požrešnost
#1 Gost Guest *
Posted 28 January 2005 - 12:43 PM
Posted 28 January 2005 - 01:20 PM
Posted 28 January 2005 - 07:47 PM
Izogibam se kuhinje in ne grem do "najboljšega soseda"... Najbolj pomaga prazen hladilnik - potem niti ne moreš grešiti!
#4 Gost pika *
Posted 29 January 2005 - 11:13 AM
P.S. Odgovor na vprašanje: zeloooo težko se bojujem s svojim apetitom, sploh zdaj, ko dojim. Res ima ženska noro povečan apetit, ko doji (kile hvala bogu ostajajo na mestu ali pa celo padajo
Posted 29 January 2005 - 01:34 PM
Včasih se zmorem zadržati in reči NE SMEM, včasih pa se tudi jaz čisto zlomim in... jem. Dostikrat ne znam, ne zmorem premagati takih napadov "lakote" (še posebej ko imam kak tak dan, da sem žalostna ali kaj podobnega), pa bi jih rada.
Posted 29 January 2005 - 02:17 PM
Posted 29 January 2005 - 08:52 PM
Kot vidiš Bucika smo še hujši primeri ...
No, pa imam spet večer, poln sklepov, kako bom jedla ...
Dovolj jamranja! HVALA ZA POSLUH!
P.S. Če ima kdo kakšno idejo, kako naj se ukrotim, na plan z njo!
Posted 30 January 2005 - 12:18 AM
Ali si mogoče že probala z GR2 Control-om? Kolegu je uspelo zmanjšat sladkor na normalo. Uravnava počasni prehod oglikovih hidratov v glukozo.
Ne vrzi puške v koruzo!
Posted 30 January 2005 - 01:34 PM
Meni tudi vsi rečejo, da je vse v glavi. Ponavadi taki, ki tudi o sladkorni ne vejo nič ali pa zelo malo, jaz pa pravim, da ni čisto tko enostavno, da je vse samo v glavi. Če ne probaš sam to doživljat in se ubadat s takimi stvarmi, ne moreš razumet, kako je včasih težko se borit s tem. Ne vem, Pika, če si hujši primer, morda sva včasih kar na istem, imava kar podobne probleme. Meni je najhuje to, da kadar me prime tak napad lakote, me skoraj vedno prime nepremagljiva želja po SLADKEM, redkokdaj po drugi, bolj zdravi hrani. Če že tega ne znam al pa ne zmorem vedno premagat, mi je v tolažbo vsaj to, da to lahko komu povem, čeprav samo tule, ker me drugače noben ne razume... Hvala tud tebi za posluh, Pika.
Posted 30 January 2005 - 07:54 PM
no no...sej ni tako hudo...pač razčistit moraš za kaj se gre pri stvari in kako bi rada zadevo nadaljevala...verjami mi da ima vsakdo probleme s tem...sam moraš se trudit, ker se trudiš zase, za svoje življenje....
sej bo...
verjetno repliciraš na mojo izjavo "vse je v glavi"...zato se čutim, da moram pojasniti za kaj gre...gre namreč za to, da telo diabetika ne potrebuje nič več sladkega kot "normalni" človek(pri normalnem krvnem sladkorju diabetika)...problem pri nas se pojavi, ker naj bi imeli urejeno prehrano in skrbno načrtovano z omejenimi sladkimi rečmi...zato se ti zgodi, da ko poješ predviden obrok imaš nekako dosti vsega in se prepustič temu da ješ, čeprav ne-bi smel oz. ni potrebe..
želim povedat, da pri požrešnosti (razen pri meni ko imam nizek krvni sladkor in se tresem-takrat pojem predviden obrok oz. hrano za dvig krvnega sladkorja v naglici, ki spominjana požrešnost) ne gre za fizično potrebo...ampak se stvar po mojem mnenju odvija v glavi...razkorak med tem ali boš jedel vse po vrsti ali ne je pa le tvoja odločitev...odločitev, ki je odvisna od tega kako trmast si in kakšno samokontrolo nad tem imaš....
to sem mislil z izjavo "vse je v glavi"....
