Jump to content

Visok sladkor!

23 replies to this topic

#1 rdonsa

Vseved

• Moderator
  • 129 posts
  • Zanimanja:šport,glasba

Posted 14 June 2006 - 08:30 PM

lep pozdrav!
Zanima me vrednost vaših sladkorjev,ko ste zboleli?Moj dve letni sin je imel 68.7 ks!
lp.rdonsa

#2 Alojz

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 381 posts

Posted 15 June 2006 - 06:19 AM

QUOTE(rdonsa @ Jun 14 2006, 07:30 PM)
lep pozdrav!
Zanima me vrednost vaših sladkorjev,ko ste zboleli?Moj dve letni sin je imel 68.7 ks!

View Post

Ja jaz nisem tak rekorder, takrat sem ga imel 450 ne vem enote, vendar to bi bilo danes cca 25,0 mmol. Takrat pa so pripeljali eno punco, ki pa ga je imela 720 oz cca 40 mmol, tako, da je podatek za vašega sina neverjeten, žal negativno.

trance_40_thumbup.gif
Lep dan se naprej

Alojz

#3 volkmm

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 12 posts

Posted 15 June 2006 - 04:06 PM

visok sladkor - kar navajaš se mi zdi kar neverjeten, preveri ali je tvoj podatek pravilen, če nisi narobe prepisal iz izvida, moj je bil tako visok, da mi navaden glukometer ni več meril, ne vem sicer koliko je bil. LP volkmm

#4 rdonsa

Vseved

• Moderator
  • 129 posts

Posted 15 June 2006 - 05:38 PM

QUOTE(volkmm @ Jun 15 2006, 04:06 PM)
visok sladkor - kar navajaš se mi zdi kar neverjeten, preveri ali je tvoj podatek pravilen, če nisi narobe prepisal iz izvida, moj je bil tako visok, da mi navaden glukometer ni več meril, ne vem sicer koliko je bil. LP volkmm

View Post

Ja,pa je bil tako visok-68,7!!!So mu vzeli kri in jo odnesli v laboratorij,seveda da glukometer ne pokaže tako visoke vrednosti!
lp.rdonsa

#5 Davy

Vseved

• Clani
  • PipPipPipPip
  • 103 posts

Posted 15 June 2006 - 06:01 PM

QUOTE(volkmm @ Jun 15 2006, 04:06 PM)

View Post

Moj KS je bil 26,7, hba1c pa 12,7%

So imeli ljudje že več kot 90. Če se ne motim je imela ena iz Omnalab foruma čez 90 ko so ji odkrili. Sicer pa če bere ta forum bo sama povedala.
Lep pozdrav Davy

#6 animal_loverka-Pia

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 284 posts
  • Zanimanja:živali glasba....

Posted 15 June 2006 - 06:26 PM

jaz sem ga mela 47 mmol
I love animals and animals love me.

#7 sAdie

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 9 posts

Posted 19 September 2006 - 10:33 PM

ohmy.gif to pa so rekordi unsure.gif groza...moja mami je mela 17 najvec pa ze to ni normalno.

#8 betel

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 89 posts
  • Zanimanja:Kašen naj bi bil krvni pritisk pri diabetičnih bolnikih

Posted 28 September 2006 - 02:01 PM

Opa meni se je sedaj prav zavrtelo od višine. Kaj je možno imeti tako visoke vrednosti ? Sama sem imela največjo vrednost 18 in povprečje 11 pa nekaj. V ponedeljek je bila moja vrednst 4,2 to je po sedmih mesecih najnižja vrednost med samimi osemkami in sedemkami. V nedeljo zvečer pa mi je bilo zelo slabo, da sem bila čisto brez moči in sem bila vsa potna in sem se tresla. Bom morala nabaviti listke, ker je Amyril zbil sladkor na dno. Z zdravnico sva se zmenile da bom jemala blažje eno mg tablete Amyrila. Bomo videli. trance_19_hmm.gif
Nada

#9 Sweetness

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 47 posts

Posted 04 November 2006 - 12:38 PM

Ko so me sprejeli v bolnico mislim da je bil čez 35 ohmy.gif

#10 Alja

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 9 posts

Posted 07 November 2006 - 12:22 PM

Ob prihodu v bolnišnico in diagnozi Diabetes mellitus 23,7 mmol/l.

Me pa zanima ali je človek pri vrednostih 40 mmol/l in več še sploh pri zavesti?

