Jump to content

OptiPen Pro

• You cannot reply to this topic
32 replies to this topic

#1 Gost Ursa *

• Gosti

Posted 12 January 2006 - 05:04 PM

Zdravo!

Uporabljam OptiPen Pro za injiciranje lantusa, pa mi bo baterije kmalu zmanjkalo. Zanima me, če kdo ve, ali moram za novega dobiti recept, kličem na firmo, ali grem pač v lekarno in dobim novega?
V lekarni sem dobila zelo trance_19_hmm.gif odgovor, baterije bo kmalu zmanjkalo slap.gif , jaz pa se kot vedno lotim vsega zadnji čas, potem sem pa vsa trance_41_w00t2.gif

Imejte se lepo!!!

#2 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts
  • Spol:Moški
  • Zanimanja:Motociklizem
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 12 January 2006 - 06:02 PM

Mislim, da ti bodo pen zamenjali oz. zamenjali baterije brezplačno. Kontaktiraj jih!
Lp, Blaž

#3 _M_

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 86 posts

Posted 12 January 2006 - 06:21 PM

Pri Optipenu se baterij ne da menjati. Dobiš pa brezplačno nov peresnik, pokliči na aventisovo predstavništvo, tam poberejo podatke in ti ga pošljejo po pošti.

Meni je crknil že po letu in 3 mesecih. Sedaj me prav zanima, koliko časa bo zdržal novi. Potem mi bo verjetno moral zdravnik napisati novega? Na koliko časa nam sploh "pripada" nov peresnik? Mimogrede... jaz sem ga nekaj dni uporabljal kar s štetjem klikov, tako da nisi edina, ki odlaša to na zadnji trenutek....

Aja... še številka, če se še prav spomnim: 080 10 65.

M

#4 Gost Guest *

• Gosti

Posted 12 January 2006 - 08:29 PM

QUOTE(_M_ @ Jan 12 2006, 06:21 PM)
Pri Optipenu se baterij ne da menjati. Dobiš pa brezplačno nov peresnik, pokliči na aventisovo predstavništvo, tam poberejo podatke in ti ga pošljejo po pošti.

Meni je crknil že po letu in 3 mesecih. Sedaj me prav zanima, koliko časa bo zdržal novi. Potem mi bo verjetno moral zdravnik napisati novega? Na koliko časa nam sploh "pripada" nov peresnik? Mimogrede... jaz sem ga nekaj dni uporabljal kar s štetjem klikov, tako da nisi edina, ki odlaša to na zadnji trenutek....
Aja... še številka, če se še prav spomnim: 080 10 65.

M

View Post

Hvala!
Takoj jutri jih poklicem!! trance_40_thumbup.gif

#5 Gost novo odkriti *

• Gosti

Posted 17 January 2006 - 09:27 PM

ja men je crknu po 4 mesecih! pa so mi ga brez problema poslali...samo poklical sem in cez 2 dni je bil ze v nabiralniku brezplacno.... trance_27_notworthy.gif

#6 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts
  • Spol:Moški
  • Zanimanja:Motociklizem
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 18 January 2006 - 04:05 PM

QUOTE(novo odkriti @ Jan 17 2006, 10:27 PM)
ja men je crknu po 4 mesecih! pa so mi ga brez problema poslali...samo poklical sem in cez 2 dni je bil ze v nabiralniku brezplacno.... trance_27_notworthy.gif

View Post

a si starega moral poslati nazaj? trance_19_hmm.gif
Lp, Blaž

#7 urssula

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 10 posts

Posted 19 January 2006 - 08:12 AM

Meni ni blo treba pošiljat starega nazaj.
Zanima me še to: kaj pa ko baterij drugega peresnika zmanjka? Potem tudi pošljejo novega?

LP!

#8 Gost breda *

• Gosti

Posted 26 January 2006 - 11:05 AM

Meni je crknil. Poklicala sem na Aventisovo predstavništvo. Po dveh urah (!) sem po hitri pošti dobila novega.

#9 Sweetness

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 47 posts

Posted 12 April 2008 - 12:00 PM

Tudi meni se je vceraj pred spanjem zgodilo enako in ne najdem telefonske stevilke na katero naj se obrnem za menjavo optipena. Na brezpla?no 080 10 65 se ne javi nihce... bi lahko nekdo svetuje trance_27_notworthy.gif trance_27_notworthy.gif

#10 kornet

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 18 posts

Posted 12 April 2008 - 09:52 PM

QUOTE(Sweetness @ Apr 12 2008, 12:00 PM)
Tudi meni se je vceraj pred spanjem zgodilo enako in ne najdem telefonske stevilke na katero naj se obrnem za menjavo optipena. Na brezpla?no 080 10 65 se ne javi nihce... bi lahko nekdo svetuje  trance_27_notworthy.gif  trance_27_notworthy.gif