Posted 31 January 2005 - 09:56 AM
Bucika, mogoče poskusi ob "sladkih napadih" pojest več ogljikovih hidratov. Namreč, jaz sem imela po porodu manijo na piškote, pa sem potem ugotovila, da sem dejansko pojedla premalo oglikovih hidratov, ker če sem pojedla več muslijev ali kos kruha več, nisem imela več hudih napadov na sladko ... Je pa res, da imam še vedno NAPADE lakote in takrat je cela štala ...
Blaž, kako pa furaš družabne večere, z vinom, prigrizki itd. (saj veš, ko se človek dobi s kolegi ...)?
Posted 31 January 2005 - 05:32 PM
Posted 01 February 2005 - 04:20 PM
Res vam svetujem, da si pogledate moj intervju in preberete knjigo Zdravasol, da boste vedeli vsaj to, v katerem grmu tiči zajec vaše občasne požrešnosti in največkrat tudi debelosti, če že tega ne sprejemate, da tudi vaše slinavke niso mrtve, ampak nimajo kaj početi.
Posted 01 February 2005 - 05:22 PM
LP!
Posted 05 February 2005 - 01:32 PM
1. Zamotiti se s čim drugim. Kadar študiram ali lovim roke v službi, običajno še na kosilo pozabim oz. ugotovim, da tako ali tako nimam časa zanj. Potem pa končno obedujem okoli 16:00 ali 17:00 (takrat, ko v vseh menzah že zmanjka menijev).
2. Ko imam napad požrešnosti, me ne mikajo sladkarije, ker se mi je, odkar ima diabetes in jih ne smem jesti, spremenil okus. Ko sedaj pojem čokolado ali piškot, da premagam hipo, se mi zdi presladek... Običajno takrat napadem meso, ki k sreči ne vsebuje OH.
Stane, a si prepričan, da si prav napisal?!? Diete diabetikov so NESLADKE, ne neslane!
Posted 06 February 2005 - 12:16 AM
Spodnji citat je iz vaše spletne strani, ko pa sem pred štirimi leti prebiral knjige na temo diabetes, ker sem bil v strašnem šoku, ko sem ugotovil, da ga imam, ni pisalo nič drugače.
Seveda, vsi pač pišejo o jedilni soli, s čimer se seveda popolnoma strinjam. Moje ugotovitve pa najdeš na moji spletni strani, če te zanimajo.
http://www.diabetes-zveza.si/04_prehrana_index.php
Preveč soli v vsakodnevni prehrani deluje negativno na zdravje in torej na naš organizem, saj sol dviga krvni tlak. Velik del hrane že sam po sebi vsebuje sol. To so npr. siri in pripravki za juhe. Koristno si je zapomniti: čim manj soli in čim manj maščob!
#18 Gost Herbalistka Romana *
Posted 12 March 2005 - 01:54 PM
- dejansko primanjkuje glukoze v krvi, torej ko sladkor pade
- smo pojedli premalo beljakovin
Tale stvar z beljakovinami je mene osebno šokirala. Ugotovitve seveda niso z mojega zelnika, temveč utemeljene s strani priznanih strokovnjakov dietetikov, nutricistov, zdravnikov, znanstvenikov, itd.
Moja osebna izkušnja:
Zadosten vnos beljakovin po programu Shapeworks podjetja Herbalife me dolgotrajno nasiti in opažam, da nimam več napadov želje po sladkem in slanem! Tako se lahko preprosto ubranim sladolednim vitrinam, slaščičarnam, skledicam čipsa, arašidov in bobi palčk ter podobne navlake.
O moji mami pa sem se razpisala v poglavju Diabetes 2.
Človek je, kar je.
Posted 17 August 2005 - 01:28 AM
Hvala za odlično idejo!
Spraznil bom hladilnik in špajzo, potem pa veselo na hujšanje!
Pacificus, l.r.
Jn 13,34:
Novo zapoved vam dam, da se ljubite med seboj! Kakor sem vas jaz ljubil, tako se tudi vi ljubite med seboj!
Posted 10 March 2006 - 12:54 PM
Pomaga, če med obroki ješ bonbone brez sladkorja ali pa žvečiš žvežilne brez sladkorja...Seveda pa tudi pijača.Obstajajo tablete, ki zmanjšajo apetit pa še bi lahko naštevali,
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users