#11 rdonsa

Vseved

• Moderator
  • 129 posts

Posted 07 November 2006 - 07:10 PM

QUOTE(Alja @ Nov 7 2006, 12:22 PM)

Me pa zanima ali je človek pri vrednostih 40 mmol/l in več še sploh pri zavesti?

View Post

Kot vem otroci prenesejo večje vrednosti,pri starejših je pa drugače(npr.neki moj znanec je imel vrednost 26 mmol/l pa ni več ničesar videl).Skratka mislim da je od vsakega človeka odvisno kako prenese te visoke vrednosti.Ko je moj sin imel 68,7 je bil 40% dehidriran.Ko smo prišli na pediatrijo so mu dali infuzijo in inzulin(spal pa je 20 ur skupaj-tu pa tam se je prebudil za par minut ker je bil žejen),ter ga v 24 urah skoraj popolnoma spravili na normalne vrednosti sladkorja.Teh 24 ur je bilo za mene najdaljših v mojem življenju.
lp.rdonsa

#12 Sweetness

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 47 posts

Posted 08 November 2006 - 05:13 PM

QUOTE(Alja @ Nov 7 2006, 12:22 PM)

View Post

Jaz pri svojih 35 in več nisem bila več wacko.gif

#13 Milan2

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 15 posts

Posted 23 November 2006 - 05:28 AM

Ko sem bil sprejet v bolnišnico, sem imel 32 ks, preden so mi ga uspeli znižati, je narastel na 38 ks, potem pa je v nekaj dneh padel na normalnih 6 -7 ks.
Zdaj se moram zelo truditi, da ga obdržim pod 10 ks, saj mi zelo nagaja Medrol. Ta otežuje uravnavanje glukoze in pri enaki stopnji sladkorja me enak odmerek inzulina včasih požene v hipo, drugič pa na nivo sladkorja doza inzulina sploh ne vpliva.
O drugih stranskih učinkih relativno visokih odmerkov Medrola pa vam ne bi razlagal, da ne bom deloval samopomilovalno. Saj vem, vsi imamo ob svojem diabetesu še kakšne druge težave, kajne?

rolleyes.gif LP Milan

#14 jojoboy

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 2 posts

Posted 11 February 2008 - 08:13 AM

To da je imel vaš sin toliko sladkorja v krvi,mislim,da bo imel velike posledice v življenju,kajti jaz sn bil v letu 93 in 94 najve?ji rekorder v izmerjenem sladkorju,kajti jaz sn bil že tik pred smrtjo,pripeljal me je rešilni avto,imel pa sn 58,9 sladkorja,tako da so v laboratoriju izmerili sladkor,navadni glucometer ga ni izmeril.Najbolj so se bali,da mi insulin takoj nebo pomagal,takrat sem imel homorap in homofan,kajti insulin kot je danes,še prej ni bil toliko mo?an,in seveda mi je takoj pomagal.Danes je od tega 16 let od kar imam sladkorno bolezen,se še vedno ubadam z težavami z insulinom,kajti menjal sem veliko insulinov,porabil sem veliko trakov na dan,pravtako so se mi sladkorji gibali vedno od 3 do 23 mmol,prešel sem na humalog,ki naj bi bil zelo dober insulin,men po dveh letih ni ve? pomagal,z diabetologom prim.Šubicem,nisva ve? vedela kaj je vzrok vsega tega,kar se mi dogaja in zakaj no?e moje telo ve? sprejeti insulina,mi je že predlagal da preidem na insulinsko ?rpalko,kajti do nje so bili upravi?eni le do 18 leta otroci,jaz sn bil takrat že star 26 let. Veliko sem se obra?al na številne ustanove,in izvedel mnogo mnenj od ostalih bolnikov in sem nazadnje ugotovil,da sn v prevelikem stresu,zato je možno da insulin ne pomaga.Tudi nazadnje sem izvedel,da sem sladkorno dobil od stresa,kajti v otroških letih sem bil ful živ?en,imel sem razne tike z telesom,pogosto sem imel vro?ino in angine,nato se je pol to zgodilo,takoj po tej angini sem dobil sladkorno.
Sedaj še morem jemat zdravila proti stresu,kajti pol mi lepo deluje insulin,in sedaj uporabljam novorapid,saj je sli?en kot humalog,pa še injekcijo po uporabi lahko odvržeš...
Edino kar me še danes jezi,se nikakor ne morem zrediti vsaj v noge in v roke,v obraz,kajti vsa teža,ki se nabira je v trebušnem delu,zgledam kot tisti ko pijejo vsak dan pivo.Pa imam normalno obroke,pravtako tudi sladkorji se gibljejo po jedi v meji normale,sam nevem ful me moti to,da še danes zgledam kot tistokrat ko sem zbolel.Kam pridem se mi vsi posmehujejo,nasploh v diskotekah,?eš,kao da nimam ni? za jest doma,pravtako kam pridem me ful gledajo,na morje ali pa v kake toplice sploh ne upam iti,ker me je sram zaradi suhih nog,polti sploh ne nosim kratkih hla?,vedno trenerke,ful me to prizadane,ker ve? nevem kak naj še naprej tako živim,vedno si mislim,?e nebi mel tako mo?ne sladkorne,nebi bil takšen,saj po ve?ini ljudje zgledajo normalno ki so tudi zboleli za sladkorno,sam nevem zakaj sem še danes isti kot prej.ali je to možno,ker nam je visok sladkor povzro?il veliko škode v telesu,al je možno kaj drugega.
Veliko krat sem mislil o samomoru,nikoli si nisem mislil,da je sladkorna tako zahrbtna bolezen,?e se ne paziš,pa? danes se še prebijam skozi življenje,z mislijo,pa? kak dolgo bom,bom.Vsak dan se jo?em,zakaj jaz in zakaj me ljudje ne marajo,ful sem potrt,v službo pa hodim z veliko težavo,veliko sem v bolniški,ful se izogibam ljudem,da me nebi gledali...?e bo kdo bral ta del in ?e ima kdo podobne težave kot jaz,bi jo/ga zelo prosil ?e mi odpiše,zato sem se prijavil v ta forum,da zvem še kaj o sladkorni,in da mi povrne še nekaj upanja glede življenja.
Hvala,Boštjan trance_44_wink5.gif

