Jump to content

post in diabetis

• You cannot reply to this topic
11 replies to this topic

#1 betel

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 89 posts
  • Zanimanja:Kašen naj bi bil krvni pritisk pri diabetičnih bolnikih

Posted 17 August 2006 - 08:27 AM

unsure.gif Zanima me kako naj bi diabetik pristopil k postu. Res da nisem na inzulinu ampak na zdravilih in bi rada vedela kako pristopiti. Razmišljala sem tudi o varjanti sadno zelenjavnih dnevih.
Nada

#2 animal_loverka-Pia

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 284 posts
  • Zanimanja:živali glasba....

Posted 17 August 2006 - 10:05 AM

zakaj pa potrebuješ post in koliko dnevni? Jemlji polovično dozo zdravil.
I love animals and animals love me.

#3 betel

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 89 posts

Posted 17 August 2006 - 11:22 AM

QUOTE(animal_loverka-Pia @ Aug 17 2006, 10:05 AM)
zakaj pa potrebuješ post in koliko dnevni? Jemlji polovično dozo zdravil.

View Post

Ojla Pia

Post bi rabila samo za prečistiti strupov kašen dan. Od zdravil jemljem Amyril 3 in Glugophase 850 in se res bojim da bi ne bo dobro in se bom počutila brez moči. Pred desetimi dnevi sem doživela dvakrat slabost ponoči ko sem šla spat , da sem bila vsa potna in sem morala vso posteljnino preobleči. Merilnik za slatkor nimam, ker mi ne pripada. Je pa že doktor Mesečeva omenila, da če bo potrebno da bi pri hrani morala dati inzulin, ker so izvidi pokazali da bi slinavka odpoveduje.

Želim ti lep dan.

Nada

O tvojem predlogu pa bom razmislila trance_19_hmm.gif
Nada

#4 animal_loverka-Pia

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 284 posts
  • Zanimanja:živali glasba....

Posted 18 August 2006 - 11:22 AM

če imaš merilec sladkorja si sladkor meri vsako uro.če je prenizek pojej vitergin(fruktozni bonbon) ki ti nebi smel škodovat.če je previsok pojej zdravilo.če se boš počutila slabo lahko poješ pomarančo, mandarino ipd.
I love animals and animals love me.

#5 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts
  • Spol:Moški
  • Zanimanja:Motociklizem
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 21 August 2006 - 01:37 PM

QUOTE(betel @ Aug 17 2006, 12:22 PM)
Merilnik za slatkor nimam, ker mi ne pripada.

View Post

QUOTE(animal_loverka-Pia @ Aug 18 2006, 12:22 PM)
če imaš merilec sladkorja si sladkor meri vsako uro

View Post

trance_44_wink5.gif
Lp, Blaž

#6 Milan2

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 15 posts

Posted 20 December 2006 - 03:20 AM

trance_19_hmm.gif Po operaciji, odstranitvi večine pankreasa, sem shujšal 24 kg (iz 88 kg na 64 kg) in mislil sem, da se nikoli več ne bom zredil. Kmalu po operaciji sem dobil diabetes tip 1 in danes sem na insultardu in novorapidu. Ker moram zraven jemati še medrol, si zelo težko vodim sladkorno; močno mi niha nivo sladkorja.
Zelo hitro sem se začel rediti in v enem letu sem prišel nazaj na prejšnjo težo (88 kg). Tega pa ne maram iz sto razlogov, predvsem zaradi bolezni in slabega počutja. Tudi noge po nepotrebnem trpijo (žile!)
slap.gif Kako naj shujšam, saj mi lačnemu kaj hitro pade sladkor pod 3 in grozi hipa, kakor hitro pa kaj konkretnejšega pojem, pa kljub dozi novorapida, sladkor švigne na 12 ali 15 ali celo več. Ko si dam še dodatni inzulin, pa se vse spremeni v - špeh. huh.gif

Vljudno prosim kakšnega strokovnjaka za nasvet ali pa vsaj starega mačka, ki ve, kako se tej stvari streže.

smile.gif Hvala!

