Jump to content

GESTACIJSKI DIABETES

• You cannot reply to this topic
22 replies to this topic

#1 Gost MONCA *

• Gosti

Posted 23 January 2006 - 08:02 PM

PozdravljeniZanima me če kdo ve kaj o gestacijskem diabetisu,sem v 33.tednu nosečnosti in so mi krvni izvidi pokazaki preveč sladkorja v krvi.nevem kaj me čaka ker moram ponovno na pregled zanima me če bom morala ostati v bolnici.Sama imam že enega otroka in ne bi rada v bolnišnico.
UPAM DA BOM DOBILA KAKŠEN ODGOVOR HVALA

#2 Alojz

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 381 posts

Posted 23 January 2006 - 08:31 PM

QUOTE(MONCA @ Jan 23 2006, 07:02 PM)
PozdravljeniZanima me če kdo ve kaj o gestacijskem diabetisu,sem v 33.tednu nosečnosti in so mi krvni izvidi pokazaki preveč sladkorja v krvi.nevem kaj me čaka ker moram ponovno na pregled zanima me če bom morala ostati v bolnici.Sama imam že enega otroka in ne bi rada v bolnišnico.

View Post

Mislim, da ne bo tako hudo. Bolj te bodo kontrolirali, tako, da boš še bolj zdrava dočakala porod, večrkrat boš morala iti piti tisto sladko tekočino, drugače, pa ne bi smelo biti nič hudega.

Drži se trance_40_thumbup.gif biggrin.gif trance_40_thumbup.gif
Lep dan se naprej

Alojz

#3 Gost MONCA *

• Gosti

Posted 23 January 2006 - 08:32 PM

QUOTE(Alojz @ Jan 23 2006, 08:31 PM)
Mislim, da ne bo tako hudo. Bolj te bodo kontrolirali, tako, da boš še bolj zdrava dočakala porod, večrkrat boš morala iti piti tisto sladko tekočino, drugače, pa ne bi smelo biti nič hudega.

Drži se  trance_40_thumbup.gif  biggrin.gif  trance_40_thumbup.gif

View Post

UPAM DA IMAŠ PRAV KER IMAM RAVNOKAR MOŽA V BOLNICI IN SI NIKAKOR NE MOREM PRIVOŠČITI DA GREM ŠE SAMA.SAJ ME OTROK POTREBUJE DOMA.TISTO TEKOČINO PA BOM ŽE SPILA SAJ SEM JO ENKRAT ŽE PA NI TAK GROTNO ČE MORAŠ PAČ MORAŠ.

#4 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts
  • Spol:Moški
  • Zanimanja:Motociklizem
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 24 January 2006 - 01:20 AM

Jaz tudi mislim, da ti ne bo treba ostati v bolnici!

Vso srečo!
Lp, Blaž

#5 Sweetness

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 47 posts

Posted 24 January 2006 - 07:44 PM

En link kjer nekaj piše na to temu... Sladkorna bolezen in nosečnost

#6 Gost MONCA *

• Gosti

Posted 24 January 2006 - 08:48 PM

Sweetnes hvala za to informacijo sem si pogledala pa nikjer nič ne piše da bi bilo to res kaj hudega.Upam da bom preživela ker jutri zjutraj ob 8 uri moram biti v SBM.v porodnišnici kjer me bodo sprejeli in potem moram biti baje (KO SEM KLICALA IN VPRAŠALA KAJ ME ČAKA) tam do približno 17 ure,ker mi bodo vsako uro štiri krat vzeli kri.Toliko so mi povedali dalje pa ne.Mene pa ful skrbi za mojega bebija ki ga nosim in za mojega sina doma,saj imam trenutno tudi moža v bolnici,tak da se mi je življenje kuj fajn zasukalo v slabo stran.Upam da bom preživela in da bo vse vredu da bom lahko šla domov.

