GESTACIJSKI DIABETES
#1 Gost MONCA *
Posted 23 January 2006 - 08:02 PM
UPAM DA BOM DOBILA KAKŠEN ODGOVOR HVALA
Posted 23 January 2006 - 08:31 PM
Mislim, da ne bo tako hudo. Bolj te bodo kontrolirali, tako, da boš še bolj zdrava dočakala porod, večrkrat boš morala iti piti tisto sladko tekočino, drugače, pa ne bi smelo biti nič hudega.
Drži se
Alojz
#3 Gost MONCA *
Posted 23 January 2006 - 08:32 PM
Drži se
UPAM DA IMAŠ PRAV KER IMAM RAVNOKAR MOŽA V BOLNICI IN SI NIKAKOR NE MOREM PRIVOŠČITI DA GREM ŠE SAMA.SAJ ME OTROK POTREBUJE DOMA.TISTO TEKOČINO PA BOM ŽE SPILA SAJ SEM JO ENKRAT ŽE PA NI TAK GROTNO ČE MORAŠ PAČ MORAŠ.
Posted 24 January 2006 - 01:20 AM
Vso srečo!
Posted 24 January 2006 - 07:44 PM
#6 Gost MONCA *
Posted 24 January 2006 - 08:48 PM
Sweetnes hvala za to informacijo sem si pogledala pa nikjer nič ne piše da bi bilo to res kaj hudega.Upam da bom preživela ker jutri zjutraj ob 8 uri moram biti v SBM.v porodnišnici kjer me bodo sprejeli in potem moram biti baje (KO SEM KLICALA IN VPRAŠALA KAJ ME ČAKA) tam do približno 17 ure,ker mi bodo vsako uro štiri krat vzeli kri.Toliko so mi povedali dalje pa ne.Mene pa ful skrbi za mojega bebija ki ga nosim in za mojega sina doma,saj imam trenutno tudi moža v bolnici,tak da se mi je življenje kuj fajn zasukalo v slabo stran.Upam da bom preživela in da bo vse vredu da bom lahko šla domov.
#7 Gost MONCA *
Posted 26 January 2006 - 10:01 AM
Evo mene sedaj se javljam,včeraj sem bila v SB.porodnišnici pa moram vsem povedat da res ni bilo tak hudo,samo trajalo je kar precej časa.Od 8-15 ure pol pa sem lahko šla domov.Sicer imam malce zvišan slsdkor zato grem danes k diabetičaru,da mi bo predpisal posebno dieto,ki ne bo škodila mojemu otroku,drugače sem pa ok.
LP.od MONCE
Posted 26 January 2006 - 01:42 PM
Srečno!
Posted 26 January 2006 - 03:58 PM
LP.od MONCE
No stari pregovor drži, da nobena juha se ne poje tako vroča, kot se skuha, kar drži se diete pa bo.
Alojz
#10 Gost MONCA *
Posted 26 January 2006 - 09:32 PM
.................. in še res kaj nebo dobro nakoncu.
KAJ NAJ NAREDIM???????????
#11 Gost Guest *
Posted 27 January 2006 - 06:30 AM
.................. in še res kaj nebo dobro nakoncu.
KAJ NAJ NAREDIM???????????
In kakšne so bile vrednosti sladkorja pred jedjo in 2 uri po jedi?
#12 Gost MONCA *
Posted 27 January 2006 - 10:21 AM
PRED JEDJO SEM IMELA 4.9 PO JEDI PA KAR 8.5. FUL ME JE STRAH KER NE VEM KAJ NAJ JEM DA BO DOBRO ZA MOJEGA OTROKECA IN DA SI NE BI RABLA DAJAT INZULINA,KAR SLABO MI JE OB MISLI NA TO.
Posted 28 January 2006 - 10:22 PM
Glede na članek, ki se nahaja na uvodni strani med aktualnimi novicami in obvestili; o normalnih vrednostih sladkorja (4-7 pred jedjo in 7-10 po jedi), potem zadeva ne bi smela biti preveč kritična. Razen če za nosečnice preventivno veljajo bolj stroga pravila.
#14 Gost MONCA *
Posted 29 January 2006 - 03:46 PM
Jaz nimam pojma kak to gre ker mi ni tudi nihče razložil ampak imam pa ful različne vrednosti, včasih imam 4.8 po jedi včasih pa 8.5 tak da sem zdaj ugotovila da je res pomembno kaj in predvsem koliko poješ.Res se trudim in upam da bo vredu ampak moti me že to kot sem že rekla,da mi nihče ne ve povedat kako če že ta povišan sladkor vpliva na otroka ki ga nosim.Koliko vem bi naj vplival predvsem na njegovo rast ampak moj otrok je čisto normalne velikosti ni prevelik ne premajhen .Pa zredila sem se tudi samo 3kg do sedaj in sem 33 tednov noseča.
Posted 10 March 2006 - 10:25 AM
sej bo šlo monca...
#16 Gost MONCA *
Posted 21 March 2006 - 10:54 AM
NEVEM ČE BO ŠE SPLOH KDO BRAL MOJE SPOROČILO PO TAKO DOLGEM ČASU,VENDAR BI RADA POVEDALA IN SE ZAHVALILA VSEM KI SO MI Z SVOJIMI IZKUŠNJAMI IN ZNANJEM SVETOVALI TAKRAT KO SEM BILA NAJBOLJ PRESTRAŠENA ZA SVOJE DETE KI SEM GA NOSILA.Z VESELJEM POVEM DA SEM RODILA (CR) ZDRAVO PUNČKO-LINO KI JE PRAVI ANGELČEK.TAKO DA GESTACIJSKI DIABETES NE VPLIVA NA NOSEČNOST OZ.VSAJ NA MOJO LINO NI VPLIVAL.
UPAM DA SEM MOGOČE VSAJ KAKI BODOČI MAMICI POMAGALA Z SVOJO IZKUŠNJO NE BOJTE SE VSELO NAPREJ.
IN ŠE ENKRAT HVALA VSEM KI STE SE TAKRAT ODZVALI NA MOJE VPRAŠANJE.
LP.OD MONCE
Posted 21 March 2006 - 02:12 PM
Posted 21 March 2006 - 04:22 PM
UPAM DA SEM MOGOČE VSAJ KAKI BODOČI MAMICI POMAGALA Z SVOJO IZKUŠNJO NE BOJTE SE VSELO NAPREJ.
IN ŠE ENKRAT HVALA VSEM KI STE SE TAKRAT ODZVALI NA MOJE VPRAŠANJE.
LP.OD MONCE
Tudi jaz ti čestitam, samo dosti zdravja pa naspanih noči.
Alojz
#20 Gost MONCA *
Posted 29 March 2006 - 09:59 AM
RES HVALA ŠE ENKRAT VSEM ZA LEPE BESEDE TO MI VELIKO POMENI.
LP. OD MONCE
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users