View Post

Zdravo!
dve leti nazaj sem jaz tudi imel optipen in lantus,sam kolk se spomnim,ti baterija zacne utripat in ti potem drzi se par dni,vsaj men je.Sem potem poklical na tisto stevilko ki so kao 24ur dezurni,pa sem moral jim povedat kodo ki je na penu napisana,jo imajo v racunalniku in vidijo kdaj si ga dobil,potem pa ti v roku 24ur posljejo novega.
Sem se isti dan dobil novega,sam je nastal problem,ker bat ni deloval.Ta novi ki so mi ga poslali,je ze bil pokvarjen.Ja sem klical takoj nazaj,sam se nihce ni javil,tak da sem stopo do najblizje lekarne,jim povedal problem in so mi brez tezav zamenjali za drugega.Tako da tudi vi vsi ki se vam je to nardilo storite isto,saj optipen vam v lekarni morajo dati tudi na lepe oci brez vsega,saj vejo da je to zivljensko pomembno.
No sam da omenim meni osebno je ta optipen skozi nekaj stekal,tako da sem cez par mesecev dobil lantus ki je napolnjen ze v peresnikih in je dosti boljse.Zdaj pa ze nekaj casa uporabljam levemir!

#11 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 12 April 2008 - 10:08 PM

Ste probali odpret ta Optipen?? Seveda na starem, ko ni ve? baterije???? Poglejte kakšne baterije so.

#12 Spela

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 175 posts

Posted 19 April 2008 - 11:30 PM

QUOTE(kornet @ Apr 12 2008, 09:52 PM)
dve leti nazaj sem jaz tudi imel optipen in lantus,sam kolk se spomnim,ti baterija zacne utripat in ti potem drzi se par dni,vsaj men je.Sem potem poklical na tisto stevilko ki so kao 24ur dezurni,pa sem moral jim povedat kodo ki je na penu napisana,jo imajo v racunalniku in vidijo kdaj si ga dobil,potem pa ti v roku 24ur posljejo novega.
Sem se isti dan dobil novega,sam je nastal problem,ker bat ni deloval.Ta novi ki so mi ga poslali,je ze bil pokvarjen.Ja sem klical takoj nazaj,sam se nihce ni javil,tak da sem stopo do najblizje lekarne,jim povedal problem in so mi brez tezav zamenjali za drugega.

Ko sem še uporabljala Lantus in ta okoren Optipen (vec kot eno leto nazaj; sem zelo vesela, da mi ga ni treba vec), sem še pred potekom 2 let od zacetka uporabe sla FIZICNO v pisarno zastopnistva Aventis na Dunajski cesti v LJ po rezervnega; sem ga dobila brez tezav, le povedati sem morala, zakaj ga rabim.

#13 RoZika**

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 50 posts
  • Zanimanja:po novem kar ra?unovodstvo :))

Posted 24 September 2008 - 05:15 PM

Živjo. Js mam ?ez dva tedna pregled pri diabetologu, pa me zanima, ker mi gre ta optipen že malo na živce, ?e bi lahko dobila novega. Dve leti je tudi že od naro?ilnice. Sem mislila pa na tistega, ki ga lahko zavržeš, ko se sprazne.

Lep jesenski pozdrav?ek

Heaven is where I live

#14 andyrozman

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 252 posts

Posted 24 September 2008 - 08:07 PM

QUOTE(RoZika** @ Sep 24 2008, 05:15 PM)
Živjo. Js mam ?ez dva tedna pregled pri diabetologu, pa me zanima, ker mi gre ta optipen že malo na živce, ?e bi lahko dobila novega. Dve leti je tudi že od naro?ilnice. Sem mislila pa na tistega, ki ga lahko zavržeš, ko se sprazne.

Lep jesenski pozdrav?ek

View Post

Pozdravljena !

To moras samo zdravniku re?ti, da ti naj ne napiše ve? ampul, ampak kar prednapolnljene pene (take, ki jih lahko stran vržeš). V?asih se da tudi v lekarni zmenit... Meni je moj zdravnik po pomoti napisal te prenapolnjene stvari in sem jim v lekarni rekel, ?e mi lahko raje dajo ampule in ni bilo problema... Ampak boljše da ti kar zdravnike predpiše pravo stvar... Jaz imam raje ampule in OptiPen (?eprav mi je oni ?isto mehanski pen bil bolj vše?), kot one prenapolnjene pene, ker je potem manj odpadkov...

Lp
Andy

#15 RoZika**

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 50 posts

Posted 24 September 2008 - 10:24 PM

QUOTE(andyrozman @ Sep 24 2008, 08:07 PM)
Pozdravljena !

To moras samo zdravniku re?ti, da ti naj ne napiše ve? ampul, ampak kar prednapolnljene pene (take, ki jih lahko stran vržeš). V?asih se da tudi v lekarni zmenit... Meni je moj zdravnik po pomoti napisal te prenapolnjene stvari in sem jim v lekarni rekel, ?e mi lahko raje dajo ampule in ni bilo problema... Ampak boljše da ti kar zdravnike predpiše pravo stvar... Jaz imam raje ampule in OptiPen (?eprav mi je oni ?isto mehanski pen bil bolj vše?), kot one prenapolnjene pene, ker je potem manj odpadkov...

