Jump to content

SENZOR ZA ČRPALKO 522

12 replies to this topic

#1 schwasar

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 2 posts

Posted 27 June 2006 - 07:12 PM

Živjo!

Zanima me, če kdo uporablja senzor za črpalko 522 za merjenje sladkorja (Guardian RT sistem) in če so odstopanja oz, razlike glede meritev sladkorja med senzorjem in običajnim glukometrom in kakšnje so ta odstopanja, koliko milimolov (če so).

LP

#2 Alojz

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 381 posts

Posted 28 June 2006 - 07:10 AM

QUOTE(schwasar @ Jun 27 2006, 06:12 PM)
Živjo!

Zanima me, če kdo uporablja senzor za črpalko 522 za merjenje sladkorja (Guardian RT sistem) in če so odstopanja oz, razlike glede meritev sladkorja med senzorjem in običajnim glukometrom in kakšnje so ta odstopanja, koliko milimolov (če so).

LP

View Post

Jaz še nisem prišel tako daleč, da bi ime Guardinana, kot pa poznam, odstopanja so, oz. Guardian meri z zamudo 15-20 minut, vendar je to povsem individualno.

trance_40_thumbup.gif
Lep dan se naprej

Alojz

#3 Marija

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 9 posts

Posted 29 June 2006 - 01:36 PM

QUOTE(schwasar @ Jun 27 2006, 07:12 PM)
Živjo!

LP

View Post

Ali je že kaj več informacij o tem, kdaj bo možna tudi nadgradnja črpalke Paradigm s funkcijo Real-time. Seveda pri nas.
V članku na http://med.over.net/index.php?full=1&id=9937 je tudi zapisano "Danes v Sloveniji inzulinsko črpalko uporablja ter z njo uživa polnejše in kvalitetnejše življenje že več kot 600 sladkornih bolnikov in nekaj izmed njih je tudi že uporabnikov REAL-time sistema. ". Zanima me ali je teh nekaj uporabnikov Real-time sistema vključenih v skupino, kjer se izvaja "testiranje" ali .....???

#4 Gost Guest *

• Gosti

Posted 29 June 2006 - 03:51 PM

QUOTE(Marija @ Jun 29 2006, 01:36 PM)
Ali je že kaj več informacij o tem, kdaj bo možna tudi nadgradnja črpalke Paradigm s funkcijo Real-time. Seveda pri nas.
V članku na http://med.over.net/index.php?full=1&id=9937 je tudi zapisano "Danes v Sloveniji inzulinsko črpalko uporablja ter z njo uživa polnejše in kvalitetnejše življenje že več kot 600  sladkornih bolnikov in nekaj izmed njih je tudi že uporabnikov REAL-time sistema. ". Zanima me ali je teh nekaj uporabnikov Real-time sistema vključenih v skupino, kjer se izvaja "testiranje" ali .....???

View Post

To je že možno pri nas samo moraš imeti novo Paradigm 522 črpalko, ki stane 1200.000 sit od tega ti da ZZZS 550.000 sit ostalo pa moraš plačati sam. Potem pa si moraš še sam financirati senzorje za merjenje sladkorja, kateri stanejo 12.800 sit/kom, katerega lahko uporabljaš približno en teden.
To je to!
Jest zdej to uporabljam in za enkrat nisem preveč zadovoljen, saj so odstopanja glede meritev sladkorja med senzorjem in navadnim glukometrom, tako da se na senzor ne moreš še zanesti. Čeprav pa to zdej uporabljam šele kratek čas, tko da upam da se bodo ta odstopanja uredila.

#5 animal_loverka-Pia

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 284 posts
  • Zanimanja:živali glasba....

Posted 30 June 2006 - 04:10 PM

jaz pa upam, da bodo ta sistem krile zavarovalnice.
I love animals and animals love me.

#6 Gost Irena *

• Gosti

Posted 13 July 2006 - 08:39 PM

QUOTE(Marija @ Jun 29 2006, 01:36 PM)
V članku na http://med.over.net/index.php?full=1&id=9937 je tudi zapisano "Danes v Sloveniji inzulinsko črpalko uporablja ter z njo uživa polnejše in kvalitetnejše življenje že več kot 600  sladkornih bolnikov in nekaj izmed njih je tudi že uporabnikov REAL-time sistema. ". Zanima me ali je teh nekaj uporabnikov Real-time sistema vključenih v skupino, kjer se izvaja "testiranje" ali .....???

