Jump to content

LISTIČI

16 replies to this topic

#1 Alojz

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 381 posts

Posted 26 June 2007 - 04:05 PM

A ste prebrali članek na prvi strani te spletne strani, glede lističev, oz. dva pisma na forumu.

Nisem zasledil, kakega velikega zanimanja!

Čeprav sedaj imamo praktično vse, se bo tudi to spremenilo, upam, pa da ne kmalu, zato moramo stopiti skupaj in se zavzemati za naše pravice ...

trance_27_notworthy.gif trance_40_thumbup.gif
Lep dan se naprej

Alojz

#2 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts
  • Spol:Moški
  • Zanimanja:Motociklizem
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 27 June 2007 - 09:38 PM

Sem prebral pismo. Se absolutno strinjam. Treba se je borit za pravice in žal bo vedno več takih krpanj proračunskih lukenj.
Lp, Blaž

#3 Biks

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 192 posts
  • Spol:Ženski

Posted 29 June 2007 - 09:42 PM

Jutri grem verjetno zadnjič v lekarno po 800 lističev(sem se odločila, da bom hrček in zato izprosila 50 lističev več... kar je ubistvu samo kapljica v morje)...
Septembra mam pa itak kontrolo pri diabetologu, ki mi bo zmanjšal količino lističev za več kot polovico. sad.gif
Jz bom bankrotirala. Ne predstavljam si namreč, da bi si merila cukr samo 4-krat dnevno.

Hvalabogu, da mam nasledn tedn FIT. Bom mela vso zadevo malo bolj pod kontrolo. Sam še zmerej me skrbi. unsure.gif

Zanima me, kako se nameravate ostali spopasti s tem. Boste drastično zmanjšali število meritev? Ali si boste lističe pač financirali iz lastnega žepa?

lp,
Mateja user posted image
At night the sky is endless, even more than in your dreams..

#4 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts
  • Spol:Moški
  • Zanimanja:Motociklizem

Posted 30 June 2007 - 12:41 PM

QUOTE(Biks @ Jun 29 2007, 10:42 PM)

Zanima me, kako se nameravate ostali spopasti s tem. Boste drastično zmanjšali število meritev? Ali si boste lističe pač financirali iz lastnega žepa?

View Post

S samo 4. meritvami na dan se definitivno ne da imeti popolne kontrole nad sladkorjem. Bomo videli s časom.

Lp, Blaž

#5 neta

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 7 posts

Posted 17 July 2007 - 09:04 AM

Pred odhodom na dopust sem šla po lističe in jih dobila toliko kot doslej. Malo sem potipala in vprašala, če je mogoče kakšna sprememba, pa so mi v ambulati rekli, da ne vedo nič.

Pozdrav vsem, Neta

#6 Davy

Vseved

• Clani
  • PipPipPipPip
  • 103 posts

Posted 17 July 2007 - 11:30 AM

Tudi jaz sem dobil isto število listkov kot ponavadi brez problema. Res pa je, da ne v diabetološki ambulanti (ker baje ne smejo več oni pisat receptov), ampak pri svojem osebnem zdravniku.
Lep pozdrav Davy

#7 MAGY

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 9 posts

Posted 17 July 2007 - 01:59 PM

Pridružujem se predhodnim mnenjem, da sladkorna nikakor ne more biti urejena s 4 meritvami dnevno, kar sem povedala diabetologinji na kontroli ta teden, vendar mi je mirno napisala le 100 lističev za en mesec in čao. Zanima me ali je komu znano, če morda splošni zdravniki lahko napišejo več lističev? Ker sem še zelo nova tako na forumu kot v bolezni (na inzulinu šele eno leto), me zanima, ali se tudi tipi 2 lahko udeležujemo akcij, srečanj, ki se organizirajo za "stare mačke" tip 1? Namreč po slikah iz Bohinja sodeč, je življenje s sladkorno in iglo lahko prav lepo in celo sončno.

#8 Biks

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 192 posts
  • Spol:Ženski

Posted 17 July 2007 - 02:23 PM

Dokler ne greste na kontrolo k diabetologu, boste pri osebnem zdravniku dobivali staro količino testnih lističev.
Sami splošni zdravniki namreč niso dobili nobene okrožnice o omejevanju testnih lističev in jih predpisujejo tako kot prej. Kaj se zgodi po pregledu v diabetološki ambulanti mi pa ni znano. Nek pretok informacij vsekakor mora biti, v nasprotnem primeru bi bila v sistemu luknja.
At night the sky is endless, even more than in your dreams..

