Jump to content

Uravnavenje KS med športom?

• You cannot reply to this topic
10 replies to this topic

#1 MK9

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 31 posts
  • Zanimanja:kolesarjenje, fotografija.. kako odpraviti sladkorno;)

Posted 17 March 2007 - 10:48 PM

Pozdravljeni, zanima me kako uravnavate KS med fizično aktivnostjo:
si pogosteje merite KS? Veš pojeste ? Manj inzulina? Problemi?

Sam grem na šport (kolesarjenje/tek) najraje po obroku z enim jabolkom več, potem pa med aktivnostjo pijem fruktozo in pojem proteinske/energetske ploščice glede na predvideno in dejansko porabo. Po koncu pojem spet kako jabolko. Seboj vzamem še gel za rezervo in pulsmeter (Polar F11) - brez glukometra! Se mi kar obnese, saj pulsmeter prikazuje sproti porabljene KCal in na koncu še% porabljene maščobe. Primer: v eni uri sem porabil 660 KCal, od tega je šlo 50% iz maščob, ostane 330Kcal iz OH, kar je 84 dodatnih OH, ki jih moram zaužiti ;)
Lp, M

#2 tomaz

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 7 posts

Posted 19 March 2007 - 11:13 PM

zdravo,
jaz si merim sladkor pred in po fizikaljenju. pri daljši aktivnosti (smučanje) tudi vmes. v zadnje pol leta - odkar se moram ubadati s sladkorjem, sem približno ugotovil koliko pokurim in dodajam OHje z razredčenim sokom, jabolki, bananami in piškoti - izjemoma energetske ploščice.
zanimiva varianta tole z merilcem maščob - nikoli si nisem bil na jasnem zakaj bi si kupil taboljši polar ...

lp,
tomaž

#3 zupy

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 23 posts

Posted 28 March 2007 - 08:14 AM

Pozdravljam vse prebujene fizikalce na forumu!
Veseli me, da uporabljate vsa ta tehnološka "čudesa", katera nam z malce iznjdlivosti, lahko močno olajšajo naše športanje. Med aktivnostjo, kolesarjenje, tek,..., če se le da, s seboj nosite merilce in pa obvezno hitro dvigajoče OH-je. Sam uporabljam "Zalokerjev" Ascensia merilec, ki v petih sekundah kar na kolesu, zelo natančno izmeri cuker in pa Sqeezy-jeve izedlke, kot so geli in ploščice...Včeraj na kolesu 2600 kcal v treh urah bez hipe. Le toko naorej!!!!
lp Robi

#4 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 23 May 2007 - 10:36 AM

Dober dan,

Fizična aktivnost deluje zelo pozitivno na ureavnavanje sladkorja v krvi. Seveda nisem tako zagnana, vendar vsak dan poskrbim za aktivnosti, ali je to kolesarjenje vsakodnevno, hoja, fitnes in podobno. Čim je aktivnost nekoliko daljša npr. eno uro ali dlje, si imerim sladkor, s seboj imam vedno tudi merilnik, nekaj sladkega...
Prednost pa je pri meni ta, da se zdravim z inzulinsko črpalko, znižam bazalno razmerje seveda glede na meritev pred aktivnostjo, kako bo aktivnost aktivna..., veliko lažje ie kakor je zdravljenje samo s pomočjo dolgodelujočega inzulina in kratkodelujočega inzulina s pomočjo peresa.

lp

sabina

#5 zvezdica

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 536 posts

Posted 11 June 2008 - 07:18 PM

Zdravo veseli me da tudi drugi razmišljate tako,da brez fizi?ne aktivnosti ne gre.Sama se po?utim veliko bolje zdaj ko v gibanje vnašam vsak dan tudi pol ure intezivne hoje samo obvezno si zdaj potem tudi merim ks v?asih je poraba ve?ja zato dodam dekstroenergi.Pomaga hitro samo potem je treba dodat še primeren obrok hrane zanima me ?e ima kdo izkušnje s tem vesela bom ?e mi lahko odgovorite. rolleyes.gif

#6 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 19 June 2008 - 04:54 PM

Zdaj je poletni ?as tudi ve? ?asa za gibanje ,hojo in seveda plavanje pa zanima ?e imate kakšne zanimive ideje,mislim da se bo našlo kaj da nam bo prav prišlo.Tudi nabiranje gob se mi zdi je ena zanimiva rekreacija pa še hitro mine ker imamo en cilj. trance_19_hmm.gif trance_19_hmm.gif

#7 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 28 June 2008 - 07:59 AM

Pa ne da zdaj vsi nabirate gobe in se podite po gozdu mogo?e se bo pa kdo le oglasil s kakšno zanimivo idejo. trance_40_thumbup.gif trance_40_thumbup.gif

#8 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 28 June 2008 - 07:21 PM

Glede gibanja in nabiranja gob res ni slabo, hodiš in hodiš, pa obenem še kuriš kalorije, pa lahko imaš še nekaj sre?e, da nabereš kakšno gobo, pa bodo doma zadovoljni zaradi tega kajne.

Glede ve?je intenzivnosti pa je potrebna sedaj ve?ja previdnost predvsem zaradi vro?ine, obenem pa svetujem, da poskrbiš, da imaš dovolj za piti. trance_27_notworthy.gif

#9 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 29 June 2008 - 08:33 AM

Vgozdu je zdaj res vro?e zato steklenica vode res ni odve? obvezno se je treba po sprehodu vgozdu dobro pregledat,ker so na pohodu klopi no mene za zdaj še spremlja sre?a,veliko užitkov pri nabiranju gob in borovnic. trance_40_thumbup.gif rolleyes.gif

#10 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 03 July 2008 - 08:58 PM

Obenem je potrebno poskrbeti še za pripomo?ke za rešitev pred hipo, npr, nekaj malega hrane, kakšen sladek bombon, merilec za meritev sladorja, kocka sladkorja, sadje, voda..., vedno je potrebno nekaj prinesti še domov, kakor pa da ti zmanjka na poti.

sre?no trance_19_hmm.gif

#11 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 11 July 2008 - 07:29 AM

To upoštevam tudi sama posebno zdaj po grenki izkušnji,še vedno sem pa mnenja da po gozdu ali na daljšem sprehodu je dobro da si v družbi saj enega spremljevalca in seveda mobi telefon ta je nepogrešljiv. trance_40_thumbup.gif biggrin.gif

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users