mleko niža sladkor?
Started by animal_loverka-Pia, Mar 10 2006 10:28 AM
14 replies to this topic
Posted 10 March 2006 - 10:28 AM
men se zdi da kak jem mlečni izdelek mam nižji sladkor.a se to zdi še komu????
I love animals and animals love me.
Posted 04 November 2006 - 12:32 PM
Mleko dviga krvni sladkor, vsaj meni
Posted 12 June 2007 - 01:01 PM
Večje količina mleka delujejo na moj sladkor v krvi slabše kakor če bi pojedla enako kličino navadnega jogurta in enako mastnega, npr. 1.5% ali še manj. mastno.
Tudi mleko se mi zdi izredno sladko, kar seveda jogurt ni, saj je za pripravo potreben poseben postopek, prav tako mi prija kefir, tudi če ga naredim sama doma, sicer ga sedaj že nekaj časa nisem, vendar me kultura čaka damo v hladilniku.
lp
Sabina
Tudi mleko se mi zdi izredno sladko, kar seveda jogurt ni, saj je za pripravo potreben poseben postopek, prav tako mi prija kefir, tudi če ga naredim sama doma, sicer ga sedaj že nekaj časa nisem, vendar me kultura čaka damo v hladilniku.
lp
Sabina
#4 Gost beta1 *
Posted 13 May 2008 - 12:03 PM
Pozdravljeni
No jaz imam pa tudi problem z mlekom 0.5 oz Alpskim mlekom - zelena embalaža.
Zdaj že dolgo ?asa nisem jedel oz. pil mleka, ker sem zmeraj imel HIPE in to zelo nizke.
Takrat sem še bil na penih Novorapid. Odkar sem pa na ?rpalki in Apidri še pa mleka nisem sprobal.
In danes se mi je zluštalo muslija (polnozrnati)
Torej približno bom pojedel:
3 dcl Mleka 0.5
120 g Muslija
Zanima me, kako vi to pokrijete po FITu. Navadni, Podaljšani, kombinirani????
No jaz imam pa tudi problem z mlekom 0.5 oz Alpskim mlekom - zelena embalaža.
Zdaj že dolgo ?asa nisem jedel oz. pil mleka, ker sem zmeraj imel HIPE in to zelo nizke.
Takrat sem še bil na penih Novorapid. Odkar sem pa na ?rpalki in Apidri še pa mleka nisem sprobal.
In danes se mi je zluštalo muslija (polnozrnati)
Torej približno bom pojedel:
3 dcl Mleka 0.5
120 g Muslija
Zanima me, kako vi to pokrijete po FITu. Navadni, Podaljšani, kombinirani????
Posted 18 May 2008 - 06:01 PM
Tudi jaz imam za zajtk rada mislije, ali kombinacije s kosmi?i in jogurtom, in ne z mlekom, dam si obi?ajni bazalni inzulin glede na izra?un po ?rpalki, torej glede na vrednost slakdorja, koliko oh v obroku , kakšna so razmerja za pokrvinaja inzulina in oh in gre vse v redu. seveda pa je tudi odvisno kakšen misli boš jedel, navadni, bo dodan slador, ?okolada, suho sadje, vse to je potrebno upoštevati in prebrati nekoliko bolj natan?no etiketo na mislijo, da te ne zaveda in lahko zelo dvigne sladkor po obroku.
sre?no, poskušati mora vsak sam in se na svojih izkušnjah u?iti.
Posted 19 May 2008 - 12:32 AM
QUOTE(pegi @ May 18 2008, 06:01 PM)
Tudi jaz imam za zajtk rada mislije, ali kombinacije s kosmi?i in jogurtom, in ne z mlekom, dam si obi?ajni bazalni inzulin glede na izra?un po ?rpalki, torej glede na vrednost slakdorja, koliko oh v obroku , kakšna so razmerja za pokrvinaja inzulina in oh in gre vse v redu. seveda pa je tudi odvisno kakšen misli boš jedel, navadni, bo dodan slador, ?okolada, suho sadje, vse to je potrebno upoštevati in prebrati nekoliko bolj natan?no etiketo na mislijo, da te ne zaveda in lahko zelo dvigne sladkor po obroku.
Pa saj ce pogledas specifikacije vidis koliko OHja ima... Jaz sem pogledal na mojega (1.5% UHT Milfina-Hofer) in pise 4.9g na 100 ml, kar bi bilo 9.8 na 2 dcl... , 3.5 ima pa priblizno 1x vec (malo vec)... ampak vsako je malo drugocano tako da moras pac preverit...
Tako da sigurno dviga in ne niza sladkor... Mogoce ce jes kaki mlecni izdelek, ki vsebuje vlaknine (imajo neke cudne jogurte), da ti potem gre dol... Fora vlaknin je pac v tem, da jih telo mora razgradit in za to delo porabi vec energije (KS), kot je dobi...
Andy
Posted 19 May 2008 - 09:14 AM
Ne, ne uživam nobene ?udnega jogurta brez dodatkov, ampak navadne in z malo maš?ob, v?asih pa si dodajam mleti lan, otrobe... , kar deluje seveda ugodno na po?asnejši dvig sladkorja. ?e se ti tako zelo dvigne, ali imaš ?rpalko, ?e jo imaš, si lahko pomagaš, dodaš podaljšani bazalni inzulin, ali pove?aš bolus na 110%, preizkusi in videl boš. Sigurno pa je priporo?ljivo ob taki hrani tudi nekoliko gibanja in ne samo sedenje.
sre?no
sre?no
Posted 19 May 2008 - 09:20 PM
oj, kolko si ti star? s kot pa si ?
Posted 19 May 2008 - 09:21 PM
ko jaz pijem mleko mi v?asih zniža krvni sladkor, v?asih pa imam višjega,
tudi sama sem mislila da mi niža krvni sladkor, samo temu ni tako
tudi sama sem mislila da mi niža krvni sladkor, samo temu ni tako
#10 Gost beta1 *
Posted 08 July 2008 - 10:15 AM
Pri mleku nimam posebnih izkušenj,zelo me pa poživi doma pripravljen kefir.Navadno namo?im gobico kefirja v0.1 mleko do zdaj je bilo še vedno dobro imam ga za malico namesto drugih napitkov,zraven pa v?asih pojem tudi manjšo polnozrnato štru?ko vse je odvisno od dnevnega izkupi?ka OH.
Posted 08 July 2008 - 10:31 AM
Kefir je resni?no dobra odlo?tev, kombinacija s sadje, ali kosmi?i pa seveda ni slabo, to samo predlagam , ni slaba odlo?itev.
sre?no
sre?no
Posted 08 July 2008 - 04:48 PM
Hvala za dobro idejo bom poskusila to kombinacijo saj v?asih kar zmanjka idej zato je tvoja dobrodošla.
#14 Gost beta1 *
Posted 09 July 2008 - 01:53 PM
Vsi, ki jeste Musli z mlekom pazite pri vlakninah. Nekateri musliji imajo naveden samo skupne ogljikove hidrate, maš?obe in beljakovine. Ker pa je musli bol takša neprebavljive sorte hrane, ker ima veliko vlaknin, lahko kar hitro pade sladkor v kakšno hipo.
Posted 10 July 2008 - 01:16 PM
Dobro da si opozorila na to tudi meni se je že zgodilo to sem pa mislila da sem ga kaj polomila.V?asih je pa le dobro da si na forumu izmenjamo izkušnje,?eprav se nam v?asih stvari zdijo ?isto logi?ne.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users