#9 Simon

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 28 posts

Posted 17 July 2007 - 04:43 PM

Tudi sam sem prejšnji teden dobil toliko lističev kot doslej - število, ki zadostuje za šest merjenj dnevno. Pri nas lističe predpisuje diabetolog oz. za to poskrbi medicinski tehnik, pri katerem jih tudi dobiš. Nima smisla razlagati, zakaj je tako, naj povem le, da je dotičnemu tehniku še kako v interesu, da se izda čimveč lističev. Hvala bogu, bi rekel (s stališča bolnika), kaj na to poreče zavarovalnica pa je druga pesem. A očitno kontrola (še) ni tako stroga . . .
Sicer pa je zdravnik tisti, ki lahko suvereno presodi, koliko lističev potrebuje posamezni pacient. Konec koncev - kaj pomagajo lističi nekomu, ki ni zainteresiran za urejenost svoje bolezni? Če jih zdravnik takemu bolniku predpiše manj, ne bo prav nobene škode . . . Mislim, da pravila ne smejo biti sama sebi namen. Naj torej dobijo bolniki, ki se trudijo dobro kontrolirati diabetes, še naprej toliko lističev, kot jih potrebujejo; tistim, ki jim je vseeno za njihovo zdravje, pa tudi lističi ne bodo pomagali. Če bodo zdravniki ravnali po tem načelu, ne bo nobene (dodatne) škode za zdravje pacientov, pa tudi stroški zavarovalnice ne bodo višji . . .

#10 racman

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 90 posts

Posted 01 August 2007 - 08:50 PM

hmmm cakte malo! sladkorno imam 2 leti in nekako mi predpise ce vzamem povprecje 2,5 listica na dan!
se pravi + bo zame tongue.gif

mal heca more bit trance_21_laughing1.gif ampak resno nisem nikol dobil toliko kot vi huh.gif

#11 animal_loverka-Pia

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 284 posts
  • Zanimanja:živali glasba....

Posted 03 August 2007 - 09:00 PM

no po dolgem času se spet vračam...No jaz sem šla junija na morje in mi je osebna zdravnica napisala nekaj lističev več kot ponavadi.Razlog : za vsak slučaj za zdaj ko sem na morju.No in sedaj je šla mama po recept za humalog in kaj se zgodi??Moje kartoteke več ni bilo tam.Bila je na zavodu za zdravstveno zavarovanje.Zakaj?Ker je moja zdravnica baje napisala prekomerno število lističev....Tako je morala mama domov po vse moje izvide, da so mi lahko napisali humalog.Vem da je malo iz teme ampak tako šparanje na diabetikih trance_19_hmm.gif No kar se pa lističev tiče pa vsega tega....No coment....Gremo štrajkat tongue.gif
I love animals and animals love me.

#12 Spela

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 175 posts

Posted 25 September 2007 - 08:10 PM

QUOTE(MAGY @ Jul 17 2007, 01:59 PM)
Pridružujem  se predhodnim mnenjem, da sladkorna nikakor ne more biti urejena s 4 meritvami dnevno, kar sem povedala diabetologinji na kontroli ta teden, vendar mi je mirno napisala le 100 listi?ev za en mesec in ?ao. Zanima me ali je komu znano, ?e  morda splošni zdravniki lahko napišejo ve? listi?ev?

Ve? na temo listicev za testiranje glukoze v krvi:

http://www.diabetes-zveza.si/forum/index.p...topic=835&st=20

Alojz, je ZZZS že poslal svoje pojasnilo zdravnikom?

Ker sem še zelo nova tako na forumu kot v bolezni (na inzulinu šele eno leto), me zanima, ali se tudi  tipi 2 lahko udeležujemo akcij, sre?anj, ki se organizirajo za "stare ma?ke" tip 1? Namre? po slikah iz Bohinja sode?, je življenje s sladkorno in iglo lahko prav lepo in celo son?no.