LP Milan

#7 betel

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 89 posts

Posted 21 December 2006 - 01:28 PM

QUOTE(Milan2 @ Dec 20 2006, 03:20 AM)
trance_19_hmm.gif Po operaciji, odstranitvi večine pankreasa, sem shujšal 24 kg (iz 88 kg na 64 kg) in mislil sem, da se nikoli več ne bom zredil. Kmalu po operaciji sem dobil diabetes tip 1 in danes sem na insultardu in novorapidu. Ker moram zraven jemati še medrol, si zelo težko vodim sladkorno; močno mi niha nivo sladkorja.
Zelo hitro sem se začel rediti in v enem letu sem prišel nazaj na prejšnjo težo (88 kg). Tega pa ne maram iz sto razlogov, predvsem zaradi bolezni in slabega počutja. Tudi noge po nepotrebnem trpijo (žile!)
slap.gif Kako naj shujšam, saj mi lačnemu kaj hitro pade sladkor pod 3 in grozi hipa, kakor hitro pa kaj konkretnejšega pojem, pa kljub dozi novorapida, sladkor švigne na 12 ali 15 ali celo več. Ko si dam še dodatni inzulin, pa se vse spremeni v - špeh. huh.gif

Vljudno prosim kakšnega strokovnjaka za nasvet ali pa vsaj starega mačka, ki ve, kako se tej stvari streže.

smile.gif  Hvala!

LP Milan

View Post

Ojla nisem mogla kaj, če ne drugega da te moralno podprem. Nisi navedel ali se kaj ukvarjaš s športom in kakšne so tvoje prehrambene navade. Lahko pa tudi zdravila kaj prispevajo k rasti tvojih kil. Dobro bi pa bilo prekontrolirati ščitnične hormone v krvi. Veš sama se za diabetisom zdravim od februarja in mi diabetis topi maščobo tako da sem z 70 kg prišla na 50. sem pa za enkrat na zdravilih Glufage in Amary. No upam da ti je kašna od naštetih stvari prišla prav za iskanje vzroka tvoji težavi. No pa še nekaj ti povem čim bolj se boš obremenjeval slabše bo. Če je človek nervozen oziroma se obremenjuje z določenimi stvarmi je še slabše. Dobra volja je najbolja in smeh pol zdravja. Dognali so da več kot 90% bolezni izvira prav iz psihe. No pa en velik nasmešek v lepo popoldne. Želim ti obilo lepih trenutkov tokom dneva

Nada trance_40_thumbup.gif
Nada

#8 Milan2

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 15 posts

Posted 21 December 2006 - 03:13 PM

QUOTE(betel @ Dec 21 2006, 02:28 PM)
Ojla nisem mogla kaj, če ne drugega da te moralno podprem. Nisi navedel ali se kaj ukvarjaš s športom in kakšne so tvoje prehrambene navade. Lahko pa tudi  zdravila kaj prispevajo k rasti tvojih kil. Dobro bi pa bilo prekontrolirati ščitnične hormone v krvi. Veš sama se za diabetisom zdravim od februarja in mi diabetis topi maščobo tako da sem z 70 kg prišla na 50. sem pa za enkrat na zdravilih Glufage in Amary.  No upam da ti je kašna od naštetih stvari prišla prav za iskanje vzroka tvoji težavi. No pa še nekaj ti povem čim bolj se boš obremenjeval slabše bo. Če je človek nervozen oziroma se obremenjuje z določenimi stvarmi  je še slabše. Dobra volja je najbolja  in smeh pol zdravja. Dognali so da več kot 90% bolezni izvira prav iz psihe. No pa en velik nasmešek v lepo popoldne.  Želim ti obilo lepih trenutkov tokom dneva

Nada trance_40_thumbup.gif

View Post

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Ojla-ojla, Nada,

In hvala za odgovor, predvsem pa za vzpodbudne besede...
Zdravil, ki ju jemlješ, ne poznam; verjetno gre za tablete(?) Sam poleg dveh tipov inzulina jemljem še serijo zdravil zaradi drugih zdravstvenih težav: Prexanil za visok pritisk, tri preparate za preprečevanje osteoporoze, Ultop ali Ranital za želodec, serija zdravil proti astmi, glavni barabon, ki mi najbolj nagaja, pa je Medrol. Eden od stranskih učinkov tega zdravila je nagnjenost k debelosti, drugi nespečnost, tretji občasno zatekanje nog, četrti ekstremno tanjšanje kože, da jo trga vsak malo močnejši udarec ob tršo podlago, peti osteoporoza, ki jo preprečujem z... itd. itd.
Razpoloženje je, kot veš, odvisno od mnogih dejavnikov, glavni je pa počutje. Kadar se vsaj približno dobro počutim, sem poln energije, razpoložen, lahko bi celo rekel - zadovoljen. Takrat se ukvarjam s fotografijo, grem na daljši hitri sprehod, urejam stvari okrog hiše, pripravim kakšno posebno kosilo za naju s partnerko in še in še.
Kadar pa mi počutje strmo pade, se zruši tudi notranja energija in takrat bi kar...
Pa kaj bi se razpisoval na dolgo in široko! Vsak od nas, diabetikov, nosi svoje križe in težave, le redek verjetno samo svoje poviševanje sladkorja. huh.gif

Shujšal bi pa vseeno rad!

