Zanima me, če uživate banane, ker men je dietetičarka rekla, da naj jih nebi, ker vsebujejo preveč maščob.Kaj pa vi?
Banane
Started by animal_loverka-Pia, Jun 03 2006 09:53 AM
4 replies to this topic
Posted 03 June 2006 - 09:53 AM
I love animals and animals love me.
Posted 15 August 2006 - 09:18 AM
Banane vsebujejo maščobe??!!! In to iz ust dietetičarke???
Vse sadje vsebuje zelo zelo majhen odstotek maščob, gre za zanemarljive vrednosti. Res pa je, da so banane izmed sadja energetsko najbolj nabite in vsebujejo veliko kalorij, vendar vse kalorije prihajajo od ogljikovih hidratov in ne maščob.
Banane vsebujejo 20% svoje teže ogljikovih hidratov, torej če je plod težak 100g, je od tega ogljikovih hidratov 20g. Sicer pa si lahko več prebereš tukaj.
Lp, Ursa
Vse sadje vsebuje zelo zelo majhen odstotek maščob, gre za zanemarljive vrednosti. Res pa je, da so banane izmed sadja energetsko najbolj nabite in vsebujejo veliko kalorij, vendar vse kalorije prihajajo od ogljikovih hidratov in ne maščob.
Banane vsebujejo 20% svoje teže ogljikovih hidratov, torej če je plod težak 100g, je od tega ogljikovih hidratov 20g. Sicer pa si lahko več prebereš tukaj.
Lp, Ursa
Posted 15 August 2006 - 08:46 PM
QUOTE(animal_loverka-Pia @ Jun 3 2006, 09:53 AM)
Zanima me, če uživate banane, ker men je dietetičarka rekla, da naj jih nebi, ker vsebujejo preveč maščob.Kaj pa vi?
Moje mnenje je, da če človek nima kakih posebnih težav, potem glede prehrane nima kaj za verjeti zdravnikom (in dietetičarjem).
Pa niti ni treba biti posebno pameten, samo dobro moraš opazovati.
Kaj lahko spoznaš iz prizora, v katerem je zdravnik, ki zatrjuje, da je za zdravo življenje treba jesti vsakega pomalo (med tem je seveda nujno tudi meso), zraven njega pa sedi popolnoma zdrav vegetarijanec, ki trdi, da že 20 let ne uživa mesa?
Edini pravilni zaključek je samo ta, da zdravnik nima prav!
Ali pa če pogledamo živali - večina se prehranjujejo z zelo enolično hrano, mar ne? Pa vseeno živijo - in ponavadi so bolj zdrave od ljudi, ni tako?
(vic je v tem, da telo samo predeluje hrano v tiste snovi, ki jih potrebuje - izjema je samo 8 esencialnih aminokislin, ki jih telo ne more proizvesti, to je pa tudi vse...)
No, da se vrnem na banane - glede njih ima urssula čisto prav, maščob res skoraj ni, poleg tega pa - tudi če so, kaj potem - to se tiče le predebelih ljudi, ki morajo shujšati, ne pa tudi suhih diabetikov.
LP, Fleg
Posted 19 June 2007 - 12:47 PM
zdravo,
Jaz v principu ne uživam banan, ker vsebujejo veliko sladkorja, v principu jaz samo v primeru gibanja..., so pa v redu, ker vsebujejo dovolj kalija. Če uživate, je priporočljivo upoštevati, da okvirno ena enota sadja predstavlja pol banane. Sploh se ne spomnim, da obstajajo banane, čeprav so doma...
Pra vtako želje po mesu nimam, sem delno vegetarijanec, samo uživam sir, skuto, ribe, stročinice, z vsem tem se da prav dobro shajati in človek pridobi prav vse zadeve, ki jih pridobi za življenje.
Srečno
Jaz v principu ne uživam banan, ker vsebujejo veliko sladkorja, v principu jaz samo v primeru gibanja..., so pa v redu, ker vsebujejo dovolj kalija. Če uživate, je priporočljivo upoštevati, da okvirno ena enota sadja predstavlja pol banane. Sploh se ne spomnim, da obstajajo banane, čeprav so doma...
Pra vtako želje po mesu nimam, sem delno vegetarijanec, samo uživam sir, skuto, ribe, stročinice, z vsem tem se da prav dobro shajati in človek pridobi prav vse zadeve, ki jih pridobi za življenje.
Srečno
Posted 26 July 2007 - 02:11 PM
banan nam ne priporocajo ker vsebujejo kar nekja sladkorja vendar ce pojes 1 banano ni nic narobe.je pa priporocljivo da ne jes "crnih banan" ker vsebujejo mnogo vec sladkorja kot tiste bolj zelene...banana za nas je zelo priporocljiva ko imamo kaksen izicen napor da si malo povisamo sladkor.
sam jo sicer zauzijem cisto normalno kot ostalo sadje kadar mi pac pase...
sam jo sicer zauzijem cisto normalno kot ostalo sadje kadar mi pac pase...
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users