#15 RAF

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 716 posts
  • Spol:Moški
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 11 February 2008 - 10:54 AM

No, Boštjan ni vse tako ?rno, kot zgleda na prvi vtis.
Recimo imava podobno življensko zgobo, kar se ti?e diabetesa, ker sva zbolela skoraj isto?asno. Razlika je samo v tem, da si ti zbolel že v otroških letih jaz pa šele v sredini dvajsetih. Preberi si moj blog
http://www.ednevnik.si/?w=diabetes
in videl boš, da je meni ?rpalka spremenila pogled na življenjee ker sem imel non stop težave s hipa in nisem našel vzroka za to. Tvoj primer je vzor?en za ?rplako in zateži svojem diabetologu, da te da na FIT program in ?e bo kaj trmoglavil zamenjaj diabetologa in pojdi k g.Tomaži?evi ali kakem drugem, da te da na listo.
Na mojem blogu je tudi povezava do dr. Karin, ki bo idealna rešitev za tvoje težave, ker je že ene parim s tega foruma pomagala pri vseh teh zadevah okoli diaberesa.Rabiš samo napotnico od svojega zdravnika. tu je pa njena stran, kjer boš izvedel vse kar moraš storiti, da zadeve premakneš na boljše.
http://www.jazindiabetes.si/index.php?opti...ntpage&Itemid=1

Skratka ni? ni izgubljenega in kolikor vem nam visoki cukri v za?etku bolezni ne vplivajo na zaplete pri diabetesu.

Pogumno naprej!

#16 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 12 February 2008 - 01:11 PM

Boštjan, kakor pišeš imaš težave, vendar smo se vsi sre?evali s težavami in smo jih reševali in jih rešujemo. Seveda je veliko bolj enostavno s pomo?jo ?rpalke. Življenje brez ?rrpalke si resni?no ne morem tudi jaz ve? predstavljajti. ?eprav so v za?etku dolo?ene teažve in prilagoditve, ?e je ?lovek zagnan in mu stoji ob strani primeren zdravnik, seveda gre. Za?ni in stori prvi korak, že nekaj ?asa niso ve? omejitve starost za ?rpalko kdo jo dobi in kdo ne.