Lp
Andy

View Post

Hvala. Mu bom rekla ja. Men gre pa ravno to na živce ker moreš sam menjat pa še številke se mi slabo vidijo ?eprav je baterija še v redu. Pa še 2x sm mogla v enem letu menjat pen, tako da sm raje kar pri "prednapolnjenih penih" biggrin.gif

Lep pozdrav?ek

Heaven is where I live

#16 Alojz

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 381 posts

Posted 26 September 2008 - 02:04 PM

QUOTE(RoZika** @ Sep 24 2008, 09:24 PM)
Hvala. Mu bom rekla ja. Men gre pa ravno to na živce ker moreš sam menjat pa še številke se mi slabo vidijo ?eprav je baterija še v redu. Pa še 2x sm mogla v enem letu menjat pen, tako da sm raje kar pri "prednapolnjenih penih"  biggrin.gif

Lep pozdrav?ek

View Post

Številka za pomo? na Aventisu je prava in sicer 080-10-65, gospa tudi pokli?e nazaj, ?e trenutno ni dosegljiva.

Predlagajo pa tudi, da diabetologu re?ete, da vam predpiše SOLOSTAR, to pa je prednapolnjen z insulinom in potem vržete vse skupaj stran.

trance_40_thumbup.gif

Edited by Alojz, 26 September 2008 - 02:05 PM.

Lep dan se naprej

Alojz

#17 _M_

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 86 posts

Posted 27 September 2008 - 12:59 PM

QUOTE(Alojz @ Sep 26 2008, 02:04 PM)
Številka za pomo? na Aventisu je prava in sicer 080-10-65, gospa tudi pokli?e nazaj, ?e trenutno ni dosegljiva.

Predlagajo pa tudi, da diabetologu re?ete, da vam predpiše SOLOSTAR, to pa je prednapolnjen z insulinom in potem vržete vse skupaj stran.

trance_40_thumbup.gif

View Post

Prednapolnjen peresnik ima (vsaj zame) le to pomankljivost, da se da nastavljati le po 2 enoti, sam pa sem želel nastavitve po eno enoto.

#18 orbit

Vseved

• Clani
  • PipPipPipPip
  • 127 posts
  • Zanimanja:predvsem punce in fantje mojih let in mlajsi,da izmenjamo izkusnje glede nasih sladkorjev!

Posted 27 September 2008 - 04:44 PM

QUOTE(_M_ @ Sep 27 2008, 12:59 PM)
Prednapolnjen peresnik ima (vsaj zame) le to pomankljivost, da se da nastavljati le po 2 enoti, sam pa sem želel nastavitve po eno enoto.

View Post

Pozdrav!
Glede optipena pro1 pa Vam bom takle povedal.Sam sem ga uporabljal mislim da tri leta in sicer Lantus od Aventisa.Sranje od sranja.Meni je bat kar v eno blokiral,potem so mi poslali nadomestnega oziroma rezervnega,ta pa je bil nekaj casa kar vredu ja.
Edino kar se mi je dopadlo je bilo,da te za?ne opozarjat kak mesec ali tri tedne prej,da se bo baterija spraznila.Koliko se spomnim,je pri gumbu kjer štelaš dozo insulina,zraven napisana koda,tak da ko ti kaže,da bo z baterijo konec,pokli?eš na Aventis,kjer zahtevajo,da poveš to kodo.Velja oziroma drzi baterija približno dve leti ja.
tak da jih ne moreš okoli prenest da bi naprimer reko da je ze kar dolgo nazaj,da si ga dobil in želiš novega.

#19 RoZika**

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 50 posts

Posted 28 September 2008 - 11:28 AM

QUOTE(_M_ @ Sep 27 2008, 12:59 PM)

View Post

Živjo. Sm se šla pozanimat za ta SOLOSTAR in sem pri predstavitvi opazila, da lahko si daš po eno enoto in ne dve. Bom pa še vprašala zdravnika kako je kej s tem.

Tukaj je link od te strani s predstavitvijo:
http://www.lantus.com/solostar/how_to_use_....aspx?player=wm

LP

Heaven is where I live

#20 _M_

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 86 posts

Posted 02 October 2008 - 08:31 PM

QUOTE(RoZika** @ Sep 28 2008, 11:28 AM)
Živjo. Sm se šla pozanimat za ta SOLOSTAR in sem pri predstavitvi opazila, da lahko si daš po eno enoto in ne dve. Bom pa še vprašala zdravnika kako je kej s tem.

Tukaj je link od te strani s predstavitvijo:
http://www.lantus.com/solostar/how_to_use_....aspx?player=wm

LP

View Post

Hmmm.. na film?ku res tako izgleda. Sam sem namre? takoj, ko se je Solostar dal dobiti v naših lekarnah, vprašal lekarnarko, ali se da nastavljati zadevo na 1 enoto, pa mi je rekla, da ne, da se da le po 2 enoti. Pa je šla celo nekaj zadaj vprašat/preverit.

Potem sem o tem z diabetologom govoril, pa sem ga tudi razumel, da je Solostar nastavljiv le po dve enoti...

Kaj je sedaj s tem? Ima kdo Solostar, pa lahko iz prve roke pove? Sta mogo?e obstajali dve verziji, pa je bila stara po 2 E, nova pa je že po 1 E?

M

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users