako pomagam.

Lp Katarina

#2 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts
  • Spol:Moški
  • Zanimanja:Motociklizem
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 22 December 2005 - 12:18 PM

Pozdravljena!

Nekaj sem tudi jaz slišal, da "naj bi bili" lahko vzroki za nastanek stres. Vendar o tem še ni nič potrjeno s strani stroke oz. znanosti. Jaz temu ne verjamem. Dokler ne bo dokazano.
Vzrok za nastanek sladkorne bolezni še ni znan. Ve se kaj se zgodi, ne ve se pa kaj je vzrok temu.

Pogovori se z bivšim fantom, vseekakor pa nisi ti kriva za njegovo bolezen. Ne dovoli mu, da te s tem obremenjuje.!

Napoti ga na ta forum, kjer se bomo lahko o vzrokih pogovarjali in delili z njim izkušnje.
Lp, Blaž

#3 BONO

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 12 posts

Posted 22 December 2005 - 08:47 PM

QUOTE(Katarina @ Dec 22 2005, 10:07 AM)
Živjo,
Pred pol leta sva nehala s fantom, zdaj pa me je poklical, da je pred dvemi meseci izvedel, da ima sladkorno bolezen  (nekaj nad 20 in je na inzulinu) ter da sem jaz kriva za vse to. Star je 25 let.

Očitno je še vedno v šoku in se še ni sprijaznil z svojo boleznijo ter išče vsemogoče razloge in krivce za to.
Ne vem, poslušaj ga, poskušaj ga potolažit, pogovori se z njim, vendar mu tudi jasno daj vedeti, da naj si misel, da si ti kriva za njegovo bolezen, čimprej izbije iz glave. Bo precej bolje zanj.
LP

#4 Alojz

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 381 posts

Posted 23 December 2005 - 08:27 AM

QUOTE(Katarina @ Dec 22 2005, 09:07 AM)
Živjo,
Pred pol leta sva nehala s fantom, zdaj pa me je poklical, da je pred dvemi meseci izvedel, da ima sladkorno bolezen  (nekaj nad 20 in je na inzulinu) ter da sem jaz kriva za vse to. Star je 25 let.
Zanima me ali je too res možno, da stres ali kaj podobnega pripelje do tega tako hitro, brez, da bi imel prej kakršnekoli znake, namreč on pravi da o tem prej ni bilo niti sledu.
Ker nič ne vem o tej bolezni me še zanima ali je to res tako kritično kot govori in ali mu lahko jaz kako pomagam.

Lp Katarina

View Post

Katarina vzrokov zakaj je mnogo!

Človek pri tej starosti pa rabi pameten odgovor, ker ga ne najde, išče svoje sovražnike in ti si bila prva za odstrel.

Malo za šalo malo za res.

Naj se obrne na ta forum ali včlani v Društvo diabetikov tipa 1 Slovenije, pa bo že bolje

trance_27_notworthy.gif trance_40_thumbup.gif biggrin.gif
Lep dan se naprej

Alojz

#5 bady

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 74 posts

Posted 27 January 2006 - 07:38 PM

Živjo,

Lp Katarina

View Post

Mislm tip je wacko.gif fredyjecar.gif mad.gif trance_21_laughing1.gif slap.gif Eden od možnih vzrokov je sicer stres ampak 100 % nisi kriva ti ampak je kriv sam

#6 Gost novo odkriti *

• Gosti

Posted 21 February 2006 - 12:29 PM

tale tvoj fant je najvecji cudak in naj gre k psihiatru nato naj se ti pa opravici za obtozbe!!! ti nisi nic kriva!!!!!!!!!!!!!!!!! trance_14_devil2.gif

#7 animal_loverka-Pia

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 284 posts
  • Zanimanja:živali glasba....

Posted 09 March 2006 - 05:42 PM

Živjo,

Lp Katarina

View Post

Mislim da nisi ti kriva za to.Sej pa nisi vplivala na njegovo slinovko.Res pa je, da ne vejo vzroka.Oziroma alternativci ga vejo.

I love animals and animals love me.

#8 zvezdica

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 536 posts

Posted 03 April 2009 - 10:16 AM

Naj poiš?e vzrok pri sebi,mogo?e je bil pa tako siten in si se ga morala znebiti,naj ne iš?e vzrok za nastanek bolezni pri tebi ti nisi ni? kriva. trance_36_spor.gif trance_40_thumbup.gif

#9 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 03 April 2009 - 11:44 AM

10000000% Nisi ti kriva.

On si je sam kriv. 1. Nevedo kak nastani Tip1 sladkorne. 2. Ni 100% da je zaradi stresa. 3. Potem bi vsi, ki izgubijo partnerja tak ali druga?e imeli sladkorno.

On samo iš?e grešnega kozla. Bi prej rekel, da je dobil zaradi slabih navad.

#10 andyrozman

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 252 posts

Posted 03 April 2009 - 03:03 PM

QUOTE(beta1 @ Apr 3 2009, 11:44 AM)
10000000% Nisi ti kriva.

On si je sam kriv. 1. Nevedo kak nastani Tip1 sladkorne. 2. Ni 100% da je zaradi stresa. 3. Potem bi vsi, ki izgubijo partnerja tak ali druga?e imeli sladkorno.

On samo iš?e grešnega kozla. Bi prej rekel, da je dobil zaradi slabih navad.

View Post

Beta tudi slabe navade ne bi mogle biti krive... Stres je lahko vzrok ampak ni nujno.

Punca, ?e ho?eš mu re?i da je sam kriv, ker ima tako rad sladkarije... he he... (ampak to je isto, kot ?e mu re?eš, da ima slabe navade)....

Andy

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users