Želim ti veliko sre?e in uspeha, zdravniki ti bodo pomagali, saj tako ne moreš ve? živeti. biggrin.gif

#17 neta

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 7 posts

Posted 13 February 2008 - 12:09 AM

Boštjan, vidim, da imaš psihi?ne težave, predvsem zaradi tvojega izgleda. Za to kriviš sladkorno. Prepri?ana sem, da ona ni odgovrna za tvoj izgled, ker še nikjer nisem zasledila, da sladkorci izgledamo tako in tako... Torej ne krivi bolezni. Da si tak kot si, tudi nisi odgovoren sam. Smo taki kot pa? smo. Seveda se lahko malo izoblikujemo, tu mislim predvsem na kakšne vaje za lepši izgled, operacije itd. Svoj izgled prinesemo pa? na svet, tako kot svojo dušo in srce. Vprašam pa te naslednje: misliš, da te ljudje kot praviš ne marajo zaradi tvojega izgleda? Ne verjamem. Ker si sam prepri?an, da izgledaš kot bi nosil so?ek piva, mislijo tako tudi drugi. Prepri?ana sem, da jim sam s svojim obnašanjem daš vedeti kaj na tebi ni v redu. Zato ti svetujem, da jim pokaži svojo dušo in srce. Sigurno bi našli tvoje lepe lastnosti, ki jih skrivaš za svojim telesom. Prvo moraš imeti rad sebe, se spoštovati, nato lahko to storijo drugi. Postavi se zase, bodi pogumen, ne glede na to kakšen si. Bodi vesel in sproš?en in daj pot tvojim dobrim stranem, da se pokažejo v vsej svoji mogo?nosti. To bodo opazili ljudje, vsaj tisti, ki si tvoje prijateljstvo zaslužijo, na ostale se ne oziraj. Ljudi, ki se ti po tvojem mnenju posmehujejo, ne potrebuješ. Ostalim pa pokaži svojo življensko energijo, ki jo gotovo imaš, ljudje bodo prišli k tebi sami od sebe in ne bodo videli tvojih rok in nog, ampak tebe.
Sre?no!

#18 Kinokija

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 11 posts

Posted 13 February 2008 - 09:48 AM

Boštjan, sladkorna je TVOJ IZOGOVOR!!! ?e ne bi imel sladkorno, bi bilo pa kaj drugega krivega, da jamraš in cviliš nad žalostno usodo.

Da bi pa naredil kaj konkretnega, pa ne- a ne, je pretežko! Za postavo slakorna nima veze. Si slišal za pravilno prehranjevanje, fitnes, tek?? V noge in roke se dobi mišice z trdim delom in ne trdim jamranjem. Poglej, mnogo diabetikov je super športnikov. Jaz sem si insulinsko resistenco blazno zmanjšala z gibanjem. Vsak dan prete?em 10 km (no, 5x na teden) in porabim cca. 40 % manj insulina za isti obrok. Ker mišice kurjo sladkor, ne solze, veš!!

Navsezadnje je tudi Halle Berry diabetik tip 1, pa se mi ne zdi glih grda zato, ne?

#19 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts
  • Spol:Moški
  • Zanimanja:Motociklizem
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 13 February 2008 - 07:00 PM

QUOTE(jojoboy @ Feb 11 2008, 09:13 AM)
Veliko krat sem mislil o samomoru,nikoli si nisem mislil,da je sladkorna tako zahrbtna bolezen,?e se ne paziš,

View Post

Povdarjen del je zelo pomemben. Pa? ?e imaš vsaj malo smisla in ljubezni do sebe, danes sladkorna ne predstavlja velikih težav.

Lepo, da si se nam pridružil, Boštjan. Prepri?an sem, da smo si tukaj lahko v pomo?.
Lp, Blaž

#20 Spela

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 175 posts

Posted 13 February 2008 - 11:01 PM

Bostjan,

Neta ima prav. ?e se obnašaš, kot da je nekaj s tabo narobe, bodo tudi drugi mislili, da je nekaj s tabo narobe. Ne glej na svoje pomanjkljivosti, ker niso pomembne - raje poudari svoje dobre lastnosti! Ni? ni manj atraktivnega od ?loveka, ki se neprestano smili samemu sebi.

Glede depresije je edino pravo zdravilo, da si najdeš neko aktivnost, ki ti bo zapolnila tako ?as kot misli. Kdor je zaposlen, nima ?asa za to, da premleva kako ga življenje tepe. Bolj boš samoiniciativen, manj te bo življenje teplo, saj boš ve? naredil za to, da svoje stanje spremeniš na bolje.

To je tudi zdravilo proti stresu zaradi težav pri vodenju diabetesa - NE RAZMIŠLJAJ O TEM, KAJ VSE JE NAROBE, ampak enostavno živi dalje svoje življenje. Tudi jaz imam težko vodljivi diabetes (pred prehodom na insulinsko ?rpalko sem bila v komi vsak drug mesec), vendar se ne utapljam v stokanju. Enostavno ignoriram težave, na katere moja dejanja nimajo vpliva; obi?ajno se potem, ko ne razmišljam neprestano o podivjanem sladkorju, sladkor sam od sebe uravna.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users