Prej sem tudi prebirala in opazila, da z izgubo teže nimate problemov. Sama pa kljub temu, da nisem lačna in ne stradam kar pridno hujšam pa ne vem zakaj. Od marca sem zgubila 16 kg in mi kilogrami počasi padajo. V začetku ko sem imela samo dieto sem znala v tednu zgubiti tudi po 4 kg. Od česa je to odvisno? Saj se zdi kul ko oblečem stvari, ki jih leta nisem vendar mislim da to izgubljanje teže ni preveč dobro. Ta teden sem spet lažja za 2 kg.
merilnik krvnega sladkorja
Started by betel, Aug 22 2006 02:47 PM
5 replies to this topic
Posted 22 August 2006 - 02:47 PM
Nada
Posted 22 August 2006 - 11:51 PM
Zaradi vsakega ne-razumnega izgubljanja teže, bi ti svetoval obisk osebnega zdravnika.
Lp, Blaž
Posted 23 August 2006 - 08:00 AM
QUOTE(betel @ Aug 22 2006, 01:47 PM)
Prej sem tudi prebirala in opazila, da z izgubo teže nimate problemov. Sama pa kljub temu, da nisem lačna in ne stradam kar pridno hujšam pa ne vem zakaj. Od marca sem zgubila 16 kg in mi kilogrami počasi padajo. V začetku ko sem imela samo dieto sem znala v tednu zgubiti tudi po 4 kg. Od česa je to odvisno? Saj se zdi kul ko oblečem stvari, ki jih leta nisem vendar mislim da to izgubljanje teže ni preveč dobro. Ta teden sem spet lažja za 2 kg.
Ja nujno bi bilo, da greš k zdravniku.
Jaz bi si želel, da bi zgubil 16 kg, vendar ne za ceno bolezni.
Pojdi čimprej.
Lep dan se naprej
Alojz
Alojz
Posted 23 August 2006 - 02:40 PM
Ali so ti mogoče diabetes diagnosticirali pred kratkim? Si bila prej navajena na prigrizke in tu in tam še kaj malega ko si šla mimo kuhinje? Vsi vemo, da so taki med-obroki začetek debelosti in pomenijo velik kalorijski vnos, ki se ga ponavadi sploh ne zavedamo. Če si torej pred kratkim uvedla diabetično dieto, kamor spada tudi to, da res ne ješ, če se ne pičiš, potem je možno, da je veliko kalorij, ki se jih prej sploh nisi zavedala, odpadlo. Še naprej pazi na maščobe, predvsem živalske, ne jej prigrizkov in ostalega iz bele moke, namesto sladkega pa raje kako sadje. Od tega ne moreš zboleti ali onemoči, tudi če boš na videz nekoliko bolj suha. Pazi pa, da ne boš dietične prehrane razumela kot shujševalne diete - to se predvsem na začetku rado zgodi, ker človek naredi polno dobrih sklepov, poleg tega pa ni čisto prepričan kaj sploh lahko je...
Najpomembnejše pa je, da se dobro opazuješ - če boš namreč opazila kakršnekoli znake oslabelosti, npr. da nimaš dovolj energije, te zebe, se treseš ali čudno počutiš ipd. kljub temu, da nimaš nizkega sladkorja, potem v telo preprosto vnašaš premalo energije. Ne tehtaj se preveč (razen če je res kritično in se bojiš, da bi bila stvar kakega drugega vzroka), raje poslušaj svoje telo - če rabi hrano oz. dodatno energijo, ti to zagotovo tudi sporoča!
LP
Rastlinka
P.s.: kakšno pa je drugače tvoja teža (velikost)?
Najpomembnejše pa je, da se dobro opazuješ - če boš namreč opazila kakršnekoli znake oslabelosti, npr. da nimaš dovolj energije, te zebe, se treseš ali čudno počutiš ipd. kljub temu, da nimaš nizkega sladkorja, potem v telo preprosto vnašaš premalo energije. Ne tehtaj se preveč (razen če je res kritično in se bojiš, da bi bila stvar kakega drugega vzroka), raje poslušaj svoje telo - če rabi hrano oz. dodatno energijo, ti to zagotovo tudi sporoča!
LP
Rastlinka
P.s.: kakšno pa je drugače tvoja teža (velikost)?
Posted 28 August 2006 - 11:36 AM
Ojla
Po krajši pavzi se oglašam. V diabetično ambulanto zahajam od februarja in sem v začetku imela samo dieto vendar mi je sladkor skočil na 18 in potrebno je bilo zdravljenje z zdravili Amaryl in Glucofage (upam da sem napisala prav.
)
Visoka nisem imam 150 cm in sem bila kar težka sedaj imam 55 kg . Vidim da so mi sedaj zdravila upočasnila zgubo teže in se je te dneve umirilo. Navajam se, da diabetis ne pomeni stradanje ampak imeti red. Priznam, da ne poslušam 100% zdravnice in si privoščim za časa malice tudi kepico sladoleda
V petek ko sem bila s kolegico zunaj po opravkih zvečer me je zgrabila slabost vsa sem bila mokra in brez moči. Ali je možna hipo ? Vem da je možna po inzulinu vendar za tablete pa ne vem. Res je da je bila 18 in sem že imela svoj večerni obrok po kateremu sem zaužila Glucofage. Večerjo imam raje bolj zgodaj kot pozno najkasneje do 19 ure. Še eno vprašanje katero sem zastavila že zadnjič ? Ravno zaradi teh slabosti, ki se mi pojavljajo sem razmišljala o merilniku sladkorja vendar mi ne pripada. Ker sem brezposelna in si ne morem kupiti novega ali je možno kako kupiti rabljenega ?
Po krajši pavzi se oglašam. V diabetično ambulanto zahajam od februarja in sem v začetku imela samo dieto vendar mi je sladkor skočil na 18 in potrebno je bilo zdravljenje z zdravili Amaryl in Glucofage (upam da sem napisala prav.
Visoka nisem imam 150 cm in sem bila kar težka sedaj imam 55 kg . Vidim da so mi sedaj zdravila upočasnila zgubo teže in se je te dneve umirilo. Navajam se, da diabetis ne pomeni stradanje ampak imeti red. Priznam, da ne poslušam 100% zdravnice in si privoščim za časa malice tudi kepico sladoleda
Nada
Posted 28 August 2006 - 11:40 AM
betel!
PO izračunu BMI kalkulator imaš ravno pravšnjo težo res pa pa zi da se ti ne zniža.
PO izračunu BMI kalkulator imaš ravno pravšnjo težo res pa pa zi da se ti ne zniža.
I love animals and animals love me.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users