Jump to content

Planet zdravja

16 replies to this topic

#1 BONO

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 12 posts

Posted 15 July 2006 - 09:46 PM

V Nedeljskem dnevniku sem prebral čanek, v katerem namigujejo, da naj bi bila lahko sladkorna bolezen tudi ozdravljiva. Zdravilca Irma Bembič in Igor Ogorevc trdita in dokazujeta, da je to res in da sta ozdravila že več kot 20 sladkornih bolnikov. Po njuno je, da sladkorna bolezen pomeni nepravilno delovanje vsega telesa in ne samo pomanjkanje inzulina. Njuna teorija zdravljenja temelji na posebni prehrani, v kateri ni nobenih beljakovin ne živalskih in ne rastlinskih. trance_19_hmm.gif
Ali je že kdo slišal kaj več o tem? Ali je kaj resnice na tem, ali gre samo za novinarsko raco in podobne štorije?
Ustanova, kjer naj bi zdravili sladkorne bolnike po tej metodi, naj bi se imenovala Planet zdravja.

#2 rdonsa

Vseved

• Moderator
  • 129 posts
  • Zanimanja:šport,glasba

Posted 16 July 2006 - 07:31 AM

Tudi jaz sem nekaj slišal o tem,pa tudi na TV PIKA sta imela oddajo vendar je nisem gledal!Bom pa dobil cel vsebino te oddaje na cd-ju in potem bom več vedel,če to no spet kak trač!
lp.rdonsa

#3 animal_loverka-Pia

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 284 posts
  • Zanimanja:živali glasba....

Posted 16 July 2006 - 06:22 PM

jaz sem slišala za to.Ko sem pa dobila jedilnike me je kar minilo...
I love animals and animals love me.

#4 BONO

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 12 posts

Posted 17 July 2006 - 05:24 AM

QUOTE(animal_loverka-Pia @ Jul 16 2006, 06:22 PM)

View Post

In kakšni so jedilniki?

#5 Alojz

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 381 posts

Posted 17 July 2006 - 07:42 AM

QUOTE(BONO @ Jul 17 2006, 04:24 AM)
In kakšni so jedilniki?

View Post

Prvič, ne se zaleteti. Jaz sem gledal to oddajo na TV Pika, zgleda, da je vse zelo enostavno.

Možno je, da se znebiš tipa 2 sladkorne bolezni, nikakor pa ne tipa 1, bodite pozorni.
Bilo je že veliko zdravilcev, ki so obljubljali vse mogoče.
Če bi bilo to tako dobro in bi to tudi lahko dokazali naj nam predstavijo teh 20 ozdravljenih diabetikov in njihova pričevanja, ter odgovor njihovega diabetologa.

Previdno prosim

trance_40_thumbup.gif trance_27_notworthy.gif trance_40_thumbup.gif
Lep dan se naprej

Alojz

#6 Davy

Vseved

• Clani
  • PipPipPipPip
  • 103 posts

Posted 17 July 2006 - 03:09 PM

QUOTE(Alojz @ Jul 17 2006, 07:42 AM)
Možno je, da se znebiš tipa 2 sladkorne bolezni, nikakor pa ne tipa 1, bodite pozorni.

Točno tako.

QUOTE(Alojz @ Jul 17 2006, 07:42 AM)
Če bi bilo to tako dobro in bi to tudi lahko dokazali naj nam predstavijo teh 20 ozdravljenih diabetikov in njihova pričevanja, ter odgovor njihovega diabetologa.

Na to lahko kar pozabiš.

Mislim da bomo tudi o teh brali čez kako leto. Seveda v negativnem smislu, podobno kot hrvaški primer.
Lep pozdrav Davy

#7 animal_loverka-Pia

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 284 posts
  • Zanimanja:živali glasba....

Posted 18 July 2006 - 07:57 PM

ni vse zlato kar se sveti
I love animals and animals love me.

#8 BONO

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 12 posts

Posted 06 August 2006 - 08:41 PM

QUOTE(animal_loverka-Pia @ Jul 16 2006, 06:22 PM)

View Post

Daj Pia, napiši malo kakšni so ti famozni jedilniki!

#9 špela

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 16 posts

Posted 15 August 2006 - 07:23 AM

QUOTE(BONO @ Aug 6 2006, 08:41 PM)
Daj Pia, napiši malo kakšni so ti famozni jedilniki!

