Opravi?ujem se vsem, ki ste me nagovarjali k temu, da pripnem datoteko še enkrat - malo sem mrknila (za kakšen mesec), zdaj pa sem spet nazaj.
V zvezi s prehrano: TEGA NA?INA PREHRANJEVANJA NIKAKOR IN NIKOLI NE POSKUŠAJTE SAMI OD SEBE, SPLOH PA NE PO MOJIH POVRŠNIH NAVODILIH!
Ker ne najdem tistega dokumenta bom kar po spominu napisala približen potek "zdravljanja", kakor sem ga doživela sama.
V Mariboru sem obiskala dr. Irmo Bembi?. Najprej mi je sestra (ali tajnica) izmerila temperaturo pod pazduhama in v dimljah in ugotovila, da imam povišano temperaturo na dolo?enih delih. Že takoj sem pla?ala nekaj denarja, pa še sploh nisem videla nobene zdravnice. Potem sem tam kupila (za zdravje pa res raskiraš vse) še ?aje (rde?i in menda ?rni dren) in gele (en je bil zelen, drugi prozoren), ki sem jih po navodilih kombinirala s prehrano. Zraven sem dobila nekaj papirjev o tem kaj lahko in ?esa ne smem jesti - kako se torej prehranjevat. Takole približno: pol ure pred obrokom spiješ 2 dcl soka iz surovega krompirja. Sledi obrok, v katerem ne sme biti soli, kisa, živalskih beljakovin itd. Po obroku spiješ gel (zelo slan in kisel, pa še veš ne, kaj je notri), pol ure po obroku pa še sok iz svežega koren?ka. Vmes enkrat pridejo na vrsto še ?aji. Tako imaš za vsak dan napisano kako in kaj. Po 3 tednih (približno) moraš spet na "pregled" v Maribor. Tudi takrat še vedno nisem spoznala zdravnice. Spet mi je sestra izmerila temperaturo, in mi povedala, da je zdravnica ugotovila, da bo pri meni zdravljanje malo težje zaradi moje bolezni (sladkorna tip 1). Ko sem vprašala kako je zdravnica to ugotovila, ?e me pa še ni videla, je rekla, da na daljavo. Takrat mi je priporo?ala, da naj s terapijo nadaljujem, saj se rezultati že kažejo. Res sem nadaljevala, tako da sem ?ez 3 tedne spet šla v Maribor. Takrat je (spet samo sestra) rekla, da je zdravnica ugotovila, da sem že pripravljena na kapljice materine dušice (o njih sem že pisala). To je bil tudi moj zadnji stik s to osebo in ustanovo.
?e vas zanima še kaj vam bom z veseljem odgovorila, saj se mi zdi prav, da ne nasedate in zapravljate denarja po nepotrebnem. Od prijateljice sem izvedela, da je ta terapija zelo uspešna pri luskavici, vendar le dokler se strogo držiš jedilnika. ?e se enkrat pregrešiš (npr.poješ kos mesa) je stanje spet vrnjeno na za?etek, s tem pa tudi bolezen.
Obljubim, da zdaj ne bom ve? mrknila s foruma.
LP!

Zadeva je izgleda res "nategancija". O?itno deluje samo pri tipu 2, kjer ljudje shujšajo po 30 kg in ve?. Tem bi se stanje izboljšalo že samo s tem, najbrž ne bi rabili še vseh zvarkov zraven.
Gospa Bembi? Ogorevc pa ni zdravnica po poklicu, ampak je delala v preteklosti kot medicinska sestra.