#7 Gost MONCA *

• Gosti

Posted 26 January 2006 - 10:01 AM

QUOTE(MONCA @ Jan 23 2006, 08:02 PM)

View Post

Evo mene sedaj se javljam,včeraj sem bila v SB.porodnišnici pa moram vsem povedat da res ni bilo tak hudo,samo trajalo je kar precej časa.Od 8-15 ure pol pa sem lahko šla domov.Sicer imam malce zvišan slsdkor zato grem danes k diabetičaru,da mi bo predpisal posebno dieto,ki ne bo škodila mojemu otroku,drugače sem pa ok.

LP.od MONCE trance_41_w00t2.gif tongue.gif SS.gif

#8 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts

Posted 26 January 2006 - 01:42 PM

Super!

Srečno!
Lp, Blaž

#9 Alojz

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 381 posts

Posted 26 January 2006 - 03:58 PM

trance_40_thumbup.gif
QUOTE(MONCA @ Jan 26 2006, 09:01 AM)
Evo mene sedaj se javljam,včeraj sem bila v SB.porodnišnici pa moram vsem povedat da res ni bilo tak hudo,samo trajalo je kar precej časa.Od 8-15 ure pol pa sem lahko šla domov.Sicer imam malce zvišan slsdkor zato grem danes k diabetičaru,da mi bo predpisal posebno dieto,ki ne bo škodila mojemu otroku,drugače sem pa ok.

LP.od MONCE trance_41_w00t2.gif  tongue.gif  SS.gif

View Post

No stari pregovor drži, da nobena juha se ne poje tako vroča, kot se skuha, kar drži se diete pa bo.
trance_40_thumbup.gif

Lep dan se naprej

Alojz

#10 Gost MONCA *

• Gosti

Posted 26 January 2006 - 09:32 PM

Evo spet mene danes pa sem spet čisto iz sebe ker sem bila pri diabetalogu in so mi dali ono napravo za merjenje sladkorja pa si moram dve uri po jedi merit sladkor,ampak jaz omam pred jedjo čisto normalno vrednost sladkorja po jedi pa mi kar skoči gor.Pa še nobene diete mi niso dali ampak samo neko brošuro ki je namenjena sladkornim bolnikom ampak ne nosečnicam in če prav povem se tam ven nikakor ne znajdem.Sama ne vem kaj naj naredim ker si bom mogla dajat inzulin če ne bo vredu,amoak jaz se ful vredu počutim in se bojim da res nebo kaj na koncu še narobe z mojim bebijem.Do sedaj mi ni bilo nič in sem, se počutila odlično sedaj pa me kuj nekaj
.................. in še res kaj nebo dobro nakoncu.

KAJ NAJ NAREDIM??????????? trance_21_laughing1.gif trance_21_laughing1.gif trance_21_laughing1.gif trance_21_laughing1.gif trance_21_laughing1.gif

#11 Gost Guest *

• Gosti

Posted 27 January 2006 - 06:30 AM

QUOTE(MONCA @ Jan 26 2006, 09:32 PM)
Evo spet mene danes pa sem spet čisto iz sebe ker sem bila pri diabetalogu in so mi dali ono napravo za merjenje sladkorja  pa si moram dve uri po jedi merit sladkor,ampak jaz omam pred jedjo čisto normalno vrednost sladkorja po jedi pa mi kar skoči gor.Pa še nobene diete mi niso dali ampak samo neko brošuro ki je namenjena sladkornim bolnikom ampak ne nosečnicam in če prav povem se tam ven nikakor ne znajdem.Sama ne vem kaj naj naredim ker si bom mogla dajat inzulin če ne bo vredu,amoak jaz se ful vredu počutim in se bojim da res nebo kaj na koncu še narobe z mojim bebijem.Do sedaj mi ni bilo nič in sem, se počutila odlično sedaj pa me kuj nekaj 
.................. in še res kaj nebo dobro nakoncu.

KAJ NAJ NAREDIM??????????? trance_21_laughing1.gif  trance_21_laughing1.gif  trance_21_laughing1.gif  trance_21_laughing1.gif  trance_21_laughing1.gif

View Post

In kakšne so bile vrednosti sladkorja pred jedjo in 2 uri po jedi?