View Post

Za vse, ki vas zanima "zdravljenje" pri Irmi Bembič v Mariboru - v priponki so kopije njenih navodil za prehranjevanje. Naj vam še povem, da je vse skupaj zelo drago (npr. ena kapljica materine dušice, ki jo moraš popit stane okrog 7000 SIT).

Vsa stvar je izjemno ogabna, tako da sem po dobrem mesecu takšnega načina prehranjevanja obupala.

Upam, da ima kdo boljše izkušnje!!

Attached File(s)

#10 BONO

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 12 posts

Posted 13 September 2006 - 08:58 AM

QUOTE(špela @ Aug 15 2006, 07:23 AM)
Za vse, ki vas zanima "zdravljenje" pri Irmi Bembič v Mariboru - v priponki so kopije njenih navodil za prehranjevanje. Naj vam še povem, da je vse skupaj zelo drago (npr. ena kapljica materine dušice, ki jo moraš popit stane okrog 7000 SIT).

Vsa stvar je izjemno ogabna, tako da sem po dobrem mesecu takšnega načina prehranjevanja obupala.

View Post

Špela ali lahko daš ta word fajl z navodili še enkrat gor. Tegale namreč ne morem odpreti.

Thanks!

#11 Dare

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 28 posts

Posted 25 September 2006 - 05:39 PM

če ima kdo to priponko, bi proso, da je pripne še enkrat
hvala!

#12 breda

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 31 posts

Posted 23 October 2007 - 01:49 PM

QUOTE(špela @ Aug 15 2006, 07:23 AM)
Za vse, ki vas zanima "zdravljenje" pri Irmi Bembi? v Mariboru - v priponki so kopije njenih navodil za prehranjevanje. Naj vam še povem, da je vse skupaj zelo drago (npr. ena kapljica materine dušice, ki jo moraš popit stane okrog 7000 SIT).

Vsa stvar je izjemno ogabna, tako da sem po dobrem mesecu takšnega na?ina prehranjevanja obupala.

View Post

Kaj pa rezultati? A je bila kakšna razlika?

Danes sem si na internetu ogledala (na strani Planet zdravja) oddajo z "ozdravljenimi diabetiki". Kolikor sem uspela ugotovit, so bili to tip2, ki so potem, ko tablete niso ve? delovale, morali iti na insulin. Da ne re?em, da so bili vsi po par 10 kg pretežki... In potem, so najprej seveda morali za teh par 10 kg shujšat, kar je že samo po sebi zadosti, da se stanje ob?utno izboljša, kakor se meni zdi. Niti ne razumem, zakaj niso shujšali že prej, saj jim je najbrž tudi njihov diabetolog skoraj gotovo to svetoval.

Gospa zatrjuje, da je možno ozdraviti tudi tip 1, samo, da je potrebno ve? potrpljenja, truda in dela. (denarja?)

Res me zanima, ali ima kdo od vas kakšne konkretne izkušnje z go. Bembi? oz. zdaj Ogorevc. Mene je že nekajkrat mikalo, da bi to poskusila, ampak mi je gospa izjemno antipati?na in odbijajo?a, skratka je prepri?ljiva v nasprotno smer.

Poleg tega sem malo pogledala po raznih forumih - nekateri jo kujejo v nebo, nekateri pa imajo že kar tragi?ne izkušnje.

Špela, jaz tudi ne morem odpreti te priponke. A bi poskusila še enkrat dat to gor?

Hvala in LP.

#13 Alojz

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 381 posts

Posted 24 October 2007 - 07:12 AM

QUOTE(breda @ Oct 23 2007, 12:49 PM)
Kaj pa rezultati? A je bila kakšna razlika?

Danes sem si na internetu ogledala (na strani Planet zdravja) oddajo z "ozdravljenimi diabetiki". Kolikor sem uspela ugotovit, so bili to tip2, ki so potem, ko tablete niso ve? delovale, morali iti na insulin. Da ne re?em, da so bili vsi po par 10 kg pretežki... In potem, so najprej seveda morali za teh par 10 kg shujšat, kar je že samo po sebi zadosti, da se stanje ob?utno izboljša, kakor se meni zdi. Niti ne razumem, zakaj niso shujšali že prej, saj jim je najbrž tudi njihov diabetolog skoraj gotovo to svetoval.

Gospa zatrjuje, da je možno ozdraviti tudi tip 1, samo, da je potrebno ve? potrpljenja, truda in dela. (denarja?)

Res me zanima, ali ima kdo od vas kakšne konkretne izkušnje z go. Bembi? oz. zdaj Ogorevc. Mene je že nekajkrat mikalo, da bi to poskusila, ampak mi je gospa izjemno antipati?na in odbijajo?a, skratka je prepri?ljiva v nasprotno smer.