View Post

rolleyes.gif Jas uporabljam senzorje

#7 Boštjan

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 18 posts

Posted 19 July 2006 - 07:32 AM

Sinu smo kupili Paradigm 522 s Guardianom, star je 19 mesecev, ;

plusi - kar dost realne meritve, ob pogoju, da se senzor kalibrira vsaj 3.5 krat na dan, znotraj 1 mmol/l, pri zmernih sladkorjih (pri visokih sladkorjih so odstopanja ker velika, do 3 mmol/l, prav tako pri ekstremno nizkih, okoli 2 mmol/l - potrebno biti pozoren okoli nastavitev limit)
- meritev zaostaja cca 5-8 min, potrebno temu primerno prilagoditi limite alarmov za spodnjo in zgornjo mejo glukoze
- kontrola hitrosti dviganja ali padanja sladkorja, nazorne puščice, relativno dober 3 urni graf vrednosti sladkorjev
- trenutna vrednost stalno prikazana

minusi - cena!!!! samoplačniško
- oddajnik je fizično precej velik, sploh za tako malega otroka, zaloker obljublja pol manjšo naslednjo generacijo 2007. Za odraslega človeka to verjetno ni problem - povem v jeseni, ko bom tudi sam pričel s tako črpalko in senzorjem
- ja, pritrdilni trak senzorja je zelo agresiven za kožo, vsaj pri našem fantu je tako, bo treba nekaj podlagati, še ne vem kaj
- za otroka neprimerna sprožilna naprava

Skupen vtis pa je kar pozitiven, zadeva je dobra, dober pregled, kaj se dogaja, lažje kontroliram potek bolezni

Kar se tiče nadgradnje Real time, obljubljajo nekje v dveh letih, vendar bo treba še nekaj narediti na točnosti.

Toliko lahko povem po dveh mesecih uporabe pri sinu.

#8 Alojz

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 381 posts

Posted 19 July 2006 - 07:56 AM

QUOTE(Boštjan @ Jul 19 2006, 06:32 AM)

plusi - kar dost realne meritve, ob pogoju, da se senzor kalibrira vsaj 3.5 krat na dan, znotraj 1 mmol/l, pri zmernih sladkorjih (pri visokih sladkorjih so odstopanja ker velika, do 3 mmol/l, prav tako pri ekstremno nizkih, okoli 2 mmol/l - potrebno biti pozoren okoli nastavitev limit)
      - meritev zaostaja cca 5-8 min, potrebno temu primerno prilagoditi limite alarmov za spodnjo in zgornjo mejo glukoze
      -  kontrola hitrosti dviganja ali padanja sladkorja, nazorne puščice, relativno dober 3 urni graf vrednosti sladkorjev

- oddajnik je fizično precej velik, sploh za tako malega otroka, zaloker obljublja pol manjšo naslednjo generacijo 2007. Za odraslega človeka to verjetno ni problem - povem v jeseni, ko bom tudi sam pričel s tako črpalko in senzorjem
          - ja, pritrdilni trak senzorja je zelo agresiven za kožo, vsaj pri našem fantu je tako, bo treba nekaj podlagati, še ne vem kaj

Skupen vtis pa je kar pozitiven, zadeva je dobra, dober pregled, kaj se dogaja, lažje kontroliram potek bolezni

Kar se tiče nadgradnje Real time, obljubljajo nekje v dveh letih, vendar bo treba še nekaj narediti na točnosti.

View Post

Boštjan

Hvala za te življenjske izkušnje.
Na ceni bo vsekakor tudi potrebno nekaj narediti.
Upam, da bodo jesenski pogovori uspešni.

trance_40_thumbup.gif

Lep dan se naprej

Alojz

#9 Boštjan

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 18 posts

Posted 19 July 2006 - 11:00 AM

Alojz, baje intenzivno potekajo pogovori z ZZZS, da bi bila zadeva plačljiva z strani zavoda. Podana je skupinska prošnja Pediatrične klinike LJ, da bi za začetek plačevali vsaj senzorje, vsaj tako pravijo. To bi bilo že veliko, če vemo, da senzor stane 12.700 sit, pa nekako traja največ 6-7 dni, vsaj moje iskušnje so take. Baje je pri nekomu odraslemu iz MB zdržal ker 18 dni - to je nepreverjena informacija. Vse skupaj je precej odvisno od medceličnine, v kateri je ta senzor vstavljen, kakšna je prekrvavitev, kako se senzor zarašča, ker to je rana, telo pa rane celi.