LP Milan trance_40_thumbup.gif

Oglasi se še kaj!

#9 betel

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 89 posts

Posted 15 January 2007 - 10:14 AM

QUOTE(Milan2 @ Dec 21 2006, 03:13 PM)
biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Ojla-ojla, Nada,

In hvala za odgovor, predvsem pa za vzpodbudne besede...
Zdravil, ki ju jemlješ, ne poznam; verjetno gre za tablete(?) Sam poleg dveh tipov inzulina jemljem še serijo zdravil zaradi drugih zdravstvenih težav: Prexanil za visok pritisk, tri preparate za preprečevanje osteoporoze, Ultop ali Ranital za želodec, serija zdravil proti astmi, glavni barabon, ki mi najbolj nagaja, pa je Medrol. Eden od stranskih učinkov tega zdravila je nagnjenost k debelosti, drugi nespečnost, tretji občasno zatekanje nog, četrti ekstremno tanjšanje kože, da jo trga vsak malo močnejši udarec ob tršo podlago, peti osteoporoza, ki jo preprečujem z... itd. itd.
Razpoloženje je, kot veš, odvisno od mnogih dejavnikov, glavni je pa počutje. Kadar se vsaj približno dobro počutim, sem poln energije, razpoložen, lahko bi celo rekel - zadovoljen. Takrat se ukvarjam s fotografijo, grem na daljši hitri sprehod, urejam stvari okrog hiše, pripravim kakšno posebno kosilo za naju s partnerko in še in še.
Kadar pa mi počutje strmo pade, se zruši tudi notranja energija in takrat bi kar...
Pa kaj bi se razpisoval na dolgo in široko! Vsak od nas, diabetikov, nosi svoje križe in težave, le redek verjetno samo svoje poviševanje sladkorja. huh.gif

Shujšal bi pa vseeno rad!

LP Milan trance_40_thumbup.gif

Oglasi se še kaj!

View Post

Nada

#10 betel

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 89 posts

Posted 15 January 2007 - 10:23 AM

V začetku te prav lepo pozdravljam in želim en lep prijeten dan. Ko se tako med sebojno spodbujamo vidimo, da nismo sami. Vidim, da so še drugi sotrpini, ki imajo ogromno problemov in zdravil. V začetku sem se počutila prav skrušeno, ko sem videla vsa moja zdravila od Prexsonila, Ormidola...... sedaj sem vsa prestrašena, ker mi preti , da bom šla čez dva meseca na inzulin. V petek sem imela kontrolo in mi je zdravnica povečala dozo zdravil. Upam, da je pri tebi bolj spodbudno kar se sladkorja tiče ker sem videla da je ogromno med nami, ki se nam je sladkor dvignil sama sem že petnajst dni prehlajena in kašljam povečana osedimitacija..... no pa se ne damo Iz tvojih meilov nisem seznanjena ali se ukvarjaš kaj z športom? probaj kolikor se da trance_40_thumbup.gif Vem , da boš uspel shujšati trance_40_thumbup.gif

Nada

#11 Jasna

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 30 posts
  • Spol:Ženski
  • Sladkorna:Sladkorna bolezne tip 2

Posted 10 May 2007 - 06:35 PM

QUOTE(betel @ Aug 17 2006, 08:27 AM)
unsure.gif  Zanima me kako naj bi diabetik pristopil k postu. Res da nisem na inzulinu ampak na zdravilih in bi rada vedela kako pristopiti. Razmišljala sem tudi o varjanti sadno zelenjavnih dnevih.

View Post

Sama sem po 10-dnevnem postu prišla do sklepa, da post ni tako zdrav, kot govorijo alternativci. Zmanjšale so se skoraj vse vrednosti, tudi dobre (HDL holesterol), razen glukoze (glikiranega hemoglobina) in jetrnih encimov (AST, ALT), ki so se povišali. Edini pozitiven učinek je bilo zmanjšanje telesne mase. Vsekakor sem se odločila, da posta ne bom več delala.

Lp Jasna

#12 zvezdica

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 536 posts

Posted 02 June 2009 - 03:45 PM

Ko brskam po forumu se odpirajo zanimive teme no tudi ta o postu je zanimiva ampak vseeno se mi zdi da nisem dobila dobrih odgovorov meni se vseeno zdi da diabetiku res ni treba razmišljat o postu saj ?e je pravo zdravo hrano se mu pa? ni treba razstrupljat,pa lep pozdrav brez posta in veliko gibanja v naravi. trance_19_hmm.gif trance_19_hmm.gif smile.gif trance_40_thumbup.gif

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users