View Post

Vsi pozitivno naravnani so dobrodosli. Informacije o clanstvu v Drustvu diabetikov tipa 1:

Tel.: (031) 533-337
E-posta: dhba1c@volja.net

#13 racman

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 90 posts

Posted 25 September 2007 - 08:19 PM

evo meni je danes napisala po 3 na dan in vprasala ali imam dovolj... sm se strinjal da je ok in to je to...

#14 zvezdica

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 536 posts

Posted 27 August 2008 - 04:47 PM

No vidim da imate tudi tisti probleme z listi?i ki ste na insulinu,v našem primeru toje tip 2sploh ne dobimo listi?ev ampak samo tiste navadne ki pa niso tako zanesljivi,mislim da bi morali stvari uredit tako da bi tudi nam bili dosegljivi listi?i po eni pametni presoji.
Upam da bo zavarovalnica nas poslušala in nas tudi uslišala,ker le tako bomo tudi bolezen lažje krotili in ji tudi sledili.Lep pozdrav še naprej. trance_40_thumbup.gif trance_19_hmm.gif

#15 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 28 August 2008 - 01:21 PM

QUOTE(zvezdica @ Aug 27 2008, 04:47 PM)
No vidim da imate tudi tisti probleme z listi?i ki ste na insulinu,v našem primeru toje tip 2sploh ne dobimo listi?ev ampak samo tiste navadne ki pa niso tako zanesljivi,mislim da bi morali stvari uredit tako da bi tudi nam bili dosegljivi listi?i po eni pametni presoji.
Upam da bo zavarovalnica nas poslušala in nas tudi uslišala,ker le tako bomo tudi bolezen lažje krotili in ji tudi sledili.Lep pozdrav še naprej. trance_40_thumbup.gif  trance_19_hmm.gif

View Post

Katere navadne dobite??? Misliš to listi?e za merjenje glukoze in ketonov iz urina???

Kolk sem jaz videl, da diabetiki Tip 2 kateri se zdravijo z inzulinom dobijo toliko listi?ev, da si lahko zmerijo glukozo 2-3x na dan, kar je zelo dobro.

Na zdravljenju z inzulinsko ?rpalko - za stabilno obdobje dobim toliko listi?ev da si lahko zmerim 7x na dan. To je za obdobje 3 mesecev - 600 Listi?ev.

#16 zvezdica

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 536 posts

Posted 28 August 2008 - 02:15 PM

Sem na tabletih zato mi ne pripadajo listi?i za aparat ampak samo na kapljico krvi.Vse lisi?e za aparat kupujem sama to pa ni majhen strošek,50 listi?ev stane32E,lahko izra?unate za koliko ?asa to zadostuje posebno kadar so kakšni zapleti in je merjenje bolj pogosto.
Vesela sem da se je odprla tudi ta tema,vem da imajo tudi drugi podobne težave ?e se seveda ne znajdejo po svoje in iš?ejo vip veze upam da se bo tudi to uredilo pa lep dan še naprej. trance_40_thumbup.gif trance_19_hmm.gif

#17 Alojz

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 381 posts

Posted 29 August 2008 - 08:56 AM

QUOTE(zvezdica @ Aug 28 2008, 01:15 PM)
Sem na tabletih zato mi ne pripadajo listi?i za aparat ampak samo na kapljico krvi.Vse lisi?e za aparat kupujem sama to pa ni majhen strošek,50 listi?ev stane32E,lahko izra?unate za koliko ?asa to zadostuje posebno kadar so kakšni zapleti in je merjenje bolj pogosto.
Vesela sem da se je odprla tudi ta tema,vem da imajo tudi drugi podobne težave ?e se seveda ne znajdejo po svoje in iš?ejo vip veze upam da se bo tudi to uredilo pa lep dan še naprej. trance_40_thumbup.gif  trance_19_hmm.gif

View Post

Zvezdica, žal za tip 2, ?e ni na insulinu, ni nekih izgledov, da bi listi?e dobili. Ena pot je gotovo, da se v?laniš na društvu, ?e še nisi in lahko tudi zaprosiš, da bi ti mogo?e lahko dali kaj listi?ev, ?e druga?e ne pa kot socialno pomo?.

trance_40_thumbup.gif
Lep dan se naprej

Alojz

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users