Pozdravljeni! Zanima me, ali diabetiki lahko jemo pečen ali kuhan kostanj in koliko? Mi je bilo rečeno, da lahko, a dvomim. Tudi nisem zasledila, kakšen je kostanjev glikemični indeks.
Hvala za odgovor(e)! Pozdrav Lučka
Kostanj
Started by Gost Lučka *, Nov 25 2004 11:00 AM
6 replies to this topic
#1 Gost Lučka *
Posted 25 November 2004 - 11:00 AM
Posted 25 November 2004 - 07:23 PM
Tudi sam sem letos pojedel nekaj kostanja in opazil podoben način dvigovanja sladkorja v krvi kot Špela. Namreč uro in pol po obroku kostanjev je bil sladkor presenetljivo nizek. Nakar se je 6 ur po obroku pošteno dvignil.
Pojedel sem za dve pesti kostanjev, dodal si 6 enot Humaloga.
Manjša porcija kostanjev zagotovo ni tolikšen greh, da bi se ji morali odpovedali. Res pa je, da vsako telo drugače reagira ob zaužitju kostanjev.
Pojedel sem za dve pesti kostanjev, dodal si 6 enot Humaloga.
Manjša porcija kostanjev zagotovo ni tolikšen greh, da bi se ji morali odpovedali. Res pa je, da vsako telo drugače reagira ob zaužitju kostanjev.
Lp, Blaž
Posted 27 November 2004 - 11:45 PM
več kot polovico kostanja tvori voda, 2% so maščobe, 4% beljakovine, 36% ogljikovih hidratov in 1% minerali.
Glikemični indeks je po moje kar visok, nisem pa ga nikjer zasledila. REčeno je bilo, da naj bi diabetiki preverili ˝sladkost˝kostanja, tako, da pojemo nekaj kuhanih kostanjev in po uri in pol izmerimo sladkor, če sladkor poskoči za več kot 2-3 mmol, naj se kostanju raje izognemo.
Ampak, glede na to da nam večini kostanj dvigne sladkor kasneje, to najbrž ni neko najboljše merilo.
sicer se pa sezona kostanja počasi že izteka, a ne?
Glikemični indeks je po moje kar visok, nisem pa ga nikjer zasledila. REčeno je bilo, da naj bi diabetiki preverili ˝sladkost˝kostanja, tako, da pojemo nekaj kuhanih kostanjev in po uri in pol izmerimo sladkor, če sladkor poskoči za več kot 2-3 mmol, naj se kostanju raje izognemo.
Ampak, glede na to da nam večini kostanj dvigne sladkor kasneje, to najbrž ni neko najboljše merilo.
sicer se pa sezona kostanja počasi že izteka, a ne?
dobri volji ne manjka priložnosti....
Posted 14 January 2005 - 11:21 AM
Meni ga je kostanj kar dvignil, sladkor mislim, vendar bolj zato, ker nisem znal nehati.
Posted 27 October 2005 - 02:37 PM
spet je čas kostanja...njami....
Lp, Blaž
Posted 23 March 2006 - 02:30 PM
zdaj pa več ni
I love animals and animals love me.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users