#10 Marija

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 9 posts

Posted 03 August 2006 - 06:35 AM

QUOTE(Irena @ Jul 13 2006, 08:39 PM)
rolleyes.gif Jas uporabljam senzorje

View Post

Kot dodatno funkcijo (Real-time) črpalke ali kot "samostojen" Guardian?

Marija

#11 Marija

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 9 posts

Posted 03 August 2006 - 06:53 AM

QUOTE(Boštjan @ Jul 19 2006, 07:32 AM)

-  kontrola hitrosti dviganja ali padanja sladkorja, nazorne puščice, relativno dober 3 urni graf vrednosti sladkorjev

View Post

Kam vse pa vstavljaš senzorje (glede na to, da je otrok le še majhen)? Ali so lahko težave, če je otrok boj suhec? Bojim se namreč težav pri vstavljanju senzorja.

Sicer pa uporablja (moj sin) črpalko Paradigm 712 in po informacijah, ki jih imam, bi naj bila nadgradnja mogoča že v letošnjem letu. Kolikor zadeve spremljam, je nadgradnja črpalke (Paradigm® Pathway™ Program) že omogočena v Ameriki, le to pa omogoča aktiviranje funkcije Real-Time.

Pa še nekaj dodatnih vprašanj. Ali oddajnik ovira otroka pri vsakdanjih aktivnostih? Ali uporabljate senzorje samo občasno ali neprestano? Koliko časa je v povprečju vstavljen isti senzor (uradno je potrebna menjava na tri dni)?
Najbolj me skrbi, da bo celi prelepljen (senzor, set in oddajnik).

Hvala za morebitne odgovore!

Marija

#12 schwasar

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 2 posts

Posted 13 August 2006 - 10:02 PM

QUOTE(Marija @ Aug 3 2006, 06:53 AM)
Kam vse pa vstavljaš senzorje (glede na to, da je otrok le še majhen)? Ali so lahko težave, če je otrok boj suhec? Bojim se namreč težav pri vstavljanju senzorja.

Sicer pa uporablja (moj sin) črpalko Paradigm 712 in po informacijah, ki jih imam, bi naj bila nadgradnja mogoča že v letošnjem letu. Kolikor zadeve spremljam, je nadgradnja črpalke (Paradigm® Pathway™ Program) že omogočena v Ameriki, le to pa omogoča aktiviranje funkcije Real-Time.

Pa še nekaj dodatnih vprašanj. Ali oddajnik ovira otroka pri vsakdanjih aktivnostih? Ali uporabljate senzorje samo občasno ali neprestano? Koliko časa je v povprečju vstavljen isti senzor (uradno je potrebna menjava na tri dni)?
Najbolj me skrbi, da bo celi prelepljen (senzor, set in oddajnik).

Hvala za morebitne odgovore!

Marija

Zdravo

Moje izkušnje glede trajanja senzorja so takšnje, da senzor zdrži do 10 dni, potem pa začne občutno lagat oz. se več ne odziva na spremembe sladkorja kaže neke konstantne vrednosti in potem vidiš da je senzor prestar za nadaljno uporabo.

Glede otroka in preleplenosti je res tako, da imam že jaz probleme kam si naj vse to nalepim ne predstabljam si kam bi vse to prilepil na otoka. Moje izkušnja je taka, da je zelo fajn če imaš oboje (senzor oz. oddajnik in črpalko) nalepleno na isti strani telesa, saj drugače nastajajo problemi, če imaš na eni strani oddajnik na drugi strani pa v žepu črpalko nastane težava, da se dostikrat ne najdeta signala med sabo.

LP

#13 Boštjan

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 18 posts

Posted 21 August 2006 - 12:39 PM

Pozdravljeni, dopusta je konec. Senzor pa oddajnik, pri našem Maticu kar gre, ne glede, da je bolj suhe sorte. Senzor ima vedno na ritki, ki je prelepljen z obližem in zraven še konektor od oddajnika. Oddajnik pa je nalepljen posebej s svojo nalepko- je kar agresivna. Začne lagati že tam 7-8 dan. Drugače pa prakticiramo en termin gor, pa enak čas brez, da se koža pozdravi. Lahko rečem, da smo zadovoljni s senzorjem ne glede na vse omejitve o katerih sem že nekaj pisal. Fizično je vse skupaj precej veliko, pa vendar se je Matic kar navadil, tako da ni težav. Kar se tiče signala pa nisem opazil posebnosti neglede na to, da ima Matic senzor na eni strani, črpalko pa vedno na drugi. Take so moje iskušnje.l

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users