Poleg tega sem malo pogledala po raznih forumih - nekateri jo kujejo v nebo, nekateri pa imajo že kar tragi?ne izkušnje.

Špela, jaz tudi ne morem odpreti te priponke. A bi poskusila še enkrat dat to gor?

Hvala in LP.

View Post

Bom še enkrat napisal, pustite to ga. Irmo Ogorevc.

Poskušajte jesti zdravo in biti ve? telesno aktivni.

Normalno je, da tip 2, ki ima 130 kg in potem shujša za 40 kg, da ne rabi ve? insulina, to je ?isto normalno in ni noben ?udež.

Problem je samo shujašati, tako, da ?e se odlo?iš, ne rabiš ?aj?kov od ga.

trance_40_thumbup.gif
Lep dan se naprej

Alojz

#14 špela

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 16 posts

Posted 26 October 2007 - 12:11 PM

Opravi?ujem se vsem, ki ste me nagovarjali k temu, da pripnem datoteko še enkrat - malo sem mrknila (za kakšen mesec), zdaj pa sem spet nazaj.

V zvezi s prehrano: TEGA NA?INA PREHRANJEVANJA NIKAKOR IN NIKOLI NE POSKUŠAJTE SAMI OD SEBE, SPLOH PA NE PO MOJIH POVRŠNIH NAVODILIH!

Ker ne najdem tistega dokumenta bom kar po spominu napisala približen potek "zdravljanja", kakor sem ga doživela sama.

V Mariboru sem obiskala dr. Irmo Bembi?. Najprej mi je sestra (ali tajnica) izmerila temperaturo pod pazduhama in v dimljah in ugotovila, da imam povišano temperaturo na dolo?enih delih. Že takoj sem pla?ala nekaj denarja, pa še sploh nisem videla nobene zdravnice. Potem sem tam kupila (za zdravje pa res raskiraš vse) še ?aje (rde?i in menda ?rni dren) in gele (en je bil zelen, drugi prozoren), ki sem jih po navodilih kombinirala s prehrano. Zraven sem dobila nekaj papirjev o tem kaj lahko in ?esa ne smem jesti - kako se torej prehranjevat. Takole približno: pol ure pred obrokom spiješ 2 dcl soka iz surovega krompirja. Sledi obrok, v katerem ne sme biti soli, kisa, živalskih beljakovin itd. Po obroku spiješ gel (zelo slan in kisel, pa še veš ne, kaj je notri), pol ure po obroku pa še sok iz svežega koren?ka. Vmes enkrat pridejo na vrsto še ?aji. Tako imaš za vsak dan napisano kako in kaj. Po 3 tednih (približno) moraš spet na "pregled" v Maribor. Tudi takrat še vedno nisem spoznala zdravnice. Spet mi je sestra izmerila temperaturo, in mi povedala, da je zdravnica ugotovila, da bo pri meni zdravljanje malo težje zaradi moje bolezni (sladkorna tip 1). Ko sem vprašala kako je zdravnica to ugotovila, ?e me pa še ni videla, je rekla, da na daljavo. Takrat mi je priporo?ala, da naj s terapijo nadaljujem, saj se rezultati že kažejo. Res sem nadaljevala, tako da sem ?ez 3 tedne spet šla v Maribor. Takrat je (spet samo sestra) rekla, da je zdravnica ugotovila, da sem že pripravljena na kapljice materine dušice (o njih sem že pisala). To je bil tudi moj zadnji stik s to osebo in ustanovo.

?e vas zanima še kaj vam bom z veseljem odgovorila, saj se mi zdi prav, da ne nasedate in zapravljate denarja po nepotrebnem. Od prijateljice sem izvedela, da je ta terapija zelo uspešna pri luskavici, vendar le dokler se strogo držiš jedilnika. ?e se enkrat pregrešiš (npr.poješ kos mesa) je stanje spet vrnjeno na za?etek, s tem pa tudi bolezen.

Obljubim, da zdaj ne bom ve? mrknila s foruma.

LP!

#15 breda

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 31 posts

Posted 27 October 2007 - 10:33 AM

QUOTE(špela @ Oct 26 2007, 12:11 PM)
Opravi?ujem se vsem, ki ste me nagovarjali k temu, da pripnem datoteko še enkrat - malo sem mrknila (za kakšen mesec), zdaj pa sem spet nazaj.