#12 Gost MONCA *

• Gosti

Posted 27 January 2006 - 10:21 AM

QUOTE(Guest @ Jan 27 2006, 06:30 AM)
In kakšne so bile vrednosti sladkorja pred jedjo in 2 uri po jedi?

View Post

PRED JEDJO SEM IMELA 4.9 PO JEDI PA KAR 8.5. FUL ME JE STRAH KER NE VEM KAJ NAJ JEM DA BO DOBRO ZA MOJEGA OTROKECA IN DA SI NE BI RABLA DAJAT INZULINA,KAR SLABO MI JE OB MISLI NA TO. slap.gif

laugh.gif trance_19_hmm.gif

#13 BONO

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 12 posts

Posted 28 January 2006 - 10:22 PM

QUOTE(MONCA @ Jan 27 2006, 10:21 AM)
PRED JEDJO SEM IMELA 4.9 PO JEDI PA KAR 8.5. FUL ME JE STRAH KER NE VEM KAJ NAJ JEM DA BO DOBRO ZA MOJEGA OTROKECA IN DA SI NE BI RABLA DAJAT INZULINA,KAR SLABO MI JE OB MISLI NA TO. slap.gif

laugh.gif  trance_19_hmm.gif

View Post

Glede na članek, ki se nahaja na uvodni strani med aktualnimi novicami in obvestili; o normalnih vrednostih sladkorja (4-7 pred jedjo in 7-10 po jedi), potem zadeva ne bi smela biti preveč kritična. Razen če za nosečnice preventivno veljajo bolj stroga pravila. trance_19_hmm.gif

#14 Gost MONCA *

• Gosti

Posted 29 January 2006 - 03:46 PM

QUOTE(BONO @ Jan 28 2006, 10:22 PM)
Glede na članek, ki se nahaja na uvodni strani med aktualnimi novicami in obvestili; o normalnih vrednostih sladkorja (4-7 pred jedjo in 7-10 po jedi), potem zadeva ne bi smela biti preveč kritična. Razen če za nosečnice preventivno veljajo bolj stroga pravila. trance_19_hmm.gif

View Post

Jaz nimam pojma kak to gre ker mi ni tudi nihče razložil ampak imam pa ful različne vrednosti, včasih imam 4.8 po jedi včasih pa 8.5 tak da sem zdaj ugotovila da je res pomembno kaj in predvsem koliko poješ.Res se trudim in upam da bo vredu ampak moti me že to kot sem že rekla,da mi nihče ne ve povedat kako če že ta povišan sladkor vpliva na otroka ki ga nosim.Koliko vem bi naj vplival predvsem na njegovo rast ampak moj otrok je čisto normalne velikosti ni prevelik ne premajhen .Pa zredila sem se tudi samo 3kg do sedaj in sem 33 tednov noseča. tongue.gif
trance_27_notworthy.gif 004.gif

#15 animal_loverka-Pia

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 284 posts
  • Zanimanja:živali glasba....

Posted 10 March 2006 - 10:25 AM

QUOTE(MONCA @ Jan 24 2006, 08:48 PM)
Sweetnes hvala za to informacijo sem si pogledala pa nikjer nič ne piše da bi bilo to res kaj hudega.Upam da bom preživela ker jutri zjutraj ob 8 uri moram biti v SBM.v porodnišnici kjer me bodo sprejeli in potem moram biti baje (KO SEM KLICALA IN VPRAŠALA KAJ ME ČAKA) tam do približno 17 ure,ker mi bodo vsako uro štiri krat vzeli kri.Toliko so mi povedali dalje pa ne.Mene pa ful skrbi za mojega bebija  ki ga nosim in za mojega sina doma,saj imam trenutno tudi moža v bolnici,tak da se mi je življenje kuj fajn zasukalo v slabo stran.Upam da bom preživela in da bo vse vredu da bom lahko šla domov.

View Post

sej bo šlo monca...
I love animals and animals love me.