V zvezi s prehrano: TEGA NA?INA PREHRANJEVANJA NIKAKOR IN NIKOLI NE POSKUŠAJTE SAMI OD SEBE, SPLOH PA NE PO MOJIH POVRŠNIH NAVODILIH!

Ker ne najdem tistega dokumenta bom kar po spominu napisala približen potek "zdravljanja", kakor sem ga doživela sama.

V Mariboru sem obiskala dr. Irmo Bembi?. Najprej mi je sestra (ali tajnica) izmerila temperaturo pod pazduhama in v dimljah in ugotovila, da imam povišano temperaturo na dolo?enih delih. Že takoj sem pla?ala nekaj denarja, pa še sploh nisem videla nobene zdravnice. Potem sem tam kupila (za zdravje pa res raskiraš vse) še ?aje (rde?i in menda ?rni dren) in gele (en je bil zelen, drugi prozoren), ki sem jih po navodilih kombinirala s prehrano. Zraven sem dobila nekaj papirjev o tem kaj lahko in ?esa ne smem jesti - kako se torej prehranjevat. Takole približno: pol ure pred obrokom spiješ 2 dcl soka iz surovega krompirja. Sledi obrok, v katerem ne sme biti soli, kisa, živalskih beljakovin itd. Po obroku spiješ gel (zelo slan in kisel, pa še veš ne, kaj je notri), pol ure po obroku pa še sok iz svežega koren?ka. Vmes enkrat pridejo na vrsto še ?aji. Tako imaš za vsak dan napisano kako in kaj. Po 3 tednih (približno) moraš spet na "pregled" v Maribor. Tudi takrat še vedno nisem spoznala zdravnice. Spet mi je sestra izmerila temperaturo, in mi povedala, da je zdravnica ugotovila, da bo pri meni zdravljanje malo težje zaradi moje bolezni (sladkorna tip 1). Ko sem vprašala kako je zdravnica to ugotovila, ?e me pa še ni videla, je rekla, da na daljavo. Takrat mi je priporo?ala, da naj s terapijo nadaljujem, saj se rezultati že kažejo. Res sem nadaljevala, tako da sem ?ez 3 tedne spet šla v Maribor. Takrat je (spet samo sestra) rekla, da je zdravnica ugotovila, da sem že pripravljena na kapljice materine dušice (o njih sem že pisala). To je bil tudi moj zadnji stik s to osebo in ustanovo.

?e vas zanima še kaj vam bom z veseljem odgovorila, saj se mi zdi prav, da ne nasedate in zapravljate denarja po nepotrebnem. Od prijateljice sem izvedela, da je ta terapija zelo uspešna pri luskavici, vendar le dokler se strogo držiš jedilnika. ?e se enkrat pregrešiš (npr.poješ kos mesa) je stanje spet vrnjeno na za?etek, s tem pa tudi bolezen.

Obljubim, da zdaj ne bom ve? mrknila s foruma.

LP!

View Post

Pa si ti SAMA opazila kakšno izboljšanje? Si potrebovala manj insulina?

Zadeva je izgleda res "nategancija". O?itno deluje samo pri tipu 2, kjer ljudje shujšajo po 30 kg in ve?. Tem bi se stanje izboljšalo že samo s tem, najbrž ne bi rabili še vseh zvarkov zraven.

Gospa Bembi? Ogorevc pa ni zdravnica po poklicu, ampak je delala v preteklosti kot medicinska sestra.

#16 špela

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 16 posts

Posted 27 October 2007 - 01:56 PM

Pa si ti SAMA opazila kakšno izboljšanje? Si potrebovala manj insulina?

Manj insulina sem rabila samo zato, ker sem manj jedla, ali pa v hrani ni bilo ni? maš?ob...

#17 andyrozman

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 252 posts

Posted 05 March 2008 - 10:45 PM

To nista tista dva "zdravilca", ki sta delala na bledu ali ne?

No za ona dva je bilo receno, da sta prevaranta. Izdala ste neko knjigo, kjer sta trdila da je sladkorna bolezen ozdravljiva (oba tipa)... No saj so jih malo vlacili po casopisik, mislim, da je bil clanek o tem v Diti (enkrat lani)... Vsekakor je tip 1 sigurno neozdravljiv... s dobro dieto pa recimo s stetjem oglikovih hidratov, ter vec kot 3x dnevnim iniciranjem (kratko delujocega insulina) pa bi bilo verjetno porabo insulina sigurno zmanjsat.

Andy

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users