#16 Gost MONCA *

• Gosti

Posted 21 March 2006 - 10:54 AM

NEVEM ČE BO ŠE SPLOH KDO BRAL MOJE SPOROČILO PO TAKO DOLGEM ČASU,VENDAR BI RADA POVEDALA IN SE ZAHVALILA VSEM KI SO MI Z SVOJIMI IZKUŠNJAMI IN ZNANJEM SVETOVALI TAKRAT KO SEM BILA NAJBOLJ PRESTRAŠENA ZA SVOJE DETE KI SEM GA NOSILA.Z VESELJEM POVEM DA SEM RODILA (CR) ZDRAVO PUNČKO-LINO KI JE PRAVI ANGELČEK.TAKO DA GESTACIJSKI DIABETES NE VPLIVA NA NOSEČNOST OZ.VSAJ NA MOJO LINO NI VPLIVAL.
UPAM DA SEM MOGOČE VSAJ KAKI BODOČI MAMICI POMAGALA Z SVOJO IZKUŠNJO NE BOJTE SE VSELO NAPREJ.
IN ŠE ENKRAT HVALA VSEM KI STE SE TAKRAT ODZVALI NA MOJE VPRAŠANJE.

LP.OD MONCE trance_40_thumbup.gif trance_40_thumbup.gif trance_40_thumbup.gif 004.gif biggrin.gif 004.gif

#17 animal_loverka-Pia

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 284 posts
  • Zanimanja:živali glasba....

Posted 21 March 2006 - 02:12 PM

Super! Pa čestitam za Lino. biggrin.gif trance_18_groupwave.gif trance_43_wavetowel2.gif trance_07_beerchug.gif trance_05_banana.gif
I love animals and animals love me.

#18 Alojz

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 381 posts

Posted 21 March 2006 - 04:22 PM

QUOTE(MONCA @ Mar 21 2006, 09:54 AM)
NEVEM ČE BO ŠE SPLOH KDO BRAL MOJE SPOROČILO PO TAKO DOLGEM ČASU,VENDAR BI RADA POVEDALA IN SE ZAHVALILA VSEM KI SO MI Z SVOJIMI IZKUŠNJAMI IN ZNANJEM SVETOVALI TAKRAT KO SEM BILA NAJBOLJ PRESTRAŠENA ZA SVOJE DETE KI SEM GA NOSILA.Z VESELJEM POVEM DA SEM RODILA (CR) ZDRAVO PUNČKO-LINO KI JE PRAVI ANGELČEK.TAKO DA GESTACIJSKI DIABETES NE VPLIVA NA NOSEČNOST OZ.VSAJ NA MOJO LINO NI VPLIVAL.
UPAM DA SEM MOGOČE VSAJ KAKI BODOČI MAMICI POMAGALA  Z SVOJO IZKUŠNJO NE BOJTE SE VSELO NAPREJ.
IN ŠE ENKRAT HVALA VSEM KI STE SE TAKRAT ODZVALI NA MOJE VPRAŠANJE.

LP.OD MONCE trance_40_thumbup.gif  trance_40_thumbup.gif  trance_40_thumbup.gif  004.gif  biggrin.gif  004.gif

View Post

Tudi jaz ti čestitam, samo dosti zdravja pa naspanih noči.

trance_40_thumbup.gif
Lep dan se naprej

Alojz

#19 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts

Posted 22 March 2006 - 02:45 PM

QUOTE(MONCA @ Mar 21 2006, 11:54 AM)
Z VESELJEM POVEM DA SEM RODILA (CR) ZDRAVO PUNČKO-LINO

View Post

Tudi mi smo veseli s tabo, čestitke!

trance_30_punk.gif trance_40_thumbup.gif
Lp, Blaž

#20 Gost MONCA *

• Gosti

Posted 29 March 2006 - 09:59 AM

RES HVALA ŠE ENKRAT VSEM ZA LEPE BESEDE TO MI VELIKO POMENI.

LP. OD MONCE trance_40_thumbup.gif trance_40_thumbup.gif trance_40_thumbup.gif trance_40_thumbup.gif

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users